Jump to content

Isaa a.s. (Isus) u Islamu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чоевк који верује у крилате коње и басне, говори о врдању. tanning Браво за објективност. Године хришћани рачунаку од рођења Христовог, а не од смрти. То је апостол Јован Селкоба, свидело се то теби или не. Своје доказе можеш користити једино да умириш своју савест у оправдавању измишљотина у које верујеш. Навео сам ти ја и море истотијских извора које сведоче у то име, на шта сте ви одговорили "причинило им се". Стварно неозбиљно.

Траже докзе они који верују необузданом Арапину и његовом сусрету са Гаврилом у пећини. Невероватно. Овамо читаво човечанство износи сведочанства, тамо нема никог да посведочи ваљаност Мухамедовог казивања и опет сад ми немамо доказе. Ствано,сретох ретроградна размишљања и људе сужене светси, али неки људи заиста заслужују медаљу на том подручју.

Izgleda da su sve istorijske cinjenice i istrazivanja "krilati konji i basne" a vala i bajke 4chsmu1 od mene

Sta ces haman sam ja negdje u zoni sumraka sa ovim mojim cinjenicama a i svi ostali u svijetu

Pa eto onda mozete i vi meni makar jednu stranicu ili podatak iz istorije dati koji govori nesto drugo

samo jedan

ali bez uvreda narode molim vas prestanite sa tim

Pa galileo je to dozivljavao  prije stotina godina a ne danas

Како можеш да будеш такав лицемер? Јесам ли ти показао сијасет историјских извора и  шта сте одговорили? Причинило им се. Како знамо да им се причинило? Реко нам Мухамед. То су за мене басне Селкоба, басне у које може да варује само човек коме је озбиљно уздрман критички апарат.

Подели на овим сајтовима

Ако ми не покажеш о чему је реч добићеш прву опомену.  tanning

Opet opomena a?Sta sam sad napravio moj Milane.Dao par istorisjkih cinjenica i odmah opomena.

opet pojasnjenje:

Istorijsko i teolosko (ne sektasko) dokazivanje objavljivanja Evandjelja

1. Markovo izmedju 65-70 god. nakon Isusove smrti

2. Matejevo 80-100

3. Lukino 90-120 (otprilike sve)

4. Jovanovo 90-120

naravno par godinica(ne decenija) gore ili dole ne igra veliku ulogu

Zbog cega opomena?

A vi dajte svoje podatke

То су нетачни подаци који немају везе са научним чињеницама. Има лудака међу тим несретним секташима који долазе до закључка да Исус чак није ни постоја, него да је све то само један митски говор. Хоћемо ли да им верујемо? Ко хоће, ето му га.

Ово су релевантни подаци, људи, озбиљних научника који су се бавили овим питањима:

Јвенђеље по Марку: шеста деценија првог века, сигурно пре 70. године

Јеванђеље по Матеју: између 60-80 године

Јеванђеље по Луки:  око 70. године

Јеванђеље по Јовану: крајем првог века.

Године се рачунају како иначе рачунамо у календару, од Христовог рођења.

То каже релевантна наука. А Селкоба може да бунари по интернет глупостима колико му воља. Ово су научне чињенице до којих је дошла огромна већина истраживача (највише из протестантског света).

Подели на овим сајтовима

Чоевк који верује у крилате коње и басне, говори о врдању. tanning Браво за објективност. Године хришћани рачунаку од рођења Христовог, а не од смрти. То је апостол Јован Селкоба, свидело се то теби или не. Своје доказе можеш користити једино да умириш своју савест у оправдавању измишљотина у које верујеш. Навео сам ти ја и море истотијских извора које сведоче у то име, на шта сте ви одговорили "причинило им се". Стварно неозбиљно.

Траже докзе они који верују необузданом Арапину и његовом сусрету са Гаврилом у пећини. Невероватно. Овамо читаво човечанство износи сведочанства, тамо нема никог да посведочи ваљаност Мухамедовог казивања и опет сад ми немамо доказе. Ствано,сретох ретроградна размишљања и људе сужене светси, али неки људи заиста заслужују медаљу на том подручју.

Izgleda da su sve istorijske cinjenice i istrazivanja "krilati konji i basne" a vala i bajke 4chsmu1 od mene

Sta ces haman sam ja negdje u zoni sumraka sa ovim mojim cinjenicama a i svi ostali u svijetu

Pa eto onda mozete i vi meni makar jednu stranicu ili podatak iz istorije dati koji govori nesto drugo

samo jedan

ali bez uvreda narode molim vas prestanite sa tim

Pa galileo je to dozivljavao  prije stotina godina a ne danas

Како можеш да будеш такав лицемер? Јесам ли ти показао сијасет историјских извора и  шта сте одговорили? Причинило им се. Како знамо да им се причинило? Реко нам Мухамед. То су за мене басне Селкоба, басне у које може да варује само човек коме је озбиљно уздрман критички апарат.

Zar su licemjeri svi koji su istoriju proucavali?

Odakle tebi pravo da to kazes?

Ja ti dajem cinjenice isotrijske od mnogih ljudi i dajem ti stranice i sve ostalo koje to potvrdjuju a ti mene zoves licemjerom

Подели на овим сајтовима

Ако ми не покажеш о чему је реч добићеш прву опомену.  tanning

Opet opomena a?Sta sam sad napravio moj Milane.Dao par istorisjkih cinjenica i odmah opomena.

opet pojasnjenje:

Istorijsko i teolosko (ne sektasko) dokazivanje objavljivanja Evandjelja

1. Markovo izmedju 65-70 god. nakon Isusove smrti

2. Matejevo 80-100

3. Lukino 90-120 (otprilike sve)

4. Jovanovo 90-120

naravno par godinica(ne decenija) gore ili dole ne igra veliku ulogu

Zbog cega opomena?

A vi dajte svoje podatke

То су нетачни подаци који немају везе са научним чињеницама. Има лудака међу тим несретним секташима који долазе до закључка да Исус чак није ни постоја, него да је све то само један митски говор. Хоћемо ли да им верујемо? Ко хоће, ето му га.

Ово су релевантни подаци, људи, озбиљних научника који су се бавили овим питањима:

Јвенђеље по Марку: шеста деценија првог века, сигурно пре 70. године

Јеванђеље по Матеју: између 60-80 године

Јеванђеље по Луки:  око 70. године

Јеванђеље по Јовану: крајем првог века.

Године се рачунају како иначе рачунамо у календару, од Христовог рођења.

То каже релевантна наука. А Селкоба може да бунари по интернет глупостима колико му воља. Ово су научне чињенице до којих је дошла огромна већина истраживача (највише из протестантског света).

Odakle tvcoji podaci?
Подели на овим сајтовима

Селкоба, направи разлику између православља и секти!

Pa zar su sve one stranice a imam ih jos 100 sekte?

Ondje se ne radi o sektama nego o Istoriji i teoloskim istrazivanjima koje se javno objavljuju

ljudi prestanite me pravit udalom sa vasim sektama

Подели на овим сајтовима

Селкоба, хајде мало читај праву литертуру, а окани се секташких глупости и квазинаучника. Ено дадох ти времена настанка Јеванђеља. Лицемер си јер се правиш блесав на сва историјекске потврде (хришћанске и нехришћанске) да је Христос разапет. Од вас смо само добили одговор заснован само на вашој вери које није ни начему заснована, осим на тврдњи Мухамеда, да се људима причинило. То је смешно.

Подели на овим сајтовима

Селкоба, хајде мало читај праву литертуру, а окани се секташких глупости и квазинаучника. Ено дадох ти времена настанка Јеванђеља. Лицемер си јер се правиш блесав на сва историјекске потврде (хришћанске и нехришћанске) да је Христос разапет. Од вас смо само добили одговор заснован само на вашој вери које није ни начему заснована, осим на тврдњи Мухамеда, да се људима причинило. То је смешно.

Hajde daj mi izvjestaj profesionalan o ovome sto si gore naveo

Подели на овим сајтовима

i dajtre mi konacno stranicu ili izvjestaj ili nesto slicno od renomiranih strucnjaka za vase dokaze moim vas

Е мој научниче, када су теби извор интернет памфлети. Књиге, бато, књиге, обилне и дуге, са много страна. То мораш читати, ако желиш да ово расправљаш.

Подели на овим сајтовима

Hajde daj mi izvjestaj profesionalan o ovome sto si gore naveo

Дато ти је пре две недеље, ам можда и више. Ћутали сте, аонда сте рекли да је топривид. Неозбиљно и јадно, Селкоба. Веруј Мухамедовим баснам, твој проблем. Али, глупо је да овде изиграваш великог скептика а верујеш у нешто што нема ама баш никаквих доказа ни у чему, осим у Мухамедовим речима.

Подели на овим сајтовима

i dajtre mi konacno stranicu ili izvjestaj ili nesto slicno od renomiranih strucnjaka za vase dokaze moim vas

Mogu li ovo da dobijem molim vas

Заиста бих волео да знам податак о твом IQ, ако је такву минијатуру уопште могуће измерити. Селкоба ако ти више није до нормалног разговора, онда брате сјаши са нас.

Подели на овим сајтовима

Заиста бих волео да знам податак о твом IQ, ако је такву минијатуру уопште могуће измерити. Селкоба ако ти више није до нормалног разговора, онда брате сјаши са нас.

Jesi li ti akademik covjek?

Iz tebe izbija takva odvratnost prema meni to je nemoguce

Ja te lijepo zamolih da i das tvoj izvor informacije o nastanku evandjelja a ti mene vrijedjas

I jos mi ne dade taj izvor

Kako mozes tvrditi za druge izvore da su laz a nemas svoj

Подели на овим сајтовима

Jesi li ti akademik covjek?

Iz tebe izbija takva odvratnost prema meni to je nemoguce

Ja te lijepo zamolih da i das tvoj izvor informacije o nastanku evandjelja a ti mene vrijedjas

I jos mi ne dade taj izvor

Kako mozes tvrditi za druge izvore da su laz a nemas svoj

Схвати човече да сам ја озбиљан у ономешто радим и своје информације не тражим по интернету. Ја имам књиге, научне књиге, релевантне научне податке. Одвратно ми је твоје понашање, и примитивизам са којим овде наступаш. Имаш своју браћу, зашто се на њих не угледаш (само дијалог, Саладин, ослонац)? Шта умишљаш, да овде некога преведеш у ислам? Па јеси ли ти нормалан човек? Јел ти мислиш да овде бораве такви медиокритети да би своју веру бацили и згазили на интернет форуму? Па нас Турци нису могли преверити за 500 година робовања, а не један Селкоба.

Ево ти извора које сам користио, када је настанак Јеванђеља у питању:

- Проф др Јоанис Каравидопулос, Увод у Нови Завет

- Џон Дрејн, Увод у Нови Завет

- Вилфрид Харингтон, Увод у Нови Завет

Овог последњег имаш и а интернету у пдф-у:

http://www.verujem.org/pdf/harringtonwilfriduvodunovizavjet.pdf

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...