Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Треба ли нам Бог који није својим личним примером показао како његови следбеници  треба да живе и који није имао трулежно тело?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

A zasto nam je  onda Bog dao Bozije Knjige u kojima stoji kako da zivmo?

Dao je nama Hrišćanima gde on svojim primerom prvi ide a mi svi za njim,a u kuranu?

Pa i Kuran govori o Isaa a.s i njegovom primjeru za nas ali kao Poslanik a i o tome kako da slijedimo Boga bez da je On postao covjek

Kuran je citav Uputa kako da zivimo na Allahovom putu

Kuran 19 (dio koji govori o Isaa a.s.)

29. A ona im na njega pokaza. "Kako da govorimo djetetu u bešici?" – rekoše.

30. "Ja sam Allahov rob" – ono reče -, "meni će On Knigu dati i vjerovjesnikom me učiniti

31. i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem,

32. i da majci svojo budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan.

33. I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!’

34. To je Isa, sin Merjemin, - to je prava istina o njemu, - onaj u koga oni sumnjaju.

35. Nezamislivo je da Allah ima dijete, hvaljen neka je On! kad nešto odluči, On za to rekne samo: "Budi!" – i ono bude.

36. Allah je, uisitnu, i moj i vaš Gospodar, zato se klanjajte samo Njemu! To je pravi put.

Kuran 2

1. Elif Lam Mim.

2. Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali;

3. onima koji u nevidljivi svijet budu vjerovali i molitvu obavljali i udjeljivali dio od onoga što im mi budemo davali;

4. i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što je objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali.

5. Njima će Gospodar njihov na pravi put ukazati i oni će ono što žele ostvariti.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

У оваплоћењу Бога Логоса (Сина Божијег) налази се тајна наше вере-тајна Христова. Да се то није десило, свет би отишао ка небићу, одакле је и призван Божијом вољом.

Подели на овим сајтовима

Samo vi nastavite sa komentarima!Zanimljivi komentari!Braća kršćani ovoj temi bi trebali dti velik doprinos!

Да ли би Бог дозволио да куран књига буде уништена једном за свагда тако да је више никада и нигде не буде у свету?

Подели на овим сајтовима

Св.Николај Жички

Језерице, XCIII

Жељени је долазио, и доћи ће опет, а ви говорите: ко ће нам доказати, да је Он Бог?

Питам вас, тамна браћо, и одговорите ми, што вас питам. Кад би ви поручили Богу да дође на земљу, каквог би ви желели да Га видите?

Као човека желели би Га видети, лепшег од свих синова човечјих, моћнијег од свих синова човечјих на речи и моћнијег од свих синова човечјих на делу. Желели би Га видети прекрасна као царевића; не охола него смирена као јагње; који би улазио под наше кровове, и с нама јео и пио, и делио с нама све сем немоћи наше и греха.

Онда вам кажем: ви сте сами доказали, да је Бог био мећу нама. -

Желели би га видети као човека, премда се Он може појавити у сваком телу. Кад говори да говори моћно како никад човек није говорио. Кад ходи по овоме свету, да не ходи као најамник и роб него као господар. Вода и ветрови да Га слушају, људи да Му следују, зли духови да беже од Њега. Да буде од помоћи људима свакога дана: жалосне да теши, болесне да лечи, мртве да васкрсава. Таквога би ми желели Бога међу нама. -

Онда вам кажем: ви сте сами доказали, да је Бог био међу нама. - Желели би, да нам дође не као цар, са богатством, што пропада, и војском, која ишчезава, и блеском, што тамни, - не као цар него као већи од царева. И желели би, да нам дође не као обичан пророк, него као пророковани од почетка времена, који би смео рећи, да је старији од времена; и који би нам прорекао, шта ће бити на крају и после краја времена. И желели би, да нам дође не као свештеник, него као првосвештеник, у коме се огледа све троје у једном: и Бог, и свештеник и жртва. Таквога би ми желели Бога, да се појави међу нама. -

Онда вам кажем: ви сте сами доказали, да је Бог био међу нама. -

Желели би, да брзо дође и да оде, јер Га не би могли издржати на дуго. Но и кад оде, желели би, да Његова реч јечи кроз време и простор, без краја и уставе, и да од Његових стопа гори земља небесним огњем докле земља траје. -

Онда вам кажем: сами сте доказали, да је Бог био међу нама.

Жељени је долазио међу људе баш каквога људи могу пожелети, и још бољи, и још јачи, и још лепши, па су људи, ах, и тада говорили: ко ће нам доказати да је то Бог?

Жељени ће опет доћи, душо моја, као огњени змај долетеће и, ако Га не познаш, одлетеће, и више Га заиста видети нећеш. Устани, душо моја, и не спавај но бди. И утврди у себи слику Жељенога, какав јесте, да би Га познала, када дође.

Нека слике свих светова изиђу из тебе, и нека те Његова слика испуни сву, од истока до запада, и од севера до југа. Да би Га познала, када дође.

Јер ће као огњени змај доћи и отићи, а ти ћеш куњати и говорити: ко ће ми доказати?

Ако ти сама себи не докажеш, нико ти неће доказати.

Ако ти Га не докаже твој вечити живот, доказаће ти Га твоја вечита смрт.

Hristos vaskrse

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Znate sta,

Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt)

http://ikc-berlin.de/bosnisch/html/lailahe-illellah/Allahova-lijepa-imena.htm

Zasto bi covjek bio u potrebi da ima Boga poput sebe?

gdje i u kojem kontekstu se javlja ta potreba?

U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek.

Подели на овим сајтовима

Samo vi nastavite sa komentarima!Zanimljivi komentari!Braća kršćani ovoj temi bi trebali dti velik doprinos!

Да ли би Бог дозволио да куран књига буде уништена једном за свагда тако да је више никада и нигде не буде у свету?

Да поновим... Hristos vaskrse

Подели на овим сајтовима

Znate sta,

Bog u svompostojanju nije onakav niti moze biti onakav kakvim ga ljudi sebi zele predstaviti kroz svoje potrebe i svoja htijenja jer bi onda po tome Bog morao biti odjednom mnogo stosta (ako cemo o licnim zeljama ljudi).Znaci nije poenta ono sto ja zelim,jer svako zeli nesto drugo i mozda ne voli zelju od drugog covjeka, nego je poenta kakvim se On sam u Casnom Kuranu opisao (Imena i Osobine Allaha swt)

U stvari kako se da nazrijeti iz mnogih vasih komentara nije to ljudska potreba bila nego kako vi sami vjerujete i ocitujete je to da je Bog da bi razumio nas kao ljude morao i sam da postane covjek.

A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним.

Подели на овим сајтовима

Znate sta,

A contrario,БОГ се оваплотио јер нас је разумио,разумио је нашу невјеру и да би емпирички показао и доказао да је Он БОГ допустио је да постане човјек,да страда,и показао је да Он може да побиједи највећег људског непријатеља-смрт.Кад је Он побиједио смрт онда и нас може учинити бемсртним.

Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt...

kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu

Подели на овим сајтовима

Znate sta,

Zasto Bog mora postati covjekom da bi mogao umrijeti i empirijski dokazati da je pobijedio smrt...

kada je On sam stvorio smrt i kada je Adema a.s. i Havu protjerao iz Raja i ogranicio im zivot smrcu

Ми ипак не мислимо да је Бог извор смрти.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...