Jump to content

Božija volja vs. molitva

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 49 минута, Жељко рече

И онда ти дођеш то прочита и поставиш себи брдо погрешних питања.

Ajde bre Željk

Devojka pita šta je muči, ovde smo radi toga...valjda

пре 49 минута, Жељко рече

Дакле није питање да ли нам је Бог одредио или предодредио судбину, него је питање шта је та девојка заиста хтела. Можда она и није хтела да се уда али су је рецимо традиционалне околности шира породица и проче терали на то.

Sa ovim se slažem, to sam i ja pomislio iako sam pao u stra kad sam čitao o slučaju, prošlo mi ipak kroz glavu dal je ona to htela stvarno

Kad sam jednom razgovarao sa Bogom i molio Ga da mi da, da vidim šta ja stvarno želim, to em što je bila prekretnica u životu, em je odgovor odma stigao, al ga ja nisam skapirao par meseci čak, baš iz razloga te "zalutalosti" u nešto što nisu uopšte bile moje stvarne želje...posle sam bio frapiran svojom "obmanom"....i jako potresen odgovorom

E sad, ne smem da Ga pitam dal nam se želje poklapaju :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 234
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 26 минута, Natasa. рече

Ako zna zašto mu se molimo za bilo šta u životu?

Ovo sam negde cuo ili procitao, svejedno... Sustinski Bog je nas otac i on zeli da se mi njemu obracamo. Npr malo dete kome smo roditelji mi znamo sta mu treba ali isto tako volimo i da nam on zatrazi to nesto i zamoli nas za to.

I naravno da nije sve zacrtano i utabano, naravno da covek slobodnom voljom moze doneti sebi ili jedno ili drugo.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Жељко рече

Друга је ствар што Бог унапред зна твоју будућност па ти је може и рећи повремено ако тиме неће нарушити временски континуум.

Треба бити опрезан са идејом да Бог зна нашу будућност.

Код св.Максима пише да Бог зна све могућности, да ради на томе да све буде добро, да се свако спаси. Међутим, рекло би се да Бог не зна коначан исход све док не одлучи шта ће бити.

Многе опције су у игри, а најнеизвеснија је наша воља. Битно је да Бог исправља путеве наше, за шта се увек треба молити и покушавати да се што мање скреће.

Има текст ,,Господ говори човеку'' који се мени много свиђа. Све од Бога долази, па и несреће, убиства и злочини, јер Бог то у оваквом свету допушта.

Поента је да не будемо оруђа зла, да марак бирамо што мање зло, а да се што више молимо за благовољење Божије, тј. за сваки вид доброте, здравља, једном речју за рај.

Знам да ти Жељко све знаш, али због овог народа што слуша, њима треба говорити. :)

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Muramasa рече

Na osnovu čega Bog poznaje budućnost?

Бог познаје будућност на основу Своје воље којој је дао мноштво могућности, а ту вољу је поделио с нама.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, verum est in beer рече

Али зашто мислиш да је Његова воља?

Зашто је код нас "ако нисам ја, онда је Бог"?

Мислиш да је Божија воља да се кретен напије и погази неколико младих живота? Да ли је Његова воља да неки кретен побије неколико људи? Или зато што је дете рођено са неком маном? А да не причамо о ратовима и осталим гнусним стварима које су се дешавале.

Знам да су многе стваре тешке, као што је невероватно тешко то што си написала да се теби десило. Али, ово што си рекла "On ih uzima bez da ih odgajim na Zemlji", замисли да Он није крив за то, као што није крив ни за оне крвнике у 2 св. рату и многим ратовима кроз историју, али замисли ту љубав коју си несвесно рекла "Он их узима", што значи да их је спасио. Друга је ствар што, опет се понављам, ми све гледамо људски, што је и нормално, али, опет на крају је он тај који нас све прихвата са љубављу. 

Nisam išla na abortus da bih bila ja kriva za to. Pravljena su sa ljubavlju i željom da se rode zdravi i pravi, isključivo je u pitanju Njegova volja.

Krvnici u bilo kom ratu su ljudski faktor, spontani su Božija volja...ne ubrajam ovde narkomanke, alkoholičarke. Nije smak sveta što se to desilo, dešava se stalno svima, ni prva ni poslednja, ali to je isključivo Božija volja. Neke stvari nemaju veze sa nama, nemoj da Ga "braniš".

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Muramasa рече

Na osnovu čega Bog poznaje budućnost?

Na osnovu perspektive,Bog vidi tvorevinu kao jednu celinu uključujuči i vreme.Nema sadašnjosti i prošlosti i budućnosti kao što mi percipiramo realnost,sve je aktuelno pred Bogom u sadašnjem trenutku.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, verum est in beer рече

Не браним Га, нити имам потребе за тиме, него је друга ствар у питању.

Ако Он одузима животе, онда нема места слободној вољи, а ми ипак не верујемо у таквог Бога.

Бог није  терао Адама и Еву да згреше, Бог није натерао Каина да убије Авеља, Бог није натерао болести да убијају људе...

Све је ствар наше воље и пале природе, а Он је ту да нам буде спас.

Znači nemaš pojma :smeh1: . Niko nema pojma, samo filosofiramo u nedogled :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Naslov teme je ubitačno privlačan :aplauz:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Kratos рече

Na osnovu perspektive,Bog vidi tvorevinu kao jednu celinu uključujuči i vreme.Nema sadašnjosti i prošlosti i budućnosti kao što mi percipiramo realnost,sve je aktuelno pred Bogom u sadašnjem trenutku.

Пусти те нирванске фразе. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Kratos рече

Naslov teme je ubitačno privlačan :aplauz:

Clickbait za šabane, al svi smo ljudi :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Milan Nikolic рече

Пусти те нирванске фразе. :)

Ti oćeš da kažeš da je Bog nesposoban da u potpunosti sagleda svoju tvorevinu?

Подели на овим сајтовима

Или ти хоћеш да кажеш да Бог ништа не чини у Својој творевини?

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Milan Nikolic рече

Или ти хоћеш да кажеш да Бог ништа не чини у Својој творевини?

Čini itekako ali je i poznaje u potpunosti.Znanje o tvorevini ni na koji način ne govori o Božijem delovanju u istom.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

Onda sama priroda tvorevine nameće determinizam i samim tim ukida slobodnu volju.

Ne postoji apsolutno slobodna volja(osim kod Boga),postoji slobodan izbor u okviru zadatih mogućnosti.U odnosu na taj izbor volja je slobodna.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Kratos рече

Čini itekako ali je i poznaje u potpunosti. Znanje o tvorevini ni na koji način ne govori o Božijem delovanju u istom.

Постоји учење о знању Божијем о творевини.

Како Бог познаје творевину? Познаје је као Сопствену вољу.

Да бисмо говорили о Божијој вољи треба се осврнути на учење св.Максима Исповедника и других. Без тога ћемо ,,кљуцати'' у неким далеким нирванама. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...