Milan Nikolic Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Дијалог, јел чекате долазак Христов? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 У реду је разговарати се неким ко нешто зна. Али када се неко покаже као дете, а глуми неко знање, онда коментари о томе не могу бити неумесни. Заиста је дегутантно с таквима разговарати. Иначе, где се у вашој вери говори да је ,,Бог створио смрт''? По вама је онда Бог створио и топ и сабљу и благословио набадање на колац. Јел тако? Бог је створио опасач од динамита? Дакле, Бог није створио смрт, већ је она производ човекове слободне воље. Све што је створено је по природи смртно, али смрт се не би пројавила, јер је човек требао да је превазиђе, односно да постане бог - што значи бесмртан - по благодати. Садашње постојање света није исто као у првом моменту стварања. Створени свет је требало да пројави слободну вољу која је додељена човеку, као бићу који је ,,по лику и подобију Божијем''. Наиме, Бог не жели вечне аутомате, или механичне војнике - вернике, већ хоће слободну децу Своју. Milane MIlane pa ja sam od tebe malo visi nivo ocekivao.Ne na ovaj nacin,nacin vrijedjanja i omalovazavanja ljudi.Ja necu da napisem ovdje ko sam i sta sam jer moji postovi govore dovoljno o tome da sam ja daleko od toga "У реду је разговарати се неким ко нешто зна. Али када се неко покаже као дете, а глуми неко знање, онда коментари о томе не могу бити неумесни. Заиста је дегутантно с таквима разговарати." A i ovaj tvoj komentar samo to i potvrdjuje.Kao i uvijek najbolja taktika je pokusaj sugovornika naljutiti uvrijediti ne bi li on nesto u ljutnji rekao. 0311_womens Samo da znas da ovakvi postovi ne smiju da budu ovdje tolerisani pa bih zaolio administratore da ovo tvoje ponasanje opomenu tako da ili razgovaras na nivou koji ovaj forum pruza ili da odes na ulicu pa tamo razgovaraj sa komsijama i u kafani na taj nacin.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 jos ovo Milane Kuran 15 9. Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti! 10. I prije tebe smo poslanike prijašnjim narodima slali 11. i nijedan im poslanik nije došao, a da mu se nisu narugali. 12. Eto tako Mi Kur’an uvodimo u srca nevjernika, Pa Poslanici su imali tezak zivot a mi obicni vjernici ne treba da se zalimo ima Milana i bice ih... 0311_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Samo vi nastavite sa komentarima!Zanimljivi komentari!Braća kršćani ovoj temi bi trebali dti velik doprinos! Да ли би Бог дозволио да куран књига буде уништена једном за свагда тако да је више никада и нигде не буде у свету? Да поновим... 0311_womens Brate Allah dž.š je zagarantovao da će ova vjera biti sačuvana od iskrivljenja i to na dva načina:1)Ajet :mi smo objavili Kuran i mi ćemo ga čuvati( Allah garantuje njegovo čuvanje) 2)Mi smo Kuran učinili lahkim za pamčenje ima li onog koji pouku uzima!(ajet) Ovdje nas Allah obavještava da je učinio Kuran lahkim za pamčenje:Stotine hiljada muslimana su hafizi (oni koji znaju napamet)Kurana.Sam sam sebi primjer u jednom danu šest stranica Kurana sam učio napamat i to kada arapski nisam baš ni razumio bog zna kako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Шта је вредније - Књига или Човек?Opet isti problem!Za nas takvo pitanje nema smisla! Зар није логично да примат дајете човјеку у односу на књигу јер је књига од човјека? Čovjeka kao bogočovjeka ne priznajemo! Mi priznajemo Isusa za jednog od najodabranijih poslanika i mi ga volimo možda više nego vi ali ga ne smatramo ništa više osim čovjeka(Poznata stvar) Po nama bi bili pitanje ispravno Ko je bolji Muhammed ili Isus (alejhima selam) Inače porediti knjigu sa čovjekom ništa ih ne čini zajedničkim i to se kod nas u islamu zove kijasul mea farik_besmisleno poređenje jer nemaju zajedničke osnove! Naravno za nas je Muhammed najbolej Božije stvorenje! Погледајте болдовано:оћете да кажете да Куран и Мухамед немају везе једно с`другим? A Kuran jedina ispravna neiskrivljena knjiga! A Poznat mi je i stav vaše vjere po ovim pitanjima! Да је Куран једина исправна књига:није јер није доказано. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Znate sta, Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt) http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe? gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba? U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek. A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним. brate zbog ovakvog shvatanja si ti hrišćanin a ja nisam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Nije Bog general koji šalje svoje poslanike da ginu umesto njega a on je na sigurnom u svojoj kancelariji!A nije ni pijun koji treba da bude žrtvovan, bez obzira o kakvim ciljevima se radilo! А ко је то БОГОМ управљао?Познато је да пионима управљају. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Заправо најближи одговору је био госн. Карађоз. По Хришћанском веровању Христос Бог би дошао свакако и да није било смрти у свету он би дошао и оваплотио се, даклем узео љуцко тело на себе, обукао се у човека и постао човек, али не из некијех педагошких разлога већ из сасвим личних разлога. Мада и ова прича о смрту није сада после пада искључена , него је и она укључена у разлоге оваплоћења Божијега. Наравно да је Бог могао спасити човека и без оваплоћења и дати му неки нови закон или једноставно оставити га на старом закону Мојсијевом, и да је тако остало човек би имао могућност спасења. Меџутим о чему се ради , није просто поанта на спасавању кроз закон јер и најбољи законодржач закона фарисеј јудејски Савле и апостол Хришћански Павле говори да се законом мало тога шта постиже иако се одржава култна чистоћа и верност закону, ипак човек остаје слаб , ипак и људе закона једнако као и оне који су ван закона коси смрт па и људи закона с склони греху једнако као и они ван закона. Али кроз Христа долази нешто ново а то је благодат којом се спасавају Хришћани, дакле не само простим држањем и испуњавањем закона већ и силом Божијом која се даје кроз свете преображавајуће тајне једне нове -новозаветне заједнице - Цркве која је једно мистично тело које уједињује уједно Бога и човека како у Христу оваплоћеном тако и као заједницу верног народа и Бога у Христу као заједници Хришћанској и благодатној која надилази закон. Такође победа над смрћу коју ми Хришћани данас и ових пасхалних дана славимо је значајна али није главни разлог Христовог оваплоћења. Но кроз ову победу ми примамо општу победу над смрћу и имамо веру у опште васкрсење људи. Блискост са Богом коју остварују Хришћани захваљујући Цркви која је заједница Бога и човека је резултат овог оваплоћења Христовог а потпуно стран осећај оним монотеистима који немају Цркву и овај доживљај јединства. Ово јединство је уједно спасавајуће за човека јер оно даје ту неопходну слободу кроз благодат, слободу од греха и слободу од понављања греха кроз преображај човека. Као што се преображава дете у присуству својих родитеља и бива сигурно и срећно , бива радосно и испуњено , тако и човек у породици Цркве где је Бог његов родитељ бива преображен. Као дете без родитеља несигурно у страховима, осуђено на трпљење искушења и суровост овога палога света па и само временом постане сурово како према себи тако и према другима , тако бива са оним човеком који нема могућност заједнице са својим небеским родитељем , заједнице која се остварује само у Цркви. Чути приче о свом родитељу који је негде далеко а никада га не видети није исто са имати свога родитеља увек присутног и увек доступног . Ово је такође један од разлога оваплоћења Божијег. Довољно је отићи у једно сиротиште и видети веру оне деце која никада нису видела свог родитеља или које су родитељ напустили. Благодат о којој говорим је присутна у Цркви источној и свако ко дође у ту породицу моћи ће ако је имало искрен да је види и доживи. О тој благодати говори апостол Павле. О тој благодати Говори Христос. То је сила која спасава и преображава палог човека. Јасно је да је потребан закон , закон је путоказ , али је бесмислен путоказ ако немаш пут и превоз. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Шта је вредније - Књига или Човек?Opet isti problem!Za nas takvo pitanje nema smisla! Зар није логично да примат дајете човјеку у односу на књигу јер је књига од човјека? Čovjeka kao bogočovjeka ne priznajemo! Mi priznajemo Isusa za jednog od najodabranijih poslanika i mi ga volimo možda više nego vi ali ga ne smatramo ništa više osim čovjeka(Poznata stvar) Po nama bi bili pitanje ispravno Ko je bolji Muhammed ili Isus (alejhima selam) Inače porediti knjigu sa čovjekom ništa ih ne čini zajedničkim i to se kod nas u islamu zove kijasul mea farik_besmisleno poređenje jer nemaju zajedničke osnove! Naravno za nas je Muhammed najbolej Božije stvorenje! Погледајте болдовано:оћете да кажете да Куран и Мухамед немају везе једно с`другим? A Kuran jedina ispravna neiskrivljena knjiga! A Poznat mi je i stav vaše vjere po ovim pitanjima! Да је Куран једина исправна књига:није јер није доказано. Kuran 2 87. I Mi smo Musau Knjigu dali i poslije njega smo jednog za drugim poslanike slali, a Isau, sinu Merjeminu, očigledne dokaze dali i Džibrilom ga pomogli. O kad god vam je koji poslanik donio ono što nije godilo dušama vašim, vi ste se oholili, pa ste jedne u laž utjerivali, a druge ubijali. 88. Oni govore: "Naša su srca okorjela." A nije tako, nego je Allah njih prokleo zbog nevjerovanja njihova, i zato je vrlo malo njih koji vjeruju. 89. A kada im Knjiga od Allaha dolazi, koja priznaje kao istiniu Knjigu koju imaju oni – a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili – i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Znate sta, Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt) http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe? gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba? U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek. A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним. brate zbog ovakvog shvatanja si ti hrišćanin a ja nisam! Не,то показује здраву емпиријску провјеру.То нужно нема везе са Хришћанством.Рецимо да има везе са правом колико са Хришћанством. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Znate sta, Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt) http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe? gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba? U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek. A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним. brate zbog ovakvog shvatanja si ti hrišćanin a ja nisam! Не,то показује здраву емпиријску провјеру.То нужно нема везе са Хришћанством.Рецимо да има везе са правом колико са Хришћанством. Bog samo kaze "Budi-i ono bude" On je stvorio SVE pa i smrt-nema uopste potrebe da je pobjedjuje Bog samo kaze i smrt nestane jer je On i stvorio Znaci nema potrebe da Bog postane covjek i pobijedi smrt Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Kuran 2 87. I Mi smo Musau Knjigu dali i poslije njega smo jednog za drugim poslanike slali, a Isau, sinu Merjeminu, očigledne dokaze dali i Džibrilom ga pomogli. O kad god vam je koji poslanik donio ono što nije godilo dušama vašim, vi ste se oholili, pa ste jedne u laž utjerivali, a druge ubijali. Пустимо се сад демагогије,бавимо се доказима. 88. Oni govore: "Naša su srca okorjela." A nije tako, nego je Allah njih prokleo zbog nevjerovanja njihova, i zato je vrlo malo njih koji vjeruju 89. A kada im Knjiga od Allaha dolazi, koja priznaje kao istiniu Knjigu koju imaju oni – a još ranije su pomoć protiv mnogobožaca molili – i kada im dolazi ono što im je poznato, oni u to neće da vjeruju, i neka zato stigne nevjernike Allahovo prokletstvo! Опет иста прича. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Znate sta, Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt) http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe? gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba? U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek. A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним. Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt... kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu БОГ ништа не мора него је по Својој слободној вољи изабрао тај начин да докаже човјеку да је Он јачи од смрти. БОГ није створио смрт него је смрт од злоупотријебљене слободне воље. brate onda vi nevjerujete da je Bog Tvorac svega! Onda postoje stvorenja koja Bog nije stvorio!Rušite samim time jedno shvatanje koje je i po vašoj vjeri a to je da je bog stvoritelj svega!Zatim onda Bog nije savršen!Zašto?Zato što ako Je kosmos stvoren a postoje neka stvorenja koja nisu stvorena od Boga , onda je cjeli poso stvaranja krnjav!A Bogu svojstvo krnjavosti ne pripada!Bog je stvorio i život i smrt!Bog je stvorio i dobro i zlo! Bog je stvorio i mene i tebe i usmrtit će nas i pitati za ono što smo učinili! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 У реду је разговарати се неким ко нешто зна. Али када се неко покаже као дете, а глуми неко знање, онда коментари о томе не могу бити неумесни. Заиста је дегутантно с таквима разговарати. Иначе, где се у вашој вери говори да је ,,Бог створио смрт''? По вама је онда Бог створио и топ и сабљу и благословио набадање на колац. Јел тако? Бог је створио опасач од динамита? Дакле, Бог није створио смрт, већ је она производ човекове слободне воље. Све што је створено је по природи смртно, али смрт се не би пројавила, јер је човек требао да је превазиђе, односно да постане бог - што значи бесмртан - по благодати. Садашње постојање света није исто као у првом моменту стварања. Створени свет је требало да пројави слободну вољу која је додељена човеку, као бићу који је ,,по лику и подобију Божијем''. Наиме, Бог не жели вечне аутомате, или механичне војнике - вернике, већ хоће слободну децу Своју. Milane MIlane pa ja sam od tebe malo visi nivo ocekivao.Ne na ovaj nacin,nacin vrijedjanja i omalovazavanja ljudi.Ja necu da napisem ovdje ko sam i sta sam jer moji postovi govore dovoljno o tome da sam ja daleko od toga "У реду је разговарати се неким ко нешто зна. Али када се неко покаже као дете, а глуми неко знање, онда коментари о томе не могу бити неумесни. Заиста је дегутантно с таквима разговарати." A i ovaj tvoj komentar samo to i potvrdjuje.Kao i uvijek najbolja taktika je pokusaj sugovornika naljutiti uvrijediti ne bi li on nesto u ljutnji rekao. 0311_womens Samo da znas da ovakvi postovi ne smiju da budu ovdje tolerisani pa bih zaolio administratore da ovo tvoje ponasanje opomenu tako da ili razgovaras na nivou koji ovaj forum pruza ili da odes na ulicu pa tamo razgovaraj sa komsijama i u kafani na taj nacin.. Можеш ти брате да оповргаваш Исусово божанство до миле воље. Али то треба да радиш аргументима. Проблем је што муслимани немају теологију. Заиста, не видим одакле смелости да се супротстављате хришћанима немајући конкретне аргументе. Да ли објашњавате биће Божије? Не. Да ли објашњавате биће човечије? Не. Желим покушати да вас упутим да у томе правцу размишљате. Говор о Богу не треба бити слепим вођењем некаквим заповестима, записима, који се нити објашњавају нити оправдавају. Чак и оно што покушате да објасните, то се појављује као психологизирано напрезање. То хришћанско искуство не познаје као аутентично познање Бога. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Bog samo kaze "Budi-i ono bude" On je stvorio SVE pa i smrt-nema uopste potrebe da je pobjedjuje По вама је БОГ зао јер је и зло створио? То да је БОГ створио смрт је тренутно ваше схватање па ајде да се задржимо на томе. Bog samo kaze i smrt nestane jer je On i stvorio Znaci nema potrebe da Bog postane covjek i pobijedi smrt И како ви доказујете да Аллах има већу моћ од смрти? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука