Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Бог је све створио да би се на крају Оваплотио (=Очовечио) Логос.

Најбоље је да у миру - и муслимани и хришћани, дочекамо други Долазак Христов. :)

slažemo se!Dabogda mi u miru uvijek bili!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Толико смо толерантни према муслиманима када критикују нашу веру. Али треба ипак рећи да је богохулно постојање смрти приписати Богу.

Bratac, ovdje pričaš sa nehriščanima kao što ja pričam sa nemuslimanima!Neki vaši stavovi su bogohulni po islamu i obratno1Ovo je dijalog i svi iznosimo naše stavove!niko ovdje neide s ciljem da ponižava ničije!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Znate sta,

Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt)

http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm

Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe?

gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba?

U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek.

A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним.

Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt...

kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu

Ми ипак не мислимо да је Бог извор смрти.

Ne znam sta znaci izvor smrti

nego Bog je Onaj koji je stvorio smrt, svijet i ljude

Ako ti mislis da je neko drugi imao udjelka u tome pojasni

По којој логици је БОГ створио смрт?

odgovoreno je na ovo pitanje!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Bog samo kaze "Budi-i ono bude"

On je stvorio SVE pa i smrt-nema uopste potrebe da je pobjedjuje

По вама је БОГ зао јер је и зло створио?

То да је БОГ створио смрт је тренутно ваше схватање па ајде да се задржимо на томе.

Bog samo kaze i smrt nestane jer je On i stvorio

Znaci nema potrebe da Bog postane covjek i pobijedi smrt

И како ви доказујете да Аллах има већу моћ од смрти?

Pa cekaj sad malo

Bog je sve stvorio jel tako?

Ademu a.s. i Havi dao vjecni zivot pa kad su zgrijesili spustio ih na zemlju i rekao da ce zivjeti jedan dio -znaci da ce umrijeti-znaci Bog je stvorio smrt jer je On Svemocan i On je sve stvorio

A kako je onda kod vas?Ko je stvorio smrt?

Подели на овим сајтовима

Znate sta,

Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt)

U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek.

A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним.

Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt...

kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu

БОГ ништа не мора него је по Својој слободној вољи изабрао тај начин да докаже човјеку да је Он јачи од смрти.

БОГ није створио смрт него је смрт од злоупотријебљене слободне воље.

brate onda vi nevjerujete da je Bog Tvorac svega! Onda postoje stvorenja koja Bog nije stvorio!Rušite samim time jedno shvatanje koje je i po vašoj vjeri a to je da je bog stvoritelj svega!Zatim onda Bog nije savršen!Zašto?Zato što ako Je kosmos stvoren a postoje neka stvorenja koja nisu stvorena od Boga , onda je cjeli poso stvaranja krnjav!A Bogu svojstvo krnjavosti ne pripada!

Bog je stvorio i život i smrt!Bog je stvorio i dobro i zlo!

Bog je stvorio i mene i tebe i usmrtit će nas i pitati za ono što smo učinili!

Ми вјерујемо да је БОГ творац природе цјелокупне твари а то значи да вјерујемо да је БОГ све створио добро.Злоупотреба добра је од оног ко има слободну вољу која му је дата из разлога што је БОГ поштујући слободну вољу дао људима и анђелима да бирају.Ако тврдите да је БОГ infinnimum bonum et summum malum,како је говорио Јунг и древни јеретик Василид или Базилид онда ви не признајете категорију моралног човјека јер ако је човјек по вама зао он чини по Аллаху и ако је човјек добар онда истовремено чини и по Аллаху и контра Аллаху.

Подели на овим сајтовима

То да је БОГ створио смрт је тренутно ваше схватање па ајде да се задржимо на томе.

Pa cekaj sad malo

Ademu a.s. i Havi dao vjecni zivot pa kad su zgrijesili spustio ih na zemlju i rekao da ce zivjeti jedan dio -znaci da ce umrijeti-znaci Bog je stvorio smrt jer je On Svemocan i On je sve stvorio

Смрт  је плата за гријех.Адам је згријешио тако што се удаљио од БОГА.БОГ му је рекао:Ако Адаме не будеш био са Мном бићеш против Мене.Бити са БОГОМ значи обитавати у вјечности а бити против БОГА значи обитавати у смрти.То бирамо ми јер ако ми то не бирамо онда се не разликујемо од живуљки.

Подели на овим сајтовима

Znate sta,

Ми ипак не мислимо да је Бог извор смрти.

Ne znam sta znaci izvor smrti

nego Bog je Onaj koji je stvorio smrt, svijet i ljude

Ako ti mislis da je neko drugi imao udjelka u tome pojasni

По којој логици је БОГ створио смрт?

odgovoreno je na ovo pitanje!

Гдје?

Подели на овим сајтовима

Бог је створио човека слободним. И у Библији пише да Бог упозорава Адама ће се овај ,,умрети'' ако сагреши, односно ако прекине однос са Богом. То се и десило. Дакле, смрт је била претња Адаму, јер је Адам створење које не може вечно постојати ако се окрене од Бога. Можете ли то да разумете браћо муслимани?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Дијалог, јел чекате долазак Христов?

Naravno!

То је дивно. Само покушајте мало да размислите о хришћанским аргументима. Не баш од свих хришћана (хришћани нису непогрешиви). :) Молите се Богу и биће све у реду.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Шта је вредније - Књига или Човек?

Opet isti problem!

Za nas takvo pitanje nema smisla!

Зар није логично да примат дајете човјеку у односу на књигу јер је књига од човјека?

Čovjeka kao bogočovjeka ne priznajemo! Mi priznajemo Isusa za jednog od najodabranijih poslanika i mi ga volimo možda više nego vi ali ga ne smatramo ništa više osim čovjeka(Poznata stvar)

Po nama bi bili pitanje ispravno Ko je bolji Muhammed ili Isus (alejhima selam) Inače porediti knjigu sa čovjekom ništa ih ne čini zajedničkim i to se kod nas u islamu zove kijasul mea farik_besmisleno poređenje jer nemaju zajedničke osnove!

Naravno za nas je Muhammed najbolej Božije stvorenje!

Погледајте болдовано:оћете да кажете да Куран и Мухамед немају везе једно с`другим?

A Kuran jedina ispravna neiskrivljena knjiga!

A Poznat mi je i stav vaše vjere po ovim pitanjima!

Да је Куран једина исправна књига:није јер није доказано.

Brate Karađaorđe, nije u tom kontekstu:Kada se vrši komparacija, ona se vrši između nečeg srodnog:Npr komparacija između starog zavjeta i Kurana:Ono što im je zajedno to je da su knjige od Boga , e među njima se vrši komparacija.komparaciju možemo napraviti između Isaa, mojsija i muuhammeda, imaju isti osnov!A nemožemo komparaciju vršiti između Muhameda (a.s)i Kurana.Kuran je knjiga od Boga a Muhammed je čovjek!Zbog toga mi to nazivamo kijas bez osnove!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Pa cekaj sad malo

Смрт  је плата за гријех.Адам је згријешио тако што се удаљио од БОГА.БОГ му је рекао:Ако Адаме не будеш био са Мном бићеш против Мене.Бити са БОГОМ значи обитавати у вјечности а бити против БОГА значи обитавати у смрти.То бирамо ми јер ако ми то не бирамо онда се не разликујемо од живуљки.

Ko jekod vas dao smrt? Bog?to i jos nisi odgovorio

KOd nas su Adem a.s. i Hava se pokajali i Allah swt je prihvatio pokajanje

A smrt je od Allaha swt

Kuran 2

35. I Mi rekosmo: "O Ademe, živite, ti i žena tvoja, u džennetu i jedite u njemu koliko god želite i odakle god hoćete, ali se ovom drvetu ne približujte pa da sami sebi nepravdu nanesete!"

36. I šejtan ih navede da zbog drveta posrnu i izvede ih iz onoga u čemu su bili. "Siđite!" – rekosmo Mi – "jedni drugima ćete neprijatelji biti, a na Zemlji ćete boraviti i do roka određenog živjeti!"

37. I Adem primi neke riječi od Gospodara svoga, pa mu On oprosti; On, doista prima pokajanje, On je milostiv.

38. Mi rekosmo: "Silazite iz njega svi! Od Mene će vam uputstvo dolaziti, i oni koji uputstvo moje budu slijedili – ničega se neće bojati i ni za čim neće tugovati.

39. A onima koji ne budu vjerovali i knjige Naše budu poricali – biće stanovnici džehennema; u njemu će vječno ostati."

Подели на овим сајтовима

Nije Bog general koji šalje svoje poslanike da ginu umesto njega a on je na sigurnom u svojoj kancelariji!

A nije ni pijun koji treba da bude žrtvovan, bez obzira o kakvim ciljevima se radilo!

А ко је то БОГОМ управљао?Познато је да пионима управљају.

valjda otac koji je na nebesima bio dok je bog Isus bio na zemlji( od trojedne jednotrojna osobina božija)!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Znate sta,

brate zbog ovakvog shvatanja si ti hrišćanin a ja nisam!

Не,то показује здраву емпиријску провјеру.То нужно нема везе са Хришћанством.Рецимо да има везе са правом колико са Хришћанством.

Obzirom da smo davno na početku odbacili nauku i razum kao faktore koji će nas dovesti do istine onda nam ništa ne preostaje osim da se ubjeđujemo!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...