Juanito Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 47 minutes ago, GeniusAtWork рече Да ли је ико икада видео електроне? Није Мој колега, математички геније који конзумира психоделике, тврди да је свашта видео у финој структури материје. Ignjatije, RYLAH, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Што се тиче агресивних атеиста њихове поруке везане за ову тему углавном и не читам, а камоли да одговарам на њих. Могу они мени бити драги људи, могу бити и поштени, коректни у реалном животу, али то су људи испраног мозга и задојени погрешним идејама. Боље би им било да науче нешто овде кад су се већ нашли ту. И сами знају да би наш дијалог била игра без граница. Што се мене тиче, могу да верују у шта год хоће, али ја за празнословље немам времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 6 minutes ago, о.Горан рече Иначе, када говорим о ТЕ подразумевам и абиогенезу,пошто су те две хипотезе неодвојиве. Te dve "hipoteze" nemaju veze jedna s drugom... Ljudi koji su procitali bilo sta o evoluciji (bilo sta) bi to znali... ljudi koji pored teorije evolucije nisu ni prosli a kamoli da ista procitaju o tome, obicno znaju da prave ovako katastrofalne logicke greske... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 3 minutes ago, о.Горан рече Што се тиче агресивних атеиста њихове поруке везане за ову тему углавном и не читам, а камоли да одговарам на њих. Могу они мени бити драги људи, могу бити и поштени, коректни у реалном животу, али то су људи испраног мозга и задојени погрешним идејама. Боље би им било да науче нешто овде кад су се већ нашли ту. И сами знају да би наш дијалог била игра без граница. Што се мене тиче, могу да верују у шта год хоће, али ја за празнословље немам времена. Hvala Darvinu, na ovom forumu vise nemamo agresivne ateiste. Imamo par likova beskrajno inteligentnih i bezobrazno simpaticnih, ali oni su vec maskota foruma i miljenici svju! Samo se covek koji se plasi, krije iza "ignorisanja"... ortvori svoje srce i svoj um... pusti znanje da udje u tebe i nemoj da se bojis da ce znanje da ti poljulja veru u tvog boga... nece, ne brini. Samo treba da prihvatis da nisi nepogresiv i da postoje ljudi koji znaju vise od tebe o bilo kojoj temi... Open your mind, i pusti znanje da te obuzme, ne postoji bolji osecaj u zivotu bilo kojeg coveka. Pobedi neznajne, neinformisanost i zatucanost koje negujes u nedrima... to su ljute guje koje ce ti srce izvaditi vremenom. Ne boj se znanja... ne boj se znanja... ne boj se znanja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 4 minutes ago, о.Горан рече Што се тиче агресивних атеиста њихове поруке везане за ову тему углавном и не читам, а камоли да одговарам на њих. Могу они мени бити драги људи, могу бити и поштени, коректни у реалном животу, али то су људи испраног мозга и задојени погрешним идејама. Боље би им било да науче нешто овде кад су се већ нашли ту. И сами знају да би наш дијалог била игра без граница. Што се мене тиче, могу да верују у шта год хоће, али ја за празнословље немам времена. Što se tiče agresivnih vernika, njihove poruke vezane za ovu temu uglavnom ne čitam, a kamoli da odgovaram na njih. To su ljudi ispranog mozga i zadojeni pogrešnim idejama. Bolje bi im bilo da nauče nešto ovde. Mogu da veruju u šta god hoće, ali ja za praznoslovlje nemam vremena. Ne zvuči baš korektno kad se zamene uloge, zar ne? A lako je ovde zameniti uloge. Ako ćemo da nas slušaju onda i mi druge slušamo. Аурор, GeniusAtWork and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 3 hours ago, Ignjatije рече Не може се гравитација коју свако види поредити са ТЕ коју нико не види нити ју је икада видео. Ovde, pretpostavljam, mislis na LIGO ( https://www.ligo.caltech.edu/ ) Gravitacija se, inace, jako slabo vidi... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Што се тиче старости земље, верујем у модел младе земље. Докази за то су познати радиоактивни ореоли др Џентрија, атмосферски хелијум, разни геолошки докази, магнетно поље земље итд. Ипак,остављам ово питање отвореним јер не могу да говорим о неким конкретним цифрама. Углавном,као што је Дарвин био биолог аматер у суштини, тако је и појам старе земље и униформне геологије дошао од стране његовог претходника Чарлса Лајела који је био адвокат и такође геолог аматер. Он је утропут хипотетичким милионима година без којих Дарвин ништа не би могао да уради. Једно је сигурно-интелектуални је безобразлук тврдити да знаш шта се дешавало милијардама година ,али добро-има где и то пролази очигледно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 И да... Без обзира што су ти атеисти тако агресивни и задојени погрешним идејама ипак су интелектуално поштенији од оних који говоре да су православни а заступају отворено атеистичке идеје у име неке `науке`. Они су бар доследни... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Геније, Хуанито, Атоми имају своју спољну, видљиву манифестацију, и то је доказ да постоје. Тешко да ту може да се направи нека паралела са теоријом еволуције, која на наиван и смешан начин даје објашњења о развоју живота на земљи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 8 minutes ago, о.Горан рече Једно је сигурно-интелектуални је безобразлук тврдити да знаш шта се дешавало милијардама година ,али добро-има где и то пролази очигледно. Staroslovenski jezik bi trebalo vratiti u skole, to je intelelktualno posten jezik, tamo nema rec koja oznacava milijardu jer milijarda bilo cega ni ne postoji. Ajde bas da vidim ko je taj ko moze da mi pokaze i prebroji milijardu necega, bilo cega. Ili da me makar natera da ja zajedno sa njim toliko brojim?! Pa, nisam valjda toliko zaludan?! Благовесник and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 16 hours ago, о.Горан рече За Библију као Божију реч, а она то није само за протестанте него и за нас православне,као и за историјске токове,небитно је шта ко `мисли`. Нисам ја наравно ни дошао овде да бих празнословио са некима,то ме не занима. ИД/креационизам се баве оправдањем Стварања и Библије и ту је тачка слагања између православних и конзервативних протестаната. Биолошко-геолошка фактографија није ни протестантска ни православна ни исламска него је фактографија.То што међу креационистима има шарлатана као што је МП није уопште пресудно сем за оне који површно размишљају, али то је њихов проблем. Па на страни еволуциониста су сви шарлатани па то ником не смета ... Stvaranje je mnogi siri pojam od onga kako ga kreacionizam predstavlja. To su ljudske proekcije da je Bog stvorio kao sto covek svojerucno pravi stolicu. Благовесник and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 21 minutes ago, о.Горан рече И да... Без обзира што су ти атеисти тако агресивни и задојени погрешним идејама ипак су интелектуално поштенији од оних који говоре да су православни а заступају отворено атеистичке идеје у име неке `науке`. Они су бар доследни... Ideja ne može biti ateistička u ime nauke, nauka je nauka. Veći su problem pravoslavni sa protestantskim mentalitetom. Благовесник, Аурор, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 30 minutes ago, drvce рече Gravitacija se, inace, jako slabo vidi... Буквалан си ки Мирољуб. Види се деловање гравитације, осећа. Ни ваздух не видимо... немој зезаш, знаш на шта сам мислио. Поређење гравитације и еволуције је смешно што се доказивости и постојања тиче. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 5 minutes ago, Ignjatije рече Буквалан си ки Мирољуб. Види се деловање гравитације, осећа. Ни ваздух не видимо... немој зезаш, знаш на шта сам мислио. Поређење гравитације и еволуције је смешно што се доказивости и постојања тиче. Necemo, valjda, kao Aristotel da vidimo da tela imaju svojstvo da ljosnu o ledinu i kraj? To sto "vidis" je malo slozenije od gravitacije, a kad to pocnes da raspetljavas, onda se ispostavi da tu ima svasta nesto i da su ti potrebni novi pojmovi da bi oznacio razlicitosti koje si "video". I da, tek sa ovim Lajgom smo videli i culi gravitaciju po prvi put (pa je i to bilo posredno preko belezenja inerferencije izazvane gnjecenjem prostora koja je interpretirana kao slika ili zvuk). E, tako smo i sa onim sircetusama videli kako se vrste menjaju, ne ruseci tu prokletu TE. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 51 minutes ago, Ignjatije рече Буквалан си ки Мирољуб. Види се деловање гравитације, осећа. Ни ваздух не видимо... немој зезаш, знаш на шта сам мислио. Поређење гравитације и еволуције је смешно што се доказивости и постојања тиче. Ajnstajn kaze da je gravitacija posledica zakrivljenosti prostor vremena pod utucajem mase nase planete... E sad... jesi ti vido nekad tu zakrivljenost Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука