kordun Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 hour ago, GeniusAtWork рече Проблем са свим тим причама о обавезном служењу војног рока је то што се уопште не ради о било каквим реалним безбедоносним анализама чији би циљ било да се утврди да ли је тако нешто потребно, него о најприземнијој демагогији типа "ниси мушко ако не служиш војску", "ево у шта нам се претворила омладина" и сличним балканоидним фрустрацијама на које се многи и даље ложе (ко не верује, нека види интервјуе са Обрадовићем на ту тему, има их гомила на нету). Тако да им та прича добро дође да се мало узму гласови од оних који се још увек пале на све то. ne treba nikakva posebna bezbedonosna analiza srbima i vrapci na grani znaju da srbiji treba borbeno sposobno stanovnistvo kao i uvijek do sada, danas vise nego ikad... u zadnjih 20 godina srbi su izgubili 30% svoje zemlje, a dusmani nisu sa tim zadovoljni, situacija u svijetu se preokrene za manje od 6 mjeseci a tad je prekasno kretati od nule, svaka ozbiljna zemlja vodi racuna o bezbednosti i slobodi, srpska sloboda je jako skupo placena da bi je neko prokockao svojom kratkovidnoscu. Ignjatije, Рапсоди and Sofija_ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 hour ago, Рапсоди рече Главни проблем је корупција glavni i najveci,lopovluk i korupcija, da se potsetimo sta nas uci Sv.Vladika Nikolaj kordun and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 hour ago, florenntina рече Dakle, ako hocete ekonomski napredak napravite program gde ce drzava imati sto manje uticaja na (pre)raspodelu resursa i ostavite da to resi trziste. Ал` то није популарно... Код нас се економски програм прави на основу епских јуначких песама + Мајка Русија. florenntina, Јелена011 and Аурор је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 3 minutes ago, kordun рече i vrapci na grani znaju da srbiji treba borbeno sposobno stanovnistvo nema ko, omladina peva u zvezdama granda, muskarac koji cupa obrve i feminizira se i licka ko zena,taj pusku nece znati drzati Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 5 minutes ago, kordun рече srpska sloboda je jako skupo placena Која слобода? florenntina and uros је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 6 minutes ago, Grizzly Adams рече Која слобода? sloboda smatrati se srbinom, sloboda ispovjedanja vjere, sloboda ispoljavati svoju kulturu, za sve su to nasi pretci glave polozili, moji jesu i to najblizi, pomenuo bi ja jos neke slobode, al smo ih izgubili politicki u zadnjoj deceniji... dveri recimo imaju mane u svojoj organizaciji i nastupima ali barem javno se zalazu za neke nacionalne interese o kojima vlast ne smije da pisne, ja mislim da je makar to za postovanje, zato meni ne pripada na pamet da ih kritikujem, stanje je lose do daske, ekonomija mene ne interesuje uopste, ekonomija nije ispred slobode, neg je sluga slobodi, nije primarna stvar Рапсоди and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 7 minutes ago, Sofija_ рече nema ko, omladina peva u zvezdama granda, muskarac koji cupa obrve i feminizira se i licka ko zena,taj pusku nece znati drzati Eto ima Kordun. Koliko se secam sa druge teme, on NIJE sluzio vojni rok iako se za isti svesrdno zalaze. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 9 minutes ago, florenntina рече Nisi u pravu. Drakonski kazneni sistem bi samo oterao jedne u zatvor (ako bi uopste) a druge doveo na istu poziciju. Ovaj tip korupcije koji mi imamo a to je sistemska korupcija se mozda najbrze i moze resiti bas trzistem. Najjednostavnije: Ljudi na vlasti rade korupciju zato jer imaju moc. Ako im oduzmes tu moc, dovesces ih u situaciju da NE MOGU vise da je rade ni priblizno u onoj meri u kojoj bi mogli kada bi oni (pre)rasporedjivali sredstva u drzavi. Zato trziste treba da vrsi alokaciju resursa a ne politicari/drzava i zato to treba da bude kljuc ekonomskog programa. Evo ti primer Amerike. Samo zahvaljujuci trzistu uspeo je da se pojavi neko dovoljno mocan da se suprostavi korupciji tekucih politicara. Ne ulazim sada u to koliko je sam Tramp dobar ili los ( a i nebitno je jer da nije njega pre ili posle bi se sigurno pojavio neko poput njega!) ali pojavila se konkurencija Klintonovoj politici i to je odmah dobro. Dakle, braco Dverjani i sestre Dverjanke naucite "Konkurencija Srbina spasava" Naravno, to mora ici pod ruku sa pravnim sistemom. Ali za pocetak da im uzmemo mogucnost da nam (gradjanima) otimaju pare. Sustina cele price je da se uspostavi sistem u kome ce biti mnogo manje vazno KO je na vlasti a ne da pokusavamo sa novim kandidatima da trazime resenje po staroj matrici koja vec decenijama daje lose rezultate. To je prava stvar! Драга сестро Флорентина, нисам члан Двери, али у Двери верујем .Било би добро, када би могло то што ти кажеш да се спроведе у нашој Србији. У нашој Србији се више ништа не зна, ни ко пије ни ко плаћа, ни које моћан ни ко није, ни ко је марионета , а ко не, ништа се више овде код нас не зна, једино евидентно је да народ теглећи елемент. Све је пукло скроз на скроз. Мутне воде, брзе руке, несавесност и неморал и баш ме брига за сутра...ето то је друга страна медаље већине политичких гарнитура. Систем у коме се налази Србија, ја стварно не знам који је, али да је јединствен у свету јесте, отприлике неки калем робовласничког и капитализма / икс капитализма , од којег се и капиталисти крсте /, са примесама никад преживљеног ни заборављеног социјализма / само по називу / па онда примесе диктаторског режима. Од демократије ни д.Ја се лично осећам као роб. Е ајде сада ти направи од ове ујдурме од политике и политичара, нешто налик твојим жељама и поздравима. Сва ова мешавина свега и свачега код нас ме подсећа на Фреди Кругера . Ужас. Значи систем јединствен у свету . Фредикругерско уређење. Ignjatije, Sofija_ and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 3 minutes ago, kordun рече barem javno se zalazu za neke nacionalne interese Да бре, какав парадокс... изумрећемо бранећи "националне интересе"... Paradoksologija, Јелена011 and florenntina је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 minute ago, florenntina рече Eto ima Kordun. Koliko se secam sa druge teme, on NIJE sluzio vojni rok iako se za isti svesrdno zalaze. Па ни ни Софија ми се чини неће ићи у рат ако треба, али је више него вољна да шаље те "феминизиране младиће" на "преваспитавање"... Paradoksologija, uros and Аурор је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Управо сада, florenntina рече Eto ima Kordun. Koliko se secam sa druge teme, on NIJE sluzio vojni rok iako se za isti svesrdno zalaze. tacno da nisam sluzio vojni rok dobro si zapamtila, al onda nemoj biti malodusna pa iskriviti ono sto sam ja rekao, ja vojni rok nisam sluzio zbog toga sto nisam zelio ici u ustasku vojsku, a ne zato sto nisam zelio da sluzim u sropskoj vojsci, vojni obveznik sam republike srpske i na regrutaciji sam dobio skolu rezervnih oficira, na zalost dok sam ja studirao vojska u republici srpskoj se gasila, smanjivala najprije zbog financija a kasniej skroz ukinula, to nije bila moja volja. sto se tice neke vojne obuke ja bi mogao da drzim predavanja iz iste jer sam dijete iz rata koje je u rukama imalo bogat arsenal, cak sam krao eksploziv iz minskog polja da pucam za bozic, mogao bi i al kaidi drzati obuku, moje nesluzenje vojse nema nikakve veze sa mojom voljom i mojim stavovima, zato ne izokreci zgazicu te traktorem po rebrima Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 7 minutes ago, Grizzly Adams рече Да бре, какав парадокс... изумрећемо бранећи "националне интересе"... pa kad su nacionalni interesi u pitanju placa se glavama, onaj ko nije na to spreman ne zasluzuje ni da bude nacija Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 2 minutes ago, florenntina рече Eto ima Kordun. Koliko se secam sa druge teme, on NIJE sluzio vojni rok iako se za isti svesrdno zalaze ako mene citiras, mozes me pitati u vezi mene, ako te nesto zanima sto se tice onog sto sam napisala, pisem samo ono sto sam licno videla, i ono sto vidjam svaki put kad boravim u Srbiji, a Boga mi obidjem je i uzduz i popreko, tako se najbolje vidi realno stanje nase omladine, sta im je vazno i cime se bave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Управо сада, kordun рече pa kad su nacionalni interesi u pitanju placa se glavama, onaj ko nije na to spreman ne zasluzuje ni da bude nacija У преводу - за идеале гину будале. Национални интерес је да се сачувају главе, а не да се жртвују. Та самоубилачка, деструктивна идеја о некакавим "националним интересима" за које треба да се гине нас је скупо коштала у XX веку. Срозали смо се на најниже гране... Нажалост. А прави национални интерес је интерес сваког грађанина, појединца. Прво да преживи, а онда да живи што боље и просперитетније. Само то је национални интерес, све остало је срање. Paradoksologija, florenntina, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 8 minutes ago, Grizzly Adams рече изумрећемо бранећи "националне интересе"... Изумрли су диносауруси због климе , а ми ћемо духовно нестати исто због климе. Срби бре не умиру, Срби лете на небо . Шта ти бре вреди живот ако си духовно мртав . Шта ће ти...да као подгрејан леш бауљаш. Или јеси или ниси . kordun and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука