Ronald Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 Obi Najbolje da mi prekinemo raspravu, ne vodi ovo nikuda, ne slažemo se i od ranije po mnogim pitanjima, nećemo ni sad i to bi bilo to. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 16 минута, Александар Милојков рече Хајде, покушај да се сетиш "када си се определио"? Ниси никада. Постао си свестан сексуалности која ти је у природи. И ти и ја и свако. Хајде да покушамо да се сетимо свих пренаталних и оних одмах-након-рођења утицаја на нас. Сећамо их се? До када нам сеже сећање? Бојим се да је твоје - суви детерминизам који не води на добру страну. Пре ће бити да генетика+рани утицаји бивају одредитељи онога што препознајемо као своје осећаје кад почињемо бивати свесни себе. Дакле, одговорност родитеља у начину утицања као НЕОДВИЈИВА КОМПОНЕНТА У ФОРМИРАЊУ ЛИЧНОСТИ. АлександраВ, obi-wan and Данче* је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 5 минута, Ronald рече Koji dijabetis 1 ili 2? Ok je ostalo. Што треба ово терање мака на конац, ако је ок прича. Читај, едукуј се... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 6 минута, Јанко рече Хајде да покушамо да се сетимо свих пренаталних и оних одмах-након-рођења утицаја на нас. Сећамо их се? До када нам сеже сећање? Бојим се да је твоје - суви детерминизам који не води на добру страну. Пре ће бити да генетика+рани утицаји бивају одредитељи онога што препознајемо као своје осећаје кад почињемо бивати свесни себе. Дакле, одговорност родитеља у начину утицања као НЕОДВИЈИВА КОМПОНЕНТА У ФОРМИРАЊУ ЛИЧНОСТИ. A šta misliš o epigenetskim studijama jednojajcanih blizanaca, koji su isto vaspitavani i jedan je homo, a drugi hetero? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 1 минут, Јанко рече Што треба ово терање мака на конац, ако је ок прича. Читај, едукуј се... Poznat mi je dijabetis solidno. Ne tjeram mak na konac, nego mi je žao što si onako na početku reagovao jer te poštujem, tvoja pisanja na forumu, mada si kasnije usvojio ono što je i Justin rekao. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 10 минута, Ronald рече A šta misliš o epigenetickim studijama jednojajcanih blizanaca, koji su isto vaspitavani i jedan je homo, a drugi hetero? А шта ти мислиш о вероватноћи и статистици? Нисам бежао од науке и сазнања из епигенетике, присвојио сам 17% за своју апологију. Или сматраш да ако је просечна вероватноћа догађаја 83%, то за јединку која учествује у експерименту значи да ће СИГУРНО упасти у оних 83%??? Мој покојни ћале је волео да каже да је статистика тачан збир нетачних података. Статистика не игра никакву улогу код појединца. Он ствара статистички податак, али је независтан од укупног резултата. Или да објашњавам теорију вероватноће? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 Ау,слобода избора нема утицаја на сексуалност,него је датост , коју не можемо променити ???!!! Ако је и од Милојкова,много је ... Питам се ,у коју групу би сврстали целомудрене,оне за цео живот,вероватно у будале ... obi-wan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 1 сат, Ronald рече A šta misliš o epigenetskim studijama jednojajcanih blizanaca, koji su isto vaspitavani i jedan je homo, a drugi hetero? Мислим да код неких има доста тога у генетици, код неких доста тога у утицају породице-средине, кoд неких микс, али СИГУРНО НИЈЕ СВЕ у генетици. Узми мало Патријарха Павла у "Да нам буду јаснија...", биће ти јаснији мој став. Свако добро од Бога. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 6 минута, Јанко рече А шта ти мислиш о вероватноћи и статистици? Нисам бежао од науке и сазнања из епигенетике, присвојио сам 17% за своју апологију. Или сматраш да ако је просечна вероватноћа догађаја 83%, то за јединку која учествује у експерименту значи да ће СИГУРНО упасти у оних 83%??? Мој покојни ћале је волео да каже да је статистика тачан збир нетачних података. Статистика не игра никакву улогу код појединца. Он ствара статистички податак, али је независтан од укупног резултата. Или да објашњавам теорију вероватноће? Nisi shvatio studiju, nije velika razlika da li je 83% ili 88%, već je to samo pravac ka čemu da teže dalje u istrazivanjima. Ova studija je mala i procenti tu nisu toliko bitni kao dokaz. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 6 минута, Јанко рече Мислим да код неких има доста тога у генетици, код неких доста тога у утицају породице-средине, кид неких микс, али СИГУРНО НИЈЕ СВЕ у генетици. Узми мало Патријарха Павла у "Да нам буду јаснија...", биће ти јаснији мој став. Свако добро од Бога. Čitao sam knjigu od Patrijarha. Pa dobro slažemo se, ali i ima oko 3-4% takvih homoseksualaca. Dok biseksualaca ima više, takodje postoji i situaciona homosexualnost u zatvorima dosta učestala. Nije sve u genetici, to je tačno. Svako dobro od Boga. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 7 минута, Зосима рече Ау,слобода избора нема утицаја на сексуалност,него је датост , коју не можемо променити ???!!! Ако је и од Милојкова,много је ... Питам се ,у коју групу би сврстали целомудрене,оне за цео живот,вероватно у будале ... Дођосмо до детерминизма. Онда је и Хитлер био генетски предодређен за холокауст... Варијанта а: Бог нема утицаја на генетско наслеђе, а ово је пресудно. Детерминизам природе. Ћао Боже. Варијантс б: Бог бира нашу генетику, а она има пресудан утицај. Ћао слобода. Дакле, ћао Боже. Варијанта в: Бог види кад и како долазимо, какво наслеђе носимо, али оно нема пресудну улогу, већ у формирању учествује и породица, средина, као и ми слободном вољом. Неко помену компензовање таквих осећања јаким религијским осећањима? Теслин избор? Вирџине? Монахе? АлександраВ, Зосима, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 44 минута, Александар Милојков рече То је чињеница. Не очекујеш ваљда да се Црква о оваквим питањима саборно озјашњава? Хајде, покушај да се сетиш "када си се определио"? Ниси никада. Постао си свестан сексуалности која ти је у природи. И ти и ја и свако. Znaci to je ipak vase misljenje, kad vi kao crveni administrator, teolog, napisete nesto, djeluje kao da je to stav crkve, a nije. Mozda je zivot prije nego sto sam postao svjestan seksualnosti uticao na moju seksualnost, na orjentaciju.... obi-wan, aliluja, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 пре 8 минута, Јанко рече Дођосмо до детерминизма. Онда је и Хитлер био генетски предодређен за холокауст... Vec ima likova medju "naucnicima", ne znam jesi li citao, koji su bez ikakvog blama pisali provale da je npr. Dzek Trbosek prosto bio genetski odredjen da cini zlocin. Dakle, nista manje od toga! I gledam sve vreme ovde na temi `oce li neko od ovih apologeta neoliberalizma da se ustine bar za moment, bas zbog toga sta sve jos moze da se potpise pod genetiku - i nista. A toliko je sve to banalno ocigledno kuda je usmereno, i kuda vodi ta i takva "nauka"... Јанко, АлександраВ, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 1 hour ago, obi-wan рече Mala deca u ranom uzrastu i ne znaju sta je seksualnost, brate. To bi bilo to "neutralno" (radije da kazemo andjeosko) stanje. Medjutim, i ta deca su polno odredjena rodjenjem, da bi se onda svest o seksualnosti uoblicavala postepeno u njima, vremenom i uzrastanjem, narocito kroz uticaje sredine. Odlican primer za to je i preminuli pevac, povodom cijeg zivota smo i poceli ovu pricu. Pa, pricali smo nesto u tom smislu. Rodjen si i zadat si', po fizickom polu, musko ili zensko. Zasto bi sada, tu genetsku informaciju koju si dobio kao odredjeni fizicki pol, sama priroda menjala u drugi nacin postojanja, po mentalnom sklopu ? Musko si fizicki, a mentalno nisi na muski nacin, nego imas psihu koja je usmerena ka istom polu. Plus, priroda te stvorila da radjas decu i produzis svoju vrstu. I ti sad, to sve prenebregavas i radis protiv svoje sopstvene prirode. Nije to dobro, ljudi moji. Nije dobra ta prica, sto nam je namecu. Nije ni dobro, sto se deca indoktriniraju i stavlja im se u um i razum, nesto sto nisu dobila po rodjenju. To je , moram reci, zlocin protiv deteta. Pusti ga, bre, covece, da samo izabere, ne nameci mu izbor, jer, ono nije zasticeno razvijenim i svesnim umom, kojim moze da se odbrani od raznih uticja spolja. Neka se decaci igraju lopte i rvanja, neka se devojcice igraju lutaka i bojanka, i neka odrastu u ono sto im je priroda vec dala i sami Bog, blagoslovio svojim stvaranjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2016 Nisam citala ceo uvodni teks stvarno nemam kad al jesam komentare. Prosta stvar. Covek je odredjen fizicki biologijom(polne odlike na telu). Psihicki(dusevno) usmeren (uticaj sredine,vaspitanje , bioloski impulsi preko gena)ali ne i potuno odredjen.I konacno duhovno slobodan ili neslobodan da izabere sta zeli(preko odnosa/neodnosa sa Bogom). I nista tu nema primat sve je uporedo. Biologija je datost. Psiha je i datost i izbor a Bog je sloboda kojom duh moze da potcini telo i dusu vrlini. Pa ti izucavaj biologiju da bi reko da covek(ceo) nema slobodu i da tako mora. Pa biloski je i nema. Ali duhovno je ima .naravno ukoliko ga Bog oslobodi, sam moze samo da se slika Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука