selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Samo vi nastavite sa komentarima!Zanimljivi komentari!Braća kršćani ovoj temi bi trebali dti velik doprinos! Да ли би Бог дозволио да куран књига буде уништена једном за свагда тако да је више никада и нигде не буде у свету? Да поновим... 0311_womens Sorry ne stigoh odgovorit ali ne razumiojem pitanje ipak jedan Ajet na to: Kuran 15:9 9. Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Znate sta, Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt) http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe? gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba? U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek. A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним. Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt... kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu Ми ипак не мислимо да је Бог извор смрти. Ne znam sta znaci izvor smrtinego Bog je Onaj koji je stvorio smrt, svijet i ljude Ako ti mislis da je neko drugi imao udjelka u tome pojasni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt... kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu A uh, al' je degutantno razgovarati s tobom. 0311_womens Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Znate sta, Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt) http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe? gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba? U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek. A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним. Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt... kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu БОГ ништа не мора него је по Својој слободној вољи изабрао тај начин да докаже човјеку да је Он јачи од смрти. БОГ није створио смрт него је смрт од злоупотријебљене слободне воље. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Znate sta, Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt) http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe? gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba? U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek. A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним. Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt... kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu Ми ипак не мислимо да је Бог извор смрти. Ne znam sta znaci izvor smrtinego Bog je Onaj koji je stvorio smrt, svijet i ljude Ako ti mislis da je neko drugi imao udjelka u tome pojasni По којој логици је БОГ створио смрт? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Бог је све створио да би се на крају Оваплотио (=Очовечио) Логос. Најбоље је да у миру - и муслимани и хришћани, дочекамо други Долазак Христов. 0311_womens Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Brate Milane uz dužno poštovanje, lični komentari degutantno je ili nije nisu umjesni! Ovo govorim što zaista do sada su dijalog i razmjene informacija tekli u najboljem redu!Možda je i nekome drugom degutantno na neka pitanja odgovarati ,ali mi smo do sada lične komentare među nama ovdje na ovome forumu izbjegavali!Ono jaranski rečeno neide to! Ovdje je postavljeno nekoliko pitanja i mislim da je red da na njih dam komentar! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 У праву си човјече звани само дијалог. Милане Николићу иако сам љубитељ ладе афтомобила, морам да ти речем да се манеш таког тона дијалога са само дијалогом и осталијем дијалозима, јер заиста не иде то тако. Ако желиш неки монолог потражи члана под тим именом а ми би да наставимо нормално да диванимо само са дијалогом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Треба ли нам Бог који није својим личним примером показао како његови следбеници треба да живе и који није имао трулежно тело? brate Dejane ovdje ćemo odgovoriti na dva načina:Krščani:Reči će treba jer je on došao i žrtvovao se i svojim primjerom pokazao kakav krščanin treba biti kao i njegovu ljubav sa ljudskim rodom! Muslimani: A što bi nam trebao!Bog u Kuranu kaže:I Njemu ništa nije slično! I po našem vjerovanju Bog nikada ne čini djelo kojim će biti ponižena njegova svetost! Nama je Bog salo poslanike u večinu njih i vi vjerujete i oni su nam njihovim životima kao i poslanicama koje su im objavljivane uzori kakvi trebamo biti! Sve nam je objašnjeno! Prvi se neće složiti sa drugima niti drugi sa prvima ali život ide dalje!(Ovdje se može pisati na dugo i naširoko ali pošto ima još pitanja dovoljno je ovo par rečenica) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 У реду је разговарати се неким ко нешто зна. Али када се неко покаже као дете, а глуми неко знање, онда коментари о томе не могу бити неумесни. Заиста је дегутантно с таквима разговарати. Иначе, где се у вашој вери говори да је ,,Бог створио смрт''? По вама је онда Бог створио и топ и сабљу и благословио набадање на колац. Јел тако? Бог је створио опасач од динамита? Дакле, Бог није створио смрт, већ је она производ човекове слободне воље. Све што је створено је по природи смртно, али смрт се не би пројавила, јер је човек требао да је превазиђе, односно да постане бог - што значи бесмртан - по благодати. Садашње постојање света није исто као у првом моменту стварања. Створени свет је требало да пројави слободну вољу која је додељена човеку, као бићу који је ,,по лику и подобију Божијем''. Наиме, Бог не жели вечне аутомате, или механичке војнике - вернике, већ хоће слободну децу Своју. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Шта је вредније - Књига или Човек?Opet isti problem!Za nas takvo pitanje nema smisla!Čovjeka kao bogočovjeka ne priznajemo! Mi priznajemo Isusa za jednog od najodabranijih poslanika i mi ga volimo možda više nego vi ali ga ne smatramo ništa više osim čovjeka(Poznata stvar) Po nama bi bili pitanje ispravno Ko je bolji Muhammed ili Isus (alejhima selam) Inače porediti knjigu sa čovjekom ništa ih ne čini zajedničkim i to se kod nas u islamu zove kijasul mea farik_besmisleno poređenje jer nemaju zajedničke osnove! Naravno za nas je Muhammed najbolej Božije stvorenje! A Kuran jedina ispravna neiskrivljena knjiga! A Poznat mi je i stav vaše vjere po ovim pitanjima! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 У праву си човјече звани само дијалог. Милане Николићу иако сам љубитељ ладе афтомобила, морам да ти речем да се манеш таког тона дијалога са само дијалогом и осталијем дијалозима, јер заиста не иде то тако. Ако желиш неки монолог потражи члана под тим именом а ми би да наставимо нормално да диванимо само са дијалогом. Слободно разговарај како мислиш да треба. Мени дијалог о овим темама не може бити онако као игра... Опростите што је овако мало оштрије. 0311_womens Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Толико смо толерантни према муслиманима када критикују нашу веру. Али треба ипак рећи да је богохулно постојање смрти приписати Богу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 A zasto nam je onda Bog dao Bozije Knjige u kojima stoji kako da zivmo?Dao je nama Hrišćanima gde on svojim primerom prvi ide a mi svi za njim,a u kuranu?ništa brate vi onda za vašim primjerom a mi ćemo za onim što nam u Knjizi je objavljeno!Kao što allah kaže:Vama vaša vjera a meni moja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Nije Bog general koji šalje svoje poslanike da ginu umesto njega a on je na sigurnom u svojoj kancelariji!A nije ni pijun koji treba da bude žrtvovan, bez obzira o kakvim ciljevima se radilo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука