Jump to content

Zivot i vjera Ibrahima a.s.(Abrahama ili Avram)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди.

Zbog cega je to bitno uopste?

Ja govorim o cinjeincama koje su date u Bibliji i o tome da je Ismail rodjen kad je Avram imao 86 godina a Isaka sa 100 godina.

To su nepobitne cinjenice

Slijedeca cinjenica je da Bog svu djecu voli isto i ne pravi razliku izmedju njih.Za Njega su obojica sinovi

Znaci Ismail je prvenac i tu to vrijeme iskusenja bio je jedinac

Ako imate druge stihovce koji govore o necemu drugom izvolite dajte da bi mogli dalje konstruktivno da argumentujemo

A ionako Biblija sadrzoi odredjene greske koje se i ovdje daju vidjeti

"Првенаштво" се не заснива на томе "ко је први рођен", него коме отац да благослов. Имаш пример у 1. Мојсијевој 27 колико се то озбиљно схватало - Јаков је на превару добио благослов од оца, али то није могло да му се касније оспори иако је Исав био "првенац" у смислу да је први рођен.

navedi sve stihove iz Biblije pa da vidimo kome to otac ili Bog daje i kako blagoslov

Подели на овим сајтовима

• Одговори 228
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

"Првенаштво" се не заснива на томе "ко је први рођен", него коме отац да благослов. Имаш пример у 1. Мојсијевој 27 колико се то озбиљно схватало - Јаков је на превару добио благослов од оца, али то није могло да му се касније оспори иако је Исав био "првенац" у смислу да је први рођен.

navedi sve stihove iz Biblije pa da vidimo kome to otac ili Bog daje i kako blagoslov

Па навео сам ти стихове, читај 1. Мојсијеву 27: http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/011mo027c.html

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди.

Ja govorim o cinjeincama koje su date u Bibliji i o tome da je Ismail rodjen kad je Avram imao 86 godina a Isaka sa 100 godina.

Непобитна је чињеница да су Јевреји говорили:БОГ Аврамов,Исаков(Не Исмаилов)Јаковљев....

Родослов се даје преко Исака јер преко Исака долази Месија а не преко Исмаила.И то је непобитна чињеница.

Slijedeca cinjenica je da Bog svu djecu voli isto i ne pravi razliku izmedju njih.Za Njega su obojica sinovi

Не,Исмаил није никакав првијенац него је био замјена Исаку.

Ako imate druge stihovce koji govore o necemu drugom izvolite dajte da bi mogli dalje konstruktivno da argumentujemo

Ето ти га читав Стари Завјет који потврђује нашу причу да је Исак првијенац а не Исмаило.

Подели на овим сајтовима

gdje Avram dale blagoslov Isaku?

Подели на овим сајтовима

Исмаил је као ропско дете,са крви роба у себи,био небитан у патрилинеарној примогенитури старозаветног света...поготово када човек добије дете са законитом женом.

Једино је битно,поготово за тебе,да прочиташ шта Бог преко анђела Божијег прориче ко ће бити "Исмаил":" А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој". (1.Мојс.16,12)

Znaci robovi su po starom zavjetu bili niza bica?
Не,ја то нисам рекао,већ си ти то рекао.Моја реченица је сваком иоле писменом човеку јасна.Постоји примогенитура у старозаветном библијском свету и она је једина битна и валидна за човека тог доба у поступку наслеђивања имовине и вођства над племеном.Било је нормално да се не може мерити робовско дете са дететом из законитог брака и да тек оно неће имати никакву наследну корист.Благослов примогенитуре,као и сваки други благослов који је имао суштинске везе са устројством и вођством заједнице је даван најстаријем законитом детету..шта ти није јасно у реченом?

Према томе Исмаил је небитна фигура у свештеној старозаветној историји спасења,осим што је поменут као праотац једног народа који су у историји познати под називом Исмаилићани или Арапи...ништа више.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

А реци ти мени онда што Аврам није одмах имао односе са Агаром него прво са својом законитом женом?Зашто му је Агара била остављена за резерву?

Ta pitanja nisu uopste relevantna nego navedi gdje to u Bibliji Bog pravi razliku izmedju djece od jednog oca?

Hocete dokaze?

pa da vidimo vase dokaze iz Biblije

Селкоба, мораш да познајеш ментални и културолошки миље народа тога времена, да би о овоме расправљао. Једноставно, ваша прича о Исмаилу каопрвенцу не уклапа се не само у Библију, већ ни у праксу и схватања тога времена.

Подели на овим сајтовима

Pozdrav svima, i selam mome dragom bratu Selkobi, eto mene brate da ti pomognem.Valjda bih da prvo sebe kritikujem a onda sve vas bez izuzetka.To zbog toga što govorimo o bontonu a nekako se jako ležerno ponašamo jedni prema drugima.Ja uđoh na forum i počeh pisati i rekoh sam sebi;Uuu Enize jesi ispo malo nekulturan ulaziš u razgovor s ljudima a ne pozdravi se sa njima , stoga da ispravljanje grešaka počnem od sebe, kao što rekoh selam alejkum i pozdrav svima.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Naravno ti ćeš navesti dokumenta koja je pisao ko hrišćani ja imam historičara muslimana kojih ima more.

Зато предлажем да користимо документа а да ``људе од струке``оставимо по страни.

Brate, Karađorđe, ti spomenu dokumenta kojima ćeš potkrijepiti svoje tvrnje, ja evo čekam, čista srca i otvorenih prsa a iskrenih namjera da pokušamo obojica uložiti napor u ovome našem dijalogu da počnemo sa božijom pomoći.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Pozdrav svima, i selam mome dragom bratu Selkobi, eto mene brate da ti pomognem.Valjda bih da prvo sebe kritikujem a onda sve vas bez izuzetka.To zbog toga što govorimo o bontonu a nekako se jako ležerno ponašamo jedni prema drugima.Ja uđoh na forum i počeh pisati i rekoh sam sebi;Uuu Enize jesi ispo malo nekulturan ulaziš u razgovor s ljudima a ne pozdravi se sa njima , stoga da ispravljanje grešaka počnem od sebe, kao što rekoh selam alejkum i pozdrav svima.

Алејкум селам (само ми још објасни шта значе ове речи). А неки пут нас поздрави и по нашем обичају, зашто да не - ПОМАЖЕ БОГ! joooj

Рецимо, мени није проблем да са вама узвикнем ваш поздрав - Бог је велики! Зашто када је то истина. Бог је заиста велики, највећи. 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Tako ti Boga Zvonko, zar je moguće da se blagoslov dobije na prevaru, a Bog da to odobri!

Ovamo Bog ubija jednog od sinova Judinih koji nije htio ispuniti zakon o začinjanju djeteta da bi time izbjegao da se sin pripiše njegovom bratu a ovamo bog jednu od najvećih stvari prešučuje!Jeli ti Boagti ili vi usitinu vjerujete da je se to desilo?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Алејкум селам (само ми још објасни шта значе ове речи). А неки пут нас поздрави и по нашем обичају, зашто да не - ПОМАЖЕ БОГ! 0311_womens

Рецимо, мени није проблем да са вама узвикнем ваш поздрав - Бог је велики! Зашто када је то истина. Бог је заиста велики, највећи. :drugarstvo:

Selam alejkum-neka je na vas Božiji mir i spas

Alejkum selam- neka je i na tebe Božiji mir i spas

Kada meni neko kaže Pomoz Bog ja mu odgovorim Bog ti pomogao

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Наравно да верујемо. Проблем вас муслимана је тај што Богу намећете своје поимање правде и своју логику. Ислам је изразити рационализам. Зато вам се и привиђају "грешке" у Библији.

Подели на овим сајтовима

Алејкум селам (само ми још објасни шта значе ове речи). А неки пут нас поздрави и по нашем обичају, зашто да не - ПОМАЖЕ БОГ! 0202_238

Рецимо, мени није проблем да са вама узвикнем ваш поздрав - Бог је велики! Зашто када је то истина. Бог је заиста велики, највећи. :drugarstvo:

Selam alejkum-neka je na vas Božiji mir i spas

Alejkum selam- neka je i na tebe Božiji mir i spas

Kada meni neko kaže Pomoz Bog ja mu odgovorim Bog ti pomogao

0311_womens

Подели на овим сајтовима

Tako ti Boga Zvonko, zar je moguće da se blagoslov dobije na prevaru, a Bog da to odobri!

Ovamo Bog ubija jednog od sinova Judinih koji nije htio ispuniti zakon o začinjanju djeteta da bi time izbjegao da se sin pripiše njegovom bratu a ovamo bog jednu od najvećih stvari prešučuje!Jeli ti Boagti ili vi usitinu vjerujete da je se to desilo?

Пре свега - верујем онима који су били сведоци, а не некоме ко је писао напамет после пар хиљада година. Друго, зар није исто "превара" када човек легне са робињом да би добио наследника? Прави наследник је онај који је рођен из законитог брака, а не из прељубе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...