Jump to content

Ugledamo li se na decu?

Препоручена порука

Не знам , зависи на који узрасни ниво се мисли , али ја сам дефинитвно "запео" негдје ту у тинејџерском добу (од неких 16-17) и никако да се "извучем" даље , ал' мене и није брига , баш овако ми је лијепо па и не намјеравам даље старити . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

children-1_ocp_w380_h300.jpg

kako-rastu-deca-3451.jpg

36130_dete%206.%20godina%20polje%20maka_

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

389380_2731377330740_1446459260_33106877

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

да мало освежимо тему...

kreativnaradionicasaren.gif

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

budite-kao-deca1.jpg BUDITE KAO DECA

DUHOVITO: "Adam i Eva su bili najprviji ljudi na svetu"; NAIVNO I DEČJE NEISKVARENO: "Vernost je kad se neko venča sa ženom"; INTELIGENTNO I POTKREPLJENO PODACIMA: "Beba to je čovek koji je tek došao na planetu zemlju i ona još ne zna ni da priča ... i ona ima 270 mekanih kostiju."

Ove i odgovore na još mnoga pitanja davala su deca, predivna stvorenja koja nas uvek iznenade, nasmeju i nateraju da razmišljamo o tome kakvi smo mi odrasli nekada bili, a šta smo na kraju postali.

budite-kao-deca3.jpgADAM I EVA
– To su bili najprviji ljudi na svetu
– To su one biljke što rastu
– Oni su gricnuli neku jabuku koju nisu smeli i onda su umrli

ALKOHOL
– Kad gledamo na televiziji kad policija hapsi i nađe alkohol, cigarete, neki pesak otrovan...
– To je nešto u pivo
– Lek protiv opekotina
– Kad ne može da pusti pivo i rakiju i mora da pije
– Koristan je da se čovek napije i onda peva
– Neko piće koje malo štetuje za organizam, za decu je to opasno, a za odrasle nije

budite-kao-deca4.jpgBATINE
– Kada neki roditelji tuku svoju decu... Mene nikada nisu tukli tako da ne znam baš najbolje
– Kada te tuku varjačom
– Kad roditelji tuku svoje dete i kad ga izmlate dobro – to se zovu batine

BEBA
– To je čovek koji je tek došao na planetu Zemlju, i ono još ne zna ni da govori, i ono ima 270 mekanih kostiju
– Ono je slabo živo biće i o njoj treba da se mnogo pazi

BEGUNAC
– Kad neko beži od kuće... može da bude i životinja
– Čuo sam za tu reč, ali ne mogu da se setim
– Onaj što je bio na televiziji, što su ga jurili za neke pare sa džipom

budite-kao-deca5.jpgBOG
– To je svemoguć čovek, mislim nije čovek, ko zna šta je, ali je svemoguć
– Bog je jedan čovek u celoj planeti koji gleda sve što radiš. Na primer, kad igraš fudbal, pa ide lopta, On dune da bude gol

BUDUĆNOST
– To je sutra
– Kad neko ima puno para i ja ih uzmem, onda sam sebi obezbedio budućnost
– Nešto razmišljaš za sutra, na primer: sutra se ženim

VAZDUH
– Kad duva vetar dobiješ vazduh
– Tu ima kiseonik, taj kiseonik je zdrav i on pušta vazduh
– Kad je zagušljivo u sobi, pa izađeš napolje da uzmeš vazduh
– Kad dišeš i udišeš

VENTILATOR
– To je onaj koji duva... to možemo da imamo i u sobama
– Uključiš u struju i pritisneš na dugme i on te hladi... hladi tebe, hladi sobu, hladi celu porodicu...

VERNOST
– Kad nekoga veruješ, npr. on ti kaže: "Ja sam bio na moru", i ti mu veruješ
– Kad se neko venča sa ženom
– To je vera. Neko ide u džamiju, a neko u crkvu...

iz knjige: BUDITE KAO DECA
  • Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Kad sam bila dete mastala sam da radim u biblioteci. Mnogo sam volela biblioteke i miris starih knjiga.

Uvek sam volela da budem okruzena knjigama,da ih pakujem,nosim levo desno.Mesecno sam preko skole dobijala casopise za decu,stripove itd i jedva sam cekala da stignu. Dodjem kuci ,pokidam celofan i radujem se sto se jos ne nazire kraj...

Na zalost,vise ne licim na sebe ... Odrasla sam.

Mnoge stvari mi tesko padaju,postala sam svesna u kakvom svetu zivimo i da nema pravde . Ponekad pozelim da podetinjim,ali to nije preporucljivo.

Kupila bih neku dobru knjigu,ali nemam vremena.

3f2aa0e6f876c392132590b3be30557f.jpg

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3f/2a/a0/3f2aa0e6f876c392132590b3be30557f.jpg

:351780:

Подели на овим сајтовима

Od osobina deteta u odrasloj osobi najpoželjnija je banalnost (iskrenost((posvećenost trenutku kao večnosti))

.eto tako ja mislim a i budem ponekad takav.

Подели на овим сајтовима

Ја сам једно велико дете .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
Strahovito ne volim da vidim da je neko odrastao. Smetaju mi odrasli ljudi. Dosadni su! Trče, zauzeti su, puni briga, nerviraju me.
Mika

earth-day-crafts-kids.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Да ми је само макар и један дан да будем безбрижан као дете.

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Naravno... pre nekoliko dana sam bila u bioskopu sa dečurlijom i gledali smo animirani film... Upućen mi je bkago-kritičan komentar od mog supruga:"Hej... ti se ovde najglasnije smeješ! "

И ја исто гледах Астерикса. Мада реално то и није филм за малу децу, али било ми је лепо с њима. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...