selkoba Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Čovjek masovni ubica, silovatelj, kazna ga na ovom svijetu ne stigne!Sta je sa njim na onom svijetu!Na sudnjem danu?Da li mu Bog prašta ako ga nije prihvatio kao Boga? Бог све прашта, само је питање да ли се ми кајемо. У православном Хришћанству Пакао је управо стање човека који мрзи Бога и на Божију љубав одговара мржњом. Ево овде један текст који се детаљно бави управо темом о којој разговарамо, препоручујем саговорницима да прочитају пажљиво: http://veroucitelji.googlepages.com/Ognjena_reka_-_Kalomiros.doc Pa i u Bibliji stoji da ko ne vjeruje u Isaa a.s. ode u pakao.Da to Bog ne prasta. to nikako da dokucim Pa Bog prasta svima i nema od NJega loseg a ne znam da li je ovo u stihovima stanje tih losih ljudi Ovo nije jer ja zelim nekom utjerati nekog u laz ali ovi stihovi mi ne daju mira.Kod nas je to razumljivo- Allah swt je pun ljubavi prema vjernicima ali prema nevjernicima je 0205_whistling i pravedan.To vidim i u ovim stihovima kod vas Matej 11 22 Ali vam kažem: Tiru i Sidonu lakše će biti u dan strašnog suda nego vama. 23 I ti Kapernaume! Koji si se do nebesa podigao do pakla ćeš propasti: jer da su u Sodomu bila čudesa što su u tebi bila, ostao bi do današnjeg dana. Luka 16 23 I u paklu kad beše u mukama, podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovom, 2 Soluncanima 1 6 Jer je pravedno u Boga da vrati muke onima koji vas muče; Otk. 6:10 7 A vama koje muče pokoj s nama kad se pokaže Gospod Isus s neba s anđelima sile svoje Lk. 17:30, Otk. 14:13 8 U ognju plamenom, koji će dati osvetu onima koji ne poznaju Boga i ne slušaju jevanđelja Gospoda našeg Isusa Hrista; Matej 8 12 A sinovi carstva izgnaće se u tamu najkrajnju; onde će biti plač i škrgut zuba. Matej 13 42 I baciće ih u peć ognjenu: onde će biti plač i škrgut zuba. Luka 13 28 Onde će biti plač i škrgut zuba, kad vidite Avraama i Isaka i Jakova i sve proroke u carstvu Božijem, a sebe napolje isterane. matej 5 21 Čuli ste kako je kazano starima: Ne ubij; jer ko ubije, biće kriv sudu. 2 Moj. 20:13 22 A ja vam kažem da će svaki koji se gnevi na brata svog nizašta, biti kriv sudu; a ako li ko reče bratu svom: Raka! Biće kriv skupštini; a ko reče: Budalo! Biće kriv paklu ognjenom. Matej 25 45 Tada će im odgovoriti govoreći: Zaista vam kažem: kad ne učiniste jednom od ove moje male braće, ni meni ne učiniste. Priče 14:31, Priče 17:5, Zah. 2:8, Dela 9:5, 1 Kor. 8:12 46 I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni. Isus reče: "Ako te tvoje desno oko navodi na grijeh, iščupaj ga i baci od sebe, jer bolje da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. Ako te tvoja desna ruka navodi na grijeh, odsijeci je i baci od sebe, jer je bolje da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao." (Mat. 5:29-30). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Čovjek masovni ubica, silovatelj, kazna ga na ovom svijetu ne stigne!Sta je sa njim na onom svijetu!Na sudnjem danu?Da li mu Bog prašta ako ga nije prihvatio kao Boga? Бог све прашта, само је питање да ли се ми кајемо. У православном Хришћанству Пакао је управо стање човека који мрзи Бога и на Божију љубав одговара мржњом. Ево овде један текст који се детаљно бави управо темом о којој разговарамо, препоручујем саговорницима да прочитају пажљиво: http://veroucitelji.googlepages.com/Ognjena_reka_-_Kalomiros.doc Pa i u Bibliji stoji da ko ne vjeruje u Isaa a.s. ode u pakao.Da to Bog ne prasta. to nikako da dokucim Pa Bog prasta svima i nema od NJega loseg a ne znam da li je ovo u stihovima stanje tih losih ljudi Ovo nije jer ja zelim nekom utjerati nekog u laz ali ovi stihovi mi ne daju mira.Kod nas je to razumljivo- Allah swt je pun ljubavi prema vjernicima ali prema nevjernicima je Hristos vaskrse i pravedan.To vidim i u ovim stihovima kod vas Matej 11 22 Ali vam kažem: Tiru i Sidonu lakše će biti u dan strašnog suda nego vama. 23 I ti Kapernaume! Koji si se do nebesa podigao do pakla ćeš propasti: jer da su u Sodomu bila čudesa što su u tebi bila, ostao bi do današnjeg dana. Luka 16 23 I u paklu kad beše u mukama, podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovom, 2 Soluncanima 1 6 Jer je pravedno u Boga da vrati muke onima koji vas muče; Otk. 6:10 7 A vama koje muče pokoj s nama kad se pokaže Gospod Isus s neba s anđelima sile svoje Lk. 17:30, Otk. 14:13 8 U ognju plamenom, koji će dati osvetu onima koji ne poznaju Boga i ne slušaju jevanđelja Gospoda našeg Isusa Hrista; Matej 8 12 A sinovi carstva izgnaće se u tamu najkrajnju; onde će biti plač i škrgut zuba. Matej 13 42 I baciće ih u peć ognjenu: onde će biti plač i škrgut zuba. Luka 13 28 Onde će biti plač i škrgut zuba, kad vidite Avraama i Isaka i Jakova i sve proroke u carstvu Božijem, a sebe napolje isterane. matej 5 21 Čuli ste kako je kazano starima: Ne ubij; jer ko ubije, biće kriv sudu. 2 Moj. 20:13 22 A ja vam kažem da će svaki koji se gnevi na brata svog nizašta, biti kriv sudu; a ako li ko reče bratu svom: Raka! Biće kriv skupštini; a ko reče: Budalo! Biće kriv paklu ognjenom. Matej 25 45 Tada će im odgovoriti govoreći: Zaista vam kažem: kad ne učiniste jednom od ove moje male braće, ni meni ne učiniste. Priče 14:31, Priče 17:5, Zah. 2:8, Dela 9:5, 1 Kor. 8:12 46 I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni. Isus reče: "Ako te tvoje desno oko navodi na grijeh, iščupaj ga i baci od sebe, jer bolje da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. Ako te tvoja desna ruka navodi na grijeh, odsijeci je i baci od sebe, jer je bolje da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao." (Mat. 5:29-30). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Obzirom da sam od braće kršćana dobio zaista iscrpno objašnjenje o shvatanju pakla, na čemu se zahvaljujem, ove citate koje je Selkoba naveo volio bih da neko ako ima vremena protumači!Hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Obzirom da sam od braće kršćana dobio zaista iscrpno objašnjenje o shvatanju pakla, na čemu se zahvaljujem, ove citate koje je Selkoba naveo volio bih da neko ako ima vremena protumači!HvalaМислим да то не требамо буквално схватити. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Obzirom da sam od braće kršćana dobio zaista iscrpno objašnjenje o shvatanju pakla, na čemu se zahvaljujem, ove citate koje je Selkoba naveo volio bih da neko ako ima vremena protumači!Hvala У тим цитатима Христос упозорава на последице греха, али Бог није извор тих мука него људски грех. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Obzirom da sam od braće kršćana dobio zaista iscrpno objašnjenje o shvatanju pakla, na čemu se zahvaljujem, ove citate koje je Selkoba naveo volio bih da neko ako ima vremena protumači!Hvala У тим цитатима Христос упозорава на последице греха, али Бог није извор тих мука него људски грех. Ono što se navodi u citatima jeste da će ljudi u ognju goriti na mukama u paklu,da li sam pogrešno razumio?Ako imate tumačenje od vaših učenih tih stihova, zamolio bih! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Obzirom da sam od braće kršćana dobio zaista iscrpno objašnjenje o shvatanju pakla, na čemu se zahvaljujem, ove citate koje je Selkoba naveo volio bih da neko ako ima vremena protumači!Hvala У тим цитатима Христос упозорава на последице греха, али Бог није извор тих мука него људски грех. Ono što se navodi u citatima jeste da će ljudi u ognju goriti na mukama u paklu,da li sam pogrešno razumio?Ako imate tumačenje od vaših učenih tih stihova, zamolio bih! То је доста добро објашњено у тексту који сам ти навео изнад: http://veroucitelji.googlepages.com/Ognjena_reka_-_Kalomiros.doc Укратко - тачно је да ће се људи мучити у паклу, али Бог није извор тих мука. Бог све људе воли и жели да спаси. Ми смо сада привремено "слепи" (од Адамовог греха - Постање 3:21) за истину о Богу и себи, али када Христос поново дође он ће завршити то привремено стање. Ево замисли да сада одједном људске душе постану потпуно видљиве и отворене, да можемо да видимо свакоме све унутрашње мисли, тајне и жеље. Како би то људи доживели? Онај коме су мисли и жеље чисте, био би срећан. А како би доживео онај ко у срцу гаји мржњу и зле жеље? Он би у паници покушао да се негде сакрије од "огња" истине који га боли и пече. Шта је узрок тој његовој муци? Ето то ће Христос урадити када доће - скинуће нам "хаљине од коже" које привремено сакривају наше унутрашње биће и откриће све наше мисли и све наше тајне. Неки ће то доживети као велику радост, а други као пакао, јер неће имати где да се сакрију. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Ko je onda stvorio Pakao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Zahvaljujem na objašnjenju za pakao brate Zvonko! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Молим лепо, претпостављам да је онда и питање изнад разјашњено. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Za stvaranje pakla nije, jer ako postoji kao što si lijepo rekao da postoji onda ko ga je stvorio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Za stvaranje pakla nije, jer ako postoji kao što si lijepo rekao da postoji onda ko ga je stvorio! Пакао није нешто што постоји само по себи, него постоји само у створеном бићу које се одвоји од Бога. Дакле, људи сами себи стварају пакао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Wow znaci ljudi imaju dobre moci stvoriti nesto sto draje vjecno.Sad pripisujes ljudima nadnaravne moci.Mozes li pojasniti to sa mojim stihovima navedenim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Ko je stvorio vulkane,zemljotrese,poplave,cunamije,propadanje i klizanje zemlje i ostale ovozemaljske kataklizme znane i neznane? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Мислио сам да и муслимани имају веровање да је творевина ,,пала'' кроз Адамов грех. У томе ,,паду'' творевина ,,тугује и уздише''.. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука