Jump to content

Да ли сумњате ?

Broken

Сумња  

16 члановâ је гласало

1. 1. Сумњао/сумњала сам

• Сумња у постојање Бога.
      5
    • Сумња, не у постојање Бога, него у то да је Бог Света Тројица.
      2
    • Сумња у Христа ( да је оваплоћени Бог, да је васкрсао. Можда је само био мудар човек и илузиониста ?)
      3
    • Не сумњам ја ни у Бога ни у Сина Божијег него у Цркву. Мислим се да да није она само људска измишљотина без стварне потребе за однос са Богом.
      4
    • Сумња у неке хришћанске догмате.
      2
    • Сумњам у приче из Предања
      3
    • Сумњам у Писмо
      3
    • Сумњам да је Ракић тер'о хеликоптер.
      3
    • Нешто девето ?
      7

Препоручена порука

On 12. 12. 2016. at 7:56, Broken рече

Muči me gde će svi da stanu posle velikog vaskrsenja

Expand  

A ne muči te recimo kako je nešto neograničeno i beskonačno stalo u nešto tako ograničeno kao što je čovek?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 10:38, 3006 рече

Интересантна тема, штета би било да оде у потпуно зезање.

Кажем из чисто себичних разлога, да видим да ли сам најгори...

Expand  

Evo, kao vid podrške tvom postu i tvojim željama ja ću da iskoristim autorsko pravo i anatemišem sve one koji se od ovog trenutka budu zezali na ovoj temi.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 11:18, Broken рече

Ne.

Expand  

Pa ako te to ne muči što bi te onda mučilo gde će da stanu vaskrsli?Ako je ljudsko telo imalo kapaciteta da primi samog Boga šta je problem novoj zemlji da primi vaskrsle?Ipak je to nešto što oko ne vide i uho ne ču,dakle neće biti ova ista zemlja.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ja nisam došao još uvek ( da li ću , ne znam) da sumnjam u Boga. Verujem da je Hristos živi ovaploćeni Bog, raspet i vaskrsao. Ali, imam, u poslednje vreme sve više, problem sa crkvom. Jednostavno, jako mi je teško da prihvatim ono da je pripadnost pravoslavnoj Crkvi jedino spasavajuće. Verujem da bez Hrista nema spasenja, u ostalo nisam siguran.

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 11:22, Kratos рече

Pa ako te to ne muči što bi te onda mučilo gde će da stanu vaskrsli?Ako je ljudsko telo imalo kapaciteta da primi samog Boga šta je problem novoj zemlji da primi vaskrsle?Ipak je to nešto što oko ne vide i uho ne ču,dakle neće biti ova ista zemlja.

Expand  

Brate, pa ne umem da objasnim, jednostavno me muči.

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 11:28, Broken рече

Ja nisam došao još uvek ( da li ću , ne znam) da sumnjam u Boga. Verujem da je Hristos živi ovaploćeni Bog, raspet i vaskrsao. Ali, imam, u poslednje vreme sve više, problem sa crkvom. Jednostavno, jako mi je teško da prihvatim ono da je pripadnost pravoslavnoj Crkvi jedino spasavajuće. Verujem da bez Hrista nema spasenja, u ostalo nisam siguran.

Expand  

Pa to nije nikakav problem ni sumnja, vec bukvalna vera u Hristove reci. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Totalno je sumanuto da ma ko od nas tvrdi da zna ko zbilja pripada Hristu i po kojim kriterijumima. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 11:28, Broken рече

Ja nisam došao još uvek ( da li ću , ne znam) da sumnjam u Boga.

Expand  

A šta te je navelo da poveruješ da Bog postoji?

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 11:35, Kratos рече

A šta te je navelo da poveruješ da Bog postoji?

Expand  

Veruj mi, evo 10 minuta razmišljam o tvom pitanju i sve što mogu da kažem je sledeće:

Počelo je kad se u 22. godini jedan "normalni" život prekinuo nečim što sam uvek nazivao bolešću...ali kako sam stariji pa sa ove vremenske distance sagledavam tu pojavu, više nisam siguran šta je bilo. Između ostalog u pokušaju da pomognem sebi, prihvatio sam da poslušam neki unutrašnji glas koji mi je govorio već dugo da moram da prestanem sa načinom života koji sam do tada vodio, da se nekom otvorim ( u smislu ispovesti ali ne obavezno na crkveni način)i počnem iz početka. Istovremeno dolaze neke informacije o Bogu, molitvi, pričešću...probam i to. Čoveče, ne znam, splet nekih dešavanja i sad ni u jedan događaj ne mogu da uprem prstom i kažem - eto, to je taj trenutak kad sam počeo d averujem. 

Ono što me je porazilo kasnije...i još uvek me poražava je kad sam otkrio da je Bog - Ljubav. Da je Hristos ovaploćena Ljubav. To je Gospod moj i Bog moj. Dalje nisam imao šta da ražim. I nekad mi se čini ...baš u posledbnje vreme često, da semo u Njega i verujem a sve ostalo ne znam.

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 7:56, Broken рече

Muči me gde će svi da stanu posle velikog vaskrsenja. To me naročito optereti kad dođem u neki veći grad kao Beograd što je, kad vidim sve te ljude.

Expand  

исти случај...:((

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 10:38, 3006 рече

Интересантна тема, штета би било да оде у потпуно зезање.

Кажем из чисто себичних разлога, да видим да ли сам најгори...

Expand  

:dobro:

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2016. at 11:35, Broken рече

Ne razumem. Daj malo objasni.

Expand  

Žao mi je što sad nemam vremena da izvlačim sve citate, ali, ukratko, što bismo samo u onim delovima kada Isus proziva književnike i fariseje prilazili tumačenju kontekstualno, kao što to mnogi rade (mislio je na tadašnje Jevreje, mi nismo takvi, naša verska organizacija je totalno oslobođena borbe za moć, licemerja i zla ovoga sveta)?

Zašto Ga ne shvatamo bukvalno i kada kaže da će mnogi prvi biti poslednji (ne valjda samo u smislu moćni i bogati), kada kaže da se neće spasti svako ko Mu viče 'Gospode', kada kaže da svako ko učini jednom od malih kao da Njemu čini, kada krši gomilu verskih pravila, kada obećava Carstvo nekrštenom razbojniku na krstu? 

Religijski formalizam i 'spasava se svako ko je dobar čoek' gotovo podjednako oduzimaju od Boga sud i daju ga sebi. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...