Paradoksologija Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 2 minutes ago, Човек Жоја рече Ми не живимо у истој земљи. Из мог искуства, у Србији већина жена мисли тако и има та очекивања од мужа. И не само то, већ ћеш приметити гард према промени обрасца. Другим речима, мужу није дозвољена никаква слобода. Све што он треба да ради и на шта треба да се своди његов живот то је да ради и заради и всјо. Ако не испуни пројектована очекивања онда је он овакав и онакав и свакакав, углавном никакав. Суштински, већини жена у Србији, које се одлучују за брак и породицу, је потребан мушкарац који је племенски поглавица или вођа чопора. Vidiš, ja bih rado malo otvarala umove i muškarcima i ženama po ovom pitanju. Ubiše nas očekivanja od drugih, ali i od sebe, koja su bazirana samo na stereotipima, a nimalo na tome ko smo i kakvi smo, šta umemo i šta volimo. Јелена011 and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 8 minutes ago, Човек Жоја рече Ми не живимо у истој земљи. Из мог искуства, у Србији већина жена мисли тако и има та очекивања од мужа. И не само то, већ ћеш приметити гард према промени обрасца. Другим речима, мужу није дозвољена никаква слобода. Све што он треба да ради и на шта треба да се своди његов живот то је да ради и заради и всјо. Ако не испуни пројектована очекивања онда је он овакав и онакав и свакакав, углавном никакав. Суштински, већини жена у Србији, које се одлучују за брак и породицу, је потребан мушкарац који је племенски поглавица или вођа чопора. Seljančure! I dalje mi niko nije odgovorio šta ako se njemu nešto desi? Ide kod brata kao Šiptarka? O njoj brine država? Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 2 minutes ago, Дијана. рече Ima para za djecu, tj. bilo bi ih da državu, tj.narodno bogatstvo ne pljačka ko stigne. Није проблем толико да ли има пара, него што увек када се од државе "тражи" само им се даје још већа власт и могућност за корупцију, поткрадање итд. Најбољи начин да се помогне и родитељима, а уједно и смање злоупотребе државе је - тражите да се смањи/укине порез. Ето, нека родитељи кажу - не тражимо ништа од државе, само нам оставите наше паре које смо зарадили. Прво ће родитељи добити више пара него што би била та нека "помоћ", а друго што ће политикантима одузети могућност да поткупљују народ туђим парама. То је једини начин да се нешто суштински поправи. florenntina, -Владимир-, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 1 hour ago, Natasa. рече Ma kakav patrijarhat. I šta ako mu se nešto desi? Da ide kod brata ? Pa nismo Šiptari majku mu . Јашта. најбоље да брат... припази жену Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 On 18.10.2016. at 14:44, Natasa. рече Ja ne znam nijednu mamu koja nije jedva čekala da se vrati sa porodiljskog, da nije blago izludela kod kuće sa mslim detetom. Да се упознамо? Ја нисам једва чекала да се вратим на посао, и сада када бих могла, и да сам мало млађа, родила бих и четврто и мало сутра бих једва чекала да се вратим на посао... ниси ти код куће на робији, нити то што "седиш" у кући са децом нужно значи да ти само то радиш, робујеш... еј, што је лепа та слобода, све можеш, лепо организујеш дан, уживаш са укућанима како који стигне, мало врућа гибаница, мало кулинарски подухвати, кафа кад ти се наврне, књига кад ти се чита, велико спремање у сред уторка, пијаца четвртком ујутро, кад јој време није, разговор са мужем у по ноћи, и тако... ја сам зрела или да родим или у пензију, нема ми друге -Владимир-, Рапсоди and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Mene je odgajila samohrana majka, zaista samohrana, daklem udovica bez vezica, bez dodatka, bez cega sve ne. I ako sam na ista naucena je da mi skoci zivac kad cujem da je drzava duzna duradi nesto paz majku mu -majkama sa xyz dece. Pa ne radjas dete drzavi. Ok, oces pomoc od drzave, onda su to drzavna deca ne tvoja. Da, drzava bi mogla da uradi mnogo toga, al ne da promovise "ideolosko majcinstvo", jes sad ona je kraljica majka. Nego ukini poreze, usaglasi radno vreme vrtica, omoguci konkretnu pomoc majkama, obracunaj se sa diskriminacijom na poslu. Ja znam tri zene iz normalnog inostranog sveta koje su se trudne -zaposlile. Jer su bile strucnjaci u svojoj bransi i niko nit ih je uslovljavao nit gledao koliki im je stomak. Hajde da bude normalno da zena pa sve i da dobije otkaz jer je trudna ili jednostavno odluci da ga da i iskulira, bude s detetom, zna da postoji trziste rada koje funkcionise i da zna da ce moci da nađe posao ne zbog broja porodjaja iza sebe nego svoje strucnosti i kvaliteta. Nama su ostali ovde uglavnom muskarci koji kukaju na dijasporu i koji su "sigurno zaposleni" u nekoj drzavnoj firmi za bedu i to je njima super jer su sigurni i svi traze tu neku sigurnost. Sigurnost treba,da bude u tome da je sistem fleksibilan i da od tvog zalaganja zavisi, a ne da si drzavni cata ili postanski sluzbenik. Tako isto i zene, bitno da se zaposle "za stalno", koliko ih takvih "poboznih" znam, koje su posle faksa nasle posao u nekoj drzavnoj il kvazi drzavnoj firmi, odmah zatrudnele, rodile dvoje troje i em sto im ne mozes nista, em sto su znanjem nesposobne, em sto drugima sole pamet kako su veliko majke i kako ce se zena spasiti rađanjem. Bljuc. Ja i moj dragi se za mal ne razvedosmo vo vremja ono zbog tog stava -muskarac da brani i da radi, meni da je trebao sponzor nasla bih sebi sponzora. Da mi treba kucna pomocnica nacicu kucnu pomocnicu, men treba covek oces neces odluci se. Trebao mi je sapatnik a to ko ce sta raditi i po kuci i van nje, to je stvar dogovora, licnih afiniteta, trenutne situacije i cega sve ne. Bilo je perioda kad sam ja zaradjivala, on vise bio u kuci i obrnuto. To je tako nebitno, al pusto musko juzna pruga to tesko konta. Radije necu imati ni za leba sa covekom nego sto cu trpeti tog branioca koji radi. Majkama trebaju ocevi, svima njima mogucnosti i neko normalno drzavno pravno okruzenje, a ne ideologija. Ubi nas ta ideologija, te zastiti ove, te drzi one. Pa nisu majke nesposobne, podrska je jedno, a te paternalisticke fore ubijaju u pojam i ono malo zdravog mozga. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 9 minutes ago, АлександраВ рече Да се упознамо? Ја нисам једва чекала да се вратим на посао, и сада када бих могла, и да сам мало млађа, родила бих и четврто и мало сутра бих једва чекала да се вратим на посао... ниси ти код куће на робији, нити то што "седиш" у кући са децом нужно значи да ти само то радиш, робујеш... еј, што је лепа та слобода, све можеш, лепо организујеш дан, уживаш са укућанима како који стигне, мало врућа гибаница, мало кулинарски подухвати, кафа кад ти се наврне, књига кад ти се чита, велико спремање у сред уторка, пијаца четвртком ујутро, кад јој време није, разговор са мужем у по ноћи, и тако... ја сам зрела или да родим или у пензију, нема ми друге Slažem se, daleko da je sve crno, ima prednosti. Ali šta ako se nešto donosiocu 'leba desi? Ako ne može više da izdržava porodicu? Ili umre ne daj Bože? Ili mu kvrcne u glavi i poželi drugi život? Ne valja zavisiti od bilo koga. Снежана, Grizzly Adams and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 9 minutes ago, Natasa. рече Ne valja zavisiti od bilo koga. а понајмање од државе. Natasa. and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 On 18.10.2016. at 16:58, Natasa. рече Ali šta ako se nešto donosiocu 'leba desi? Па увек могу да се десе неке непредвиђене и тешке околности, а човек једноставно не може да живи "раширен" на сва претпостављена "ако се деси" подручја. Мораш да се определиш. Ако се деси - десило се. Онда седнеш, промислиш, донесеш одлуку у складу са новонасталом ситуацијом и цепаш даље. Не можеш да живиш са штековима за све могуће црне дане које се можда неће никада ни десити. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 8 minutes ago, Снежана рече а понајмање од државе. Završi fax i nađi siguran državni poso, nije neka para, al tu si do pemzije. Ne budi luda, šta će da ti fali . Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Управо сада, АлександраВ рече Па увек могу да се десе неке непредвиђене и тешке околности, а човек једноставно не може да живи "раширен" на сва претпостављена "ако се деси" подручја. Мораш да се определиш. Ако се деси - десило се. Онда седнеш, промислиш, донесеш одлуку у складу са новонасталом ситуацијом и цепаш даље. Не можеш да живиш са штековима за све могуће црне дане које се можда неће никада ни десити. Фора је у томе што ”седењем у кући” затвараш себи многа врата. Мени је ту најгоре што у већини случајева које знам онај ко ”седи кући” и не ради ништа (и то није увек жена, да се разумемо) једноставно престане да ради на себи, док онај што ради нешто напредује као личност на многим нивоима и ту онда настају проблеми. Замисли да једно ради динамичан посао, путује по свету, упознаје разне људе, сваког дана се душевно богати, а оно друго само брише прашину и меша ручак да не загори. Проблем са ”домаћицама” ми није то што не зарађују, ако је такав договор, већ што се многе од њих задовољавају тиме да искључиво одрађују своју биолошку улогу (обојену наметнутим друштвеним улогама) и уопште их не занимају многе надбиолошке ствари за које лично верујем да је човек позван да ради. Ми људи имамо толико потенцијала, а некима је једини циљ у животу да рађају децу док их неко други обезбеђује с материјалним добрима. Скривањем иза улоге маме прикрива се интелектуална и свака друга лењост. То ми је баш тужно и депресивно, с таквом особом не бих могао да будем. Natasa., Arsenija, Јелена011 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 9 minutes ago, АлександраВ рече Па увек могу да се десе неке непредвиђене и тешке околности, а човек једноставно не може да живи "раширен" на сва претпостављена "ако се деси" подручја. Мораш да се определиш. Ако се деси - десило се. Онда седнеш, промислиш, донесеш одлуку у складу са новонасталом ситуацијом и цепаш даље. Не можеш да живиш са штековима за све могуће црне дане које се можда неће никада ни десити. Slažem se, ali ovo su sve vrlo moguće situacije. Ne daj Bože nezaposlenoj ženi sa decom da ostane sama, pogotovo ako je u godinama. Male šanse da se zaposli, a para nema. Nije dobro da bilo ko zavisi od bilo koga. Desi se, teška su vremena, ali nije to dobro. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 2 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече Фора је у томе што ”седењем у кући” затвараш себи многа врата. Мени је ту најгоре што у већини случајева које знам онај ко ”седи кући” и не ради ништа (и то није увек жена, да се разумемо) једноставно престане да ради на себи, док онај што ради нешто напредује као личност на многим нивоима и ту онда настају проблеми. Замисли да једно ради динамичан посао, путује по свету, упознаје разне људе, сваког дана се душевно богати, а оно друго само брише прашину и меша ручак да не загори. Проблем са ”домаћицама” ми није то што не зарађују, ако је такав договор, већ што се многе од њих задовољавају тиме да искључиво одрађују своју биолошку улогу (обојену наметнутим друштвеним улогама) и уопште их не занимају многе надбиолошке ствари за које лично верујем да је човек позван да ради. Ми људи имамо толико потенцијала, а некима је једини циљ у животу да рађају децу док их неко други обезбеђује с материјалним добрима. Скривањем иза улоге маме прикрива се интелектуална и свака друга лењост. То ми је баш тужно и депресивно, с таквом особом не бих могао да будем. Ovo je najbolji post koji sam skoro pročitala, pogodio si centar. Šteta što sam sirovina i rekla-seljančure, ti si to baš fino objasnio. Vrlo menadjerski . Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 Ljudi dragi ne nasedajte. Drzava vam otima 67% na platu svaki mesec+PDV+ indirektno harac koji guta birokratika ma svakom cosku, bolnice, skole, opstine- jednom recju sve ono sto ste VEC platili kroz porez. I zato bi bolja inicijativa bila da trazite smanjenje poreza jer je za to zainteresovan svaki zaposleni covek u drzavi. Imacete vecu podrsku a dusmani manje para i moci kojom nas porobljavaju. Treba imati u vidu i druge moguce efekte...Znate li npr. koliko Albanaca sa Kosova koji su direktno ucestvovali u ratu protiv Srbije ima srpsko drzavljanstvo? Hoce li i svi oni sada da se nakace srpskom obavezniku i radniku na kicmu sa svojim mnogobrojnim porodicama??? Cuvajte se, inicijative poput ove zvuce primamljivo ali to je ZAMKA koje verovatno nisu svesni ni oni koji su je pokrenuli. Verujte, i ako se izborite za taj deciji dodatak, najmanje novca ce stici do onih kojima je potreban a bes izmedju onih koji ga primaju i onih koji ga ne primaju ce rasti, sve na korist ovih monstruma na vlasti Милан Ракић, Аурор, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 18, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2016 On 18.10.2016. at 16:58, Natasa. рече Ne valja zavisiti od bilo koga. Слажем се, али ако сам у браку са човеком кога волим, ја се не осећам да зависим од њега ако он ради а ја седим кући, нити обрнуто. Ја не бих волела да зависим од рецимо тебе, То је наш живот, наши трошкови, наша примања, наши договори како трошимо. Нама паре стоје на гомили, обоје имамо овлашћења за рачуне оног другог, чак нам и клинци дижу паре, ми имамо или немамо а не он има а ја немам. Било је и када сам само ја радила и када је само он радио, и тада су то биле наше паре. Ја сам родила троје, само сам за треће имала трудничко и породиљско, за ову двојицу нисам, нисам била у сталном радном односу. Никад нисмо добили ни дечији додатак, нити било какву финансијску помоћ од државе на рачун деце, осим онај кеш за треће дете, али то је тако држава одлучила, како свима тако и мени, могла сам ја да храним децу и без тога. Grizzly Adams and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука