Ћириличар Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 2 часа, Justin Waters рече Pobrkao si nesto. Higsov bozon nije nikome pao na pamet niti su ga pretpostavljali na osnovu nekih jakih unutrasnjih dozivljaja vec je higsov bozon proizisao iz matematicke jednacine. Хтјео сам рећи да ћу до њега дошли полазећи од посљедица које су видјели, али нису видјели узрок, па су њега претпостављали по логичним параметрима ( и испаде да су били у праву ). Можда сам лоше формулисао реченицу. Него суштина је да се лични доживљај Бога може узети као реалан јер неки људи због тог доживљаја формулишу себе као личности, поштују неке моралне норме и сл. што се огледа у њиховим дјелима и ријечима као видљивим посљедицама. И сад када се пита да ли има доказ за постојање трансцедентног Бога, може се рећи да постоји управо у тим дјелима и ријечима појединаца који су формирани вјером у Бога, јер су ти појединци из личног искуства, како кажу, спознали Бога, видјели Га, осјетили Његово присуство итд. ( а све да се прво напомене да се говори о тој нелогичкој сфери о којој је Вукашин говорио, а не о логичкој гдје нема доказа за постојање Бога, или макар нема довољних доказа ). Наравно, може се ту само псотавити и питање да ли је извор тог личног доживљаја нешто онострано, или проста психолошка самообмана, нешто што Бојан није форсирао уопште како се сјећам. А то је основ даље аргументације логичности постојања Бога. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 Ono što je bucko lepo rekao jeste da ipak iako je Bog transcedentan i smešten u metafizičkoj sferi on se opet meša i u stvarni,fizički svet čineći čudesna iscelejenja,uslišava molitve i slično te da bi to mogli da budu dokazi za njegovo postojanje na primer Blagodatni Oganj, to je ipak vidljiva pojava i fizička manifestacija božanskog dejstva u svetu. Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 8 минута, Kratos рече Ono što je bucko lepo rekao jeste da ipak iako je Bog transcedentan i smešten u metafizičkoj sferi on se opet meša i u stvarni,fizički svet čineći čudesna iscelejenja,uslišava molitve i slično te da bi to mogli da budu dokazi za njegovo postojanje na primer Blagodatni Oganj, to je ipak vidljiva pojava i fizička manifestacija božanskog dejstva u svetu. Само се узврати са "По коме?". Хришћани вјерују у једна чуда, муслимани у друга, и опет се поставља питање која су чуда права чуда? Сва или само поједина? Узимајући наравно да то све и јесу чуда, а не само митологја, фолклор и традиција из времена када се заиста вјеровало у те ствари ( а и данас многи још вјерују ). Ако се узме да то јесу чуда, онда јесу докази за... нешто чудновато и још необјашњиво, али не још докази за Бога. А то је управо оно што је Вукашин рекао на почетку - у логичком физичком свиејту нема логичких доказа за Бога. Е сад, ко зна да ли ја машим овдје шта, јер ово све сад причам по свом схватању Paradoksologija and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 Мени је један од највећих аргумента за постојање Бога (не и доказ, додуше) то што постоје хиљаде људи који тврде да су имали непосредни доживљај Бога или Божијег деловања/нечега што се без "више силе" не може објаснити. Многи од тих људи су интелектуалци, људи које не верују тако лако у све и свашта. Због тога ми је много вероватније да Бог постоји, него да су све те хиљаде људи лажови или психички поремећени. Мислим да је то добро питање за атеисте, увек ми је било занимљиво да чујем из ког разлога неко категорички отписује тако бројна и изричита сведочанства. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 1 минут, Ћириличар рече Само се узврати са "По коме?". Хришћани вјерују у једна чуда, муслимани у друга, и опет се поставља питање која су чуда права чуда? Сва или само поједина? Узимајући наравно да то све и јесу чуда, а не само митологја, фолклор и традиција из времена када се заиста вјеровало у те ствари ( а и данас многи још вјерују ). Ако се узме да то јесу чуда, онда јесу докази за... нешто чудновато и још необјашњиво, али не још докази за Бога. А то је управо оно што је Вукашин рекао на почетку - у логичком физичком свиејту нема логичких доказа за Бога. Е сад, ко зна да ли ја машим овдје шта, јер ово све сад причам по свом схватању Blagodatni Oganj može da bude isključivo dokaz za postojanje hrišćanskog Boga i to ne bilo kog od hiljada hrišćanskih denominacija nego pravoslavnog isključivo jer i katolici pokušavaše prizvati Duha Svetoga da spusti Oganj al džaba,ćorak. Blagodatni Oganj je najveće čudo u hrišćanskom svetu uopšte.Gde to još ima kod bilo koga?Pazi da je prevara pa prvi bi vatikanski prevaranti to odradili al cvrc.Nema to kod jeretika.Samo kod pravovernih koji ispovedaju Istinu jer se i sam Bog nama kroz Isusa Hrista otkrio kao Istina. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече Мени је један од највећих аргумента за постојање Бога (не и доказ, додуше) то што постоје хиљаде људи који тврде да су имали непосредни доживљај Бога или Божијег деловања/нечега што се без "више силе" не може објаснити. Многи од тих људи су интелектуалци, људи које не верују тако лако у све и свашта. Због тога ми је много вероватније да Бог постоји, него да су све те хиљаде људи лажови или психички поремећени. Мислим да је то добро питање за атеисте, увек ми је било занимљиво да чујем из ког разлога неко категорички отписује тако бројна и изричита сведочанства. Da, to opet nije 'dokaz'. Nisam sigurna da iko tvrdi da su svi oni koji imaju nekakvo iskustvo Božijeg prisustva 'psihički poremećeni', ali se itekako može tvrditi da mnogi ljudi imaju jaku psihološku potrebu za ljubavlju, razumevanjem i povezivanjem sa nečim što je veće od njih, zatim, potrebu za smislom, strah od smrti... Sve to bi moglo podstaći kreiranje predstave o Bogu u našoj psihi i našu emotivno nabijenu komunikaciju sa tom predstavom. Po meni, to nije dokaz ni postojanja ni nepostojanja Boga. Кратос, Срђан Шијакињић and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 ateizam=satanizam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 7 минута, Срђан Шијакињић рече Мени је један од највећих аргумента за постојање Бога (не и доказ, додуше) то што постоје хиљаде људи који тврде да су имали непосредни доживљај Бога или Божијег деловања/нечега што се без "више силе" не може објаснити. Многи од тих људи су интелектуалци, људи које не верују тако лако у све и свашта. Због тога ми је много вероватније да Бог постоји, него да су све те хиљаде људи лажови или психички поремећени. Мислим да је то добро питање за атеисте, увек ми је било занимљиво да чујем из ког разлога неко категорички отписује тако бројна и изричита сведочанства. Mislim da će većina ateista na to odgovori da je u pitanju psihička projekcija Frojdovskog tipa i da proizlilazi iz ličnog uverenja pojedinaca koji su imali takva ,,numiozna,, iskustva.Al opet najbolje da na to odgovori neki ateista. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 3 минута, Vrhovac рече ateizam=satanizam Paradoksologija and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 Управо сада, Paradoksologija рече Da, to opet nije 'dokaz'. Nisam sigurna da iko tvrdi da su svi oni koji imaju nekakvo iskustvo Božijeg prisustva 'psihički poremećeni', ali se itekako može tvrditi da mnogi ljudi imaju jaku psihološku potrebu za ljubavlju, razumevanjem i povezivanjem sa nečim što je veće od njih, zatim, potrebu za smislom, strah od smrti... Sve to bi moglo podstaći kreiranje predstave o Bogu u našoj psihi i našu emotivno nabijenu komunikaciju sa tom predstavom. Po meni, to nije dokaz ni postojanja ni nepostojanja Boga. Добро, критеријум за признавање доказне вредности било чега је прилично висок, како ја то видим. Али не мислим овде на претежно унутрашње доживљаје, већ на физичке догађаје, невероватне сплетове околности и остале, тако да кажем, "физичке" манифестације Божијег деловања. Имаш јако образоване људе из Цркве, владике, теологе итд, који причају о невероватним стварима које су им се дешавале, имаш старце који сведоче о потпуно невероватним стварима. Паде ми сада напамет књига коју сам скоро читао, Несвети а свети, руског архимандрита Тихона, у којој он описује више догађаја у којима је лично био учесник, који се - ако изузмемо Бога као објашњење - никако не могу објаснити. А има и "обичних" људи, лаика, који су иначе разумни и чак скептични људи, али који тврде да су присуствовали необјашњивим стварима, нарочито имамо такве приче о утицају нечистих сила. Е сад, по закону вероватноће, немогуће да су се сви од тих људи збунили, или да су некритични према себи, или злонамерни. Па из тога могу са закључим да или Бог постоји, или "нешто" натприродно постоји, или је овај свет и ова природа много сложенија и мистериознија него што ми можемо да замислим. Али ако је ово последње, ако натприродне силе нису умешане у све те необичне догађаје, поставља се питање како то да се све то појаве редовно дешавају у неком верском контексту... Аутосугестија ми изгледа као прецењено објашњење Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 15 минута, Vrhovac рече ateizam=satanizam Pa ne mož da bude s obzirom da ateisti pored Boga ne veruju ni u satanu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 4 минута, Kratos рече Pa ne mož da bude s obzirom da ateisti pored Boga ne veruju ni u satanu. ateizam je satanin projekt. Oni nema šta da veruju. Već su odrađeni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 meni su najviše nalik onim svinjama što su se survale u more. Izgleda da ta priča nema kraja. ko ima uši, može samo da čuje skičanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 1 минут, Vrhovac рече meni su najviše nalik onim svinjama što su se survale u more. Izgleda da ta priča nema kraja. ko ima uši, može samo da čuje skičanje Mislim, Vrhovec men se čini da samo ti tako čuješ. Ateista nije protivnik ljudskom biću a satanista jeste. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2016 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mislim, Vrhovec men se čini da samo ti tako čuješ. Ateista nije protivnik ljudskom biću a satanista jeste. Što je satanista ako ne veruje da postoji satana ni uopšte nevidljivi duhovni svet?Šta čini ateizam satanističkim? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука