Jump to content

Да ли сумњате ?

Broken

Сумња  

16 члановâ је гласало

1. 1. Сумњао/сумњала сам

• Сумња у постојање Бога.
      5
    • Сумња, не у постојање Бога, него у то да је Бог Света Тројица.
      2
    • Сумња у Христа ( да је оваплоћени Бог, да је васкрсао. Можда је само био мудар човек и илузиониста ?)
      3
    • Не сумњам ја ни у Бога ни у Сина Божијег него у Цркву. Мислим се да да није она само људска измишљотина без стварне потребе за однос са Богом.
      4
    • Сумња у неке хришћанске догмате.
      2
    • Сумњам у приче из Предања
      3
    • Сумњам у Писмо
      3
    • Сумњам да је Ракић тер'о хеликоптер.
      3
    • Нешто девето ?
      7

Препоручена порука

Нимало не сумњам да је ову тему отворио Иван Босиљчић. :ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 13. 12. 2016. at 17:15, Рапсоди рече

Нимало не сумњам да је ову тему отворио Иван Босиљчић. :ani_biggrin:

Expand  

"А шта ако није бата Рака?"

hqdefault.jpg

:) 

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 11:28, Broken рече

Ja nisam došao još uvek ( da li ću , ne znam) da sumnjam u Boga. Verujem da je Hristos živi ovaploćeni Bog, raspet i vaskrsao. Ali, imam, u poslednje vreme sve više, problem sa crkvom. Jednostavno, jako mi je teško da prihvatim ono da je pripadnost pravoslavnoj Crkvi jedino spasavajuće. Verujem da bez Hrista nema spasenja, u ostalo nisam siguran.

Expand  

Pronađoh se i ja ovde, tako da razumem te. Utešna mi je (koliko i strašna) ona slika strašnog suda gde se nikakav drugi kriterijum ne navodi od strane Hrista osim ono biti čovek, i oni koji su istinski bili ljudi, završili su s desne strane.

Nego, kad videh temu, mislih se "O, da..." :D Počevši od sitnog pa do najkrupnijeg... Mada, kako reče, ne sumnjam u Njega (mada nekad priznajem poželim da nisam ušao u veru, da Ga nisam upoznao, pomislim da bi mi bilo lakše), više u "ljudski faktor", ali Bog će dati da bude valjda sve dobro na kraju...

Uglavnom sumnjam u sebe, a to mi je onda problem kako da budem dobar za drugoga. Postavlja se pitanje kako živeti ispunjen, kako ići u onu punotu koju je Bog svima namenio, ako sumnjaš u svaki svoj korak?

Sumnja je moćna stvar. Jednom mi je jedan brat u Hristu pomenuo Sv. apostola Tomu (koga i dan-danas poznajemo kao "nevernog" Tomu), a koji je bio valjda sumnjičav za sve buduće sumnjičavce, jer ko zna da li bi Hristos onda rekao one utešne reči (parafraziram): zato što si me video, poverovao si. Blago onima koji me nisu videli, a poverovali su. Valjda je dobra zato što daje čoveku tu smelost da ne poveruje baš u sve slepo, nego da ispituje. Neko razmišljanje, rekoh da podelim :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

On 13. 12. 2016. at 19:58, Zero рече

Uglavnom sumnjam u sebe, a to mi je onda problem kako da budem dobar za drugoga. Postavlja se pitanje kako živeti ispunjen, kako ići u onu punotu koju je Bog svima namenio, ako sumnjaš u svaki svoj korak?

Expand  

Kao da ste mi precrtali reci/misli! I jos verujem da se ne radi o licnom nedostatku samopuzdanja u svetovnom smislu, vec stalnoj potrebi da svoje odluke I delatnost podredim, ili izmerim jevandjelskim istinama. Znamo mi dobro da ne mozemo ni disati bez Njegove pomoci I milosti.

Подели на овим сајтовима

Заокружих овај први одговор.

То се дешавало у почетничкој фази, када бих појачала молитву. Просто, непријатељ сервира мисао да Га нема.

То је ваљда била једна фаза одрастања.Најчешће бих спомињала себи апостола Тому.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

А иначе словим за маловерну што је други падеж  ове приче.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...