Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Само кратко појашњење .... Једино је Бог као Бог, бесмртан и носилац бемртности. Сва твар је смртна по својој природи : људи, животиње, планете.... Бог у својој најбољој намери ствара Адама (човечанство) да би живео вечно ..... Адам (човечанство) је сторен за вечност, међутим, будући да је створен и да је твар, и да нема у себи бесмртне енергије живота као што их Бог, sui generis , он потецијално носи смрт у себи. То се и догодило "постао је смртан" онда када се одвоји од Бога, односно када се одвоји од јединог Извора живота и вечности....Само у заједници са Бесмртним и ти постајеш бесмртан. ...дакле, Бог када ствара, он увек ствара ЗА живот, ЗА вечност, ЗА бесмртност. Бог је створи живот (Адама) не за смрт. Међутим , Адам је тај који има слободну вољу, он је тај који бира ..... Бог као Апсолут, као Саможивот, као Светлост, као апсолутна Доброта, као апсолутна Љубав....... не може да ствара "негативне категорије" : смрт, грех, зло .... Ове ствари се јављају од стране човека као лоша употреба (злоупотреба) добра. Bratac:Ovdje se dvije doktrine razilaze i nemaju dodirnih tačaka po ovom pitanju!Sada je pitanje ko prihvata jednu a ko drugu!Po nama bog js stvorio dobro i zlo, grijeh i plemenitost on je Tvorac svega1Čovjeku je sve objašnjeno ali čovjek ima slobodnu volju i po njoj odlučuje što će uraditi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. ??? Не знам шта је нејасно:тврдите да је БОГ творац зла? Da ponovim1 Mojsijeva 3 16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar. Jn. 16:21, 1 Tim. 2:15 17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka; 1 Moj. 8:21, Jov 5:7, Prop. 2:23 18 Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko; 19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti. Pa ko je stvorio lose? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Оћете ли да кажете да Куран и Мухамед немају исти основ?Kuran je knjiga od Boga A Muhamed je čovjek kojeg je Allah učinio Poslanikom!Knjiga i čovjek nemaju isti osnov! Kuran je Božiji govor objavljen Muhammedu a Muhammed je božije stvorenje! Ево Селкоба рече горе да имају исти основ. Brat Eniz je rekao ono sto sdam i ja rekao A ti navedi sta sam ja rekao Muhamed s.a.w.s je prenosio Bozije rijeci.gdje je problem? А како немају исти основ кад су по вама оба од Аллаха? Замислимо ситуацију:имате писмено сведочење неког лица и имате усмено сведочење неког лица.Ко је је по вама вјеродостојније? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Још једном понављам јер је јако битно : Бог као Апсолут, као Саможивот, као Светлост, као апсолутна Доброта, као апсолутна Љубав....... не може да ствара "негативне категорије" : смрт, грех, зло .... Ове ствари се јављају од стране човека као лоша употреба (злоупотреба) добра. Kristalno si jasan bratac! bog iako je stvorio zlo nevoli da se čini ali čovjek svojom voljom odlučuje dali će ili neće učiniti ono što je Bogu mrsko! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Само кратко појашњење .... Једино је Бог као Бог, бесмртан и носилац бемртности. Сва твар је смртна по својој природи : људи, животиње, планете.... Бог у својој најбољој намери ствара Адама (човечанство) да би живео вечно ..... Адам (човечанство) је сторен за вечност, међутим, будући да је створен и да је твар, и да нема у себи бесмртне енергије живота као што их Бог, sui generis , он потецијално носи смрт у себи. То се и догодило "постао је смртан" онда када се одвоји од Бога, односно када се одвоји од јединог Извора живота и вечности....Само у заједници са Бесмртним и ти постајеш бесмртан. ...дакле, Бог када ствара, он увек ствара ЗА живот, ЗА вечност, ЗА бесмртност. Бог је створи живот (Адама) не за смрт. Међутим , Адам је тај који има слободну вољу, он је тај који бира ..... Бог као Апсолут, као Саможивот, као Светлост, као апсолутна Доброта, као апсолутна Љубав....... не може да ствара "негативне категорије" : смрт, грех, зло .... Ове ствари се јављају од стране човека као лоша употреба (злоупотреба) добра. Bratac:Ovdje se dvije doktrine razilaze i nemaju dodirnih tačaka po ovom pitanju!Sada je pitanje ko prihvata jednu a ko drugu!Po nama bog js stvorio dobro i zlo, grijeh i plemenitost on je Tvorac svega1Čovjeku je sve objašnjeno ali čovjek ima slobodnu volju i po njoj odlučuje što će uraditi! Tacno takoKuran 2 255. Allah je – nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna – drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvata i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. bog je stvorio i Sotonu koji nagovara na zlo ljude da li je onda bog stvorio suprotnost sebi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. ??? Не знам шта је нејасно:тврдите да је БОГ творац зла? Da ponovim1 Mojsijeva 3 16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar. Jn. 16:21, 1 Tim. 2:15 17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka; 1 Moj. 8:21, Jov 5:7, Prop. 2:23 18 Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko; 19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti. Pa ko je stvorio lose? Па то лоше је кренуло од пада Адамовог,пад Адамов је изазвао промјену у цијелој творевини а не БОГ. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Брате Дијалог, по хришћанству је недопустиво рећи да је Бог створитељ греха, смрти и зла.... Јер Бог нема те атрибуте негативности и по нама не приличи Богу да тако нешто створи. Зато што Бог једино што ствара, и може да створи и хоће да створи је добро пошто је Он апсолутна Доброта и и апсолитни Живот. Он никако не поседује у себи рушилачке особине, категорије и моћи.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 поздрав и од мене за брата Само дијалог ! brate očigledno je neslaganje u vjerskim pitanjima između nas dvojice kao što je i očigledno poštovanje koje ukazujemo jedan prema drugom i ubjeđen sam da je ono bez i najmanjeg vida šminkanja!Takvih ljudi sam malo u životu upoznao!Ti si što bi bosanac rekao prava ljudeskara ili čojek ipo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. bog je stvorio i Sotonu koji nagovara na zlo ljude da li je onda bog stvorio suprotnost sebi! Није БОГ створио Сотону.Сотона је ђаво,отпали анђео.БОГ је анђеле створио добре,са слободном вољом и дио њих је отпао слободном вољом. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. bog je stvorio i Sotonu koji nagovara na zlo ljude da li je onda bog stvorio suprotnost sebi! За Сотону исто важи као и за Адама. Он је створен као добар анђео....после је пао (исто као и човек). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. ??? Не знам шта је нејасно:тврдите да је БОГ творац зла? Da ponovim1 Mojsijeva 3 16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar. Jn. 16:21, 1 Tim. 2:15 17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka; 1 Moj. 8:21, Jov 5:7, Prop. 2:23 18 Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko; 19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti. Pa ko je stvorio lose? Па то лоше је кренуло од пада Адамовог,пад Адамов је изазвао промјену у цијелој творевини а не БОГ. A ko je to lose naredio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 1 Mojsijeva 3 16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar. Ko ce joj muke zadati? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 поздрав и од мене за брата Само дијалог ! brate očigledno je neslaganje u vjerskim pitanjima između nas dvojice kao što je i očigledno poštovanje koje ukazujemo jedan prema drugom i ubjeđen sam da je ono bez i najmanjeg vida šminkanja!Takvih ljudi sam malo u životu upoznao!Ti si što bi bosanac rekao prava ljudeskara ili čojek ipo! Брате, ово што пишеш за нас је јасно као пролетњи дан ! :cheesy2: grouphug algabacaju Наравно, сада водимо дијалог и наравно да постоје различита гледишта и ставови.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Оћете ли да кажете да Куран и Мухамед немају исти основ?Kuran je knjiga od Boga A Muhamed je čovjek kojeg je Allah učinio Poslanikom!Knjiga i čovjek nemaju isti osnov! Kuran je Božiji govor objavljen Muhammedu a Muhammed je božije stvorenje! Bog ti dao svako dobro brate:U tom kontekstu ti neodgovorih.kada je u pitanju istina i prenošenje istine naravno isti je osnov!Ali kada je u pitanju Muhammed a.s. kao stvorenje a Kuran kao Božiji govor onda je različit kontekst!Vrati se na odgovor po ovom pitanju. Ahjeste se ražestili za praznike!Šta ste večerali kad ovako možete pisati nemogu vas pofatati sve što napišete1 Ево Селкоба рече горе да имају исти основ. Brat Eniz je rekao ono sto sdam i ja rekao A ti navedi sta sam ja rekao Muhamed s.a.w.s je prenosio Bozije rijeci.gdje je problem? А како немају исти основ кад су по вама оба од Аллаха? Замислимо ситуацију:имате писмено сведочење неког лица и имате усмено сведочење неког лица.Ко је је по вама вјеродостојније? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука