Sherlock H. Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Морам да те разочарам пошто фотографије које си гледао нису фотомонтаже ! Nisam ni ocekivao da ces ukapirati ironiju u mom postu. Ни ја нисам очекивао да нећеш овако одговорити...можеш ти да будеш ироничан или не,али истина је истина... А ко је тај ко ће да одреди шта је истина? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 А ко је тај ко ће да одреди шта је истина? Отац Артемије. Како тако постављаш глупа питања? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Ново основано удружење грађана Атеисти Србије за сада имају око 2500 чланова седиште им је у Новом Саду http://www.facebook.com/group.php?gid=48767957782 Они ми све више личе на цркву (илити секту) Атеиста Србије ... Уз дужно поштовање према нашим члановима атеистима али оно што ради Предраг је заиста неукусно и одавно познато - секташење, хушкање, агитовање, клеветање, богоборство , неторенација, мизантропија итд, итд. Многима од вас су дражи атеисти (безбожници) него православни хришћани који рецимо следе епископа Артемија кога је Сабор СПЦ рашчинио.... Да ли би у некој дискусији рекао "уз дужно поштовање према присталицама владике Артемија али.... " ? Сигуран сам да не би.... Ovi ateisti koji su na nasem sajtu NISU aktivni Crkvorusitelji kao Artemijeva klika. Владика Артемије,црквени клир и народ који је уз њега не руши Цркву ! Овим одговором си показао да сам био у праву... Не,они је чувају. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 У овом случају поштовати одлуку значи слагати се са њом..... Не ради се о некаквом имагинарном "поштовању". Црква је као духовна војска, оно што нареди генералштаб се беспоговорно и предано извршава иначе се губе битке. Кад би ти неко рекао да следовање за одметнутим ражалованим генералом одбијање командног ланца и формирање паравојне формације није по дефиницији рушење једне армије, ти би му рекао да је луд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ти бар знаш да су и паравојне формације односиле победе у биткама са непријатељем... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 А ко је тај ко ће да одреди шта је истина? Отац Артемије. Како тако постављаш глупа питања? ...valjda vladika. bleh Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ти бар знаш да су и паравојне формације односиле победе у биткама са непријатељем... Jes, ali na ciju ruku i na ciju stetu?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ти бар знаш да су и паравојне формације односиле победе у биткама са непријатељем... blehi ogroman plen od pljačke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ти бар знаш да су и паравојне формације односиле победе у биткама са непријатељем... Jes, ali na ciju ruku i na ciju stetu?! Па ваљда нам је непријатељ заједнички !? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ваљда нам је непријатељ заједнички !? To mogu i rimokatolici da kazu. Pusti ti sto mi imamo iscasenu eklisiologiju vazno je da mi znamo da imamo zajednickog neprijatelja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ваљда нам је непријатељ заједнички !? To mogu i rimokatolici da kazu. Pusti ti sto mi imamo iscasenu eklisiologiju vazno je da mi znamo da imamo zajednickog neprijatelja. ...а и неслажемо се са појмом паравојна формација..! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Да сам се појавио на овом форуму као атеиста (на дао Бог) и да сам рекао да нема Бога(као што безумници тврде) сигуран сам да не бих био опоменут...јер би се то тумачило као мој став и убеђење. С друге стране, кад владику назовем владиком добијем опомену.... Не верујем да би био опоменут свуда на православним форумима има по неки атеиста па пишу слободно ја имам пар пријатеља атеиста и не опомињемо се међусобно а ако си верник већа је одговорност на теби Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Па ти бар знаш да су и паравојне формације односиле победе у биткама са непријатељем... Једино на слобином РТС, у стварности су само изазивали хаос, правили ратне злочине и пљачкали сиротињу. Да такве формације имају неки значај увеле би их све армије на свијету. Ове из Србије су углавном имале значај да дођу након битака, пљачкају и стријељају цивиле, и још то све сликају не би ли што горе обрукали образ своме народу. Толико о њима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Децембар 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Ново основано удружење грађана Атеисти Србије за сада имају око 2500 чланова седиште им је у Новом Саду http://www.facebook.com/group.php?gid=48767957782 Они ми све више личе на цркву (илити секту) Атеиста Србије ... Уз дужно поштовање према нашим члановима атеистима али оно што ради Предраг је заиста неукусно и одавно познато - секташење, хушкање, агитовање, клеветање, богоборство , неторенација, мизантропија итд, итд. Многима од вас су дражи атеисти (безбожници) него православни хришћани који рецимо следе епископа Артемија кога је Сабор СПЦ рашчинио.... Да ли би у некој дискусији рекао "уз дужно поштовање према присталицама владике Артемија али.... " ? Сигуран сам да не би.... Није тако , драги брате. Имам много добрих пријатеља који су велики поштоваоци вл. Артемија. И са њима лепо разговарамо, размењујемо размишљања и уважавања. Тако да не стоји ово што си написао. Проблем су они који категорички одбијају сваки нормалан разговор, који вређају патријарха, сабор, синод и свакога који другачије мисли. Праве којекакве фотомонтаже и клипове. О свакоме добронамерном човеку желим да имамам добро мишљење. Тако нас учи и наш Господ. Ако тако заиста мислиш онда у реду.Нигде на овом форуму нисам вређао ни Сабор,ни епископе,ни Патријарха....али имам право да се са нечим не сложим.! Наравно, разумем Нешо шта желиш да кажеш. Али , у правом смислу речи, имаћемо право да се не слажемо са Сабором и Синодом онда када постанемо епископи, јер је њима канонима дато такво право од Бога, Духа Светога. А док не постанемо епископи треба да живимо у послушању, поверењу и смирењу Цркви и њеним законодавним органима. Друга је ствар ако ми немамо поверења у нашу Цркву... Ако је таква ствар, онда треба да се запитамо шта уопште даље тражимо у Цркви у коју немамо поверења, у коју сумњамо и мислим да ће нас одвести у странпутицу. То заправо није права Црква. На овај начин су настајале и иформирале се све данашње секте, верске заједнице, култови и слично. Из маловерја према мајци Цркви. Тога се требамо чувати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Наравно, разумем Нешо шта желиш да кажеш. Али , у правом смислу речи, имаћемо право да се не слажемо са Сабором и Синодом онда када постанемо епископи, јер је њима канонима дато такво право од Бога, Духа Светога. А док не постанемо епископи треба да живимо у послушању, поверењу и смирењу Цркви и њеним законодавним органима. Друга је ствар ако ми немамо поверења у нашу Цркву... Ако је таква ствар, онда треба да се запитамо шта уопште даље тражимо у Цркви у коју немамо поверења, у коју сумњамо и мислим да ће нас одвести у странпутицу. То заправо није права Црква. На овај начин су настајале и иформирале се све данашње секте, верске заједнице, култови и слично. Из маловерја према мајци Цркви. Тога се требамо чувати. Ако хиљаде верника губи поверење у нашу Цркву зашто се црквени великодостојници не би запитали због чега је то тако ? Па видимо да и у самом Сабору има дијаметрално супротних мишљења и различитих благослова.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука