Jump to content

Ispravna perspektiva, ili ne?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, gor.anger рече

ja poznajem nekoliko narkomana i bludnika iz kojih takođe zrači mir. nekoliko :)

Da iz njih zraci mir dok ima bluda i droge. Probaj da im oduzmes pa ces da vidis kakav mir imaju. Ima da se izblice do neprepoznatljivosti i pokazu svoje pravo lice i stanje u kome se nalaze. Hriscanski mucenici su pokazivali spokojstvo i na najtezim mukama. Velika je to razlika, ona se u oveme svetu ne vidi jasno i cini se kao da je svima jednako ali posle ovoga veka stvari dolaze na svoje mesto i u svetlosti Bozijoj ce se pokazati oni koji su Gospodnji. Gospod daje mir ali ne onaj mir koji daje svet, to je Boziji mir koji dolazi od Duha utesitelja, a Duh utehe ce se u buducem veku projaviti u svojoj slavi i ovencati svoje sluge.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

Da iz njih zraci mir dok ima bluda i droge. Probaj da im oduzmes pa ces da vidis kakav mir imaju. Ima da se izblice do neprepoznatljivosti i pokazu svoje pravo lice i stanje u kome se nalaze. Hriscanski mucenici su pokazivali spokojstvo i na najtezim mukama. Velika je to razlika, ona se u oveme svetu ne vidi jasno i cini se kao da je svima jednako ali posle ovoga veka stvari dolaze na svoje mesto i u svetlosti Bozijoj ce se pokazati oni koji su Gospodnji. Gospod daje mir ali ne onaj mir koji daje svet, to je Boziji mir koji dolazi od Duha utesitelja, a Duh utehe ce se u buducem veku projaviti u svojoj slavi i ovencati svoje sluge.

lepo naučeno. hvala za pouku

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, srema рече

pa ne znam sta da kazem... glavno pitanje je sto se ja pravoslavljem bavim da bi bio srecan, jel, jer kao sto je rekao Starac Porfirije: "Hristos je radost."

ali kad vidim neke tako moje vrsnjake oni mi sto put zadovoljnije izgledaju od mene, a nije sad da zive u nekim uslovima ne znam ni ja sta, cak naprotiv, mogao bi reci za sebe da sam ziveo pod staklenim zvonom... nema to veze, ali cisto da spomenem

pa sam mislio, mozda ja to pogresno gledam, da nije malo licemerno gledati na veru kao "ako budem postovao zapovesti bicu srecan", valjda ljubav manje gleda na sebe a vise na tudju volju (u ovom slucaju Boziju?) :D mada okej, dok se stigne dotle...

ili je mozda caka u tome da se ne obracamo bogu kao neko ko je pun vrline, nego skruseno, sa pokajnickim raspolozenjem -- a ne ono, imam vrline, sto ti meni ne das darove?

pa nema neke filozofije " Gde je blago vase onde ce biti i srce vase" kaze Gospod. Ako te raduje to sto oni rade eto ti ga recept a ako te raduje pravoslavlje, idi na tu stranu.  A ovo sto oni imaju jeste radost ovoga sveta, propadljivog , takva je i ta sreca propadljiva, a od onog sveta je nepropadljiva. Samo ova prva se mnogo lakse postize za razliku od one druge.  A varijanta ja sam dobar ocu da divljam kao i oni to imas u Islamu u Pravoslavlju ti je "Ne mozete sluziti Bogu i mamonu" , tako da je to to. :) 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Osamnaeste su buran period svima :) ne brini, nisi izuzetak :)

I to sto ti deluje da su drugi srecniji, veseliji sve to moze da vara. Secam se svojih vrsnjaka iz srednje, sa faksa, obicno su "najveseliji" i oni najgotivniji bili u stvari najnesrecniji. Ostalo je bila slika "za druge", da se "ne obrukaju" da ne ispadnu glupi u drustvu.

Inace mi se jako svidja to - zelim da budem srecan :) jer bez radosti i nade, vera je mrtva. 

Sve je dobro dok se ne zakucas u jednu tacku - dozvoli da se ono sto te cini srecnim menja, da se trudis da istrazujes, da se menjas. Samo tako ma koliko "zglazjnuo" znaces da ima nade i da se to promeni i da nije tragicno. Svi se mi menjamo, menja nas zivotno iskustvo, iskustvo prijatelja, svega redom...Ako se zakucamo u bilo sta, makar to bila i "vera" i ako mislimo da postoji samo jedan nacin i da nista osim toga nije dobro, onda cemo ili na silu da se ukalupimo u nesto u sta nismo mi mi, ili cemo da mrzimo sebe, a na kraju i to u sta verujemo. 

Ne spaljuj mostove iza sebe i sve ce to proci :)

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јелена011 рече

I to sto ti deluje da su drugi srecniji, veseliji sve to moze da vara. Secam se svojih vrsnjaka iz srednje, sa faksa, obicno su "najveseliji" i oni najgotivniji bili u stvari najnesrecniji. Ostalo je bila slika "za druge", da se "ne obrukaju" da ne ispadnu glupi u drustvu.

Sad kad se zamislim 100% si u pravu, sto se tice ovoga. Sto se tice ostalog, nisam bas ja mnogo tu menjao sto se tice vere zato sto pokusavam da se drzim dogme, jel. :D Hvala na odgovoru.

Подели на овим сајтовима

Malo je zastarela tema ali nema veze. Dakle, juce sam se ispovedio i odjednom mi sve bilo bolje. Ko god ima slicne probleme, ko je tuzan, obavezno da se ispovedi. Zalutali smo grehom, ispovescu se vracamo Bogu :) Ali opsirno, nemojte da nesto zaboravite cuo sam da tad nema efekta... :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, srema рече

Malo je zastarela tema ali nema veze. Dakle, juce sam se ispovedio i odjednom mi sve bilo bolje. Ko god ima slicne probleme, ko je tuzan, obavezno da se ispovedi. Zalutali smo grehom, ispovescu se vracamo Bogu :) Ali opsirno, nemojte da nesto zaboravite cuo sam da tad nema efekta... :)

:dobro::sunce:

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...