Eniz Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Dragi moji eto vam tekstovi koji vam daju osnov za razgovor kada se govori o Ibrahimu, Poslaniku oko kojeg se već odavno vode rasprave između ove tri nebeske vjere.Stoga eto vam osnov za razgovor, dajte i vi donesite vaše tekstove koji govore o Abramu i na osnovu njih da vršimo debatu mislim da će biti ovako ozbiljnije i prihvatljivije a i zrelije razgovarati. Doći ćemo mi i do Ismaila i do Ishaka i vidjet ćete da imamo dosta toga zajedničkog a i stvari oko kojih se razilazimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Наш текст је Библија. Ове бајке које си поставио су за нас само бајке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Наш текст је Библија. Ове бајке које си поставио су за нас само бајке.Brate moj, možda za tebe su bajke a za mene su činjenice ali mislim da kod vas ima dosta elemnata kako ti kažeš bajki, ali hajde da analiziramo to i vidimo gdje su to bajke! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Доста смо ово разглабали. Постоји библијски текст који је јасан. Ви мислите да су то зли Јевреји исправили. Ваш проблем. Ми не мислимо тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Poštovani brate pozanto mi je šta Biblija kaže o Avramu ali bih volio tekstove da ih imaju čitaoci na umu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 ono što se nismo složili do sada je priča o Ismailu i Ishaku. ali tu priča o Ibrahimu ne završava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 ko su pa vama brate Aleksandre anđeli!molim te objasni po vašoj vjeri kako gledate na njih.Imaju li oni bilokakve potrebe, za odnosom, za nekim drugim potrebama koje čovjek ima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 ono što se nismo složili do sada je priča o Ismailu i Ishaku. ali tu priča o Ibrahimu ne završava. Мени није јасно одкуд Исмаил у причи? Кад се Бог јавио Мојсију, Он је рекао: "Ја сам Бог, Авраамов, Исаков и Јаковљев." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 ko su pa vama brate Aleksandre anđeli!molim te objasni po vašoj vjeri kako gledate na njih.Imaju li oni bilokakve potrebe, za odnosom, za nekim drugim potrebama koje čovjek ima? Божија створења. Не, они немају потребе какве човек има. Просто, другачије су природе од човека. У односу на човека они су бестелесни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Brate jesi li siguran u to što si napisao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Brate jesi li siguran u to što si napisao? Наравно да сам сигуран. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Brate jesi li siguran u to što si napisao? Наравно да сам сигуран. Ovdje u knjizi postanka u poglavlju 18 drugačije se navodi.Ovdje ne samo da anđeli objeduju nego i Jahve sa njima! Nemoj samo reči brate da oni ovdje nisu jeli i pili i da im nije kiselio noge Avram:Jahve mu se ukaza kod hrasta Mamre dok je on sjedio na ulazu u šator za dnevne žege. 2 Podigavši oči, opazi tri čovjeka gdje stoje nedaleko od njega. Čim ih spazi, potrča s ulaza šatora njima u susret. Pade ničice na zemlju 3 pa reče: "Gospodine moj, ako sam stekao milost u tvojim očima, nemoj mimoići svoga sluge! 4 Nek' se donese malo vode: operite noge i pod stablom otpočinite. 5 Donijet ću kruha da se okrijepite prije nego pođete dalje. Tȁ k svome ste sluzi navratili." Oni odgovore: "Dobro, učini kako si rekao!"6 Abraham se požuri u šator k Sari pa joj reče: "Brzo! Tri mjerice najboljeg brašna! Zamijesi i prevrtu ispeci!" 7 Zatim Abraham otrča govedima, uhvati tele, mlado i debelo, i dade ga momku da ga brže zgotovi. 8 Poslije uzme masla, mlijeka i zgotovljeno tele pa stavi pred njih, a sam stajaše pred njima, pod stablom, dok su blagovali. 9 "Gdje ti je žena Sara?" - zapitaju ga. "Eno je pod šatorom", odgovori. 10 Onda on reče: "Vratit ću se k tebi kad isteče vrijeme trudnoće; a tvoja žena Sara imat će sina." Iza njega, na ulazu u šator, Sara je prisluškivala. 11 Abraham i Sara bijahu u odmakloj dobi, ostarjeli. U Sare bijaše prestalo što biva u žena. 12 Zato se u sebi Sara smijala i govorila: "Pošto sam uvenula, sad da spoznam nasladu? A još mi je i gospodar star!" 13 Onda Jahve upita Abrahama: "A zašto se Sara smijala i govorila: 'Kako ću rod roditi ja starica?' 14 Zar je Jahvi išta nemoguće? Navratit ću se k tebi kad isteče vrijeme trudnoće: Sara će imati sina." 15 Sara se napravi nevještom govoreći: "Nisam se smijala." Jer se prestrašila. Ali on reče: "Jesi, smijala si se!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Енизе, то су снисходљива јављања Бога или анђела, који су описани у Библији. Када се Бог или анђео снисходљиво јави, онда се не јавља онакакав какав стварно јесте, по својој природи, већ онакав каквог човег може да га појми. Тако се и Бог Авраму јавио у виду три путника кој је он угостио. Аврам није видео Бога какав он јесте, "јер не може човек видети Бога и остати жив", каже Бог Мојсију на Синајској гори. Дакле, реч је о теофанијама, снисходљивом Божијем јављању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Енизе, то су снисходљива јављања Бога или анђела, који су описани у Библији. Када се Бог или анђео снисходљиво јави, онда се не јавља онакакав какав стварно јесте, по својој природи, већ онакав каквог човег може да га појми. Тако се и Бог Авраму јавио у виду три путника кој је он угостио. Аврам није видео Бога какав он јесте, "јер не може човек видети Бога и остати жив", каже Бог Мојсију на Синајској гори. Дакле, реч је о теофанијама, снисходљивом Божијем јављању. brate a jesi li siguran da niko boga nemože vidjeti a da ostane živ?to jedno drugo imamo i mi u islamu tu priču o Ibrahimu i tajanstvenim posjetiocima, mislim da bi trebao pročitati tu bajku islamsku o Abrahamu, nema veze brate vjeruj ti u što hoš ali da znaš i drugu stranu priče! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Не, Бог се по својој природи не може видети. "Бога нико није видео никад, Син који је у наручју Очевом, Он Га објави.", каже Јеванђеље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука