kopitar Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/veselin-sljivancanin-sokiran-vijestima-o-praljku-znao-sam-ga-kao-covjeka-koji-je-bio-korektan-prema-meni-i-mojoj-obitelji-rekao-mi-je-svaka-cast/6800511/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 17 часа, Ivan Marković рече Koliko znam, (možda grešim), Praljak je osuđen na 20 god. S obzirom na to da je već odležao trinaest, mogao je da traži uslovan otpust posle dve trećine izdržane kazne, i isti bi najverovatnije dobio. U najgorem slučaju bi ostao još godinu dve u hotelu Sheveningen, a onda bi se vrnuo u Ercegovinu gde bi ga obožavali kao Boga njegovi Ercegovci. Ovako, hebiga... Što se onda čovjek ubi bezveze?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 4 часа, Muramasa рече @Isusovo magare Ne ... o onome što ne znaš, leba ti. Od kada sam pre skoro 10 godina prešao na Linux, sa igricama sam završio. Loše te igrice utječu na čovjeka pogotovo na djecu,zato ja svojima nedam da igraju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 Bog da prosti ali meni je ovo egzibicionizam. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 9 часа, Muramasa рече Ako mi se ukaže prilika da se borim negde, za nekoga, bila ti bliskoistočna kozojebina ili balkanska vukojebina, čim postignem prvi score od idealnih 900, prvo ću da javim Rakiću, pa onda tebi. Ako bude bilo snimka, utoliko bolje. Bio sam malo mlađi od tebe kada je sr..e počelo u miloj nam a bivšoj bratskoubilačkoj deželi. Početkom maja meseca `91. napunio sam 19 godina. Mesec dana posle, tačnije 15. juna, obreo sam se u jednoj beogradskoj kasarni na Topčideru. Nakon tri i po meseca nekakve obuke, poslali su me, zajedno sa mnogim drugim mojim vršnjacima da se divimo pitoresknim predelima istočne Slavonije koja se u to vreme oblačila u lepe pastoralne jesenje boje. Dve nedelje kasnije sam izbačen iz stroja, kao se to lepo eufemistički veli. Nije me pogodio ni metak niti šrapnel, i, možda će se tebi to dojmiti prilično smešno, nego me je "pokupio" pijani vozač vojnog kamiona dok sam izlazio iz pincgauera, prelazeći na kolovoznu traku gde sam stajao. Poginuti u saobraćajnoj nesreći u ratu je zaista neverovatna stvar kada se uzmu u obzir razne druge, prilično brojne, mogućnosti da se "junački" skonča. Sledstveno, završio sam na odeljenju ortopedije Somborske bolnice sa otvorenim prelomima obe potkolenice, prelomom desne butne kosti, ključne kosti i leve ruke. Sve u svemu prilično tužan i nadasve bolan skor. Nakom sedam dana prebačen sam na VMA. Bez tih lekara tamo, danas ne bih mogao da hodam. Neobično mi je milo & drago što nisam učestvovao do kraja u katastrofi "epičkih" razmera. U totalnom rušenju jednog prelepog gradića i njegovom "oslobađanju" (od njegovih stanovnika). Katastrofa je bila u jednakoj meri i hrvatska kao i srpska. Mudri ljudi nakon "oslobađanja" tog nesrećnog gradića anticipiarli su i Bljesak i Oluju nekoliko godina docnije. Jer ko je uopšte mogao i da pomisli da se "ustaše" neće osvetiti za takvo bestijalno razaranje jednog pitomog mesta?! "Znameniti junaci" koje pominjem u svom prethodnom postu su momci stariji od mene nekoliko godina, koji su "srbovali" po kafanama u mom rodnom gradu a koji su se, gle čuda, našli na istom mestu gde sam i ja bio. Naravno, buduće pobegulje su dobrovoljno odlučile da se priključe "četvrtoj armiji po snazi u Evropi" kao članovi SRS-a. Toliko ljudskog šljama skupljenog na jednom mestu, kao što su ti "dragovoljci", teško je gledati. Zvali smo ih, mi, redovna vojska, "belotehničari" i "jagnjeći vojnici" iz sasvim razumljivih razloga. Ta banda je odbijala bilo gde da se pokrene ako se prethodno dobro ne narakija. Koliko smo mi, ljudska bića, krhka bića, najbolje se vidi kada si prinuđen da stražariš nad gomilom izrešetanih i raskomadanih takvih krhkih ljudskih primeraka. Sa nekima od njih si možda i sedeo pre dva sata uz ručak iz kazana. Ne priželjkuj da učestvuješ u nekom ratu jer te Holivud i kompjutreske igrice besomučno lažu. A isto tako i youtube snimci borbi u Siriji, Ukrajini ili, recimo, u BiH. Rat uživo je mnogo porazniji, kako za mrtve tako isto i za preživele. Данче*, geronymo, Снежана and 7 осталих је реаговао/ла на ово 9 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 1, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 Sad imam 25 godina, a meni je 30 godina života sasvim dosta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 5 минута, Muramasa рече Sad imam 25 godina, a meni je 30 godina života sasvim dosta. A poslije tridesete seks najbolji.. Џуманџи, sqny, goranger and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 20 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa kad smo već kod sitnica, ja sam u tu krajinu došao iz toplog i mirnog Beograda upravo zato što sam od ustaša ljude branio.... Dok se neki ponese sudjelovanjem u studentskim prosvjedima poput vl. Grigorija , Zorana Đurića , Caneta , Gileta , Mladenovića i dr. ti si slušao Slobu. Ajd ok pretpostavljam da si bio častan vojnik . Samo ja znam puno časnih Srpskih vojnika koji su bili u pravim smrtnim okršajima i pravih heroja koji sada ne mrze svoje nekadašnje neprijatelje , već zajedno sjede i razgovaraju jer se časni ljudi razumiju se i unatoč tome što su bili neprijatelji. Ali ovi što pljuju i sa jedne i s druge strane su šta? Oprah te za tvoje dobre jer vidim da stvari gledaš crno bijelom tehnikom a znam da nisi takav. Možda previše sudimo tim jadnicima koji su mislili da čine najbolje za svoj narod i domovinu ( Šljivačanina , Praljka , Kapetana Dragana i dr. naravno da ovdje ne spadaju sitni kriminalci tipa Arkan , Tuta itd. geronymo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 Управо сада, kopitar рече Dok se neki ponese sudjelovanjem u studentskim prosvjedima poput vl. Grigorija , Zorana Đurića , Caneta , Gileta , Mladenovića i dr. ti si slušao Slobu. Ajd ok pretpostavljam da si bio častan vojnik . Samo ja znam puno časnih Srpskih vojnika koji su bili u pravim smrtnim okršajima i pravih heroja koji sada ne mrze svoje nekadašnje neprijatelje , već zajedno sjede i razgovaraju jer se časni ljudi razumiju se i unatoč tome što su bili neprijatelji. Ali ovi što pljuju i sa jedne i s druge strane su šta? Oprah te za tvoje dobre jer vidim da stvari gledaš crno bijelom tehnikom a znam da nisi takav. Možda previše sudimo tim jadnicima koji su mislili da čine najbolje za svoj narod i domovinu ( Šljivačanina , Praljka , Kapetana Dragana i dr. naravno da ovdje ne spadaju sitni kriminalci tipa Arkan , Tuta itd. Da, ja sam tamo otišao da branim ljude od ustaša, to je bilo moje uverenje i časno sam ga obavljao. Sada iz ove perspektive isto bi uradio jer ja jesam otišao i da branim ljude od ustaša ali sam bio i na ulicama protiv onog našeg ništa manje zločinca od ustaša zlobe milosevića i opet bi to uradio. A sad više nemam snage za bilo šta... osim da vam kažem da je rat satani na radost a za čovečanstvo na žičane okove kojima krvarimo svi i oni koji su bili "van svih dešavanja". Prosto u takvim situacijama ne možeš da budeš van svih dešavanja nego si postavljen u centru svih dešavanja, eto to su bila moja dešavanja a ja i dalje imamo prijatelje i slovence i hrvate i makedonce podjednako kao i srbe. Ja ne bi imao snage da recimo streljam nikoga, to vam odgovorno tvrdim a kamoli da ne pomognem detetu ili ženi,starcu,starici bilo ko da su... Zato sam bio i vamo i tamo, to mi je bila dužnost.. sad kako god.. završilo se sve, vreme je da pogledamo istini u oči. geronymo and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 1, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 4 часа, Isusovo magare рече Loše te igrice utječu na čovjeka pogotovo na djecu,zato ja svojima nedam da igraju. Ljudi su škart rasa, a ubermensch-ovi bi mogli imati koristi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 27 минута, kopitar рече Dok se neki ponese sudjelovanjem u studentskim prosvjedima poput vl. Grigorija , Zorana Đurića , Caneta , Gileta , Mladenovića i dr. ti si slušao Slobu. svoj narod i domovinu ( Šljivačanina , Praljka , Kapetana Dragana i dr. naravno da ovdje ne spadaju sitni kriminalci tipa Arkan , Tuta itd. Мисим да ти овде наводиш личности и мешаш ствари у црно белој техници. Овде наводиш личности које су небо и земља. Мислиш ли ти да су људи који су били против Слобе били истомишљеници Соње Бисерко нпр? Ви Хрвати Слоби споменик да подигнете! Све је учинио да добијете државу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 21 минута, Вилер Текс рече Ви Хрвати Слоби споменик да подигнете! Све је учинио да добијете државу. A mi Milu Đukanoviću Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 пре 19 часа, geronymo рече Dobro veče. Čitam ovu raspravu i najviše stavova djelim s' didimom i cirilicarom. Zato što govore o ljudskom postupku , ne veličaju ne dao Bog ustase ili nešto protiv roda svoga, Praljak, pokoj mu duši, uradio je nešto teško viđenom u današnjem svijetu. Pljunuo ih je ostao ponosan , što je rijetko danas. Никакве везе нема самоубиство као грех, аман више, него је глупо глорификовати глупе поступке учињене идеолошки. пре 19 часа, geronymo рече I niko ne veliča njega kao ustasu ili nekog drugog nacistu ili ti koga želite, tj ne volite , već POSTUPAK. CITAJTE NE ISCITAVAJTE Управо то. И Павле лепо каже - џаба дајете и своје тело да се сажеже, где нема љубави - има главе пуне магле и промаје. Неки су расправљали да је Христос на неки начин извршио самоубиство пошто је знао шта ће Му се догодити и није се опирао, нити "одолевао до последњег даха", међутим, превиђали су да Се није баш ни бацао овима у руке, а понајмање је планирао и изигравао пркос "систему и непријатљима". Чак не ни само то, него, како сведочи апостол Јован, склањао се и од људи да им не би подгревао наде о "народном вођи, хероју и избавитељу из канџи јаких политичких сила и полуга": А кад разумије Исус да хоће да дођу да га ухвате и учине царем, он отиде опет на гору сам. Јн 6:15 Наравно, остављам и ту опцију да сам ограничена због сопствене вероисповести због које кроз одређене наочари посматрам живот - о томе се може расправљати, али не дам за право да се изједначавају истина и субјективни доживљаји истине. То су 2 јако различите ствари. И то какав импакт његов поступак има у "његовом народу који га држи за хероја" ме апсолутно не занима, пошто полазим од тога да није истина да је добро јачати људе у било којој идеологији. Енд оф. Volim_Sina_Bozjeg, Iulianus, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 1, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Da, ja sam tamo otišao da branim ljude od ustaša, to je bilo moje uverenje i časno sam ga obavljao. Sada iz ove perspektive isto bi uradio jer ja jesam otišao i da branim ljude od ustaša ali sam bio i na ulicama protiv onog našeg ništa manje zločinca od ustaša zlobe milosevića i opet bi to uradio. A sad više nemam snage za bilo šta... osim da vam kažem da je rat satani na radost a za čovečanstvo na žičane okove kojima krvarimo svi i oni koji su bili "van svih dešavanja". Prosto u takvim situacijama ne možeš da budeš van svih dešavanja nego si postavljen u centru svih dešavanja, eto to su bila moja dešavanja a ja i dalje imamo prijatelje i slovence i hrvate i makedonce podjednako kao i srbe. Ja ne bi imao snage da recimo streljam nikoga, to vam odgovorno tvrdim a kamoli da ne pomognem detetu ili ženi,starcu,starici bilo ko da su... Zato sam bio i vamo i tamo, to mi je bila dužnost.. sad kako god.. završilo se sve, vreme je da pogledamo istini u oči. Ustaše i četnici su bili od 1941.do 1945.godine,koliko ti onda imaš godina?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука