Eniz Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ја у том куранском ајету не могу да прочитам да писац ЗНА ДА СЕ ОТИСЦИ ПРИСТИЈУ КОД I mi ćemo im iste jagodice stvoriti!Zbog čega se potencira na na istim jagodicama?Razmisli! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Danas je dan, koji Krscni obiljezavaju kao dan u kojem je Isa a.s. bio razapet, a ovdje ga nazivaju jos i Kar Freitag. A ponedeljak sledeci je Oster Montag, dan u kojem je navodno Isus ustao iz groba. Na ta dva dogadjaja, koja su im pricinjena, zasniva se njihova vjera. Neka nas Uzviseni Allah sacuva od svake zablude i svakog zastranjivanja. Знате ли да ми хришћани, када говоримо о својој вери, не помишљамо на ислам, а камоли да истинитост своје вере градимо на порицању ислама. Ово само говори једно: немоћ ислама пред хришћанством и неуротична мржња према хришћанству. То само говори да немате довољно поверења у своју веру. Јер, да имате, туђа вас не би ни интересовала, баш као што ни нас не интересује, осим у овом, комшијском и међуљудском односу. Мислите мало о томе. 0913_sportZaista nisam bio u toku ovih razgovoras i vidim oštrije govore i sa jedne i sa druge strane! Brate dragi ja sam musliman koji zna prilično o svojoj vjeri, da li si priomjetio da ja kršćane mrzim!Da me moja vjera uči tome sigurno ne bih ovako pisao! Nama ne treba kao dokaz kršćanstvo da bi spoznali da je naša vjera istinita. Istini ne treba dokazivanje!Istina je sama po sebi istina i ona je sama po sebi opstojna i nije joj potrebno naslanjanje na nešto da bi ostala istina! Ovdej ja nisam kao ni moji sugovornici musalimani došao da istinitost svoje vjere dokazujemo pogrešnoću vaše, ne mi smo došli da se upoznamo, ali ja imam osječaj da ono zašto se optužujemo sa strane nekih koji nas optužiše to je prisutno kod njih! Разговор је вођен са Селкобом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ја у том куранском ајету не могу да прочитам да писац ЗНА ДА СЕ ОТИСЦИ ПРИСТИЈУ КОД I mi ćemo im iste jagodice stvoriti!Zbog čega se potencira na na istim jagodicama?Razmisli! У Библији стоји да су човеку и власи на глави избројане. То може да значи да је Бог кадар да створи човека, поново и до најситнијих детаља. Отисци прстију јесу заиста ситни детаљи, али писац не тврди да су ти детаљи различити од човека до човека. Ја у овом ајету видим управо ову поуку: Бог је моћан да створи човека и до најситнијих детаља. Што ће рећи: верујте Му и не секирајте се за свој живот. Ја то видим у овом ајету Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ја у том куранском ајету не могу да прочитам да писац ЗНА ДА СЕ ОТИСЦИ ПРИСТИЈУ КОД I mi ćemo im iste jagodice stvoriti!Zbog čega se potencira na na istim jagodicama?Razmisli! У Библији стоји да су човеку и власи на глави избројане. То може да значи да је Бог кадар да створи човека, поново и до најситнијих детаља. Отисци прстију јесу заиста ситни детаљи, али писац не тврди да су ти детаљи различити од човека до човека. Ја у овом ајету видим управо ову поуку: Бог је моћан да створи човека и до најситнијих детаља. Што ће рећи: верујте Му и не секирајте се за свој живот. Ја то видим у овом ајету Da i to se može izvući kao pouka iz ovog ajeta ali i ovo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 У реду, то је ваше тумачење. То морамо знати када тумачимо ислам - морамо знати како муслимани тумече Куран. Како га ми тумачимо, мање је битно, у смислу представљања ислама као вере. Наше тумачење може бити само објективна критика. Таквим, објективним и научним стилом, напсао је наш Дарко Танасковић одличну књигу о исламу: Ислам: догма и живот. Најтоплије је препоручујем. Објективна и врло прецизна књига. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Таквим, објективним и научним стилом, напсао је наш Дарко Танасковић одличну књигу о исламу: Ислам: догма и живот. Најтоплије је препоручујем. Објективна и врло прецизна књига. http://www.srpskaknjizevnazadruga.com/product_info.php?products_id=675&osCsid=930991b1e6ca110a178f3daa78e6f0d3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ја у том куранском ајету не могу да прочитам да писац ЗНА ДА СЕ ОТИСЦИ ПРИСТИЈУ КОД I mi ćemo im iste jagodice stvoriti!Zbog čega se potencira na na istim jagodicama?Razmisli! У Библији стоји да су човеку и власи на глави избројане. То може да значи да је Бог кадар да створи човека, поново и до најситнијих детаља. Отисци прстију јесу заиста ситни детаљи, али писац не тврди да су ти детаљи различити од човека до човека. Ја у овом ајету видим управо ову поуку: Бог је моћан да створи човека и до најситнијих детаља. Што ће рећи: верујте Му и не секирајте се за свој живот. Ја то видим у овом ајету Da i to se može izvući kao pouka iz ovog ajeta ali i ovo! У реду, мада мислим да је такво тумечење неосновано. Ако ја опишем човека, посмтрајући га, приметим да на прстима има тако ситнне детаље, то не значи да знам да сваки човек има те исте детаље обавезно различите. Што ће рећи, писац Курана је могао приметити детаље на прстима а да уопште не зна да су они код свих људи различити. Курански ајет управо говори да су ти детаљи само примећени али не и да су код свих људи различити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 26, 2010 Пријави Подели Написано Април 26, 2010 У реду, то је ваше тумачење. То морамо знати када тумачимо ислам - морамо знати како муслимани тумече Куран. Како га ми тумачимо, мање је битно, у смислу представљања ислама као вере. Наше тумачење може бити само објективна критика. Таквим, објективним и научним стилом, напсао је наш Дарко Танасковић одличну књигу о исламу: Ислам: догма и живот. Најтоплије је препоручујем. Објективна и врло прецизна књига. Slažem se ja ako nešto nerazumijem pitam a i druga strana bi trebala takođe!Tako ćemo doći do nekih korisnih saznanja!Ali o tome kada nađem malo više vremena! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 24, 2011 Пријави Подели Написано Јун 24, 2011 BDM u Islamu ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Velj, šta misliš o ovome filmu? Šta ti misliš o islamskom odnosu prema Merjemi.ra.(Mariji po vama)? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Velj, šta misliš o ovome filmu? Šta ti misliš o islamskom odnosu prema Merjemi.ra.(Mariji po vama)? То је једно, не много битно питање, какав однос се има у исламу према Богородици и Христу. Уреду је то, ви поштујете Марију као дјевицу такођер, која је на чудесан начин родила Иса, према вољи Аллаха. Међутим оно што је важније је како се Марија и Исус уклапају у исламску представу раја? На другој теми си посведочио да исламски рај јесте таква представа у коме ће вјерни алахови робови-слуге, муслимани имати дјевице са којима ће имати тјелесне односе. Ако је џенет такакв каквим га очекујете, како ће се у њега уклопити Иса и Марија као такви? И ви такођер исповједате да Иса није био ожењен, био је пророк по вама, али ипак неожењен. Марија је била дјевица за живота, и то и у исламу дакле представља символ поштовања. Исус и Марија како се поштују у исламу, се не уклапа у исламску духовност, јер Иса је као такав био подвижник, а у исламу нема подвижништва, изузев суфија који мање више нису прихваћени од званичног ислама. Ислам је породична религија, која његује брак као врхунац односа међу људима. Аксетски подвиг не постоји у исламу и сматра се готово светогрђем. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Velj, šta misliš o ovome filmu? Šta ti misliš o islamskom odnosu prema Merjemi.ra.(Mariji po vama)? То је једно, не много битно питање, какав однос се има у исламу према Богородици и Христу. Уреду је то, ви поштујете Марију као дјевицу такођер, која је на чудесан начин родила Иса, према вољи Аллаха. Међутим оно што је важније је како се Марија и Исус уклапају у исламску представу раја? На другој теми си посведочио да исламски рај јесте таква представа у коме ће вјерни алахови робови-слуге, муслимани имати дјевице са којима ће имати тјелесне односе. Ако је џенет такакв каквим га очекујете, како ће се у њега уклопити Иса и Марија као такви? И ви такођер исповједате да Иса није био ожењен, био је пророк по вама, али ипак неожењен. Марија је била дјевица за живота, и то и у исламу дакле представља символ поштовања. Исус и Марија како се поштују у исламу, се не уклапа у исламску духовност, јер Иса је као такав био подвижник, а у исламу нема подвижништва, изузев суфија који мање више нису прихваћени од званичног ислама. Ислам је породична религија, која његује брак као врхунац односа међу људима. Аксетски подвиг не постоји у исламу и сматра се готово светогрђем. Justinijane, fin komentar, ali u potpunosti se ne bih složio sa njim.Isus i Marija su stanovnici raja.Isus po nama je jedan od najodabraniji poslanika i jedno od najodabrranijih mjesta u Raju su za njega kao i za njegovu majku Mariju-Merjemu r.a. A što se tiče neženstva, iako je akcenat u ismlamu na zasnivanje šporodice i na mnoštvu porodaipak je u jednoj situaciji dozvoljeno čovjeku da se neženi a to je:ako je siguran da neće pasti u zabranjeno i nema potrebu za ženom, nije problem da se neženi... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 17, 2011 Пријави Подели Написано Август 17, 2011 Свиђа ми се филм. Има хришћанског духа у себи. Одлична је музиака и највише ми се допада секвенца Ваведења, од 0:26:47 посебно 0:28:04. И: 0:36:25! А добар ми је и крај филма када клањају - окупе се око БДМ, падну и поклоне се Христу! ________________________________________________________ А ево и критике која се односи искључиво на сценарио dada : 1) Virgin Mary In the Prohibition chapter (Surat At-Tahrim) 12:" And Maryam (Mary), the daughter of 'Imran who guarded her chastity" And in Mary chapter (Surat Maryam) 27, 28:"Then she brought him to her people, carrying him. They said: O sister of Hârûn, Your father was not a man who used to commit adultery, nor your mother was an unchaste woman." So the quran said that Maryam (Mary) the mother of the Christ, was the daughter of 'Imran and the sister of Hârûn The Holy Bible is telling that Mary was the daughter of Yoakum Muhammad (or someone else, one of the editors) c o n f u s e d with Maryam the prophetess, the sister of Hârûn that was mentioned in Exodus 15:20 with Maryam (Mary) the mother of the Christ The Holy Bible said in 1Chronicles 6:3:"the children of Amram: Hârûn, and Moses, and Maryam. The sons of Aaron: Nadab, and Abihu, Eleazar, and Ithamar" so Maryam was the daughter of Amram according to the history and the Holy Bible So he changed the name Amram to 'Imran and considered Virgin Mary to be Maryam the sister of Hârûn and Moses and the daughter of 'Imran, although she was not the same person How could Mary the mother of the Christ be the daughter of 'Imran and the sister of Hârûn and Moses and there are 1500 years between Virgin Mary and the time of Hârûn Does God mistake in history? 2) The birth of the Christ: About the birth of the Christ the quran mentioned in Mary chapter (Surat Maryam) 22-26:" "So she conceived him, and she withdrew with him to a far place and the pains of childbirth drove her to the trunk of a date-palm. She said: "Would that I had died before this, and had been forgotten and out of sight!" Then he (babe Jesus) cried unto her from below her, saying: "Grieve not! Your Lord has provided a water stream under you; "And shake the trunk of date-palm towards you, it will let fall fresh ripe-dates upon you." "So eat and drink and be glad, and if you see any human being, say: 'Verily! I have vowed a fast unto the Most Beneficent Allah" That story is totally different in all aspects of that mentioned in the Holy Bible about the birth of the Christ In Luke 2: 1-7:" Now it happened in those days, that a decree went out from Caesar Augustus that all the world should be enrolled. This was the first enrolment made when Quirinius was governor of Syria. All went to enrol themselves, everyone to his own city. Joseph also went up from Galilee, out of the city of Nazareth, into Judea, to the city of David, which is called Bethlehem, because he was of the house and family of David; to enrol himself with Mary, who was pledged to be married to him as wife, being pregnant. It happened, while they were there, that the day had come that she should give birth. She brought forth her firstborn son, and she wrapped him in bands of cloth, and laid him in a feeding trough, because there was no room for them in the inn." So according to the history and the Holy Bible the Christ was bon in Bethlehem where there is the place of the Christ's birth that's visited by many people till now But that story mentioned in the quran was the story of Hager the mother of Ismail who went to a far place beside a date-palm and an angel appeared to her, and there was a river beside her, that is the story Mohammed had quoted in the quran and he attributed it wrongly to the birth of the Christ We are asking how he ordered her shake the trunk of date-palm towards her, how could she do that while she was just gave birth to a child, and was definitely exhausted? , and why he didn’t shake it for her? He who brought for her a water stream below her can also shake for her the date-palm And how he asked her to eat and drink, and if she sees any human being, she would say" I have vowed a fast unto the Most Beneficent Allah" was he asking her to lie ? Someone may say that she might be fasting on talking and not fasting on food That's not possible as fasting was not mentioned in any book as fasting on talking and not food, and she was already talking saying : "Would that I had died before this, and had been forgotten and out of sight!" отац Захарија Бутрос Бутрос ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука