Милан Меденица :) Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Наравно, разумем Нешо шта желиш да кажеш. Али , у правом смислу речи, имаћемо право да се не слажемо са Сабором и Синодом онда када постанемо епископи, јер је њима канонима дато такво право од Бога, Духа Светога. А док не постанемо епископи треба да живимо у послушању, поверењу и смирењу Цркви и њеним законодавним органима. Друга је ствар ако ми немамо поверења у нашу Цркву... Ако је таква ствар, онда треба да се запитамо шта уопште даље тражимо у Цркви у коју немамо поверења, у коју сумњамо и мислим да ће нас одвести у странпутицу. То заправо није права Црква. На овај начин су настајале и иформирале се све данашње секте, верске заједнице, култови и слично. Из маловерја према мајци Цркви. Тога се требамо чувати. Ако хиљаде верника губи поверење у нашу Цркву зашто се црквени великодостојници не би запитали због чега је то тако ?Па видимо да и у самом Сабору има дијаметрално супротних мишљења и различитих благослова.... то само значи да су се очаравали иузијом коју гаје и не одговара им реалност која јесте.а верници би могли да буду послушни Цркви а не једној ЉУДСКОЈ личности. Зашто треба слушати Цркву а не једнога човека који мисли против цркве, ма он био назват и највећим мислиоцем? Зато што је цркву основао Господ Исус Христос, и зато што цркву надахњујући руководи Дух Божји Свети. Зато још што црква означава државу светих, градину питомих воћака. Ако један устаје против државе светих, значи да је он несвети, те зашто њега слушати? "Црква је ограда," говори премудри Златоуст; "ако си унутра, вук не улази; ако ли изађеш, зверови ће те ухватити... Не удаљуј се од цркве: ништа силније од цркве нема. Црква ти је нада, црква спасење. Од небеса је она виша, од камена тврђа, од земље шира; никад не стари, увек се подмлађује." Пролог за први јануар, свети Јустин Нови Ћелијски клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Ново основано удружење грађана Атеисти Србије за сада имају око 2500 чланова седиште им је у Новом Саду http://www.facebook.com/group.php?gid=48767957782 Они ми све више личе на цркву (илити секту) Атеиста Србије ... Уз дужно поштовање према нашим члановима атеистима али оно што ради Предраг је заиста неукусно и одавно познато - секташење, хушкање, агитовање, клеветање, богоборство , неторенација, мизантропија итд, итд. Многима од вас су дражи атеисти (безбожници) него православни хришћани који рецимо следе епископа Артемија кога је Сабор СПЦ рашчинио.... Да ли би у некој дискусији рекао "уз дужно поштовање према присталицама владике Артемија али.... " ? Сигуран сам да не би.... Ovi ateisti koji su na nasem sajtu NISU aktivni Crkvorusitelji kao Artemijeva klika. Владика Артемије,црквени клир и народ који је уз њега не руши Цркву ! Овим одговором си показао да сам био у праву... чуј ''владика'' и ''клир''. smej.gifпогледај шта светитељ прича у претходном посту. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Наравно, разумем Нешо шта желиш да кажеш. Али , у правом смислу речи, имаћемо право да се не слажемо са Сабором и Синодом онда када постанемо епископи, јер је њима канонима дато такво право од Бога, Духа Светога. А док не постанемо епископи треба да живимо у послушању, поверењу и смирењу Цркви и њеним законодавним органима. Друга је ствар ако ми немамо поверења у нашу Цркву... Ако је таква ствар, онда треба да се запитамо шта уопште даље тражимо у Цркви у коју немамо поверења, у коју сумњамо и мислим да ће нас одвести у странпутицу. То заправо није права Црква. На овај начин су настајале и иформирале се све данашње секте, верске заједнице, култови и слично. Из маловерја према мајци Цркви. Тога се требамо чувати. Ако хиљаде верника губи поверење у нашу Цркву зашто се црквени великодостојници не би запитали због чега је то тако ? Па видимо да и у самом Сабору има дијаметрално супротних мишљења и различитих благослова.... Знаш ли ти ко све не слуша Цркву? Почев од оних који мисли да су они сами црква за себе, преко оних који вјерују у Бога, али, ипак, мисле да им "ти попови и свештеници ништа не требају" и разноразних секти, до оних који не вјерују у Бога. Није Црква политичка партија па да губи своје гласаче зато што није испунила предизборна обећања. Ствар је у народу/појединцу + као што Медо рече чињеница да су: "се очаравали иЛузијом коју гаје и не одговара им реалност која јесте." Најбоље да се Црква(надам се да разумијеш шта се под овим мислим- не на објекат) прилагоди теби, мени и осталим јер ми мислимо да је тако исправно. Тешко да смо могли имати бољег Патријарха од блаженопочившег Павла, па, рецимо, о. Жарко не мисли тако. Који су његови разлози, ко ће га знати. Увјек ће се наћи неко ко ће наћи неку замјерку. Али, јеси ли се икад запитао хоће ли то што раде наше Владике довести до тога да се повећа број вјерника, да се исправе нека погрешна схватања и многе друге ствари? Могу да ти кажем да се у мојој/нашој Митрополији Црногорско-Приморској(мислим на Подгорицу, јер нисам толико упућен у дешавања у осталим градовима) из дана у дан повећава број људи на Литургији и број оних који се редовно причешћују. То је већином заслуга свештенства, Епископа и Митрополита, али најбитнији је став појединца- како ће он да разумије и прихвати. Док рецимо ти(узећу тебе за примјер) мислиш да ти исти Епископи и Митрополит одбијају народ свој понашањем. Пази овај примјер. Ове године(каже ове јер се тад десило) када је долазио Митрополит да служи Литургију, наравно, дошао је и велики број људи. На крају, кад дође вријеме за причешће станемо сви у ред. Ред огроман. Нас неколико при крају. Дођемо ми на ред после доста чекања, кад... Устаје један од свештеника и од свих људи он нас упита: "Јесте ли се спремали за причешће? Јесте ли постили сриједу и петак?" Сви у нас гледају. Нама у првом моменту било мало криво- зашто смо баш ми сумњиви од толико људи. Да додам да је један од нас био у навијачком дуксу. На другој литургији(није био Митрополит) опет иста ствар. То се још једном десило. Како је требало ја то да схватим? Да кажем "Види овога" и да одустанем од одласка у Цркву?! После неког времена на Литургији испред нас, у реду за причешће, отац са дјететом. Устаје тај исти свештеник. Ја рекох у себи: "Ево, опет ће на нас". Прилази оцу са дјететом и пита га: "Је ли крштено дијете", добија одговор да није. Пита њега је ли крштен, добија исти одговор. Објашњава му да неко ко није крштен не може да се причести и да касније узме нафору. Окреће се пут нас, осмјехну се као да смо му најбољи другови, и нешто је тихо прокоментарисао. Ја се у том тренутку сјетим оног првог пута кад је нас упитао и повежем то са овим. Ствар је у томе како ћемо ми да прихватимо нешто. Није битно да ли то долази од свештеника, друга, брата... Ако имаш повјерења имаш, а ако немаш сва је прича бесмислена. Ко тебе лично одвраћа од Цркве? Како си ти изгубио повјерење? Чуо си о некаквим "новотарија", папизму, одступању од Православља, начуо си, или је писао бЉиц, да црквени великодостојници не могу да се договоре шта је, ајде да кажем исправно, и... Изгубио се повјерење у Цркву?! Запитај се да ли је то црквених великодостојника или до онога што ти мислиш да они представљају и како би требало да се понашају? Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Имају занимљив мото: ''Ми имамо Светог Саву, Светог Николаја Жичког, Светог Јустина Ћелијског и Светог Артемија , а они имају (Боже ми опрости што морам да цитирам) Сатанасија, Злиринеја и Злигњација.'' Страшно! Јеси ли се саблазнио живота ти?Јеси ли осјетио неке нечастиве силе тамо које изазваше немир у души твојој? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Такве Хрвате цјеним који се одричу усташтва, свака част Кајо. Znas ,kako ti je to...moj caca nije bio ustasa,pa ni moj djed,pa nitko u mojoj familiji do pradjedovine.....a nisu bili ni ( komunisti) Ipak nosimo velike posljedice rata..o kojima ne zelim pricati...JER HRVATSKO SRCE ISTO JEDNAKO BOLI KAO I SRBSKO.... Semberac-brate....sad smo prijatelji...( cekam te na onoj drugoj temi s odgovorom...-moze?) Предлажем да склопите Унију да бисте се приближили обоје Истини још више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Важно да чувар истине потврди то, без тебе не би вредела Унија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ти чувару знаш добро да нису сви Хрвати усташе, као што нису сви Срби комуњаре prstgore Него јесили очуво истину на овом форуму? :229229229: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Важно да чувар истине потврди то, без тебе не би вредела Унија :229229229: Што јест док ја не извршим увид и ударим печат,све је мачку о реп prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ти чувару знаш добро да нису сви Хрвати усташе, као што нису сви Срби комуњаре prstgore Него јесили очуво истину на овом форуму? :229229229: Хехехе сви ћете ви код мене у буре на крштење,нисам вас још отписао poklon greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ти чувару знаш добро да нису сви Хрвати усташе, као што нису сви Срби комуњаре prstgore Него јесили очуво истину на овом форуму? :229229229: Хехехе сви ћете ви код мене у буре на крштење,нисам вас још отписао poklon greengrin greengrin Значи ништа брез бурета?Ја када помислим на буре имам једну веома лепу асоцијацију. Сетим се овог сапуна: Ако добро трљаш леђа и користиш квалитетан сапун, нема фрке... Али је боље да узмеш оно метално буре, па да га поделиш на пола по дужини, и да једну страну напуниш ћумуром и виноградском лозом, па да испечеш неко прагње. Има да дођемо без фрке код тебе. наравно, чим прође пост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Хехехе сви ћете ви код мене у буре на крштење,нисам вас још отписао smej.gif 4chsmu1 Ауу... Или буре да буде формата XXXXXXXXL или ја остадох (не)крштен. smej.gif smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Ма јок ви да долазите да се трошите,дошао би ја у Дубоки Поток али управо збот XXXXXL бурета је проблем како га транспортовати 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2010 Ма јок ви да долазите да се трошите,дошао би ја у Дубоки Поток али управо збот XXXXXL бурета је проблем како га транспортовати 0409_feel greengrin :bla:Ја сам из Београда "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Децембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2010 Мислио сан свештеника Ивана Цветковића,али добро смислићемо нешто и за вас неко рецимо преносиви расклопљиво буре 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2010 Мислио сан свештеника Ивана Цветковића,али добро смислићемо нешто и за вас неко рецимо преносиви расклопљиво буре 0409_feel greengrin Јеси ти слаб у Географији...хахаха. Па шта ће њему буре, има човјек Дунав "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука