Jump to content

Материјално потребно за брак - Љубав и новац

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 12. 9. 2016. at 17:48, Danijela рече

Ako je Tvrtko u pravu kako se udadose i ozenise ovi silni ljudi koji nemaju stanove, novce, automobile...?

Expand  

Upravu je Tvrtko ... da  oni koji tako razmišljaju nisu upravu  . 

:351780:

Подели на овим сајтовима

On 12. 9. 2016. at 17:48, Danijela рече

Ako je Tvrtko u pravu kako se udadose i ozenise ovi silni ljudi koji nemaju stanove, novce, automobile...?

Expand  

Mozda nisu trazili samo zene koje su dobre domacice i voljne da same cuvaju decu dok ne porastu. U tom slucaju zaista jeste neophodno da druga polovina obezbedjuje egzistenciju. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Чудна су та наша очекивања, стварно чудна...

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Што би рекао Жељко Ј. : Узимаш и тражиш, а никад не дајеш...

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Овај предходни мој коментар је нека техничка грешка, нисам могао да га обришем нити напишем нешто. Сад опет ради.

Хвала свима на добродошлици. :)

А шта то Твртко каже? Сећам га се давно са форума Крстарица а виђао сам и да је на форуму Видовдан био. Али заборавио сам његове ставове.

Подели на овим сајтовима

Najpotrebnije za brak je ljubav, i posebno u zrelim godinama, da se ljudi razumiju, da su kompatibilni, da su prijatelji, jer više nije toliko bitan osnov za ozbiljno vezivanje romantična zanesenost - zaljubljenost kao u mladosti. Opet hrišćanima je bitno i da su duhovno podudarni.

Najmanje je bitno materijalno za brak, kad je ljubav između dvoje ljudi jaka, oni pomjeraju planine da bi bili zajedno, spremni su za odricanja, borbu, trpljenje oskudice. Naravno, bitno je i materijalno, jer mora negdje da se živi i od nečeg da se živi, ali to su uslovi i za samački i slobodno-vezani život. Dakle... 1324_womens

Подели на овим сајтовима

Nije taj Tvrtko.

• Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

On 12. 9. 2016. at 18:19, Vladimir Jankovic рече

Овај предходни мој коментар је нека техничка грешка, нисам могао да га обришем нити напишем нешто. Сад опет ради.

А шта то Твртко каже? Сећам га се давно са форума Крстарица а виђао сам и да је на форуму Видовдан био. Али заборавио сам његове ставове.

Expand  

Tvrtko lamentira na stotinama forumskih strana da žene interesuje samo novac, izgled, da ljubav ne postoji... Kako ga je jedna izigrala pa je napravio generalizaciju na sve žene. Otprilike ta jedna je ovde pa je to sve predstava za njene oči.

Подели на овим сајтовима

On 12. 9. 2016. at 18:20, Дијана. рече

Najpotrebnije za brak je ljubav, i posebno u zrelim godinama, da se ljudi razumiju, da su kompatibilni, da su prijatelji, jer više nije toliko bitan osnov za ozbiljno vezivanje romantična zanesenost - zaljubljenost kao u mladosti. Opet hrišćanima je bitno i da su duhovno podudarni.

Najmanje je bitno materijalno za brak, kad je ljubav između dvoje ljudi jaka, oni pomjeraju planine da bi bili zajedno, spremni su za odricanja, borbu, trpljenje oskudice. Naravno, bitno je i materijalno, jer mora negdje da se živi i od nečeg da se živi, ali to su uslovi i za samački i slobodno-vezani život. Dakle... 1324_womens

Expand  

Не знам где је онај загрљај смајли, али замисли да га има. :sunce:

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On 12. 9. 2016. at 17:17, Милан Ракић рече

Где ли је Твртко?

Expand  

Где ли је Бики83?

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

On 12. 9. 2016. at 18:11, БанеЛ рече

Што би рекао Жељко Ј. : Узимаш и тражиш, а никад не дајеш...

Expand  

Хахаха! Добра песма, нисам обратио пажњу на текст кад сам је слушао раније. Добар текст. Црни хумор.

Подели на овим сајтовима

On 12. 9. 2016. at 18:20, Дијана. рече

Expand  

Јес, тачно. Сродне душе да се нађу, ал како ја кад се волим са њом (њих већина) а оне воле провод и материјално, а ја волим подвиг, скромност и Православље, а њих то не занима. И што је најгоре у периоду од неких 15-так година када сам у Београду баш често ишао на литургије и вечерње службе и по православним трибинама и ту упознавао девојаке и оне траже да момак добро зарађује, па још и свештенике сам чуо да их тако уче, и њихови  духовници из манастира, саветују их да воде рачуна да не губе време са момцима који нису способни да довољно зараде јер са њима неће бити добар брак и деца ће им бити гладна. И на крају, ја сам пристао да кажем да су сви они у праву. Ко хоће у манастир као ја што сам раније мислио можда, њима не треба материјалног, али ко неће у монаштво и хоће можда жену он мора да се бори у овом свету за сваки динар.

Подели на овим сајтовима

On 12. 9. 2016. at 18:22, Дијана. рече

Tvrtko lamentira na stotinama forumskih strana da žene interesuje samo novac, izgled, da ljubav ne postoji... Kako ga je jedna izigrala pa je napravio generalizaciju na sve žene. Otprilike ta jedna je ovde pa je to sve predstava za njene oči.

Expand  

Јадан момак, није му лако. Треба што пре да изађе из тог стања или да назначи да се све што пише о томе односи на његову бившу а не на све жене. Па ја могу да пишем до сутра како момци јуре паре, газе преко жена, варају своје супруге и девојке, напијају се и проводе са друговима док жена кући чува децу или док им девојка самује и брине, пуштају стомачине а од жена и девојака траже да буду згодне, итд.

Подели на овим сајтовима

Vladimire, nemoj da zvučiš kao Tvrtko, molim te.

Dakle, ono što tražiš, to i nađeš. Ako tražiš duševnu i duhovnu srodnost, ne odustaješ i ne pristaješ na kompromise.

Otprilike si pristajao na kompromise ili ti je tad bilo lijepo i sa njima. 

Za hrišćanski brak je potrebno mnogo više od onog običnog 'da se vole', što obično znači da su zaljubljeni i da imaju neku emotivno-seksualnu vezu.

Подели на овим сајтовима

On 12. 9. 2016. at 18:26, Данче* рече

Где ли је Бики83?

Expand  

Pa nadati se da će prokomunicirati direktno uzajamno, ili bar da se uzajamno blokiraju, ali da forum ne mora da sluša više tiradu namijenjenu njoj.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...