obi-wan Написано Август 27, 2016 Пријави Подели Написано Август 27, 2016 Iz mog komsiluka ima covek, koji inace zivi u Grckoj ali povremeno dolazi ovde, koji me je zamolio da mu preporucim nesto od duhovne literature, ali lakse, za pocenike. Prvo sto mi je palo na pamet su "Misionarska pisma" vl. Nikolaja. Sta biste vi preporucili takvom citaocu? Samo ako je moguce da budu knjige koje mogu da se kupe u ovo nase danasnje vreme. Unapred hvala na odgovorima... АлександраВ, Suncokret54 and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 27, 2016 Пријави Подели Написано Август 27, 2016 http://www.mikroknjiga.rs/store/prikaz.php?ref=978-86-84799-23-6 obi-wan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
прохор Написано Август 27, 2016 Пријави Подели Написано Август 27, 2016 Мени се јако допала књига "Монах Калист", као и књига о старцу Порфирију Кавсокаливиту. -Владимир-, obi-wan, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сусанин Написано Август 27, 2016 Пријави Подели Написано Август 27, 2016 Једном приликом сам питао једног другара с Богословије да ми препоручи неку литературу коју бих дао неким својим познаницима који су ми драги људи, добре су особе само се нису никада изблиза упознали с Православљем. Очекивао сам неку књигу неког религиозног научника или сличну разблажену литературу, која има неки, да тако кажем блажи прелаз. Ипак, другар ме изненадио одговором. Препоручио је Нови Завет. Сада и ја делим то мишљење, јер сматрам да будући да сваки човек гради лични однос са Богом, на самом почетку је најбоље да се упозна са самим Светим Писмом, а касније да тај доживљај обогаћује читајући осталу духовну литературу. Надам се да то није погрешан приступ. Снежана, obi-wan, Suncokret54 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 27, 2016 Пријави Подели Написано Август 27, 2016 можда је чудан избор, али мислим да треба почети од основних ствари, стога је моја препорука... http://www.manastirulesju.org.rs/files/enciklopedijaPravoslavnogZivota.pdf http://verujem.org/pdf/jovan_brija_recnik_pravoslavne_teologije.pdf Iulianus and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 11 hours ago, Лидија Миленковић рече http://www.mikroknjiga.rs/store/prikaz.php?ref=978-86-84799-23-6 Obi rece da cena bude pristojna...ovde nije....3700...?!? evo ovde ima par knjizica patrijarha Pavla po veoma pristupacnim cenama... http://www.pravoslavnaknjizara.org.rs/index.php?cPath=87 АлександраВ, Лидија Миленковић and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 a ovde takodje ima dobrih naslova za pocetnike... http://www.pravoslavnaknjizara.org.rs/index.php?cPath=83 Лидија Миленковић, obi-wan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Једна особа, која се до тада није сусретала са било каквим духовним штивом нити била црквена је код мене видела књигу Аскетски огледи и питала ме да је позајми. Нисам баш био за то јер сам се плашио да јој не буде превише тешка као почетнику. Али није, одушевила се . Тако да, препоручујем је. АлександраВ, Караконџула, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Postoji jedna knjiga koja se zove Pravoslavna veronauka ... To je izuzetna knjiga ... Suncokret54, АлександраВ, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Вера Светих Катихизис. Источне Православне Цркве владике Николаја, ако нешто догматично. Свака књига и речи св. старца Паисија Светогорца, ако нешто практично-духовно (само не знам, шта је преведено на српски). Одлична је такође књига митрополита Калистоса Тајне исцелења, у којој се ради несамо о Св. Тајнама, али и Литургији, и Цркви као заједници итд. Јако кратка, а много објашњава. Не знам, да ли је преведена на српски, на енглеском може се њу наћи овде: http://incommunion.org/2004/10/18/sacraments-of-healing/ obi-wan and Поет је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 "Vera svetih" i "O Bogu i ljudima" Svetog Vladike Nikolaja. Može i "Nove besede pod gorom" isto Sveti Vladika Nikolaj. АлександраВ and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2016 22 hours ago, -Владимир- рече Једна особа, која се до тада није сусретала са било каквим духовним штивом нити била црквена је код мене видела књигу Аскетски огледи и питала ме да је позајми. Нисам баш био за то јер сам се плашио да јој не буде превише тешка као почетнику. Али није, одушевила се . Тако да, препоручујем је. Koji to bese izdavac? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2016 Inace, osnovni katihizis sa nekim zgodnim dopunama sam mu vec poklonio, i nesto casopisa duplikata, sad jos da mu dostavim neki mali spisak sa knjigama koje bi on sam kupio. Predlozi su odlicni, hvala svima, a ako imate jos nesto obavezno postavite ovde, bice jos ljudi kojima ce to da koristi. Dominika and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 36 minutes ago, obi-wan рече Koji to bese izdavac? Манастир Хиландар. Купио сам је на њиховом штанду на сајму књига. АлександраВ and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Фебруар 8, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2019 Што се тиче књига, могу да препоручим све од Оца Александра Торика а тиче се дела о оцу Флавијану. Одлично штиво за читање и буквалано се свих 5 књига чита у једном даху. Кренуо сам да читам од Живорада Лазића "Хиландар цвет Божији"... Ради се о биографији оца игумана манастира Данила Јовановића... Занимљива је,на неки други начин приказује и ону тежу страну монаштва...Тек сам на пола и сад је веома интересантна.. Оно што је занимљиво је и то да је сам писац атеиста. Ако имате ви нешто да препоручите на сличну тематику, пишите. Поет је реаговао/ла на ово 1 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука