Jump to content

Zivot i vjera Ibrahima a.s.(Abrahama ili Avram)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 228
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Који научници негирају? Има научника, много научника, који негирају да је Бог Творац Света, па треба ли да извучемо закључак да је и ту Библија неаутентична. Чувар Бублије као текста јесте ЗАЈЕДНИЦА окупена у Савез са Богом Који им се открива. До Христа то је старозаветна црква (Јевреји), а од Христа новозаветна Црква.

Да је било исправки први би Христос и хришћани то истакли и набили на нос Јеврејима. Није било исправке, већ је Мухамед тај који је мењао неке ствари да би окретао воду на своју воденицу. Наравно, оно што му је ишло у прилог то је прихватио а оно што није то је оптужио за исправљано и неаутентично.

nabijao im je to on na nos, ali oni koji su iskrivili njihovu vjeru po nama su isti oni koji su iskrivili i vašu vjeru.Učenici neće protiv svojih učitelja, ali tu je Kuran koji je vaga svemu!(Opet to je stvar vjere , zar ne!

Ма где су докази за то? Ниједан апостол о томе не говори, ни једно Јеванђеље, ни један писани документ из тога доба. Нико то не говори до Мухамед. Логично би било да хришћани знају за то и да једва дочекају тако нешто јер су љути битку водили са Јеврејима око своје вере. Међутим, никада хришћански апологети из најранијед доба Цркве нису наводили тезу да су Јевреји фалсификовали Библију. Никад.

Подели на овим сајтовима

Који научници негирају? Има научника, много научника, који негирају да је Бог Творац Света, па треба ли да извучемо закључак да је и ту Библија неаутентична. Чувар Бублије као текста јесте ЗАЈЕДНИЦА окупена у Савез са Богом Који им се открива. До Христа то је старозаветна црква (Јевреји), а од Христа новозаветна Црква.

Да је било исправки први би Христос и хришћани то истакли и набили на нос Јеврејима. Није било исправке, већ је Мухамед тај који је мењао неке ствари да би окретао воду на своју воденицу. Наравно, оно што му је ишло у прилог то је прихватио а оно што није то је оптужио за исправљано и неаутентично.

nabijao im je to on na nos, ali oni koji su iskrivili njihovu vjeru po nama su isti oni koji su iskrivili i vašu vjeru.Učenici neće protiv svojih učitelja, ali tu je Kuran koji je vaga svemu!(Opet to je stvar vjere , zar ne!

Ма где су докази за то? Ниједан апостол о томе не говори, ни једно Јеванђеље, ни један писани документ из тога доба. Нико то не говори до Мухамед. Логично би било да хришћани знају за то и да једва дочекају тако нешто јер су љути битку водили са Јеврејима око своје вере. Међутим, никада хришћански апологети из најранијед доба Цркве нису наводили тезу да су Јевреји фалсификовали Библију. Никад.

Pa evo ljudi nailaze na mnogobrojne kontradikcije u Bibliji koje vi negirate i brisete kao da ih i nema

Подели на овим сајтовима

Све је ту јасно:Родослов иде преко Исака.Аврам-Исак-Јаков-Јосиф.Све израиљски патријарси.

Čiji potomci, kada su se okrenuli od boga i kada je njihova oholost došla do te mjere i kada su okrenuli leđa Isusovom poslaničkom pozivu, Bog okreće Njegovu milost od njih i šalje Poslanika od arapa!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ne znam ako su te kontradikcije nista zasto ih onda brises?

Зато штоси их већ постављао и одговорено ти је више пута. Боље види шта ћеш са својом контрадикцијом око Исмаила и Исака. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Контрадикције се налазе само у твојим мислима и силној жељи да их видиш и нигде више,драги мој селкоба.  :smiley:

Све је ту јасно:Родослов иде преко Исака.Аврам-Исак-Јаков-Јосиф.Све израиљски патријарси.

Čiji potomci, kada su se okrenuli od boga i kada je njihova oholost došla do te mjere i kada su okrenuli leđa Isusovom poslaničkom pozivu, Bog okreće Njegovu milost od njih i šalje Poslanika od arapa!
0110_hahaha

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Kakvo je brisanje u pitanju?

Избрисао сам неке његове циатте које по ко зна коју пут поставља иако смо на то више пута дали одговор.

Подели на овим сајтовима

Аврам и Исак и Јаков и Јосиф нису потомци него преци.

У реду само не знам која је функција тога?

Подели на овим сајтовима

Idemo redom

1 MOj 11

31 I uze Tara sina svog Avrama i Lota sina Aronovog, unuka svog, i Saru snahu svoju, ženu Avrama sina svog; i pođoše zajedno iz Ura haldejskog da idu u zemlju hanansku, i dođoše do Harana, i onde se nastaniše.

32 I požive Tara svega dvesta i pet godina; i umre Tara u Haranu.

oni su se doselili u haran

Ibrahim a.s. je rodjen u uru Babilon koja je u nekadasnjoj Mesopotamiji a to je sad dio Iraka

zatim

1 Moj 17

8 I daću tebi i semenu tvom nakon tebe zemlju u kojoj si došljak, svu zemlju hanansku u državu večnu, i biću im Bog.

1 Moj 32

27 A čovek mu reče: Kako ti je ime. A on odgovori: Jakov.

28 Tada mu reče: Odsele se nećeš zvati Jakov, nego Izrailj; jer si se junački borio i s Bogom i s ljudima, i odoleo si.

Ovdje se vidi da je Ibrahim porijeklom iz Uru Babilon tj. dijela Iraka a doselio se u Haran

A jakov se prozva Izrail a Jevreji su Sinovi Izraeli

Подели на овим сајтовима

Idemo redom

1 MOj 11

31 I uze Tara sina svog Avrama i Lota sina Aronovog, unuka svog, i Saru snahu svoju, ženu Avrama sina svog; i pođoše zajedno iz Ura haldejskog da idu u zemlju hanansku, i dođoše do Harana, i onde se nastaniše.

Ibrahim a.s. je rodjen u uru Babilon koja je u nekadasnjoj Mesopotamiji a to je sad dio Iraka

zatim

1 Moj 17

8 I daću tebi i semenu tvom nakon tebe zemlju u kojoj si došljak, svu zemlju hanansku u državu večnu, i biću im Bog.

1 Moj 32

28 Tada mu reče: Odsele se nećeš zvati Jakov, nego Izrailj; jer si se junački borio i s Bogom i s ljudima, i odoleo si.

Ovdje se vidi da je Ibrahim porijeklom iz Uru Babilon tj. dijela Iraka a doselio se u Haran

Шта са овим?

Подели на овим сајтовима

Idemo redom

1 MOj 11

zatim

1 Moj 17

1 Moj 32

Нема шта да доказујеш, сви ми овде знамо да и Арапаи и Јевреји припадају истој, семитској групи народа. Међутим, то нема веза са причом о Сари и Агари њиховим синовима.

Подели на овим сајтовима

Ljudi u opasnosti sam, žena me tjera od kompjutera i moja egzistencija je u pitanju(njen stan, njeni nam plačaju račune,)šTO SE MORA, MORA.kADA ZASPI ČUJEMO SE!

Е ако јој још будем рекао да си овде писао афирмативно о полигамији, држ се добро! 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...