о.Горан Написано Новембар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 Највише контроверзи је ипак изазвао од самог почетка Стив Бенон који држи овај такође контроверзни сајт http://www.breitbart.com/ . Једна занимљивост везана за њега: He is a critic of the Republican establishment. Bannon has been outspoken in his dislike of the GOP political establishment, telling a 2013 crowd in Washington D.C. that he didn’t believe in a “functional conservative party”in the U.S. and that the Republicans certainly weren’t that. https://www.yahoo.com/news/5-things-know-donald-trump-132206295.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 http://www.blic.rs/vesti/svet/vasingtonski-insajderi-i-kontroverzni-autsajderi-tramp-sastavlja-svoj-tim-ovi-ljudi/4t037nf Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 7 minutes ago, о.Горан рече Друго,ова хипотеза изгледа логично зато што Бог и јесте осмишљавао врсте надограђујући једну на другу, а онда их створио понаособ. Фора је баш у томе што их није створио понаособ, а могао је. Организми нису само слични једни другима, већ постоји угњеждена хијерархија, а то је нешто што се никада не појављује код ствари које су направљене незавинсо једна од друге и само инспирисане једна другом. Но није то ни битно јер ти је расправа потпуно узалудна. Док те на форуму није било свих ових година, кока кола илуминати су учинили да огромна већина форумаша сада без икаквих проблема прихвата еволуцију. Победили смо, жао ми је. Сад само с времена на време упадну неки падобранци који су пропустили године расправа и крену опет да врте исту, хиљаду пута преслушану, плочу. Али врло брзо схвате да је проповедање креационизма узалудно на кока кола форуму и оду. Avocado, RYLAH, drvce and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 40 minutes ago, Господин Дареалис рече Масонска завера? Илуминатска. Нисмо хтели да тако важну тему препустимо нижима у хијерархији. RYLAH, Paradoksologija, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 33 minutes ago, Juanito рече Фора је баш у томе што их није створио понаособ, а могао је. Шта је теби фора, ко је где победио и изгубио и сл. мене то савршено не занима. Ја сам се обраћао онима који мисле својом главом препоручивши добру и аргументовану литературу и држаћу се ове теме кад сам је већ поставио овде. Ово важи и за остале са сличним мњењем, немам времена за губљење,зна се шта је овде тема. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 13 minutes ago, о.Горан рече Шта је теби фора, ко је где победио и изгубио и сл. мене то савршено не занима. Ја сам се обраћао онима који мисле својом главом препоручивши добру и аргументовану литературу и држаћу се ове теме кад сам је већ поставио овде. Ово важи и за остале са сличним мњењем, немам времена за губљење,зна се шта је овде тема. Оче, овде илуминати мисле својом главом Juanito, Аурор, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 Inače, od evolucije najviše volim evolucionu psihologiju, da je svet nastao odjedared, ne bi ljudi i životinje razvili ovo ponašanje koje imaju. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 Amin! Жика and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2016 2 hours ago, о.Горан рече Дебата еволуционизам-креационизам није овде тема, а и већ је излизана тако да нећу о томе да пишем.Свако нека верује у шта хоће и свако од нас ће за то дати одговор пред Богом. Онима које тема занима препоручујем да читају Аријела Рота, Јункера и Шерера, Бихија, Филда,Гиша,Велса, Гита, обавезно књигу Иза кулиса итд. а од теолога аву Јустина, Буфејева, новомученика о.Данила Сисојева, Серафима Роуза, Карелина,о.Тимотеја Алферова итд. Мирољуб је излизан,он је све то прерадио на неки његов начин и од тога направио циркус.Харун Јахи је такође компилатор и еклектичар,мада и код њега има добрих ствари. Ono kad tvrdiš da postoji zavera vozača Formule 1 o tome kako se dobro vozi, i preporučiš "ljudima koji misle svojom glavom" da o tome pročitaju knjige ljudi koji ne da nikad nisu vozili profesionalno, već nikada u životu nisu seli za volan... zato što se lože na jahanje... Juanito, RYLAH, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 11 hours ago, о.Горан рече Шта је теби фора, ко је где победио и изгубио и сл. мене то савршено не занима. Ја сам се обраћао онима који мисле својом главом препоручивши добру и аргументовану литературу и држаћу се ове теме кад сам је већ поставио овде. Ово важи и за остале са сличним мњењем, немам времена за губљење,зна се шта је овде тема. Оче, Ви бисте као свештеник морали да знате да свако има право на своје мишљење и виђење, и није у реду да људе жигошете. Посебно није у реду да људе жигошете као некога ко "не мисли својом главом", јер ни Вама нико не ускраћује право да мислите шта год хоћете, или да верујете у шта год хоћете. На овом форуму се негује дух дијалога, што бисте Ви, као један од људи који је био ту на почетку овог форума, морали да знате. Ако неко неће да мисли исто као и Ви, није у реду да га жигошете, него пробајте да снагом аргумената покажете да сте у праву. Милан Ракић, Paradoksologija and cloudking је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Масонерија, илуминати, ротаријанци итд. су организације са својом структуром, хијерархијом, култом, обредима, циљевима, агендом итд. и то нико не може да оспори. Са обзиром на утицај и моћ структура које припадају тим покретима, логично је да имају и уплив у разним доменима друштва па и у овом. Што се тиче еволуциониста,то је једна пропагандна машинерија која форсира њихову причу и у то су укључене десетине хиљада професора по факултетима, и вољно или невољно, сав просветни кадар који предаје биологију. Наравно да њима никако не одговара да се докаже да је та хипотеза нетачна јер онда и њихове силне дипломе, нпа и само ухлебљење тј. егзистенција падају у воду. Зато грчевито и форсирају ту причу по принципу где прође прође. Код онога ко има Христов умо чему сведочи св. апостол Павле та прича не би требала да пије воду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Него, да се вратим на тему. Занимљив је овај линк https://sr.wikipedia.org/sr/Млада_Земља и овај део из истога: Највећи број креациониста који верују да је Земља створена пре пар хиљада година се налази у Сједињеним Државама. Између 40-50% одраслих верује у идеју младе Земље, у зависости од анкета. Према Галуповој анкети из децембра 2010, око 40% Американаца верује у идеју младе Земље, од тога 52% међу републиканцимаи 34% међу демократама. Проценат опада са повећањем степена образованости—само 22% учесника анкете који су завршили факултет је веровало у поређењу са 47% оних који су имали средњу школу или још мањи степен образовања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Занимљив је и овај линк,као увод у могућа дешавања http://m.srednja.hr/Novosti/Svijet/Kreacionisti-slave-Nastavnici-prirodnih-znanosti-morat-ce-opravdavati-teoriju-evolucije U američkoj saveznoj državi Oklahomi, izglasan je prijedlog zakona prema kojem će učenici biblijskih svjetonazora imati pravo preispitivati znanstvene teorije evolucije, a nastavnici će morati otvarati rasprave o njenoj opravdanosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 А ово је перестројка( престројавање) на амерички начин http://www.politika.rs/scc/clanak/368156/Tramp-odjednom-okruzen-prijateljima Не мора да значи да ће либерали дуго остати на том курсу, али чини се да су сада ближи одлуци да сарађују са Трампом и пробају да врате бираче које им је он преотео – белу радничку и средњу класу, посебно из некадашњих индустријских центара, него да само чекају његове погрешне кораке да би онда пробали да политички профитирају. Демократски сенатор Шерод Браун, који представља Охајо, државу са великим бројем управо таквих гласача, истиче да је говорио са Трамповим саветником за економију и да ће пробати да са њим ради на побољшању положаја радника у челичанама. Браун очекује да Трамп испуни и нека друга предизборна обећања: измени Споразум о слободној трговини у Северној Америци, повуче амерички потпис са сличног уговора са земљама Пацифика и натера Кину да више не обара вредност валуте зарад експанзије својих производа у свету. Елизабет Ворен, демократска сенаторка из Масачусетса која је била један од најжешћих Трампових критичара, признала је да се у многим стварима са њим слаже, посебно када је реч о трговинским споразумима, социјалној заштити, бесплатном образовању на државним факултетима и резању трошкова вртића. Сенаторка Ворен, која као и Берни Сандерс важи за крајње лево крило Демократске странке, подржава Трампа у његовом науму да отвори радна места за људе који осећају да су их влада и економија заборавили и изневерили. „Када изабрани председник буде желео да се позабави овим питањима, када му циљ буде био да повећа економску сигурност средње класе, моћи ће да рачуна на мене”, казала је сенаторка. Она је, међутим, упозорила да се Трамп у свом прелазном тиму окружио управо људима које је у кампањи критиковао – банкарима са Волстрита и лобистима, укључујући челника Голдман Сакса за кога се шушка да ће постати министар економије. Сенатор Сандерс, социјалдемократа из Вермонта, током борбе за номинацију против Хилари Клинтон супротстављао се истим оним стварима као и Трамп – глобализацији, неједнакости и поткупљивим политичарима из естаблишмента. Када га је бивша прва дама победила, стао је на њену страну и обрушио се на Трампа, али је после избора ипак приметио: „Ако је изабрани председник озбиљан у вези са политиком која ће побољшати животе породица радних људи, ја сам веома отворен да га подржим.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 15 hours ago, Ignjatije рече Није. Она је ипак и још увек ТЕОРИЈА која има непопуњених рупа. И гравитација је само ТЕОРИЈА па не видим људе да желе скакати са зграда. О томе шта је појам "теорије" у науци: kopitar and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука