Jump to content

Isaa a.s. (Isus) u Islamu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Енизе, зар код вас није забрањено изображавање божијих посланика? Одакле онда Иса на филму? Гледао сам фиилм о Мухамеду. Тамо се његово лице не види.

Подели на овим сајтовима

Da, u pravu si.Ali oni koji snimaju film su često ljudi koji ne drže baš do vjerskog stava po određenom pitanju.Nažalost!

Па ако се они не држе верског ства ислама, зашто их онда линкујеш? Зашто показујеш њихов филм? Не можеш седети на две столице.

Подели на овим сајтовима

Ja sjedim na jednoj stolici, ali ne mogu koristiti dvije odjednom kao neki Aleksandre,.U ovome sam mislio da se mo\e ne[to korisno vidjeti.

То се коси са твојом принципијелношћу, коју ислам заступа. Ако у филму има нечег што је забрањено (приказивање лика посланика), онда то муслиману не може бити корисно. Зар не?

Подели на овим сајтовима

A što se tiče stavljanja linka sa prikazivanjesm slika, to sam bio prisiljen uraditi jer kod vas je sve u slikama.Em ste po vašim objektima naslikali Bog zna šta a em vam i ilustrovave biblije za djecu.Valjda da se bolje razumije. :cheesy2:

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

То се коси са твојом принципијелношћу, коју ислам заступа. Ако у филму има нечег што је забрањено (приказивање лика посланика), онда то муслиману не може бити корисно. Зар не?

Bogami u pravu si Aleksandre.Stoji to što ti napisa.

Подели на овим сајтовима

Него, морам да вам испричам један догађај који сам чуо од муфтије Јусуфспахића. Зауставио га пре неки дан у Београду један отац детета које похађа верску наставу (исламску) у школи. Испричао му је како га је син нешто наљутио па га је он ошамарио. А мали му је на то одговорио: "Знаш ли ти бабо да је Бог човека створио по свом лику? Зато не треба никога шамарати!" На љутитог оца је ово оставило велики утисак.

Подели на овим сајтовима

Ukratko o Isau komparativno:

I mi i vi volimo Isaa.

Jevreji ga nipodištavaju i njegovu majku optužuju za blud a samim tim i da je on djete bluda.

Kod vas ljubav prema njemu je zasnovana na učenjima koja dolaze u vašim svetim knjigama u kojima se on prikazuje kao bogočovjek.

Kod nas je on čovjek kojem je Bog dao objavu i kojem ukazujemo jednu od najvećih ljubavi, ali ga ne izdvajamo iz ljudskog.

To su dogme vaše i moje vjere i tu je stvar završena.Sada možemo govoriti o opstojnosti ili neopstojnosti(što bi hrvati rekli) vašeg ili mog vjerovanja.Ali tu se nemožemo ni pedalj približiti jedni drugima jer što god bi vi dodali to bi ugrozilo vaše vjerovanje i što god bi ja dodao više to bi me izvelo iz islama.Nego ovdje bi trebalo biti kao što Kuran kaže:Vama vaša a meni moja vjera.

Подели на овим сајтовима

Него, морам да вам испричам један догађај који сам чуо од муфтије Јусуфспахића. Зауставио га пре неки дан у Београду један отац детета које похађа верску наставу (исламску) у школи. Испричао му је како га је син нешто наљутио па га је он ошамарио. А мали му је на то одговорио: "Знаш ли ти бабо да је Бог човека створио по свом лику? Зато не треба никога шамарати!" На љутитог оца је ово оставило велики утисак.

Kod nas u islamu je zabranjeno ošamariti nekoga(to je skoro nemoguće za naš balkanski mentalitet).Zato što je lice najplemenitiji dio čovječjeg tjela i čovjek svojim licem klanjajući se Bogu pada na zemlju.

A to da je čovjek stvoren po božijem liku to je pitanje oko kojeg u islamskim krugovima su bile velike rasprave .

Подели на овим сајтовима

Ukratko o Isau komparativno:

I mi i vi volimo Isaa.

Jevreji ga nipodištavaju i njegovu majku optužuju za blud a samim tim i da je on djete bluda.

Kod vas ljubav prema njemu je zasnovana na učenjima koja dolaze u vašim svetim knjigama u kojima se on prikazuje kao bogočovjek.

Kod nas je on čovjek kojem je Bog dao objavu i kojem ukazujemo jednu od najvećih ljubavi, ali ga ne izdvajamo iz ljudskog.

To su dogme vaše i moje vjere i tu je stvar završena.Sada možemo govoriti o opstojnosti ili neopstojnosti(što bi hrvati rekli) vašeg ili mog vjerovanja.Ali tu se nemožemo ni pedalj približiti jedni drugima jer što god bi vi dodali to bi ugrozilo vaše vjerovanje i što god bi ja dodao više to bi me izvelo iz islama.Nego ovdje bi trebalo biti kao što Kuran kaže:Vama vaša a meni moja vjera.

Bosanac,moram nesto da te pitam.U Kuranu pise da je Bog objavio Toru i Jevandjelje.Interesuje me kome je objavio i gde je ta njegova objava napisana i sacuvana.Pazi,Bog je objavio nesto i to nesto mora da postoji negde,ali gde ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...