Дејан Написано Новембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2016 I vladika Maksim je opšteobrazovan, koliko sam mogao da vidim sklon kreacionizmu. To ne menja naučne činjenice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 8 часа, Дејан рече Drugi nisu? То си ти поставио за питање, не ја, а мој одговор је наравно да јесу. Може и вл.Максим, наравно да не мења чињенице које оповргавају дарвинизам потпуно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 1 сат, о.Горан рече наравно да не мења чињенице које оповргавају дарвинизам потпуно. Da činjenice postoje darvinizam bi bio opovrgnut. Nemojte sebi dozvoliti kao prvoslavni sveštenik da propagirate i projavljujete jedan sektaški mentalitet. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 Ми можемо овако у недоглед, а ја то не форсирам нити ћу убудуће да учествујем у празнословним пинг-понг дијалозима. Износим своје мишљење и став, а не некакве секташке менталитете. Истомишљеник сам са вл.Фотијем, вл.Иларионом и свим онима које сам више пута помињао. Коме се привиђају некакви секташки менталитети то је његов проблем. И занимљиво да сте мене јавно опоменули за нешто далеко блаже, док овај призива концентрационе логоре и ником ништа. Пошто сам се скоро вратио на овај форум баш се питам да ли је то уобичајна пракса-ти двоструки аршини или како? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 53 минута, о.Горан рече Ми можемо овако у недоглед, а ја то не форсирам нити ћу убудуће да учествујем у празнословним пинг-понг дијалозима. Износим своје мишљење и став, а не некакве секташке менталитете. Истомишљеник сам са вл.Фотијем, вл.Иларионом и свим онима које сам више пута помињао. Коме се привиђају некакви секташки менталитети то је његов проблем. И занимљиво да сте мене јавно опоменули за нешто далеко блаже, док овај призива концентрационе логоре и ником ништа. Пошто сам се скоро вратио на овај форум баш се питам да ли је то уобичајна пракса-ти двоструки аршини или како? Hehe, koji si ti lik... NI u jednom jedinom postu nisam pomenuo koncentracione logore. Mislio sam da je pravoslavnim svestenicima zabranjneo da lazu. Mozes da me demantujes citatom tog posta, ali ga naravno neces naci. Jedini koncentracioni logori u ovoj temi se nalaze u tvom postu gde si stavljao fotke... bogtepita zasto... Mada primecujem odavno paralalu izmedju kreacionista, antivakcinasa i naciJonalista sa tim ideologijama koje ukljucuju konc logore E da, procitaj ovohttps://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 1 hour ago, cloudking рече Лепа куца. Продукт Божијег дизајна, природних адаптација и промена, и човековог интелигентног селектирања које даде највеће промене. Опет је нека интелингенција споља узроковала такве промене. Питање је да ли је пас настао од вука, или су пси постојали одвојено... али опет је то једна врста, раса паса. Није постао водоземац, птица или риба, нити има било каквих назнака ни у траговима да постаје нешто сасвим друго, да му се развијају неки органи или удови тог типа. Са друге стране што више човек мења пса, они су све више инфериорнији у односу на претходне, па и на вука. Нема побољшања, нових квалитета, већих способности.... То се не односи само на пса, него и на све остале животиње и птице. 3006 and Кратос је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 2 минута, Ignjatije рече Са друге стране што више човек мења пса, они су све више инфериорнији у односу на претходне, па и на вука. Netacno be Ignjatije... postoji i druge vrste pasa osim pudlica, mopsova i pekinezera... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 1 минут, cloudking рече Netacno be Ignjatije... postoji i druge vrste pasa osim pudlica, mopsova i pekinezera... Знам да постоје. Али без неге и бриге човека не би саме опстале, за разлику од "дивљака", и од куријака. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 14 часа, о.Горан рече То је твоје мишљење које мене ништа не обавезује. Мени, кад смо већ код мишљења, много више значи мишљење САС РПЦ, Еп.Илариона Алфејева, Еп. Фотија, св.вл. Николаја, св. аве Јустина, о. Серафима Роуза, проте Константина, о.Данила итд. Ти ниси ни теолог, а ни стручњак за ову област. On 11/22/2016 at 10:26, о.Горан рече Пошто појединима мишљења православних теолога очигледно не значе пуно. Они боље знају... Дакле, Ви одређујете ко је од кога "православнији" + руководите се аргументима из ауторитета... Красно. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 Verovatno sam ograničen ali ja stvarno ne vidim šta ima neki pravoslavni duhovnik da se petlja sa načinom nastanka sveta i čoveka ? Mislim, može to da voli, da razmišlja o tome ali to nije njegov priziv. Njegov osnovi zadatak je da tog čoveka ( kako god da je nastao) vodi Hristu. Šta bi se bitno promenilo za hrišćanina kada bi se utvrdio način postanja ? Ne vidim da je to uopšte bitno. Treba pustiti nauku da se bavi tim stvarima, to je njen domen. Аурор, Paradoksologija, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 2 часа, cloudking рече NI u jednom jedinom postu nisam pomenuo koncentracione logore. Ајде да те цитирам,пошто ме нон стоп јуриш овде са твојим квотовима: Цитат To je moja vizija buducnosti... potpuni progon kreacionista dok svi ne prihvate nasu religiju, religiju Teorije Evolucije... sto, da se ne lazemo, jeste neminovnost. Ја разумем и сарказам и иронију, али овде има, на жалост, пуно истине. Али коло историје се окреће па тако и по овом питању ће бити ускоро не баш онако како би нововековни интелектуални инквизитори желели. Било је и крајње време, интелектуална слобода нема цену, а Бог је увек уз њу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 1 hour ago, Broken рече Verovatno sam ograničen ali ja stvarno ne vidim šta ima neki pravoslavni duhovnik da se petlja sa načinom nastanka sveta i čoveka ? Православни теолози се осврћу на разне духовне и интелектуалне појаве у друштву. Ђакон Ненад Илић се рецимо често осврће на разне друштвене појаве као што су национализам, тренутна друштвена ситуација итд., вл.Атанасије Јефтић, Митрополит Амфилохије су често говорили о разним друштвеним и егзистенцијалним темама итд, примера има још тако да лично не видим у томе никакав проблем. Ја управо и гледам да изнесем више мишљење других, теолога и научника са којима се слажем, уз наравно и изношење свог става. Али желим да потенцирам да уопште нисам усамљен, напротив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 4 минута, о.Горан рече Православни теолози се осврћу на разне духовне и интелектуалне појаве у друштву. Ђакон Ненад Илић се рецимо често осврће на разне друштвене појаве као што су национализам, тренутна друштвена ситуација итд., вл.Атанасије Јефтић, Митрополит Амфилохије су често говорили о разним друштвеним и егзистенцијалним темама итд, примера има још тако да лично не видим у томе никакав проблем. Ја управо и гледам да изнесем више мишљење других, теолога и научника са којима се слажем, уз наравно и изношење свог става. Али желим да потенцирам да уопште нисам усамљен, напротив. Da, osvrću se na razne pojave ali ja te pojave ne bih stavio u isti koš sa razumevanjem nastanka sveta i čoveka. Zašto ? Kad se neki teolog osvrne na savremene društvene pojave i sagledava ih iz hrišćanske perspektive to donekle može da pomogne savremenom hrišćaninu da na pravi način odgovori na takve izazove. To ima svoj praktične koristi. Saznanje da je čovek nastao ovako ili onako, ne bez Boga u svakom slučaju, ne menja ništa bitno u životu verujućeg čoveka....bar ja ne vidim šta može bitno da promeni. Paradoksologija and Goku је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2016 пре 25 минута, о.Горан рече Ајде да те цитирам,пошто ме нон стоп јуриш овде са твојим квотовима: Ја разумем и сарказам и иронију, али овде има, на жалост, пуно истине. Али коло историје се окреће па тако и по овом питању ће бити ускоро не баш онако како би нововековни интелектуални инквизитори желели. Било је и крајње време, интелектуална слобода нема цену, а Бог је увек уз њу. Ovo je notorna glupost. Ko ce kako ce i sta ce preokrenuti? Kreacionisticke fantazije u naucne cinjenice? Daj malo spustite se na zemlju. Аурор and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука