Драгана Милошевић Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 Мрзи ме да понављам своју причу, сви је мање више знате. Док човеку не дође из пете у главу нема излечења. И лекови и молитва, и дан данас идем на контроле у бг. Да сам остала само на лековима без психотерапије , данас бих била мртва. Рапсоди, -Владимир-, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 1 сат, Natasa. рече Anka ili kamilavka Treba samo biti mudar...i izabrati manje zlo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 Realno, ako je ideja da sa jedne strane postoje ljudi koji nemaju porodicu, ali ni posao, stan i slično, a sa druge strane postoje prazni manastiri koje treba održavati, prilično logično deluje rešenje da se potrebitima ponudi smeštaj i sigurnost u zamenu za održavanje manastira u životu. Ali ako je ideja da se ljudi zamonaše prosto jer se nisu venčali, a da nikakav priziv nemaju, malo mi je to čudno. Драгана Милошевић, Danijela and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 Ako je uninije greh koji treba ispovedati, a depresija bolest koju niko živ ne bi sebi namerno natovario, utoliko ne mogu biti identične stvari, pa makar pojavno ličile u nekim aspektima. "Tamo daleko", Драгана Милошевић, Kristijan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 8 часа, Драгана Милошевић рече Лековима, и ако неко има среће да лекар ради са њим кроз психотерапију. А то је реткост, бар у малим градовима. Депресију не лече лекови. У врло ретким случајевима они могу да помогну, али је не лече. Некада раније депресију су "лечили" и електрошокови, и лоботомија. И данас то чине у екстремним случајевима где је особа потпуно нефункционална, али то није "лечење". То је уклањање симптома депресије, некад мање некад више успешно. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 5 часа, Kristijan рече Да не буде погрешног тумачења... Изузетно поштујем монашки подвиг, свестан сам да је важно да се манстири не гасе, али најискреније сумњам да то треба да се ради овако. Ја ипак мислим да се овде ради о новинарском тумачењу онога што је владика рекао. Кад сам чланак причитао није ми било јасно да ли то владика те људе позива на монаштво, или им нуди неки трећи пут, уточиште у манастиру могућност да поживе тамо, па како одлуче. Нека врста искушеништва без презумпције да ће у манастиру и остати. Текст уопште није јасан. Paradoksologija, Рапсоди and Danijela је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 5 часа, Juanito рече Не знам за униније, али депресија је ментална болест са физичким узроком. А којим то узроком? Хемијским дисбалансом? Ја нисам чуо да је неко са сигурношћу успео да утврди да ли хемијски дисбаланс изазива депресију или депресија изазива хемијски дисбаланс. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 12 минута, Vedran рече Ја ипак мислим да се овде ради о новинарском тумачењу онога што је владика рекао. Кад сам чланак причитао није ми било јасно да ли то владика те људе позива на монаштво, или им нуди неки трећи пут, уточиште у манастиру могућност да поживе тамо, па како одлуче. Нека врста искушеништва без презумпције да ће у манастиру и остати. Текст уопште није јасан. A meni se cini da ovom pricom bas direktno nudi sam monaski zivot. Bio sam poodavno na nekom njegovom predavanju, gde je u jednom momentu izneo vrlo ruzan a favorizujuci stav prema monastvu (ucinilo mi se tad sa nekakvim prikrivenim podsmehom), a u odnosu na svetovne hriscane. Ili sam ga bar ja tako razumeo, Bog da prosti ako sam pogresio. U svakom slucaju, ne smem nista da tvrdim, ali sumnjam da je ovo drugo u pitanju. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 30 минута, obi-wan рече A meni se cini da ovom pricom bas direktno nudi sam monaski zivot. Bio sam poodavno na nekom njegovom predavanju, gde je u jednom momentu izneo vrlo ruzan a favorizujuci stav prema monastvu Можда зато текст тумачиш по том кључу. Због овог искуства. Не кажем да ниси у праву. Ја просто не знам о чему се овде ради. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 пре 14 часа, Vedran рече А којим то узроком? Хемијским дисбалансом? Ја нисам чуо да је неко са сигурношћу успео да утврди да ли хемијски дисбаланс изазива депресију или депресија изазива хемијски дисбаланс. Zaista, prije da skup dispozicije i trauma radja depresiju, tj. posljedica, a ne uzrok, je manjak serotonina. Lijekovi lijece samo to, manjak serotonina. Simptom ili posljedicu. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 Свега 10 % искушеника се заиста замонаши. Остали се врате кући са корисним искуством. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 1 hour ago, Дијана. рече Zaista, prije da skup dispozicije i trauma radja depresiju, tj. posljedica, a ne uzrok, je manjak serotonina. Lijekovi lijece samo to, manjak serotonina. Simptom ili posljedicu. А психички узрок депресије је губитак циља. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 пре 19 часа, Рапсоди рече Тесла је имао циљ, визију, сан....али без обзира на то " волео " није имао лак пут . Много би лакше и слађе прошао да је имао неко женче уз себе и водио обичан живот. Али Тесла је Тесла.... подвижник на квадрат. А ко би онда мислио? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 U redu, molim vas lepo, da prestanete sa nestrucnim i pausalnim iznosenjem misljenja na temu depresije jer je to ozbiljna bolest kojoj se ozbiljno pristupa i leci. Diskutujte na temu postavljenog teksta. Hvala svima. Драгана Милошевић, Natasa., Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 пре 3 часа, PredragVId рече Свега 10 % искушеника се заиста замонаши. Остали се врате кући са корисним искуством. Ovo je vrlo zanimljivo ako je tacno. `El ima neki izvor za tu statistiku? Ono sto sam ja do sad imao prilike da vidim je dosta veci %. Ведран*, Драгана Милошевић and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука