Jump to content

Zivot i vjera Ibrahima a.s.(Abrahama ili Avram)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Исмаил је као ропско дете,са крви роба у себи,био небитан у патрилинеарној примогенитури старозаветног света...поготово када човек добије дете са законитом женом.

Једино је битно,поготово за тебе,да прочиташ шта Бог преко анђела Божијег прориче ко ће бити "Исмаил":" А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој". (1.Мојс.16,12)

zamolio bih za stručno objašnjenje ovog navedenog citata.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 228
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Исмаил је као ропско дете,са крви роба у себи,био небитан у патрилинеарној примогенитури старозаветног света...поготово када човек добије дете са законитом женом.

Једино је битно,поготово за тебе,да прочиташ шта Бог преко анђела Божијег прориче ко ће бити "Исмаил":" А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој". (1.Мојс.16,12)

Од Исмаила је потекао велики народ, Арапи. Зна се какве су природе (љути, пргави, ратоборни, бескомпромисни, искључиви, фанатични,... :smiley:).

Подели на овим сајтовима

A od ishaka su nastali ko:

Од Исмаила је потекао велики народ, Арапи. Зна се какве су природе (љути, пргави, ратоборни, бескомпромисни, искључиви, фанатични,... :smiley:).

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Аврам, Исак и Јаков, су патријарси, праоци. У телесном смислу, јеврејском народу, а у духовном и нама хришћанима.

Подели на овим сајтовима

Аврам, Исак и Јаков, су патријарси, праоци. У телесном смислу, јеврејском народу, а у духовном и нама хришћанима.

A Isakovo potomstvo su taj divni miroljubivi jevrejski narod. Koji ubija tamo sve što se kreće palestinsko.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

A Isakovo potomstvo su taj divni miroljubivi jevrejski narod. Koji ubija tamo sve što se kreće palestinsko.

Нисам ништа рекао о њиховом моралном квалитету...

Подели на овим сајтовима

Нисам ништа рекао о њиховом моралном квалитету...

ali si požurio sa arapskim moralnim kvalitetima, nebitno,ja sam btrate živio tamo i sasvim je drugačije od onoga što ti govoriš
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Питао си за тумачење библијског пророчанства о Исмаилу и ја сам ти одговорио. Иначе, немам ништа против арапског народа.

Подели на овим сајтовима

Питао си за тумачење библијског пророчанства о Исмаилу и ја сам ти одговорио. Иначе, немам ништа против арапског народа.

znam brate, upoznali smo se i nisi sigurno čovjek koji ima predrasude prema bilo kome, ovo je bilo samo da drugi to ne shvate pogrešno!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Исака, да би искушао веру Аврамову.

Kod nas Ismaila iz istog razloga kao i kod vas!

Naravno vi ste to uzeli iz Starog zavjeta!

Pošto su arapi Ismailovi potomci na taj način se želi da ako od Ismaila iu starom zavjetu neće biti Poslanika to znači da arap ne može da bude poslanik!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Аврам је принео свог првенца. Треба мало проучити старојеврејски законик и обичаје, па видети шта се под тим мисли. Првенац не може да буде син рођен са робињом, ако постоји син рођен са законитом женом. Управо је због тога Исак првенац, а не Исмаило.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...