Џуманџи Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 5 minutes ago, Господин Дареалис рече "али дечацима се од малих ногу говори да треба да поправљају по кући, а девојчицама да кувају ручак". Свак' онако како је призван и нема врдања као код праведног Јова. Аурор је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 1 hour ago, Џуманџи рече Свак' онако како је призван и нема врдања као код праведног Јова. Ајме, што смо још под инспирацијом од цјелодневне дебате Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 10 hours ago, obi-wan рече Zenama ne trebaju nikakvi "partneri" ili neki drugi vanzemaljci, zenama trebaju muskarci. Normalni i odgovorni muskarci. Nista drugo Takvi muskarci trebaju i meni sto se tice bilo kakvog posla. Isti slucaj vazi za devojke, gde meni bilo u vezi, bilo oko posla cega vec, trebaju normalne i odgovorne devojke koje postuju drugog. Tako da normalnost i odgovornost nije samo nesto sto treba zenama, nego svima. A kada radimo sa takvim osobama u vezi bilo cega, onda ih mozemo okarakterisati kao partnere (ljubavne, poslovne...). Jer partnerstvo znaci saradnju, zajednicki rad na necemu, medjusobno dopunjavanje, a da bi to funkcionisalo normalno i odgovorno ponasanje je neophodno. A takva saradnja i zajednicki rad vaze i u vezi i u braku. Ako dvoje ljudi imaju decu, onda ce zajednicki da rade na njima, da saradjuju oko njihovog odgajanja, pa i da nemaju saradjivace oko zajednickog zivljenja, bice partneri u tome. A sto se tice tih ''muskaraca'' to su uvek nejasne i neodredjene apstrakcije. Jer mozemo beskonacno voditi diskusiju ko je to i sta je to muskarac. A i naravno, sta kome treba je uvek subjektivne prirode. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 10 minutes ago, Џуманџи рече Вечност иде после, прво морам да постанем Бог, а то иде тако што рекнем: " 'Оћу да баш Јанко потврди моје постојање". Ја нећу љепшу, ја нећу другу, бирао сам, срећо моја, или тебе или тууугу! Nadam se da ce Janko potvrditi te stihove:-) Џуманџи and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 16 minutes ago, Господин Дареалис рече Мени су то и природне улоге некако. Не знам зашто би постојале природне улоге код обављања досадних, репетитивних кућних послова (о којима говори текст). Њих може да обавља свако, само треба да има вољу. Paradoksologija and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 1 hour ago, obi-wan рече Ti bas imas idealne predstave o pravoj Ljubavi. `Si nekad razmisljala da krenes da pises bajke? Islo bi ti to od ruke, prosto imas sluha za hepiend... Prava ljubav lepo zvuči, malo je drugačije u praksi . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 14 minutes ago, Deja Vu рече A kada radimo sa takvim osobama u vezi bilo cega, onda ih mozemo okarakterisati kao partnere (ljubavne, poslovne...) Ljubav u hriscanskom, jevandjelskom smislu predaleko je iznad svih ljudskih kategorisanja, narocito je daleko iznad svakog partnerstva. Partnerstvo je tek puka saradnja, ljubav je neizmerno vise od toga. Лапис Лазули and Аурор је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, Natasa. рече Prava ljubav lepo zvuči, malo je drugačije u praksi . Kako gde, negde jeste drukcije, negde ima prave ljubavi. Аурор је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Управо сада, obi-wan рече Kako gde, negde jeste drukcije, negde ima prave ljubavi. Ne treba se oslanjati na "pravu ljubav", čovek je promenljivi biće. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Žena je za varjaču, kuhinju, da ne priča mnogo MUž da cepa drva, zarađuje, da deci plaća letovanje Uveče jedna epizoda Amor Latino Ujutru kafica na terasi šalim se nemam pojma ako hoćete da promašite sve, pitajte mene Биљана, Paradoksologija and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Ako uzmemo da su musko i zensko bili jedno bice pa ih je Bog razdelio u dva i rekao e sad ces da se dogovoris samo(prvobitno bice) sa sobom. Onda dodjemo do sledeceg : prvobitno bice je imalo sve u sebi sto oba bica(razdeljena) pojedinacno poseduju. Npr. zensko vidi jednu stranu istine(prema svojim karakteristikama) musko vidi drugu stranu istine(pod istinom da uzmemo situaciju u kojoj su se nasli, a koju daje Bog ako smo verujuci i mozemo je shvatiti kao zadatak za resavanje, dakle svaku od svakodnevne do nekih krupnih odluka) i obe strane opisiju tu istinu tacno samo iz dva razlicita ugla. Logicki ako se obe istine spoje preklope umreze ujedine kao u prvobitnom bicu sto su morale biti jer je bilo jedno bice, dobicemo punocu istine odnosno svaka odluka koja se donese bice potunija i kvalitetnija. Tako da smatram da je cilj i poenta podeljenih polova upravo da umreze svoje Bogom dane karakteristike u zajednicku istinu i tako zive sve vise i vise kao jedna bit a ne dve. Ako tako misle i osecaju i deluju i posmatraju jedno drugo onda ni jedan zadatak nece pretstavljati problem jer ce biti sagledan u celosti i moci ce da se donese najkorisnija odluka za tu zajednicu. Dakle da niko nikoga ne uzima zdravo za gotovo vec kao bescen dar od Boga uz kog ima priliku da se ostvari. ....stvarno mora da prestanem da pijem...sve gore podnosim... Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 6 minutes ago, Natasa. рече Ne treba se oslanjati na "pravu ljubav", čovek je promenljivi biće. Uh, uh... nece da bude da je bas tako. Ajde sto nas i iskustvo Crkve uci sasvim suprotno od toga, ali sto i mi sami iz sopstvenog isksutva, iako krajnje slabi i nesavrseni, tesko da mozemo da donesemo takav jedan zakljucak. Da ne pricamo sad pride jos o optimizmu, koji bi trebao da krasi svakog verujuceg coveka, gladnog i zednog Ljubavi i Zivota. Debora је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Ja kuvam uvek, peglam po potrebi, uglavnom 50% svih peglanja je moje, kad spremamo kuću usisavanje i ribanje podova je moj deo, kupovine sve (sem garderobe) su moja briga,oko dece sve što i žena radi...jedino nisam dojio. Žena zaradjuje nešto više od mene. Muški poslovi su takođe nešto u šta ne očekujem da mi se meša žena...niti ona to hoće. E sad, kako to nekom sa strane izgleda nemam pojma, možda bi neko rekao da sam papučar ali ja sa tim nemam apsolutno nikakav problem. U dve reči - zabole me. Драшко, Natasa. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 @Grizzly Adams и његова драга, овако замишљам фабулу: Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 7 minutes ago, obi-wan рече Ljubav u hriscanskom, jevandjelskom smislu predaleko je iznad svih ljudskih kategorisanja, narocito je daleko iznad svakog partnerstva. Partnerstvo je tek puka saradnja, ljubav je neizmerno vise od toga. Jeste, ali je jos dalje od ljudskog kategorisanja o tome ko je i sta je muskarac ili zena pa u kontekstu toga sta kome od njih dvoje treba. Jer to su ljudske kategorije, socijalne konstrukcije, koje se nazivaju rodovi i nisu isto sto i polovi. Tako da hriscanska ljubav nema veze sa muskarcima i zenama, posto to dvoje uopste i ne poznaje, slepa je za to. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука