Ivan Marković Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 6 минута, geronymo рече Šta umire posljednje u tijelu čovekovom? Pa kažu nada. Mada je ovome debilu umrla pamet. Pa bio bi slobodan ili odma ili za par godina...jeste čin ljudski kao što kažeš, ali samo u meri u kojoj je ljudski biti imbecil na kvadrat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 2 часа, Снежана рече опомена за ово @Снежана: Ја теби ништа нажао нисам урадио. Ниједном ти се нисам обратио без дужног поштовања, и пре него што си била модератор. Међутим, ја сам тебе из неког разлога нервирао од првом момента кад сам се појавио и ниси пропуштала прилику да ми то, нимало лепо, не набијеш на нос... онако, да ми спустиш и то са висине. И то никада на нешто што сам написао теби, него другима. Попут овог са ником "Православни Србин". А за кога просто игноришеш да ме провоцира и трчи за мном, говори да ја пишем да је Праљак већи херој него Тепић, да подржавам усташе и блатим Србе. Још горе, не игноришеш, него досољаваш тиме што ми поручујеш како ја не поштујем кроз шта су прошли преживели из ратова у Хрватској и БиХ и како не поштујем жртве. Откуд ти, на пример, знаш да на форуму не дискутујеш са неким ко је можда ратно сироче које је одрасло са тетком и течом, а лик својих родитеља би и заборавио да нема избледелих слика из старих фото-апарата, гледајући које капира да ускоро постаје вршњак својих родитеља? Коме причаш о поштовању жртви, на теми где се једини достојанствен одлазак са позорнице у Хагу назива кукавичким и где се људи спрдају са туђом смрћу? Нико овде други осим мене није написао да је Праљков чин херојски, и то нисам написао да је херојски, него да га ја сматрам херојским и то је истина. Нећу да повучем своју реч јер тако заиста мислим, мада бих оћутао да сам знао какве ће реакције изазвати. Из дубине душе га тако доживљавам и сматрам да је врхунац неукуса организовати карневал спрдње и пошалица поводом нечије смрти, било чије, чак и Хитлерове. И нико коме то смета се не нађе да каже, Океј, ти тако мислиш, ја мислим другачије, него ударци ђоном, лажи и провокације и ти као модератор, уместо од тога да ме заштитиш, гледаш како ме 10 пута прозивају и чекаш да једном одреагујем, па да опоменеш мене? Где је опомена "Православном Србину" за писање кроз 10 страна о мени како пљујем Србе, подржавам усташе и уздижем Праљка изнад Милана Тепића? Шта је требало ја да му кажем, да се спустим на његов ниво и кренем да вређам ја њега? Лик је кретен. Не, рекао сам му истину и та истина гласи: више поштујем Слободана Праљка него њега, а ви ме и банујте ако хоћете. У средњем веку је постојало правило да се заробљени краљеви држе заточени у златним кавезима и да нико други не сме да их понижава осим краља који га је победио. Праљак је непријатељски генерал, да је и најгори зликовац, а није јер је на хрватској страни било 100 пута горих а који никад нису ни оптужени (косовске албанске вође тек да не помињем!) није на српским пацовима да га грицкају, него на онима који могу да му парирају по образовању, војним вештинама и посвећености према сопственом народу. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 1 минут, Снежана рече ако имаш Бога уз себе - чега се плашиш, ако немаш - чему се надаш. Ali jesmo li svi vjernici? Svako nosi svoju vjeru i nadu, i ateisti i agnostici itd. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 16 минута, geronymo рече Čitam ovu raspravu i najviše stavova djelim s' didimom i cirilicarom. Zato što govore o ljudskom postupku , ne veličaju ne dao Bog ustase ili nešto protiv roda svoga, Praljak, pokoj mu duši, uradio je nešto teško viđenom u današnjem svijetu. Pljunuo ih je ostao ponosan , što je rijetko danas. Човек није урадио ништа хвале вредно. Починио је један чин којим је погубио своју душу. Никог он није пљунуо, не заносимо се људи. пре 16 минута, geronymo рече Čitajući ovu raspravu , pošto se ubacilo svašta i heroj Milan Tepic, iz iste smo opštine podno Kozare, Milan je uradio to u ratu u borbi u zato mi slava i hvala. Ovo spominjem zato što Milanov i Praljkov moment nije jednak. Rat i sud. Nema njegov , Praljkov, stav s' ustasama nista, ovo je ljudsko. Тепић и Прљаљак се ни у ком случају не могу поредити. Тепић се жртвовао у рату, на бојном пољу и борби. Тепић није то урадио јењр је хтео да се убије, већ је био нападнут од стране терориста и бранећи од њих свој народ и државу, положио је свој живот. Другим речима, Тепић је био борац, његов чин је жртва за свој народ на бојном пољу. Праљаков чин је самоубиство, Праљак је самоубица, који се на фронту ничим није доказао, сем својим злочинима. А по свему судећи, изгледа да ни психички није баш био сасвим свој. Тако да та два случаја нису за поређење уопште. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 8 минута, Дидим рече Ја теби ништа нажао нисам урадио. Ниједном ти се нисам обратио без дужног поштовања, и пре него што си била модератор. Међутим, ја сам тебе из неког разлога нервирао од првом момента кад сам се појавио и ниси пропуштала прилику да ми то, нимало лепо, не набијеш на нос... онако, да ми спустиш и то са висине. И то никада на нешто што сам написао теби, него другима. Попут овог са ником "Православни Србин". Па и ја браним свој народ Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 10 минута, Ivan Marković рече Ma znam sestra Snežo, neko pokušavam da ovu mlađariju nateram da razmišljaju. I da im izbijem te "samoubistvo je čin dostojan poštovanja" ideje iz vugla. Samoubistvo je svakako čin poremećenog uma. Gordošću naravno.Jedno je kada neko razmišlja da predaja u ratu nije opcija. To mogu da razumem. Pucaš u neprijatelja dok te ne savladaju (ubiju/rane/onesposobe na drugi način). Ali ne pucaš u sebe. Ili kao Tepić 8i japanske kamikaze) žrtvuješ sebe da bi smanjio neprijateljevu vonu moć i time sačuvao više života svojih ratnih drugova i/ili civila...ali samoubistvo je nešto sasvim drugo. Praljak jeste pokazao srednjak Nekome, ali ne sudu. Pokazao ga je Bogu. (Ateisti neka čitaju sudbini, metaforično). Jer Bog nije udesio kako je ovaj "domoljub" zamislio. Данче*, Paradoksologija, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Управо сада, Ivan Marković рече I da im izbijem te "samoubistvo je čin dostojan poštovanja" ideje iz vugla. Samoubistvo je svakako čin poremećenog uma. Gordošću naravno.Jedno je kada neko razmišlja da predaja u ratu nije opcija. To mogu da razumem. Pucaš u neprijatelja dok te ne savladaju (ubiju/rane/onesposobe na drugi način). Ali ne pucaš u sebe. Ili kao Tepić 8i japanske kamikaze) žrtvuješ sebe da bi smanjio neprijateljevu vonu moć i time sačuvao više života svojih ratnih drugova i/ili civila...ali samoubistvo je nešto sasvim drugo. Praljak jeste pokazao srednjak Nekome, ali ne sudu. Pokazao ga je Bogu. (Ateisti neka čitaju sudbini, metaforično). Jer Bog nije udesio kako je ovaj "domoljub" zamislio. Управо тако. Објаснио си суштину. Херојство и јунаштво се доказује на бојном пољу, а не оваквим, театралним самоубиствима. Самоубиство јесте углавном последица личне сујете и гордости оног ко то чини. Иначе, да додам да не подржавам ругање које се појавило поводом Праљкове смрти. Ругање било чијој смрти, па и Праљковој по мени није у реду. Paradoksologija and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 12 минута, Православни Србин рече Човек није урадио ништа хвале вредно. Починио је један чин којим је погубио своју душу. Никог он није пљунуо, не заносимо се људи. Тепић и Прљаљак се ни у ком случају не могу поредити. Тепић се жртвовао у рату, на бојном пољу и борби. Тепић није то урадио јењр је хтео да се убије, већ је био нападнут од стране терориста и бранећи од њих свој народ и државу, положио је свој живот. Другим речима, Тепић је био борац, његов чин је жртва за свој народ на бојном пољу. Праљаков чин је самоубиство, Праљак је самоубица, који се на фронту ничим није доказао, сем својим злочинима. Тако да та два случаја нису за поређење уопште. Ti ne čitaš šta sam napisao? Sigurno si Maksim. Dolazim iz kraja Dubickog izkog je i Tepic poslije drugog rata sve žene bake nose crno a prije bijela nosnja bila. Pa vas s' tim zamoljavam ne učite me ko su bile ustase. Znamo mi ispod Kozare dobro. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Управо сада, geronymo рече Ti ne čitaš šta sam napisao? Sigurno si Maksim. Dolazim iz kraja Dubickog izkog je i Tepic poslije drugog rata sve žene bake nose crno a prije bijela nosnja bila. Pa vas s' tim zamoljavam ne učite po su ustase. И шта си сад овим хтеоп да кажеш и како си овим оспорио било шта што сам рекао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 12 минута, Ivan Marković рече Pa kažu nada. Mada je ovome debilu umrla pamet. Pa bio bi slobodan ili odma ili za par godina...jeste čin ljudski kao što kažeš, ali samo u meri u kojoj je ljudski biti imbecil na kvadrat. Tvoje mišljenje. Lijepo je i biti ponosan.? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 7 минута, Православни Србин рече Иначе, да додам да не подржавам ругање које се појавило поводом Праљкове смрти. Ругање било чијој смрти, па и Праљковој по мени није у реду. Na žalost, moram da priznam da se kliberim na one glupe mimove "haška stomaklija" i slično. Ali si skroz u pravu. Nije u redu. Православни Србин and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 6 минута, geronymo рече Tvoje mišljenje. Lijepo je i biti ponosan Mjok. Nije samo moje. To je i mišljenje Crkve. Ali i dosta necrkvenih ljudi sa različitim svetonazorima. Brkaš ponos i dostojanstvo. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 4 часа, Muramasa рече To onda raspravite sa Tomom Akvinskim, što je širio dezinformacije. A pored Tome izgleda i Isus širio dezinformacije Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Isus nigde nije rekao da će za spasene biti radost da gledaju roštilj prokletih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 5 минута, Кратос рече A pored tome izgleda i Isus širio dezinformacije Pa pitanje da li je to Toma zaista i rekao. Muramasa nam nije dao kredibilan link. Samo svoju tvrdnju. Ali i da jeste, šta se to nas tiče. On je jeretik koji je i tako svašta lupetao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука