Jump to content

Zivot i vjera Ibrahima a.s.(Abrahama ili Avram)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nego da se mi vratimo nasoj temi.Druga tema je otvorena u vezi Aise r.a. pa cemo tamo o tome.

Ovdje treba da zavrsimo sve u vezi naseg Oslanika Ibrahima a.s. i njegovih sinova.

Pa i Jakov je imao od dvije robinje sinove koji se kao sinovi racunaju.Je li tako?

Evo i ovdje se kaze ko su bili sinovi Ibrahima a.s.

1 Dnevnika 1

28 Sinovi Avramovi: Isak i Ismailo.

Zbog cega bi uopste Avram i htio da ima sina sa robinjom ako se taj sin uopste ne racuna kao sin?

A sto se tice prvenstva po Biblij stoji da najstariji ima blagoslov.Zato je Isav od njih 12 trebao da dobije blagoslov a Jakov ga prevario.

A sto se tice Jakova

1 Moj. 30

1 A Rahilja videvši gde ne rađa dece Jakovu, pozavide sestri svojoj; i reče Jakovu: Daj mi dece, ili ću umreti.

1 Moj. 29:31, 1 Moj. 37:11, Jov 5:2

2 A Jakov se rasrdi na Rahilju, i reče: Zar sam ja a ne Bog koji ti ne da poroda?

1 Moj. 16:2, 1 Sam. 1:5, 2 Car. 5:7

3 A ona reče: Eto robinje moje Vale, lezi s njom, neka rodi na mojim kolenima, pa ću i ja imati dece od nje.

1 Moj. 16:2, 1 Moj. 50:23, Jov 3:12

4 I dade mu Valu robinju svoju za ženu, i Jakov leže s njom.

1 Moj. 35:22

5 I zatrudne Vala, i rodi Jakovu sina.

6 A Rahilja reče: Gospod mi je sudio i čuo glas moj, te mi dade sina. Zato mu nadede ime Dan.

Ps. 35:24, Ps. 43:1, Plač 3:59

7 I Vala robinja Rahiljina zatrudne opet, i rodi drugog sina Jakovu;

8 A Rahilja reče: Borah se žestoko sa sestrom svojom, ali odoleh. I nadede mu ime Neftalim.

Vidimo i ovdje sinove robinja koji se kao sinovi racunaju.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 228
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Хтео је сина са Агаром јер његова законита жена није могла да роди. Међутим, када је и Сара родила, онда се по закону знало ко је ко.

Подели на овим сајтовима

Ви се и даље прегањате око Исмаила!?  aman

Селкоба,доста си причао о овоме.Објашњено ти је једно милион пута апсолутно све у вези са питањем око Исмаила и престани,аман човече,да сваку могућу тему до бескраја вртиш у круг...шта је бре са тобом?  

Молим те престани да сумануто вртиш у круг сваку могућу причу које се дотакнеш,само зато што ти ниси задовољан одговором...нема смисла,аман човече,нема никаквог смисла то што радиш!!! sFun_bat

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ви се и даље прегањате око Исмаила!?  :mad:

Селкоба,доста си причао о овоме.Објашњено ти је једно милион пута апсолутно све у вези са питањем око Исмаила и престани,аман човече,да сваку могућу тему до бескраја вртиш у круг...шта је бре са тобом?  

Молим те престани да сумануто вртиш у круг сваку могућу причу које се дотакнеш,само зато што ти ниси задовољан одговором...нема смисла,аман човече,нема никаквог смисла то што радиш!!! 4chsmu1

Smatram da je tema oko Ibrahima i njegovih sinova iscrpljena.

Zaključak ove teme je da su obje strane ostale pri svojim stavovima.

Ima mnogo lijepih tema oko kojih možemo diskutovati!

Svako dobro vam želim!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...