florenntina Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 Lepo je to ovaj psihotetapeut opisao ali spoznati ili prihvatiti da je tvoje (a ne tudje) ponasanje "glupavo" nikako nije lako. Zato sam pisala da je covek spoznajom svog problema vec na pola puta ka resenju. Meni se recimo cesto desava da osecam nezadovoljstvo nekim rezultatima a nikako da odredim gde gresim. Slava Bogu pa sam prestala bar da mislim da je do drugih. I to je nesto, zar ne Јелена011, Aleksandra_A and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 Cuj, sto bi moj mentor rekao inace vrstan psihic -ljudi kad ulazite u ovaj posao shvatite da mozda 3% ljudi zaista zeli promenu, a svi ostali samo trenutno olaksanje, a ne rad na sebi. Tako da spoznati tako nesto i raditi na tome znaci biti u tih 3% malo li je? Sto se tice zadovoljstva uspehom, ja tu prihvatam lepo i pitko objasnjenje transakcione analize i necega sto oni zovu -drajveri, pokretaci ponasanja, koji se obicno instaliraju jelte u detinjstvu i ima gi raznih, od tog -moras biti najbolji, do ti nista ne vredis, to su neke skrivene poruke koje pokrecu i kasnije nase ponasanje i rade na nekom nesvesnom nivou. Nauceni smo da budemo odlicni, jaoj ljubi majka vukovca, dok kriva sposobnosti i znanja prosecnog coveka prati normalan raspored. Dakle u 90% slucajeva nesto dobro radimo, u 5% grozno i potpuno smo netalentovani, a u preostalih pet smo odlicni. A biti dobar u necemu, to je ona trojka u skoli za koju su mnogi dobijali batine i nisu prosto nauceni da je to ok. Posle to moze stvoriti taj problem, da ma kakav uspeh postigla, ne mozes da se obradujes i opustis jer nije dovoljno dobro. Pa mozda i nije do toga kakvi su nam,rezultati nego kakvi su nam,standardi za procenu istih. Mada, ne kazem, ima slucajeva kada jako puno snage, vremena, znanja i svega ulozimo u nesto, a rezultati to ne prate, tu osim tog drajvera u vidu nesvesne zabrane da uspes moze biti i sto drugih stvari npr opet ono iz detinjstva ko mnogo radi ne boji se gladi, a nekad nije trik u tom mnogo nego u mudro. Cuveni cika Pareto - uradi 20% najbitnijih stvari i dobices 80% rezultata, a mozes i da se otelis sa 80% manje kljucnih stvari i eto ti samo 29% rezz. florenntina је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 18 minutes ago, Neša_ рече Bez obzira na negativan prizvuk tvog komentara, ja ipak plaćam cenu svoje lakovernosti i plaćaću je još jako dugo. Ono što me je uvek najviše pogađalo su nepravda i bezobzirnost. Pa kako sad imas da platis a pre par postova nisi imao ? Kazem ja, na dobrom si ti putu da nadjes devojku. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 1 hour ago, Neša_ рече Danas čoveka osude i kada nekoga voli. Kao da njemu nije već dovoljno teško. Брате, да те посаветујем нешто из свог личног искуства Види, због прве девојке сам плакао када је раскинула са мном, због друге сам повраћао. Можда сам ти то већ писао, не знам, није битно, али хоћу да кажем шта је поента па ми треба за увод. То су баш биле везе, онако озбиљне, за Брак, али, обе су се Срећно удале за друге мушкарце. Надам се Срећно јер им то од срца желим као што желим Срећу и својој рођеној сестри. Опростио сам им сву патњу коју сам доживео, преболео сам их и то Бог Свети зна, али их не желим више у свом животу, ни као познанике, ни као пријатеље. Чак ни на улици им се не бих јавио. Шта има да причамо. Међутим, из ове перспективе сам схватио да нису биле за мене. Суште смо супротности. Бог Једини зна шта је добро за нас и та због које патиш сигурно није за тебе. Немој у везу улазити отвореног срца, задржи емоције, не дај им да се развију док не видиш да ли ти се Љубав узвраћа. Скоро сам излазио са једном девојком, сву пажњу сам јој поклањао, чак ми није било тешко и да се као магаре натоварим само да она не носи кесе из продавнице, на пример, шта већ још сам радио итд, није ни битно. Али, нисам свом срцу дозвољавао да се заљуби у њу. Не кажем да та девојка није лепа, напротив, баш ми се свидела, али, после округло месец дана излазака, разговора и разговора сам схватио да она није за мене, или, боље рећи, нисам ја за њу. Различите погледе имамо на свет, различите карактере и.. небитно. Моли се Светој мати Ксенији Петровградској, ако можеш читај њен акатист. Њега сам почео читати са жељом да ми Светитељка помогне пред Богом да ступим у Брак са том првом девојком са почетка овог текста. Међутим, десило се нешто сасвим супротно. Девојка је врло брзо раскинула са мном и удала се за другог. Ух, како ми је било тешко, а онда сам схватио, онда сам захваљивао Богу што је раскинула са мном, јер.. нисмо били једно за друго. Али, ја сам тада био заљубљен и нисам могао правилно расуђивати. Када кажем ''заљубљен'' мислим на то да сам дозволио да ме емоције толико освоје да нисам видео која смо нас двоје ''разлика''. И убеђен сам да би тај Брак био неуспешан. Исто и са том другом. ''Историја'' ми се неверовато понављала, али је било очигледно да нисам научио лекцију чим сам после раскида повраћао. Акутни гастритис сам добио. Па брате чак сам заглавио и у болници због крајника. Толико сам ињекција ујутру и увече, чак и дуплих, примао јер су стално били под упалом. И то све због стреса. Имунитет ми је био опао. А онда сам ставио прст на чело.. па због кога да патим. Здравље ми превасходно треба због будуће породице ако ми је Бог да. Ето, полако, прескочи то заљубљивање укључи разум док не видиш да ти се Љубав узвраћа, а онда у Браку се труди да Љубав расте и да никада не увене. Aleksandra_A, Neša_, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 29 minutes ago, Neša_ рече Sa ovakvim konstatacijama se ne slažem. Sva mudrost je u fizičkoj privlačnosti i interesima. Питање за тебе. Имаш две девојке, а од њих две треба да изабереш једну за Брак. Њихов опис следи: 1. Ова девојка потиче из сиромашне породице, нигде не ради, лепа је, али, није девојка која би могла да се похвали са ''кипећим'' изгледом, знаш оно, да све кипи на њој, тј нема баш неке физичке атрибуте. Иначе, карактери вам се у потпуности слажу и обожава те. Ти имаш послић којим си задовољан и са којим би могао да издржаваш породицу, мада, њој не смета и да не радиш, јер, верује да ће Бог свакако помоћи. (Немој само рећи да је ово идеал који не постоји када знам да постоји, јер, познајем те супружнике). 2. Ова девојка потиче из богате породице, ради у доброј фирми, лепа је и ''богата'' је и физичким изгледом-атрибутима. Карактери вам се уопште не слажу, али, примећујеш да је заљубљена у тебе.Ти имаш послић којим си задовољан и са којим би могао да издржаваш породицу, мада, њој би и те како сметало да не радиш. За коју би се одлучио? Твој избор ће ми дати одговор на то да ли сам у праву што сам помислио да си, на основу овог твог коментара, исти као и те девојке које су ти нанеле патњу. Драшко and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2016 5 hours ago, Neša_ рече Pre par postova se odnosilo na mogućnosti izbora, a ovo sada na tugu koja me opseda nakon uzaludnog nadanja. Postoje razlike u tome čime se plaća. Eto vidis, spiskas sve emocije za tugu pa to nista ne ostane za ljubav, ccc Salim se ja malo, nemoj zameriti. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 23 hours ago, Neša_ рече Za prvu. https://www.youtube.com/watch?v=SdJikRBBH-k одгледај ово, случајно нађох, кад 'оће да буде мајор, а не фотограф. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 http://ispovesti.com/ispovest/1995531 " Muškarci stalno kukaju kako su im potrebne pare da bi privukli žene, a zapravo su pare mnogo potrebnije ženama da bi privukle muškarce. Svi vole lepe i sređene devojke, a šminka, garderoba, skoro svaki vikend nova haljina i štikle, održavanje kose, depilacija i sl. nije besplatno! " -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 4 minutes ago, Neša_ рече Mene zbog nje, već jako dugo muči nesanica. Dolaze mi sve neke misli, sećanja, od kojih ne mogu da spavam, pa sam često pospan. Desilo mi se da zadremam za volanom... umalo nisam poginuo... Znaš prijatelju, sva ta laž i obmana, tobožnja ljubav i vera u Boga, sve te priče o (lažnoj) potrazi za muškom srodnom dušom, se na kraju sruše kao kule od karata, kada žena prizna šta nju zaista interesuje. Pa bolje da prizna nego da te laze, bar je iskrena. Smanji malo taj pritisak i opterecenja bar kad vozis. Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 1 minute ago, Neša_ рече Mene zbog nje, već jako dugo muči nesanica. Dolaze mi sve neke misli, sećanja, od kojih ne mogu da spavam, pa sam često pospan. Desilo mi se da zadremam za volanom... umalo nisam poginuo... Znaš prijatelju, sva ta laž i obmana oko tobožnje ljubavi i vere u Boga, sve te priče o lažnoj potrazi za muškom srodnom dušom, se na kraju sruše kao kule od karata, kada žena prizna šta je zaista interesuje. У корену сасечи те мисли. Ниједна која те остави није вредна твоје патње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 15 minutes ago, Neša_ рече Treba da bude iskrena odmah, a ne posle obmane. Nisi se ni zabavljao, mada bih volio iz njenih usta da cujem kako je to rekla posto si ti previse osjetljiv i postajes previse iracionalan kada djevojke spomenu novac u bilo kojem kontekstu. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 35 minutes ago, Neša_ рече Mene zbog nje, već jako dugo muči nesanica. Dolaze mi sve neke misli, sećanja, tuga, od kojih ne mogu da spavam, pa sam često pospan. Desilo mi se da zadremam za volanom... umalo nisam poginuo... Znaš prijatelju, sva ta laž i obmana, tobožnja ljubav i vera u Boga, sve te priče o (lažnoj) potrazi za muškom srodnom dušom, se na kraju sruše kao kule od karata, kada žena prizna šta nju zaista interesuje. Батали. Све те мисли су од лукавог. То су само куле од облака у твојој глави, и за то што си у свој глави изградио она није крива. Свако има право да тражи оно што мисли да је најбоље за њега. Нека иде. Нити је она тако добра за тебе нити си тако добар за њу као што мислиш. Можда би се за годину дана гађали посуђем, можда би побегао главом без обзира кад сви ти идеали о савршеној љубави падну у води и кад реалност помоли своју ружну главу. Што каже Мирослав, није живот једна жена. Ево једна козачка песма за тебе. Sanja Т., Suncokret54 and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 1 hour ago, Neša_ рече Treba da bude iskrena odmah, a ne posle obmane. Наивни, наивни дечаче! Ај на пиву! Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2016 10 minutes ago, Neša_ рече Znači li to da bi ti takođe verovao osobi koja nije iskrena? Šta podrazumevaš pod zabavljanjem? Jesam osetljiv na laž, obmanu i manipulaciju, pod vidom potrage za "srodnom dušom". Te stvari me strašno razočaraju. Gde ti vidiš iracionalnost? Ljudi se polomiše da dođu do novca, jer znaju da će im to omogućiti skoro sve što požele. Pricao si za djevojku sa kojom nisi bio u vezi, vec te je emotivno istrosila. Iracionalnost jer ipsk ima bracnih parova gdje su primanja skromna. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Септембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2016 http://zena.blic.rs/Porodica/44596/Negova-supruga-posle-strasnih-opekotina-ne-lici-na-sebe-On-je-jednom-izjavom-ganuo-ceo-svet Она је изабрала правог.. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука