Jump to content

Папа Франциско: НЕ УЧИТЕ ДЕЦУ ДА МЕЊАЈУ ПОЛ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не учите децу да мењају пол

Г. ЧВОРОВИЋ | 04. октобар 2016. 07:44

Папа Фрања оштро критиковао "модерне тенденције" и родну теорију у француском образовном систему. Поглавар истовремено показао разумевање за хомосексуалце и транссексуалне особе

08%20Tan2016-10-2_22353515_1_620x0.jpg

ПАРИЗ ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"

УЧЕ ли данас децу у школама да бркају и мењају полове, дечаке да носе сукње, а девојчице панталоне? Ако је судити по папи Фрањи, у француском образовном систему догађа се управо то.

На повратном авионском лету ка Риму, из Бакуа у Азербејџану где је боравио у посети, папа је отворено критиковао садржај уџбеника у Француској, тврдећи да пропагирају тзв. родну теорију.

У Француској је ова тема већ неко време доста актуелна. Противници ове теорије истичу да се деци погрешно скреће пажња и да се усмеравају на неприродан однос међу половима. У школским књигама данас могу да се виде илустрације попут оних да дечак игра балет, а девојчица фудбал.

Француске власти истичу да се овде ни у ком случају не ради о "замени полова", већ искључиво о разбијању предрасуда и борби против дискриминације, да се покаже да не постоје "мушка" и "женска" занимања.

Папа каже да му је на овај проблем скренуо пажњу један француски родитељ. Отац је сина питао шта би желео да буде кад порасте, а он му је одговорио - девојчица.

- Отац је схватио да у школским књигама изучавају родну теорију. То је против природе - рекао је папа.

Поглавар Римокатоличке цркве је истовремено исказао разумевање према хомосексуалцима и транссексуалним особама, истакавши да Христ никога не одбацује, али се изјаснио против оваквог начина школовања.

- Једна је ствар када нека особа има такве тенденције, или чак промени пол, али сасвим друга о томе предавати у школи - упозорио је папа Фрања.

ЉУТА МИНИСТАРКА

ПАПИН став је наљутио актуелну француску министарку образовања Нажу Белкасем, која је истакла да је суверен Римокатоличке цркве жртва масовне кампање дизинформисања. Папу је посаветовала да лично прелиста француске уџбенике да би се уверио да, како је истакла, у њима нема "родне теорије".

Подели на овим сајтовима

ОВО НИЈЕ ПРВИ ПУТ ДА ПАПА ФРАНЦИСКО ОСУЂУЈЕ ТЗВ. ЏЕНДЕР ТИОРИ. НАЈПРЕ ЈЕ ТО УЧИНИО У ЕКСКОРХТАЦИЈИ НАКОН ДВА БИСКУПСКА СИНОДА ПОСВЕЋЕНА ОДНОСУ ЦРКВЕ ПРЕМА ПОЛНОСТИ (ДОКУМЕНТ "РАДОСТ ЉУБАВИ"), А ОНДА И 27. ЈУЛА О.Г. НА САСТАНКУ СА ПОЉСКИМ БИСКУПИМА:

'Užas' rodne ideologije u školama

Također je vrlo snažno osudio rodnu ideologiju. „U Europi, u Americi, u Latinskoj Americi, u Africi, u nekim azijskim zemljama, postoje prave ideološke kolonizacije. I jedna od tih – kažem to jasno s 'imenom i prezimenom' – je rodna [ideologija]! Danas se djecu – djecu! – u školi tome uči: da svatko može birati svoj spol. A zašto to uče? Zato što imaju knjige osoba i institucija koje daju novce. To su ideološke kolonizacije, koje podržavaju i vrlo utjecajne zemlje. I to je užasno“ – kazao je Sveti Otac.

Rekao je biskupima da mu je papa Benedikt jednom napomenuo kako živimo u „razdoblju grijeha protiv Boga stvoritelja“. „Bog je stvorio muškarca i ženu; Bog je stvorio svijet takvim-i-takvim… a mi činimo protivno“. Rekao je da iz nekultiviranog stanja oblikujemo kulture, da bi se potom s tim kulturama opet vratili na nekultiviranost.

Подели на овим сајтовима

Ovde je sve izmesano, i pitanje je ko je to smuljao, novinari, roditelji, ili neko treci. U drugom tekstu je jasnije - papa je protiv 'queer' ili 'gender' teorije po kojoj svako bira rodni identitet kao sto se bira odeva koja nam se svidja, a to moze dovesti do sterilizacija, operacija, hormona - mucenja Bogom danog tela. 

S druge strane, ne znam kakve to veze ima sa razbijanjem stereotipa u pomenutim udzbenicima - ako decak moze slobodno da igra balet, nije valjda zbog toga devojcica? Bas naprotiv. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, александар живаљев рече

У школским књигама данас могу да се виде илустрације попут оних да дечак игра балет, а девојчица фудбал.

Страшно! Замислите ужасне последице оваквих илистрација! То може да доведе до тога да Константнин Костјуков буде узор неким дечацима, уместо Миће Штангле са ”југа”, ко што доликује крштеном Србину!

Подели на овим сајтовима

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Исто ко ови наши... Даје неспретне изјаве, оће нешто добро да каже али се није добро информисао, па онда направи конфузију и већу штету него корист.

Сад ми треба да студирамо и анализирамо изјаву да би дешифровали шта је "песник хтео да каже" и да "није мислио тако како је испало"...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мислим, ја га потпуно разумем и јасно ми је да је хтео да каже добру ствар. Ал` дајте бре људи... Ако сте превише матори да пратите шта се дешава у свету, онда у манастир па се молите Богу. И овако нам је више него потребно, нико се више не моли сви само причају. А савремена питања и проблеме препустите млађим људима који их разумеју.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ježíš Marja, to u nás neprojde. Mi jesmo Katolička Autonomna Oblast KAO Južni Moravistan ali to nam niko od papa nikad nije mogao zabranit.

To bi Moravanke napravile haos da im neko zabranit strojit svoje sinové do dívčích krojů. Moravski biiskupi će imat sad šta objašnjavat papi. :D

http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Katolická_AO

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

Na Moravi se i dalje veselo stroji, ustrojiše nam i Radovana, muško-nemuško, žensko-nežensko.

To na Moravi ne važi, papi papinsko i vatikansko a Moravi moravsko. :D

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, kopitar рече

У, таман да те питам кад си већ ту; интересује ме ово из текста

. . . homoseksualnost nepotpun oblik

seksualnosti, budući da ona ima svoj ustroj i cilj, a to je rađanje djece".

, тј. на основу ког вашег (римокатоличког) учења се инсистира на томе? Хвала унапред и опростите офтопик. 

:skidamkapu:
  • Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Џуманџи рече

У, таман да те питам кад си већ ту; интересује ме ово из текста

, тј. на основу ког вашег (римокатоличког) учења се инсистира на томе? Хвала унапред и опростите офтопик. 

:skidamkapu:

Biološki gledano , da .

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, kopitar рече

Biološki gledano , da .

Ок, то свакако, али то је само биолошки. Па и у Књизи Постања исти императиви стоје и за животиње и за људе - "рађајте се и множите се.....". Него ме занима како онда људи имају дивне бракове иако немају деце, а притом сексуалност у тим заједницама има велику улогу, али на основу ове тврдње се стиче утисак да (ипак) њихова сексуалност не испуњава " свој устрој и циљ". Зато питам - на основу чега, тј. има ли ког другог (небиолошког) циља, или је ово ипак актуелна доктрина?

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, kopitar рече

Biološki gledano , da .

Da li je po katolicima čisto uživanje u sexu bez pravljenja dece greh?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Џуманџи рече

Ок, то свакако, али то је само биолошки. Па и у Књизи Постања исти императиви стоје и за животиње и за људе - "рађајте се и множите се.....". Него ме занима како онда људи имају дивне бракове иако немају деце, а притом сексуалност у тим заједницама има велику улогу, али на основу ове тврдње се стиче утисак да (ипак) њихова сексуалност не испуњава " свој устрој и циљ". Зато питам - на основу чега, тј. има ли ког другог (небиолошког) циља, или је ово ипак актуелна доктрина?

Ne kužim , koja doktrina ..?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...