Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди. Zbog cega je to bitno uopste? Ja govorim o cinjeincama koje su date u Bibliji i o tome da je Ismail rodjen kad je Avram imao 86 godina a Isaka sa 100 godina. To su nepobitne cinjenice Непобитна је чињеница да су Јевреји говорили:БОГ Аврамов,Исаков(Не Исмаилов)Јаковљев.... Родослов се даје преко Исака јер преко Исака долази Месија а не преко Исмаила.И то је непобитна чињеница. Jevreji su veliki nacionalisti i od njih je za očekivati da kažu da je Bog njihovog oca a ne njihovog amidže! Slijedeca cinjenica je da Bog svu djecu voli isto i ne pravi razliku izmedju njih.Za Njega su obojica sinovi Znaci Ismail je prvenac i tu to vrijeme iskusenja bio je jedinac Не,Исмаил није никакав првијенац него је био замјена Исаку. Kod nas je i Isamil i Ishak isti, obojica su Božiji Poslanici. Ako imate druge stihovce koji govore o necemu drugom izvolite dajte da bi mogli dalje konstruktivno da argumentujemo A ionako Biblija sadrzoi odredjene greske koje se i ovdje daju vidjeti Ето ти га читав Стари Завјет који потврђује нашу причу да је Исак првијенац а не Исмаило. Uz dužno poštovanje prema vama, za nas stari zavjet nije autentičan dokaz.U njemu je bilo intervencija ljudskih ruku koliko hoćete.AKuran je tu da te greške ispravi, šzto nam daje pravu sliku o tome malo ste mi čudni kada vas čovjek uhvati na tanak led za stari zavjet vi kažete ne on za nas ne važi.Ali kada vam treba kao potvrda vašeg stava onda se lijepite za njeg!tu niste precizno izjašnjeni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Uz dužno poštovanje prema vama, za nas stari zavjet nije autentičan dokaz.U njemu je bilo intervencija ljudskih ruku koliko hoćete.AKuran je tu da te greške ispravi, šzto nam daje pravu sliku o tome malo ste mi čudni kada vas čovjek uhvati na tanak led za stari zavjet vi kažete ne on za nas ne važi.Ali kada vam treba kao potvrda vašeg stava onda se lijepite za njeg!tu niste precizno izjašnjeni! Немој тако Енизе. Објаснисмо лепо и писмено и усмено шта то за нас из СЗ не важи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди. Zbog cega je to bitno uopste? Ja govorim o cinjeincama koje su date u Bibliji i o tome da je Ismail rodjen kad je Avram imao 86 godina a Isaka sa 100 godina. To su nepobitne cinjenice Непобитна је чињеница да су Јевреји говорили:БОГ Аврамов,Исаков(Не Исмаилов)Јаковљев.... Родослов се даје преко Исака јер преко Исака долази Месија а не преко Исмаила.И то је непобитна чињеница. Jevreji su veliki nacionalisti i od njih je za očekivati da kažu da je Bog njihovog oca a ne njihovog amidže! Slijedeca cinjenica je da Bog svu djecu voli isto i ne pravi razliku izmedju njih.Za Njega su obojica sinovi Znaci Ismail je prvenac i tu to vrijeme iskusenja bio je jedinac Не,Исмаил није никакав првијенац него је био замјена Исаку. Kod nas je i Isamil i Ishak isti, obojica su Božiji Poslanici. Ako imate druge stihovce koji govore o necemu drugom izvolite dajte da bi mogli dalje konstruktivno da argumentujemo A ionako Biblija sadrzoi odredjene greske koje se i ovdje daju vidjeti Ето ти га читав Стари Завјет који потврђује нашу причу да је Исак првијенац а не Исмаило. Uz dužno poštovanje prema vama, za nas stari zavjet nije autentičan dokaz.U njemu je bilo intervencija ljudskih ruku koliko hoćete.AKuran je tu da te greške ispravi, šzto nam daje pravu sliku o tome malo ste mi čudni kada vas čovjek uhvati na tanak led za stari zavjet vi kažete ne on za nas ne važi.Ali kada vam treba kao potvrda vašeg stava onda se lijepite za njeg!tu niste precizno izjašnjeni! Па ајде да видимо шта је то мијењано.Ми смо усаглашени да је промијењен дио форме који је небитан.Догматски дио није мијењан. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ако се проучава рад чувених масорета, са каквим су страхом и трепетом преписивали библијски текст, онда су оптужбе за намерно мењање текста крајње неосноване. Заправо, муслимани тврде да је промењено управо оно што се не уклапа у њихову догматику. То је за очекивати. Са друге стране, они безпоговорно прихватају исказе Курана које се косе и са очигледним историјским, културолошким и другим чињеницама. Нпр., археолози и историчари би се сигурно сложили са Библијом када је у питању право првенаштва (Исак), а не са Кураном. Једноставно, таква је пракса била и то је историјски, археолошки потврдиво. Такође, када је у питању Христово распеће. О томе не говоре само апостоли као сведоци и потоњи хришћани, већ и тадашњи непријатељи хришћанства, Јевреји, Римљани, Грци... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Затим, ако је Библија кривотворена како то да Исус ништа није говорио о томе? Како то да хришћани нису оптуживали Јевреје за то, већ су прихватили њихове књиге као свете? Христос је у Храму читао и тумачио Пророке. Како не рече ништа о кривотворењу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Prvo da razjasnimo o jedincu sina Ismaila il Isaka Bog kao takav ne pravi razliku jel tako? Obojica s isti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Prvo da razjasnimo o jedincu sina Ismaila il Isaka Bog kao takav ne pravi razliku jel tako? Obojica s isti Волео бих да Александар каже нешто више о овоме: Кажите ми ви који хоћете да будете под законом, не слушате ли закона? Јер је писано да Авраам имаде два сина, једнога од робиње а другога од слободне. Али онај од робиње, роди се по телу; а онај од слободне, по обећању. То је речено у преносном смислу: јер су те две жене два завета, један од горе Синајске, који рађа за робовање, а то је Агара; јер Агар је гора Синај у Арабији, и она одговара садашњем Јерусалиму који робује са децом својом; а горњи Јерусалим слободан је, и он је мати свима нама. Јер је писано: Развесели се, нероткињо која не рађаш; кликни и повичи ти која не трпиш порођајне муке; јер остављена има много више деце него она која има мужа. А ми смо, браћо, као и Исак, деца обећања. Но као што онда онај који се роди по телу гоњаше онога који се роди по духу, тако и сада. Али шта говори писмо? Отерај робињу и сина њезина, јер син робиње неће наследити са сином слободне. Тако, браћо, нисмо деца робиње него слободне. (Посланица Галатима Светог Апостола Павла 4, 21-31) Ја бих да додам - По наређењу Божјем, Авраам је отерао робињу Агару и сина њеног, и тиме извршио велико историско претсказање и пророштво; да син робиње не може бити наследник са сином слободне, тојест да нехришћани и ванхришћани не могу наследити Божја обеђања, која су одређена и уготовљена за синове Божје, вером у Христа, синове слободе од сваког робовања греху и злу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 selkoba, јел и ви користите бројанице? Колико код вас оне имају чворића? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Prvo da razjasnimo o jedincu sina Ismaila il Isaka Bog kao takav ne pravi razliku jel tako? Obojica s isti Није у питању кога Бог више воли а кофа мање. Бог таква питања не поставља. Не ради се о томе, већ о свести људо тога доба, о законима тога доба. То што ви причате о примогенитури Исмаила једноставно не пије воду, јер таква правила игре нису била у Аврамово време. Једноствано, историја и археологија вас ДЕМАНТУЈЕ, осим ако се научницима није опет нешто "причинило". 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Цвеле, то је једно од уобичајених типолошких тумачења тог места. Апостол Павле Агару и Сару тумачи као праслику Старог и Новог Завета. Још један доказ ко је првенац и у чијој лози се наставља историја спасења рода људског: Аврам - Исак - Јаков - 12 племена Израиљевих - ....дакле, нема Арапа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2010 1 Moj. 21 10 Pa reče Avramu: Oteraj ovu robinju sa sinom njenim, jer sin ove robinje neće biti naslednik s mojim sinom, s Isakom. 1 Moj. 25:6, 1 Moj. 36:6, 1 Moj. 36:7, Jn. 8:35, Gal. 4:29, Gal. 4:30 11 A to Avramu bi vrlo krivo radi sina njegovog. 1 Moj. 17:18 12 Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati. Rim. 9:7, Jev. 11:18 13 Ali ću i od sina robinjinog učiniti narod, jer je tvoje seme. Obojica su Sinovi Avarmovi. obojica su sjeme njegovo.Tu Bog ne pravi razliku Za Boga su svi isti A Biblija nam govori Bozije Rijeci a ne o tome koga je Avram blagoslovio.A Avram nije nigdje u Bibliji pravio takvu razliku izmedju njih dvojice. A to Avramu bi vrlo krivo radi sina njegovog. jer je tvoje seme. a stih kaze (na svim jezicima) sina jedinca Isaka - kako kad je i Ismail njegovo sjeme kako Bog kaze A to nema veze sa obicajima (kad smo kod obicaja dajte dokaze i za te obicaje a ne licno misljenje) 1 moj 22 2And he said, Take now thy son, thine only son Isaac, whom thou lovest, and get thee into the land of Moriah; and offer him there for a burnt offering upon one of the mountains which I will tell thee of 2Und er sprach: Nimm Isaak, deinen einzigen Sohn, den du lieb hast, und gehe hin in das Land Morija und opfere ihn daselbst zum Brandopfer auf einem Berge, den ich dir sagen werde. 2 I reče mu Bog: Uzmi sada sina svog, jedinca svog milog, Isaka, pa idi u zemlju Moriju, i spali ga na žrtvu tamo na brdu gde ću ti kazati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Узми мало па изучавај Библијску археологију па ћеш наћи доказе. Кад би мало мрднуо ван својих предрасуда дебело би се изненадио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Selam alejkum i pomoz bog svima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Алејкум селам и Бог ти помого. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Узми мало па изучавај Библијску археологију па ћеш наћи доказе. Кад би мало мрднуо ван својих предрасуда дебело би се изненадио. Pa daj mi ti obrazlozenje biblijsko za ovo gore navedeno Jer ovo su stihovi iz Biblije gdje Bog obojicu priznaje kao sinove a jos na to stoji sin jedinac Pa zas Bog ima predrasude prema ljudima iz raznih slojeva? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука