Zoran Đurović Написано Октобар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 11 minutes ago, Васијан рече Невероватно, колика сличност са администраторима групе "Истина је само једна...". Рекао сам једном и артемитима и вама, али да поновим, пошто ниси прочитао: Није мене Господ залдо припустио на вас. Не постоји рупа у коју можете да се скријете а да вас ја не ископам! Тамо сам додао још штошта, али да се не понављам... Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Васијан Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Управо сада, Zoran Đurović рече Рекао сам једном и артемитима и вама, али да поновим, пошто ниси прочитао: Није мене Господ залдо припустио на вас. Не постоји рупа у коју можете да се скријете а да вас ја не ископам! Тамо сам додао још штошта, али да се не понављам... Оче, верујте ми, немам намеру да Вас вређам, као што Ви то често у односу на друге чините, али овакво самомњење се у духовном животу назива озбиљном прелешћу. Ја нисам духован човек, али имао сам прилике да сусрећем оне који заиста то јесу. Ви, да нисте то што јесте, вероватно би били окорели зилот, још гори од артемијеваца. Тог сте духа, менталног склопа, душевног стања и животне ситуације. Оно за шта Ви оптужујете друге (талибанизам), чучи у Вама, а и сами сте некада били фанатични. Но, тај црв је остао, само се преконпоновао у другом смеру. Могло би се ту још много тога писати, али и ово је много, јер ни на крај памети ми није било да се бавим Вашом личношћу, али Ви сте ме постакли на то. https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, Васијан рече Ви, да нисте то што јесте, вероватно би били окорели зилот, Да, у томе је квака. Ја сам то што јесам, а не зилот. Максим Исповедник је светац, Артемије јеретик. А обојица били зилоти. Знаш оно из Апокалипсе, кад је млак... то се испљуне. Ја за себе не знам да ли сам максимит или артемит, то ће Господин рећи, али ти то већ знаш јер имаш тај непогрешиви православни њух... . Да не понављам - није ме Господ послао залуд да вас пре времена мучим. Ту те њух није преварио. Осетио си да мирише на нешто загорело... Послушај тај њух и бежи од огња који иде! kopitar and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 13, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 Обећах јуче @Volim_Sina_Bozjeg али слагах! Не имадох времена... Сада да долијем мало уља на ватру, али да ме о. Сава и други не нападну за оригенизам и слично . Да ствар око деловања Бога ван канонских граница цркве није ни најмање једноставна видимо на основу св. Максима Исповједаоца (дигресија из Максимовог сиријског Житија: Често сам га сретао испуњеног мржњом и у дискусијама и у софистичиким говорима. Био је испуњен поносом убице и његов језик беше брз у обманљивим говорима... Од тада се тај бедник ослањаше на оне главешине и вође који су примили нечисто учење његовог учитеља... Спорили су се и препирали патријарси због те загађене науке. Максим је без престанка узнемиравао и потресао место у ком беше и његову околину, док га није потпуно уништио својим загађеним учењем... Писмо, у ком је било садржано учење Софронија и рђавог Максима... Пошто су засејали свој коров и обманули све у Африци које су могли... после су отишли чак горе у Рим. Њиховим лукавим триковима чак је и Мартин, тамошњи патријарх, био заведен и прихватио је цело то његово учење) и св. Исака Сирина. Фон Балтазар сматра да се Максим тајно држао учења о апокатастази, док је ћутао у apertis verbis, из пастирских разлога јер је сматрао да је боље држати људе у страху да се не би распустили. Још интересантнији је случај св Исака, који је у нашем календару али није припадао Православној цркви!Припадао је Источној цркви, која није била у општењу са нама, али није била тада ни строго несторијанска. Он је тој реалности припадао и то не само формално (Алфејев). Развио је доктрину апокатастазе независно од Оригена. Вели, не може Бог да стваор некога ко ће да греши неколико година а онда га осуди на вечне муке. Видитеда стварност није тако црно-бела? Volim_Sina_Bozjeg, Леон Професионалац, Џуманџи and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 Овде је ваљда окончана расправа: Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 On 12. 10. 2016 at 12:18, Kratos рече Temelj Crkve je sam Isus Hristos,Bogočovek,Sin Božiji i Sin Čovečiji i vera u Njega kao takvog.To je ugaoni kamen.O čemu i Pavle govori.Niste ni Petrovi,ni Pavlovi nego Hristovi.To je više nego jasno u Svetom Pismu Novoga Zaveta. Kad si to tako lijepo objasnio nama objasni to još i ovim svim svatým Otcovima. Možeš zajedno i sa @Volim_Sina_Bozjeg, valjda će shvatiti u čemu su pogriješili kad im vi dva to zajednički obrazložite i poučite ih kako je s to s tim "Petrom Stijenom" i "temeljima Crkvenim" stvarno bilo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 11 minutes ago, Zayron рече Kad si to tako lijepo objasnio nama objasni to još i ovim svim svatým Otcovima. Možeš zajedno i sa @Volim_Sina_Bozjeg, valjda će shvatiti u čemu su pogriješili kad im vi dva to zajednički obrazložite i poučite ih kako je s to s tim "Petrom Stijenom" i "crkvenim temeljima" stvarno bilo. O tome šta je temelj Crkve stoji u Pismu.Temelj Crkve nije bio nijedan čovek,nijedan apostol.Zna se ko je čokot a ko su loze,ko je ugaoni kamen a ko građevina koja se na Njemu zida.Ako je vama katolicima temelj čovek ti onda nemaš problem sa mnom već sa Novim Zavetom. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 On 12. 10. 2016 at 12:18, Kratos рече Temelj Crkve je sam Isus Hristos,Bogočovek,Sin Božiji i Sin Čovečiji i vera u Njega kao takvog.To je ugaoni kamen.O čemu i Pavle govori.Niste ni Petrovi,ni Pavlovi nego Hristovi.To je više nego jasno u Svetom Pismu Novoga Zaveta. Ne zvuči li vam nekako čudno to da Gospod Isus objašnjava Petru kako je metaforička Stijena i temelj Crkve (ako to uzmemo kao metaforu) koju će izgraditi na njemu Petru (svejedno na šta god se pod tim mislilo, na osobu Petrovu ili na njegovu vjeru) a da je pri tom ustvari definitivno mislio na sebe. Znači to bi se onda imalo reći: Petre, ti si Stijena kao ta Stijena na kojoj stojiš a koja sam JA Isus Hristos jer sam samo ja temelj Crkve koju gradim na tebi - kao temelju, dakle dupli temelj i nesmislena metafora. No, to onda ruši sve logičke zakone metafore jer metafora kao slika ima biti jasna i predstavljati nešto što je zaista tako a ne zbunjujuća i nešto što takvim može i/ili ne mora biti. Dakle vrlo vratolomno objašnjenje koje ništa ne objašnjava i kad se usporedi sa svim ostalim Isusovim tipološki sličnim i jasnim Jevandjeljskim metafora (pod jasnim mislim logički konzistentnim) prosto ne daje nikakav smisao. Ili je tu Isus Hristos jednostavno nastupio kao Graditelj Crkve (što očigledno jeste) kojoj (Crkvi) ili kojem (Graditelju, Isusu Hristosu) je sv. Petar poslužio kao ugaoni, temeljni kamen (svejedno da li kao osoba ili po svojoj vjeri). Dakle Isus - Graditelj - Petar temelj. Svaka gradjevina se počinje zidati od temelja, da bi nešto počeli zidati i graditi moramo imati pri ruci nekakav temelj, temeljni kamen (ili osobu pošto je Crkva gradjevina sazidana od živih ljudi a ne od kamenja i cigli) A Gospod Isus kao Arhitekta i Graditelj se odlučio za taj kamen ugaoni, kamen temeljac izabrati lično Petra, njega kao ličnost, osobu i njegovi vjeru u Graditelja, Arhitekta Crkve kojim je Gospod Isus Hristos. Sad to izgleda mnogo jasnije, zar ne? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 32 minutes ago, Kratos рече O tome šta je temelj Crkve stoji u Pismu.Temelj Crkve nije bio nijedan čovek,nijedan apostol.Zna se ko je čokot a ko su loze,ko je ugaoni kamen a ko građevina koja se na Njemu zida.Ako je vama katolicima temelj čovek ti onda nemaš problem sa mnom već sa Novim Zavetom. Ti izgleda nisi pročitao onda to što sam ti tamo dao pa ti moram to sve iskopirati. Takav su onda isti problem sa Novim Zavjetom imali i svi ovi Sveti Oci, to si mislio tako: On 12. 10. 2016 at 20:41, utopija рече +!a) Osvrt na esej ruskog pravoslavnog teologa Aleksisa Stawrowskog - 'Pokušaj ireničke teologije', Madrid 1966.http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hzDXqRmzWwsJ:hrcak.srce.hr/file/136558+&cd=1&hl=hr&ct=clnk&gl=hr&client=opera b)Tumačenje: http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=6&conID=156&act=show c) Knjiga: "Petrovska služba: stijena jedinstva i kamen spoticanja" http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=55489 d) Zanimljivi povijesni citati (nije na češkom): http://crkvenidokumenti.blogspot.hr/2008/12/povijesna-svjedoanstva-o-papinskom.html"Ali pošto bi bilo predugo nabrajati u ovakvom djelu naslijeđe svih crkvi, postidjet ćemo sve one koji se na bilo koji način, bilo kroz samozadovoljnost ili oholost, ili kroz sljepoću i zlo mišljenje, skupljaju drugdje nego što je primjereno, pokazujući ovdje na naslijeđe biskupa najveće i najstarije crkve poznate svima, osnovane i organizirane u Rimu od dvojice najslavnijih apostola, Petra i Pavla - one crkve koja ima predaju i vjeru koja dolazi k nama nakon što je proglašena ljudima od apostola. Jer s ovom Crkvom, zbog njenog uzvišenog porijekla, sve se crkve moraju složiti, tj. svi vjerni u cijelome svijetu i po njoj su vjerni svugdje održavali apostolsku predaju". (Irenej, Protiv krivovjerja, 3, 3, 2 [189. god.]) "U to vrijeme [190. god.] pojavilo se pitanje od nemalog značaja. Jer su crkve [Male] Azije, iz starije predaje držale da četrnaesti dan mjeseca, na koji je Židovima bilo zapovjeđeno da žrtvuju janje, treba biti proslavljen kao dan Spasiteljeve Pashe... Ali to nije bio običaj crkvi u ostatku svijeta... koje su održavale praksu, iz apostolske predaje, koja prevladava do današnjih dana, prekidanja posta [korizme] ne drugog dana nego onog Spasiteljeva uskrsnuća [nedjelja]. Sinode i skupovi biskupa održani su o ovom pitanju, i svi su jednodušno, u uzajamnom slaganju sastavili crkvenu odluku da se otajstvo Gospodinovog uskrsnuća treba slaviti ne drukčije nego na dan Gospodnji i da trebamo slaviti završetak pashalnog posta jedino na taj dan... Odmah potom, [papa] Viktor, koji je predsjedao crkvi Rima, pokušao je odsjeći od zajednice župe [Male] Azije, s crkvama koje su se složile s njima, kao nepravovjerne. I napisao je pisma i proglasio svu braću ondje potpuno izopćenom. Ali ovo nije zadovoljilo sve biskupe i oni su ga molili da razmotri mogućnost mira i susjedskog jedinstva i ljubavi... [Irenej] je primjereno savjetovao Viktoru da ne bi trebao odsjeći sve crkve Božje koje održavaju predaju starog običaja" (Euzebije Cezarejski, Crkvena povijest, 5, 23, 1 – 24, 11) "Gospodin govori Petru: "A ja tebi kažem", kaže, "Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." [Mt 16:18-19].... Na njemu [Petru] gradi on Crkvu i njemu daje zapovijed da pase ovce [Iv 21:17], i premda pridjeljuje sličnu moć svim apostolima, ipak je osnovao jednu stolicu [katedru] i uspostavio svojim autoritetom izvor i unutarnji razlog za to jedinstvo. Zaista, i drugi su bili što i Petar [apostoli], ali prvenstvo je dano Petru, pri čemu je jasno dano do znanja da je samo jedna Crkva i jedna stolica. Isto tako, svi [apostoli] su pastiri, a stado se pokazuje kao jedno, hranjeno od svih apostola u jednodušnoj suglasnosti. Ako se netko ne drži čvrsto ovog jedinstva s Petrom, može li zamisliti da još uvijek drži vjeru? Ako [bi] napustio Petrovu stolicu na kojoj je Crkva sagrađena, može li se još pouzdati da je u Crkvi?" (Ciprijan Kartaški, Jedinstvo Katoličke crkve, 4; 1. izdanje [251. god.]) "[Papa] Stjepan... ponosi se mjestom svog biskupstva i brani tvrdnju da posjeduje nasljedstvo Petra, na kojem su položeni temelji Crkve [Mt 16:18]... Stjepan... proglašava da drži nasljedstvo Petrovog prijestolja" (Firmilijan, skupljeno u Ciprijanovim Pismima 74[75], 17[253. god.]) "Sud [koji se tiče Atanazija] trebao je biti učinjen ne onako kako je bio, nego prema crkvenom zakonu. Bilo je dostojno svih vas da nam pišete, tako da se pravednost toga može vidjeti kao da izvire od svih... Zar ne znate da je običaj da prvo pišete nama i onda za pravednu odluku da bude poslana iz ovog mjesta [iz Rima]? Ako, dakle, ikoja takva sumnja postoji nad tamošnjim biskupom [Atanazijem Aleksandrijskim], primjedba o tome trebala je biti napisana ovdašnjoj crkvi. Ali sada, nakon što su učinili kako im se svidjelo, oni žele pribaviti naše slaganje, premda ga nikad nismo osudili. Niti su takve odredbe Pavla, niti su takve predaje Otaca. Ovo je druga vrsta postupka i nova praksa... Ono što pišem o ovome je za opće dobro. Jer ono što smo čuli od blaženog apostola Petra, te vam stvari naznačujem" (Papa Julije I., Pismo u korist Atanazija [341. god.], zapisano u: Atanazije, Obrana protiv Arijevaca, 20-35) "U gradu Rimu biskupska stolica bila je dana prvo Petru, stolica u kojoj je Petar sjedio, isti onaj koji je bio glava - to je razlog zašto je bio zvan Kefa ["Stijena"] - između svih apostola, jedinstvena stolica u kojoj se održava sveopće jedinstvo. Ni apostoli pojedinačno ne proizlaze od sebe samih i svatko tko bi [se usudio] postaviti drugu stolicu nasuprot toj jedinoj stolici bio bi, samim činom, raskolnik i grešnik... Prisjetite se, dakle, porijekla vaše stolice, vi koji želite polagati pravo na naslov svete Crkve" (Optat Milevski, Raskol donatista, 2, 2 [367 god.]) "Ne slijedim niti jednog vođu osim Krista i ne pridružujem se u zajedništvo nikome osim Vašoj blagoslovljenosti [pape Damaza I.], to jest, Petrovoj stolici. Znam da je ovo stijena na kojoj je Crkva sagrađena. Tko god blaguje Jaganjca izvan ove kuće, svetogrdan je. Tko god nije u Noinoj arci, poginut će kad nadođe poplava." (Jeronim, Pisma, 15, 2 [396. god.]) ''Ovdje je crkva podijeljena u tri dijela, od kojih svaki nastoji pridobiti me za sebe... U međuvremenu nastavljam vapiti: "Prihvaćam onoga koji je pridružen Petrovoj stolici!"... Stoga, molim Vašu blaženost [papu Damaza I].... recite mi s kime trebam komunicirati u Siriji." (Jeronim, 16, 2) "Vaša najslađa svetost, [biskup Eulogije Aleksandrijski], mnogo mi je govorila u svom pismu o stolici Svetog Petra, princa apostola, govoreći da on sam sada sjedi na njoj u osobama njegovih nasljednika. I zaista priznajem da sam nevrijedan... Rado sam prihvatio sve što je rečeno u onome što mi je on govorio o Petrovoj stolici, tko zauzima Petrovu stolicu. I, premda me posebna čast prema meni ne veseli... tko može zanemariti da je sveta Crkva učinjena čvrstom na čvrstoći princa apostola, koji je svoje ime izveo iz čvrstoće svoga uma, tako da bude prozvan Petar po stijeni. I njemu je rekao glas Istine, "Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga" [Mt 16:19]. I još mu je rečeno, "Pa kad k sebi dođeš, učvrsti svoju braću." [Lk 22:32]. I još jednom, "Šimune Ivanov, voliš li me? Pasi ovce moje!" [Iv 21:17]" (Papa Grgur I., Pisma, 40 [597. god.]) Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 41 minutes ago, Kratos рече O tome šta je temelj Crkve stoji u Pismu.Temelj Crkve nije bio nijedan čovek,nijedan apostol.Zna se ko je čokot a ko su loze,ko je ugaoni kamen a ko građevina koja se na Njemu zida.Ako je vama katolicima temelj čovek ti onda nemaš problem sa mnom već sa Novim Zavetom. Čokot i loze. to je metaforičko proglašenje dane istine a ne metaforička slika iz koje bi mi imali izdedukovat nešto što nam prvo padne na pamet: U priči o čokotu i lozama u Jovanu 15:5, Isus je rekao (direktno proglasio): "Ja sam čokot, vi ste loze." Nismo o tom morali nagadjat ili nekako mukotrpno i teško dedukovat. Isto kao Tu es Petrus, u obojem je jasno ko ko je ko i šta je šta. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 55 minutes ago, Zayron рече Kad si to tako lijepo objasnio nama objasni to još i ovim svim svatým Otcovima. Možeš zajedno i sa @Volim_Sina_Bozjeg, valjda će shvatiti u čemu su pogriješili kad im vi dva to zajednički obrazložite i poučite ih kako je s to s tim "Petrom Stijenom" i "temeljima Crkvenim" stvarno bilo. Oglašeni izidjite, niko od oglašenih da ne ostane!! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 5 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Oglašeni izidjite, niko od oglašenih da ne ostane!! Ti "oglašeni" su prema tebi ti svi ovi svatý Otcove? Očigledno. Ili trpiš dislexijom a za tebe je nerješiva i nedokučiva zagonetka što tamo piše? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 5 minutes ago, Zayron рече Čokot i loze. to je metaforičko proglašenje dane istine a ne metaforička slika iz koje bi mi imali izdedukovat nešto što nam prvo padne na pamet: U priči o čokotu i lozama u Jovanu 15:5, Isus je rekao: "Ja sam čokot, vi ste loze." Isto kao Tu es Petrus, u obojem je jasno ko ko je ko i šta je šta. Petar je samo jedan od 12 kamena,temelja Nebeskoga Jerusalima o čemu govori i Otkrovenje: "И зид Града имаше дванаест темеља, и на њима дванаест имена Дванаест апостола Јагњетових". A temelj te građevine na kome stoje svih Dvanaestorica je sam Gospod Isus Hristos o čemu svedoči i sam Petar: A kad dođete k Njemu, kao kamenu živom, koji je, istina, od ljudi odbačen, ali od Boga izabran i pribran: 5 I vi kao živo kamenje zidajte se u kuću duhovnu i sveštenstvo sveto, da se prinose prinosi duhovni, koji su Bogu povoljni, kroz Isusa Hrista. 6 Jer u pismu stoji napisano: Evo mećem u Sionu kamen krajeugalan izbrani, i skupoceni; i ko Njega veruje neće se postideti. 7 Vama, dakle, koji verujete čast je; a onima koji se protive kamen koji odbaciše zidari on posta glava od ugla, i kamen spoticanja i stena sablazni:(1Petr2,4-8) Kao što rekoh ti nemaš problem sa mnom već sa Pismom. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 7 minutes ago, Kratos рече Petar je samo jedan od 12 kamena,temelja Nebeskoga Jerusalima o čemu govori i Otkrovenje: "И зид Града имаше дванаест темеља, и на њима дванаест имена Дванаест апостола Јагњетових". A temelj te građevine na kome stoje svih Dvanaestorica je sam Gospod Isus Hristos o čemu svedoči i sam Petar: A kad dođete k Njemu, kao kamenu živom, koji je, istina, od ljudi odbačen, ali od Boga izabran i pribran: 5 I vi kao živo kamenje zidajte se u kuću duhovnu i sveštenstvo sveto, da se prinose prinosi duhovni, koji su Bogu povoljni, kroz Isusa Hrista. 6 Jer u pismu stoji napisano: Evo mećem u Sionu kamen krajeugalan izbrani, i skupoceni; i ko Njega veruje neće se postideti. 7 Vama, dakle, koji verujete čast je; a onima koji se protive kamen koji odbaciše zidari on posta glava od ugla, i kamen spoticanja i stena sablazni:(1Petr2,4-8) Kao što rekoh ti nemaš problem sa mnom već sa Pismom. To prije da ti imaš a to vrlo velikih problema sa Svetim Pismom. Gdje to i kada je Isus doveo svih 12 apostola na tu Stijenu i proglasio. Svi vi dvanaestoro koliko vas ima ste Petar Stijana itd. To si mogao usporedit i sa 12 mudrih Djevica ili bilo čega. Poredjenje ti je van konteksta. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 14, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2016 Управо сада, Zayron рече To prije da ti imaš a to vrlo velikih problema sa Svetim Pismom. Gdje to i kada Isus doveo svih 12 apostola na tu Stijenu i proglasio. Svi vi dvanaestoro koliko vas ima ste Petar Stijana itd. A gde je Isus rekao da Petar ima neku stolicu s kojem nam saopštava istine vere i morala?Ja sam svoju tvrdnju od 12 kamena ,temelja potkrepio Pismom.Da ne laže možda Jevanđelista Jovan?El laže Petar kada kaže ne za sebe već za Hrista da je ugaoni kamen,skupocen na kome se zida duhovna građevina i u koji se ugrađuju kameni žive vere u živoga Boga? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука