Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Људи су различити. Неки имају паре неки немају. Неки су паметни неки баш и нису. Неки су јаки неки нису. Неки су лепи неки нису. Пре свега, не треба децу силом трпати у исте школе па се онда после чудимо што су различити. Решење је да родитељи сами бирају где и како ће им деца ићи у школу. Па ко воли моду нека иде тамо где се лепо облаче, а ко воли да учи он ће ићи тамо где се учи. Sanja Т. and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, Grizzly Adams рече Пре свега, не треба децу силом трпати у исте школе па се онда после чудимо што су различити. Решење је да родитељи сами бирају где и како ће им деца ићи у школу. Радим у месту које има само једну основну школу. И шта ћемо сад? Sanja Т., Милан Ракић, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Grizzly Adams рече Па ко воли моду нека иде тамо где се лепо облаче, а ко воли да учи он ће ићи тамо где се учи. И онда старлетца из Прве текстилне, пролазећи поред Математичке гимназије, прокоментарисаће онако са гађењем:"Јадни, жгољави, асексуални нердови. Могу само пожељети да су као ја. Ја сам за њих Ју ес еј, а они су... они су... ееееееегх.... они суууу... Таџикистан!". александар живаљев, БанеЛ and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Све што министарство покушава, много је применљивије у већим срединама, али у малим није. Србија није Београд. На пример, поништио се матурски из математике, дежурни се враћају из суседних градова, а у министарству кажу да то неће повећати трошкове. Људи сутрадан опет иду на дежурство, али није битно, ионако сва возила иду на воду. александар живаљев, АлександраВ and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 3 minutes ago, БанеЛ рече Радим у месту које има само једну основну школу. И шта ћемо сад? Па ако вам се не свиђа отворите нову. Или школујте децу код куће. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Grizzly Adams рече Па ако вам се не свиђа отворите нову. Или школујте децу код куће. Предуго си ван Балкана Лидија Миленковић, александар живаљев, Justin Waters and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Па ако вам се не свиђа отворите нову. Или школујте децу код куће. Да имам пара, бих, и то своју приватну. Sanja Т., Лидија Миленковић, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, Grizzly Adams рече Па ако вам се не свиђа отворите нову. Или школујте децу код куће. Гризли брате. Ај` болан мало реалности. Ја заиста ценим, и сви ми овде твој лик и дело, ал` `ај` мало реалности. Мсм, ово баш звучи безвезе... Ај` на страну кецеље, ал` рећи дечку у једном "заборављеном" делу Србије где се боре да попуне и један обичан први разред-отворите другу школу је у најмањем неукусно. zuti car, NinaD, Grizzly Adams and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 15 minutes ago, БанеЛ рече Ди су новци за нови, или бар за неки бољи половни? Баш ме занима твој предлог. Дај, па да пишемо писму министру. Из корена променити систем. Дозволити кућно школовање. Максимално олакшати папирологију за отварање приватних школа и увести ваучере тако да родитељи и деца могу да бирају где ће тачно да шаљу дете. Омогућити већу флексибилност тако да нпр. математика може да се слуша у једној приватној школи, књижевност у другој државној, а хемија да се учи код куће или било која слична комбинација, све док има довољно пара на ваучеру или док родитељи желе да доплате шта је неопходно. Наравно, наставници да примају плату на основу тога колико људи одабира да долази код њих, а не фиксно, па да исто имају разни џабалебароши и људи који свој живот дају школи. То у државној, приватници и онако морају тако да раде, иначе ће пропасти. Укинути оцене и разреде. Људи треба да уче док не науче, а не док не добију оцену или док не заврше разред. Ако неко не жели да учи, оцена је последња ствар због које би требало. Јако је лоша мотивација и готово гарантује дугорочни неуспех. Укинути бесмислену поделу на предмете и знање представити у облику да се види веза између различитих домена. Дозволити невиђену флексибилност у томе шта треба да се учи у школи, јер нема те државе која може да предвиди и пропише сва знања која се свакодневно појављују и мењају. Итд. Не може да се крпи, мора дасе размонтира, а док се не размонтира, нека га овако како је, не треба још више да се упропашћује разним униформама и осталим глупостима. Paradoksologija, александар живаљев, БанеЛ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Људи, ви капирате да су код нас приватне основне и средње школе исто што и приватни факултети, с тим што кваре децу у корену и стварају класу лењих који су напумпани да им све припада и на све имају права, од малих ногу? Ови са приватним факултетима и имају неких шанси, јер су васпитавани другачије до деветнаесте године, па се можда и призову мало кад их живот лупи по глави (а лупиће их, јер нема више радних места у државној управи). О чему ми овде уопште причамо? АлександраВ, Лидија Миленковић, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 @Juan Хвала на овој конструктивности. Рецимо, по садашњем закону, требале би обезбеђене паре за цео један циклус да би се отворила приватна школа, а о другим перипетијама да не причам. Треба да се размонтира, али ако остане овако како јесте, за највише десет година биће проблем наћи неког ко ће хтети да ради у школи. АлександраВ, александар живаљев and NinaD је реаговао/ла на ово 3 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 6 minutes ago, Милан Ракић рече Гризли брате. Ај` болан мало реалности. Ја заиста ценим, и сви ми овде твој лик и дело, ал` `ај` мало реалности. Мсм, ово баш звучи безвезе... Ај` на страну кецеље, ал` рећи дечку у једном "заборављеном" делу Србије где се боре да попуне и један обичан први разред-отворите другу школу је у најмањем неукусно. Миланче, проблем је у томе што људи у том ”заборављеном делу” и те како могу сами да се образују у 2016. години, далеко боље него што би их образовала нека школа, али људима је просто незамисливо јер смо сви навикли да држава мора да образује. Било некад, данас то више није неопходно. Ако је место заиста сиромашно, паметније је паре пореских обвезника уложити у увођење интернета у то место и куповину лаптопа сваком детету него у отварање још једне унапред пропале школе. александар живаљев and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 @RYLAH Криве су те приватне школе због алавости, а награбусе они који тамо раде. Неки су побегли из таквих школа главом без обзира. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, RYLAH рече Људи, ви капирате да су код нас приватне основне и средње школе исто што и приватни факултети, с тим што кваре децу у корену и стварају класу лењих који су напумпани да им све припада и на све имају права, од малих ногу? Ови са приватним факултетима и имају неких шанси, јер су васпитавани другачије до деветнаесте године, па се можда и призову мало кад их живот лупи по глави (а лупиће их, јер нема више радних места у државној управи). О чему ми овде уопште причамо? Те приватне школе су исте као и државне, потпуно исти систем, само што имају приватног власника, а и тај власник је често ”приватан убило се” ко овај што је постао министар... Причам о малим приватним школама. Енглески сам научио у једној таквој. Цена приступачна, деца обичних радника похађала. У државној буквално ништа за осам година учења. Зашто ми онда држава не би признала енглески из те школе кад је боља него што ће било која државна школа икада бити? И зашто такве мале специјализоване школе не би могле да постоје и за друге области? БанеЛ, Paradoksologija, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука