Ronald Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 Srki Ne očekujem ja da budu bolji, već da ne budu gori, a neki medju njima to svakako jesu. Medjutim oni su monasi i njihov život bi trebao da bude daleko skromniji i da ih ne štite i guraju njihova zlodjela pod tepih, što druge vladike, što političari i sve kako se"narod" ne bi udaljio od Crkve, ali to su gluposti jer oni su posle rata u BiH išli na kvantitet i vidimo kakve smo vjernike dobili. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 56 минута, Нифада рече Већина новина црквеним темама се бави на такав начин,да је боље да се уопште не баве.Чак и они новинари који покушавају да прате црквене празнике,то чине тако да је доминантна тема у вези са неким празником-шта данас никако не би требало да чините,или шта свакако треба да чините. Реченице,речи,слике...извучене из контекста неретко имају сасвим супротно или другачије значење од оног какво је заиста.Мобилни телефон данас има невиђене могућности,тако да не знамо шта је владика гледао на или тражио на мобилном. недавно је један вероучитељ причао како је одвео групу ученика на Литургију,а текст одговарања на Литургији им је проследио на мобилни.Када су деца извадила мобилне и почели да гледају са намером да се укључе у ток богослужења,појавио се црквењак шокиран призором који види,и натерао их да врате телефоне у торбе или џепове. Тв екипе,камере...одавно су ушли ,не само у Цркву,него и у олтар,не знам само ко примећује мобилни у руци владике на освећењу славског жита.Но,вероватно су новинари Блица једино то и видели у Хиландару Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2016 пре 54 минута, Ronald рече Srki Ne očekujem ja da budu bolji, već da ne budu gori, a neki medju njima to svakako jesu. Medjutim oni su monasi i njihov život bi trebao da bude daleko skromniji i da ih ne štite i guraju njihova zlodjela pod tepih, što druge vladike, što političari i sve kako se"narod" ne bi udaljio od Crkve, ali to su gluposti jer oni su posle rata u BiH išli na kvantitet i vidimo kakve smo vjernike dobili. Слажем се ја, само ми се чини да на овом ступњу развоја државе и друштва, не можемо очекивати ништа боље од овога што имамо... Ronald је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 18 часа, Срђан Шијакињић рече Слажем се ја, само ми се чини да на овом ступњу развоја државе и друштва, не можемо очекивати ништа боље од овога што имамо... Problem je takodje sto ovde i drzava i drustvo nestaju, u Srbiji prosle godine 50 000 stanovnika manje, zamisli kad bi za 7,8 usli u EU, bojim se da nece ostati niko. Vidis sta se sad desava sa Hrvatskom. geronymo је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 Мене је највише испровоцирала цензура, а онда и напад на новинаре. Цензура: Где је изворна вест? Кажете да није избрисана, а не може да се нађе. Ова тема је објављена у подфоруму Медији. Међутим, ја је тамо не видим. Изгледа да нешто није у реду са програмом, пошто када отворим подфорум Медији, тамо је последња порука из новембра. Новинари: Зашто се љутите на новинаре? Они дају реалну слику наше цркве, пошто ми који смо унутра, не можемо да видимо како она изгледа онима који је гледају споља. Оно што није у реду, треба рећи није у реду. Као на пример што је употреба телефона у цркви (и то током молитве). Оно што је у реду, треба рећи, то је у реду, због тога и тога. На пример то што су забрањена крштења и венчања у Ремети, што је у реду. То је тема за себе, и заслужује да се издвоји и образложи зашто је то у реду. Сигурно о томе већ има текстова, а не би било лоше и да се напише још по неки, како би се објасниле свете тајне крштења и венчања, као и зашто је правилније да се обављају у парохијској цркви и зашто су крштења и венчања по манастирима изузетак и аномалија која се и даље увелико толерише. geronymo and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 31 минута, Ђорђе Р рече Мене је највише испровоцирала цензура, а онда и напад на новинаре. Цензура: Где је изворна вест? Кажете да није избрисана, а не може да се нађе. Ова тема је објављена у подфоруму Медији. Међутим, ја је тамо не видим. Изгледа да нешто није у реду са програмом, пошто када отворим подфорум Медији, тамо је последња порука из новембра. Новинари: Зашто се љутите на новинаре? Они дају реалну слику наше цркве, пошто ми који смо унутра, не можемо да видимо како она изгледа онима који је гледају споља. Оно што није у реду, треба рећи није у реду. Као на пример што је употреба телефона у цркви (и то током молитве). Оно што је у реду, треба рећи, то је у реду, због тога и тога. На пример то што су забрањена крштења и венчања у Ремети, што је у реду. То је тема за себе, и заслужује да се издвоји и образложи зашто је то у реду. Сигурно о томе већ има текстова, а не би било лоше и да се напише још по неки, како би се објасниле свете тајне крштења и венчања, као и зашто је правилније да се обављају у парохијској цркви и зашто су крштења и венчања по манастирима изузетак и аномалија која се и даље увелико толерише. A ko je prvi objavio izvornu vijest u tom podforumu Mediji? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 15 часа, Ronald рече Problem je takodje sto ovde i drzava i drustvo nestaju, u Srbiji prosle godine 50 000 stanovnika manje, zamisli kad bi za 7,8 usli u EU, bojim se da nece ostati niko. Vidis sta se sad desava sa Hrvatskom. Дугорочно гледано - нека нам је Бог у помоћи, ја нисам оптимиста. geronymo and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 Управо сада, Срђан Шијакињић рече Дугорочно гледано - нека нам је Бог у помоћи, ја нисам оптимиста. Moras biti Srki, ali oprezan optimista Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 On Saturday, December 10, 2016 at 23:05, Нифада рече Реченице,речи,слике...извучене из контекста неретко имају сасвим супротно или другачије значење од оног какво је заиста.Мобилни телефон данас има невиђене могућности,тако да не знамо шта је владика гледао на или тражио на мобилном. Да ли је мобилном телефону месту у храму? Зашто на храмовима пише да је забрањена употреба мобилних телефона, као и долазак у купаћим костимима? On Saturday, December 10, 2016 at 23:05, Нифада рече недавно је један вероучитељ причао како је одвео групу ученика на Литургију,а текст одговарања на Литургији им је проследио на мобилни.Када су деца извадила мобилне и почели да гледају са намером да се укључе у ток богослужења,појавио се црквењак шокиран призором који види,и натерао их да врате телефоне у торбе или џепове. И ко је овде погрешио? Ако мислиш да је то црквењак, ниси у праву. Рецимо да су ученици пратили текст литургије телефоном. Неком ученику стигне обавештење да му је неко лајковао неку слику. Мислиш да ученик неће отићи на фејс да види од кога је лајк? On Saturday, December 10, 2016 at 23:05, Нифада рече Тв екипе,камере...одавно су ушли ,не само у Цркву,него и у олтар Ово је наравно други проблем са овом "афером". Ко су ти људи који сликају, фотографишу олтар и из олтара? Да ли су уопште крштени? Владике пусте људе изван цркве у олтар, ставе директни пренос свете тајне, и онда се буне што им се ови не улизују и не диве се њиховој величини и грандиозности, него ето коментаришу што неки владика током молитве користи мобилни телефон. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 Опет вас молим да спутите лопту и сачувате мир у ове дане. Погрешио јесте, али употреба мобилног није највећи проблем. Постоје много озбиљнији проблеми. Није на одмет имати на уму следеће: Можемо се скупити и сто лаика у цркви, али не можемо осветити хлеб и вино. То може само свештеник па макар био и рђав. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 22 минута, Драгана Милошевић рече Погрешио јесте, али употреба мобилног није највећи проблем. Постоје много озбиљнији проблеми. Проблем је наша реакција на овај текст. Да је вест била владика изгрдио верника што је током молитве користио телефон, ови који сада бране владику би рекли, браво, и треба да га изгрди. А сада када је владика погрешио крив је новинар, блиц, и то није велики проблем, има и већих проблема, у реду је да владика користи мобилни, јер можда чита молитве из мобилног... А отац Иван напада новинара веома острашћено, и оптужује га да је лажов, јер је новинар претпоставио да владика одговара на СМС. Реакција оца Ивана је непримерена, и класични је спин, јер он грди новинара као и коментаторе сајта Блиц!? Дакле није проблем да владика фотографише (?) током молитве, а проблем је шта је претпоставила Ж. Јефтић, и шта кажу коментатори на неком сајту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 Да камера ухвати како свештеник или владика једе сланину, тококом поста (у олтару), некима би били криви новинари и коментатори сајтова. А можда би рекли да је то била посла сланина, од соје Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 2 минута, Ђорђе Р рече Да камера ухвати како свештеник или владика једе сланину, тококом поста (у олтару), некима би били криви новинари и коментатори сајтова. А можда би рекли да је то била посла сланина, од соје Да... Та већ пословична сланина, по могућству на Велики Петак... Драгана Милошевић and Tavita је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 2 часа, Ђорђе Р рече Рецимо да су ученици пратили текст литургије телефоном. Неком ученику стигне обавештење да му је неко лајковао неку слику. Мислиш да ученик неће отићи на фејс да види од кога је лајк? Тешка болест зависности. Rassoban је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 46 минута, Милан Ракић рече Да... Та већ пословична сланина, по могућству на Велики Петак... Tavita and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука