Jump to content

Јереј Угрин Поповић

Оцени ову тему

Guest Alefshin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO   

13 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      0
    • DA, deset minuta
      2
    • DA, sat i vise
      5
    • Kako kada
      2
    • NE, nikada
      4

Препоручена порука

• Одговори 637
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

A, kako ce ga imati kada nemaju strah prema drugima, prema vama? Zar ne pise sv. Jovan da ko ne voli brata ne voli ni Boga jer, kako je moguce da neko voli onoga koga ne vidi ako li onoga koga vidi ne voli i prezire? Jednom recju, takvim ljudima onda Bog postaje sredstvo kojim ostvaruju ove ili one, gotovo uvek egoisticne, ciljeve; sto i nije tako nelogicno jer ako neko svojom kratkovidoscu i nemanjem smisla za drugoga deplasira licnost covekovu na nivo sredstva, onda je Bog samo logican nastavak posto je daleko mocnije sredstvo. To je motiv krstaskih ratova, inkvizitorskih lomaca ali i svih danasnjih ''saveta'' oko odevanja, stajanja, ponasanja... od strane onih koji nisu pozvani za tako sto a koji, opet, na takav nacin lece sopstvene mizantropske frustracije zaklanjajuci se iz Boga i Njegovih zakona. I, posto nemaju straha od sebe, cim daju sebi za pravo da sopstvene interpretacije pomenutog Zakona - ''sire dalje''; onda je sasvim logicno da nemaju straha ni prema drugima, koje svojim interpretacijama guse i saplicu, praveci od njih poligon sopstvenog samozavaravanja a zaklanjajuci se iza neprikosnovenog autoriteta, to ce reci samoga Boga, cineci tako i od Njega samo sredstvo vlastitih insinuacija. E, sad... ko je za tako nesto sposoban taj je obicno i rasterecen bilo kakve brige za napredak, kako sebe tako i tih drugih, tako da pitanje - imaju li straha - jeste prosto suvisno ako uzmemo u obzir da je strah Boziji u stvari prvi korak ka mudrosti. Liseci sebe bilo kakvog interesovanja prema sebi i sopstvenom razvitku, takvi ljudi jednostavno postaju nemocni za bilo kakav oblik napredovanja pa samim tim i za mogucnost straha prema Bogu.

Mislite o tome... a ja cu sada da postavim temu - Sta je to zapravo STRAH BOZIJI - na pdf-u DUHOVNA ARISTOKRATIJA.

Bog vas blagoslovio - Ugrin

Подели на овим сајтовима

Biću slobodna da iskoristim vašu temu za jedan tekst

Не погани човека што улази у уста; него што излази из уста, оно погани човека (Мт. 15, 10-11)

Сенка сам сенке која у полумраку живота лелуја у потрази за светлом.Капљица сам воде у океану живота .Влат траве ношена олујним ветром.Морска звезда насукана на хридине.Срна заспала на снегу.

Мисао без мисли.

Туга нека се прострла из саме дубине пакла и засела на моја плећа.Жуља ме овоземаљско тело.Пожелим често да га се ослободим и да пустим мисао да слободно лута пространствима свемира.У утроби грч који се као ужарена песница пење ка мојим грудима претећи да експлодира свакога тренутка.

Заустављам дах уз нему молитву на уснама.

Још овај пут.

Још један трен.

Склапам очи призивајући Ти име.Ти једини знаш све.У греху зачета у грех ћу се претворити.

Из праха настала у прах ћу отићи.

Удаљих се од тебе следећи пут Твој.

Желећи да ти будем ближе, бејах све даље.

Песму Анђела више не чујем, моје уши заглушише речи људи.

Светло у тами више не видим јер људској лажи дозволих да ми видик заклони.

Глас Твој више не чујем јер послушах глас човека.

У жељи да Љубав дам ја добих бич осуде.

Учиних једино што знам.

Окретох и други образ.

Добар човек у сваку посуду ставља добро, добро даје и добро узима.

Зао човек у сваку посуду ставља зло, зло даје и зло узима.

Но како ћу ја овако мала и ништавна знати шта је зло а шта добро

Очекујући добро ја прихватих зло.

И једна једина зла мисао се рспрши као отров мојом душом.

И ређаше се зле мисли и зле речи

Болесна је душа моја од овога света.

Од лажних пророка и притворених пријатеља.

Од свезнајућих и свевидећих.

Од праведника и судија.

Болесна је душа моја од неправде, среброљубља, гордости, фарисејске оданости, лажне понизности.

Дошао си два пута да донесеш Љубав и Радост.

Колико пута мораш доћи да би човек нешто научио.

Куцаш на врата срца а ретки Ти отварају.

Траже Те а не желе Те примити.

Желе узети а ништа не дати.

Не схватају да не постоје 'моја права' или 'његова права', већ 'оба', у заједничком односу.

Тај, тачан однос одређује јеванђелска реч: 'Љуби ближњега својега као самога себе' (Мк 12, 31).

Реч је о надилажењу њега и мене, о уздизању у заједницу личности, у уздизању у Тебе.

Болесној души потребан је добар лекар и ваљан лек.

Само Један лекар је добар и само Један лек је ваљан.

Да би лек деловао болесник се мора изоловати од извора заразе, да се не би даље разбољевао и да не би своју болест ширио на друге.

Време је да отворим очи и гледам само у Тебе, да отпушим уши и слушам само Твој глас, да очистим срце да имаш где ући, да затворим уста и будем нема као риба.

Окрећем леђа свету јер тамо где нема Тебе нема ничега за мене.

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости

U Novom Beogradu otvoren je prvi me?unarodni centar tradicionalne medicine u kome bolesnima pomažu penzionisani lekar Vojnomedicinske akademije u saradnji sa pesnikom i sveštenikom. Akademik dr Slobodan Doši?, jerej Ugrin Popovi? i književnica Marija Jakši? relaksiraju stresom pogo?ene pacijente, koji se hvale da su kao preporo?eni

:smiley:

Kako se zove ovaj centar?Mislim da meni treba terapija u istom. 1312_womens

Подели на овим сајтовима

o Ugrine sad ste Vi veoma ljubazni 0311_womens

pesma je lično iskustvena https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/icon_blushing.gif

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Oce Ugrine,zasto Srbi izuzetne,hipersenzibilne,kreativne,originalne licnosti visoke inteligencije cesto nazivaju u najboljem slucaju filozofima,a u najgorem ludacima?Pri tom "Pucina je jedna stoka grdna" nemaju pojma da je filozofija ljubav prema mudrosti,da je ona rodila nauku,pravo i medicinu!

Подели на овим сајтовима

• Гости

A, zasto je agresivan - jer je ustrasen. I, kada strah, postane standard zivljenja onda uzas postaje nacin ophodjenja koji se cemorom izrazava te kako zlo na dobro mrzi i kidise tako i ljudi, koji su utemeljeni u Radosti Bogotrazenja, bivaju etiketirani i proganjani posto sobom podsecaju cega su se ovi iz kukavicluka odrekli. Da, da...uzana je staza i malo je stado.

Mir Vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

А зашто кидише на добро?

из најједноставнијег разлога - наспрам туђег добра њихово сопствено зло је уочљивије

Ima mnogo ljudi koji uobražavaju ponore kojih nigde nije bilo, i zamke gde one nikada nisu postojale;strahujući od poteškoća koje i ne postoje, i od neprijatelja kojih i nema - рече Дучић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...