Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Само кратко појашњење ....

Једино је Бог као Бог, бесмртан и носилац бемртности.

Сва твар је смртна по својој природи : људи, животиње, планете....

Бог у својој најбољој намери ствара Адама (човечанство) да би живео вечно .....

Адам (човечанство) је сторен за вечност, међутим, будући да је створен и да је твар, и да нема у себи бесмртне енергије живота као што их Бог, sui generis , он потецијално носи смрт у себи. То се и догодило "постао је смртан" онда када се одвоји од Бога, односно када се одвоји од јединог Извора живота и вечности....Само у заједници са Бесмртним и ти постајеш бесмртан.

...дакле, Бог када ствара, он увек ствара ЗА живот, ЗА вечност, ЗА бесмртност. Бог је створи живот (Адама) не за смрт. Међутим , Адам је тај који има слободну вољу, он је тај који бира .....

Бог као Апсолут, као Саможивот, као Светлост, као апсолутна Доброта....... не може да ствара "негативне категорије" : смрт, грех, зло .... Ове ствари се јављају од стране човека као лоша употреба (злоупотреба) добра.

Дакле, зло је злоупотреба доброг

смрт је злоупотреба живота (одвајање од Извора живота- Бога)

грх је злоупотреба врлине

Подели на овим сајтовима

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Адам (човечанство) је сторен за вечност, међутим, будући да је створен и да је твар, и да нема у себи бесмртне енергије живота као што их Бог, sui generis , он потецијално носи смрт у себи. То се и догодило "постао је смртан" онда када се одвоји од Бога, односно када се одвоји од јединог Извора живота и вечности....Само у заједници са Бесмртним и ти постајеш бесмртан.

Lijepi moj brat!

ali brate ko je stvorio tu tvar koju nosi svaki čovjek u sebi, koja ga čini smrtnikom!Onaj koji je to stvorio stvorio je i smrt!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ovo je zona sumraka :)

Po vama znaci smrt je oduvijek postojala paralelno sa Bogom

Ај нам само објасни како си дошао до овог закључка јер ово нико није поменуо нити је дао импликације за овако нешто.

ako nisi sa Bogom onda si smrtan

Ако слободно изабереш.

znaci sve zivotinje koje je Bog stvorio nisu sa Bogom jer su smrtne-a Bog ih stvorio-zbunjujuce

Одакле ми знамо да ли су животиње биле смртне прије пада?

Не знам какве везе сад имају животиње.Животиња је створена да служи човјеку  нема слободну вољу.

Подели на овим сајтовима

Оћете ли да кажете да Куран и Мухамед немају исти основ?

Kuran je knjiga od Boga

A Muhamed je čovjek kojeg je Allah učinio Poslanikom!Knjiga i čovjek nemaju isti osnov!

Kuran je Božiji govor objavljen Muhammedu a Muhammed je božije stvorenje!

Ево Селкоба рече горе да имају исти основ.

Подели на овим сајтовима

Znate sta,

Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt)

http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm

Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe?

gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba?

U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek.

A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним.

Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt...

kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu

БОГ ништа не мора него је по Својој слободној вољи изабрао тај начин да докаже човјеку да је Он јачи од смрти.

БОГ није створио смрт него је смрт од злоупотријебљене слободне воље.

brate onda vi nevjerujete da je Bog Tvorac svega! Onda postoje stvorenja koja Bog nije stvorio!Rušite samim time jedno shvatanje koje je i po vašoj vjeri a to je da je bog stvoritelj svega!Zatim onda Bog nije savršen!Zašto?Zato što ako Je kosmos stvoren a postoje neka stvorenja koja nisu stvorena od Boga , onda je cjeli poso stvaranja krnjav!A Bogu svojstvo krnjavosti ne pripada!

Bog je stvorio i život i smrt!Bog je stvorio i dobro i zlo!

Bog je stvorio i mene i tebe i usmrtit će nas i pitati za ono što smo učinili!

Ми вјерујемо да је БОГ творац природе цјелокупне твари а то значи да вјерујемо да је БОГ све створио добро.Злоупотреба добра је од оног ко има слободну вољу која му је дата из разлога што је БОГ поштујући слободну вољу дао људима и анђелима да бирају.Ако тврдите да је БОГ infinnimum bonum et summum malum,како је говорио Јунг и древни јеретик Василид или Базилид онда ви не признајете категорију моралног човјека јер ако је човјек по вама зао он чини по Аллаху и ако је човјек добар онда истовремено чини и по Аллаху и контра Аллаху.

Ovdje je maratonsko odgovaranje!

znači po vama Bog nije stvorio zlo, nije stvorio smrt, to su mi novi podaci, što još nije stvorio?

a ako to On nije stvorio ko je onda to stvorio? Onda imamo još jednog Stvoritelja!!!!

UUUh!

A ovo dole što si brate naveo, nije tako ,čovjek ima slobodnu volju!

Ја сам написао да је БОГ створио све добро а да је зло злоупотреба тога од оног који има сободну вољу а не од БОГА.

Даље,идемо простом логиком:може ли БОГ да гријеши и да чини зло?

brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Још једном понављам јер је јако битно :

Бог као Апсолут, као Саможивот, као Светлост, као апсолутна Доброта, као апсолутна Љубав....... не може да ствара "негативне категорије" : смрт, грех, зло .... Ове ствари се јављају од стране човека као лоша употреба (злоупотреба) добра. 

Подели на овим сајтовима

Lijepi moj brat!

ali brate ko je stvorio tu tvar koju nosi svaki čovjek u sebi, koja ga čini smrtnikom!Onaj koji je to stvorio stvorio je i smrt!

Ко је убио самоубицу?

Подели на овим сајтовима

Kuran je knjiga od Boga

A Muhamed je čovjek kojeg je Allah učinio Poslanikom!Knjiga i čovjek nemaju isti osnov!

Kuran je Božiji govor objavljen Muhammedu a Muhammed je božije stvorenje!

Ево Селкоба рече горе да имају исти основ.

Brat Eniz je rekao ono sto sdam i ja rekao

A ti navedi sta sam ja rekao

Muhamed s.a.w.s je prenosio Bozije rijeci.gdje je problem?

Подели на овим сајтовима

Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи.

Подели на овим сајтовима

Melek Gabrijel je Muhameda s.a.w.s u pecini tri puta stisnuo i rekao mu "CITAJ"!

Melek Gabrijel je Kuran Ajet po Ajet 23 godine po potrebi Muhamedu s.a.w.s od Allaha swt prenosio a Muhamed s.a.w.s je to dalje prenosio ljudima.Nijedna rijec iz Kurana nije Muhamedova s.a.w.s nego Bozija

To je veza

Al-Alaq (96) - Ugrušak Mekka – 19 ajeta

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

1. Čitaj, u ime Gospodara tvoga koji stvara,

2. stvara čovjeka od ugruška!

3. Čitaj, plemenit je Gospodar tvoj,

4. koji poučava peru,

5. koji čovjeka poučava onome što ne zna.

6. Uistinu, čovjek se uzobjesti

7. čim se neovisnim osjeti,

8. a Gospodaru tvome će se, doista, svi vratiti!

Значи ви муслимани ипак можете да бирате између човјека и књиге?

Brate moj nemoj tako!Pitanje nema smisla!

Ja tebi odgovorih o prirodi ičovjeka i knjige odgovr je na to:

Ja vas ostavljam na dvije stvari ako budete ih slijedili nikada nečete zalutati a to su Kuran i sunnet!I jedno i drugo!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

1 Mojsijeva 3

16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

Jn. 16:21, 1 Tim. 2:15

17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka;

1 Moj. 8:21, Jov 5:7, Prop. 2:23

18 Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko;

19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti.

Pa ko je stvorio lose?

Подели на овим сајтовима

Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи.

???

Не знам шта је нејасно:тврдите да је БОГ творац зла?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...