Jump to content

Koji su razlozi odbojnosti prema Islamu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Selam narode.Evo mene opet ovdje

Stavih ovu temu jer su danas 2 cinjenice karakteristicne za Islam

1. vjera koja se najbrze siri i koju mnogi uzimaju

2. odbojnost prema islamu od mnogih

Iz iskustva sam mogao vidjeti da odbojnost proizilazi zbog neznanja o Islamu i uticaja medija na ljude.

Zato bih vas molio da navedete razloge koji govore o tome

Подели на овим сајтовима

Selam brate!Dobro nam došao!Pošto braća srbi imaju praznik, uskraćeni smo za njihove komentare!Iskreno nekako mi krnjavo bez njih!Ali neka su oni nama sretni u njihovom praznikovanju i dabogda doživjeli sve što želili sebi u svome životu!Mislim da te je se posebno zaželio brat Solomon!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Многи људи не суде по учењу него о учењу!

Муслимани су веома ревносни верници за разлику од многих Хришћана и то је разлог данашњег конвертовања у ислам!

То наравно не значи да је ислам истинита вера у Бога!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Данас је нама хришћанима највећи празник, круна свих празника- Васкрсење Христово!

Дан када је побеђен највећи непријатељ- смрт.

Браћи муслиманима нека је пријатан и Богом благословен дан, а свим хришћанима и учесницима међурелигијског разговора

Hristos vaskrse

0442_feel

Подели на овим сајтовима

Iz iskustva sam mogao vidjeti da odbojnost proizilazi zbog neznanja o Islamu i uticaja medija na ljude.

Селкоба нашо си нас кршћане да питаш о томе. Пази ово. По карактеру ми Срби смо јако слични блиском истоку и средњој Азији по темпераменту и менталитету. Например ја.

Вера која се најбрже шири су паре.

Да ли си видео слике тих шахидки које су побиле онолике Руса ( замало и мене)?дали су то

1.изворни муслимани

2. муслиманске секте јер  их има

Зашто 3 од 4 светских релиогија говоре о  Христу?

Подели на овим сајтовима

Били смо под Турцима 500 година...

и у глави ми и даље одзвања она народна "Пусто турско".

Друго - они који су постали муслимани као резултат тога ропства -

сматрам за губитком,

требало је да се врате својим ранијим прецима

и њиховој вери.

Али опет, не осуђујем, ствар је избора.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Селкоба нашо си нас кршћане да питаш о томе. Пази ово. По карактеру ми Срби смо јако слични блиском истоку и средњој Азији по темпераменту и менталитету. Например ја.

Вера која се најбрже шири су паре.

Да ли си видео слике тих шахидки које су побиле онолике Руса ( замало и мене)?дали су то

1.изворни муслимани

2. муслиманске секте јер  их има

Зашто 3 од 4 светских релиогија говоре о  Христу?

Ja upravo i zelim od nemuslimana znati razloge koji govore o odbojnosti prema Islamu i muslimanima.A ironija je u tome da i mnogo ljudi konvertira(mi kazemo vracaju se) Islamu.

Подели на овим сајтовима

Наравно! Будизам не говори о христу никако.  А има их ооо !

пази те ви муслимани ! светски моћници могу да заваде вадс и будисте иа њих има 2 милијарди а и више!!! То није добро!Исус Христос је имро и васкрсно и за вас муслимане па вам ја честитам ПРАЗНИК!

Подели на овим сајтовима

Наравно! Будизам не говори о христу никако.  А има их ооо !

пази те ви муслимани ! светски моћници могу да заваде вадс и будисте иа њих има 2 милијарди а и више!!! То није добро!Исус Христос је имро и васкрсно и за вас муслимане па вам ја честитам ПРАЗНИК!

postoje tri a ne cetiri svjetske i to kako ih rado u udzbenicima sve tri nazivaju monoteisticke religije i to:judaizam,krscanstvo i islam....

...." има их ооо !"...i ove sve tri svjetske monoteisticke religije govore o Isaa-i a.s (Isusu)...

... "! светски моћници могу да заваде вадс и будисте иа њих има 2 милијарди а и више!!! То није добро"..

..ovo su neke politicke konotacije meni nerazumljive mozda iz razloga moje neinformiranosti,kako god nije relavantno na zapocetu temu...molim da se drzimo teme i konkretnih odgovora na postavljena pitanja!!...

..."па  вам ја честитам ПРАЗНИК!"

...Tanks but no thanks...jer po vasem vjerovanju Isaa a.s je umro za grijehe onih koji upravo u taj cin i dogadjaj vjeruju i u samo uskrsnuce njegovo sa akcentom na cinjenicu da je on ujedno bio i boziji sin.Mi muslimani to ne vjerujemo niti Isaa-u priznajemo kao bozijeg sina vec ga priznajemo i obavezni smo da vjerujemo da je on bio jedan od najodabranijih Allahovih poslanika te i to da ce se on ponovo pojaviti.

...pa eto kako vec rekoh vratimo se temi i da vidimo koji su to razlozi koji su vas doveli do toga da je Islam kod vas omrazena i neshvacena religija?..

Подели на овим сајтовима

Ovo je tekst u kome se bez predrasuda i iskustveno govori o Islamu:

PISMO 23

Rama Sisodija piše Halil Sead — Edinu u Delhi.

Selam, sahib.

Prikloni sada uho tvoje i čuj nešto o Islamu na Balkanu. Znam, to će ti biti milije nego sedeti i slušati prepirke po klubovima Kongresa.

Osenula je bujica Islama na Balkanu i vratila se u svoje azijsko korito. Od te bujice ostali su samo ovde onde virovi i lokve. Posle Stambola i Jedrena ja računam u virove Skoplje i Sarajevo. Ostalo je sve maleno kao lokve.

Bili smo u Skoplju i u Sarajevu. Oba grada predstavljaju građevinsku mešavinu Azije i Evrope. I zbog toga su veoma interesantni. Ali Evropa počinje osvajati od Azije kuću po kuću i ulicu po ulicu. Na žalost i bez borbe počinju muslumani kao predstavnici Azije da se podaju a ponegde čak i da se utrkuju sa Evropom u evropeizmu. Tako začudili smo se kad smo videli u Sarajevu da muslimani, a ne hrišćani zidaju prvi oblakoder u tome gradu. Ti si čuo za Sarajevo. To je onaj grad u kome je planula prva varnica, što je zapalila svet u požaru prošlog Svetskog rata. Neki nemački radža bio je ubijen u ovome gradu od jednog mladića, i to je Evropa uzela za dovoljan razlog za svetsko krvoproliće, u kome je samih Evropejaca postradalo preko trideset miliona. A postradalo je i nas Indijaca ne malo. I tako Evropa kad god se dobro spremi za tuču brzo nađe varnicu koja dade znak za ubijanje. Kod nje sve ide po čovečjem računu, bez obzira na ogromnu ćutljivu vasionu i bez obzira na onoga Ogromnoga i Nevidljivoga iza vasione.

Skoplje je poznato kao negdašnja prestonica najmoćnijeg srpskoga maharadže Dušana. Muslimani u Skoplju i oni u Sarajevu samo su po veri jedno, inače su veoma različni. Skopski muslimani su većinom čisto azijskog porekla i govore ili turski ili arapski ili čerkeski. Naravno sad su naučili i srpski. Muslimani pak sarajevski čisti su Srbi po krvi i jeziku kao i po mnogim običajima. Oni ne govore ni turski ni arapski, nego srpski i to najčistiji srpski. I hodže što čitaju arapski Koran ne razumeju ono što čitaju. To su poturčenjaci, isto onako kao što su mnogi naši muslimani u Indiji poturčenjaci. Iako govore hindustanski jezik ipak su muslimani. Domaći jezik a tuđinska vera. Blagodarim bogu Indri što u meni nema toga dvojstva. Nego sam Hindus i po soju i po veri i po jeziku. A ti Halile? Zar ponekad ne osećaš grižu savesti što se zoveš Halil a ne recimo Vivekananda? Uostalom ti si vešto otklonio to dvojstvo na taj način, što si se uverio da nisi nikakav „poturčenjak“ nego Arab sa arabskom krvi no bez arabskog jezika. To jest nisi poturčeni Hindus nego arabski osvajač Indije. Tako su i ovi muslimani: jedni poturčeni hrišćani a drugi epigoni osvajača Balkana pod Muratom, Bajazitom, Muhamedom, Sulejmanom i ostalim sultanima; azijati po poreklu. I jedni i drugi do skora su živeli u svom zatvorenom krugu. Istok im je bio u domu, Istok u džamiji, Istok u duši. Imali su svoje haremluke, isto kao i u Indiji. Takvi haremluci bili su primljeni i od nas Hindusa u staro vreme kad su muslimani pokorili Indiju. Žene hinduske kao i muslimanske, da bi se sačuvale, zatvorile su se u hareme, zvane po naški Zenana, i zakrile su lice svoje jašmakom. Srećom, to vreme straha i tiranije prošlo je, te mi više nemamo potrebe da držimo Zenane.

Kako hoćeš, Halile, misli. No znaj, da je Islam prosta vera za proste vojnike koji ne razmišljaju nego očekuju prostu zapovest. Nikad se Hindusi i hrišćani ne mogu zadovoljiti s tom verom, koja samo zapoveda a ne objašnjava; tj. ne objašnjava ni unutarnje biće Božje niti pak biće čovečje. To je vera bez teologije i bez psihologije. Zbog toga se prosti muslimani čude kad hrišćani i Hindusi govore o trojičnom Bogu i o trojičnom čoveku. Znam da je to saznanje tebe i nagnalo da pređeš persijskim misticima. No zato imaš neprijatnosti od pravovernih hodža i derviša.

Što mi pišeš za moga brata Ardžunu, ja ništa ne mogu pomoći. Biva mu sve po Karmi. A ti učini što možeš da se oslobodi od tamnice i da se iz slobode brani.

Mnogo mi teže pada stradanje moje majke, koja je uhapšena zbog prisustva na sati (spaljenju) gospođe Sakuntali, žene mog rođaka Kabira. Neka su joj Trimurti (Brama, Višnu i Šiva) na pomoć.

Tvoj odani Rama

(Sv.Nikolaj Žički, Indijska pisma)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости

Смета ми агресивност у наметању вере.

Православљу се прилази слободном вољом, љубављу, без обзира на Крштење. Разлог моје вере је љубав према Господу. Мој слободан избор.

Свети Серафим Саровски (парафразираћу) каже да ако се нађеш у друштву где знаш да не знају или не разумеју твоју веру не трошиш узалуд речи и да се не бринеш због тога.

Не може се истински приближити Господу ако сам нећеш, ма колико се трудио.

Опростите, одох да се радујем, Васкрс је!

Подели на овим сајтовима

Смета ми агресивност у наметању вере.

Православљу се прилази слободном вољом, љубављу, без обзира на Крштење. Разлог моје вере је љубав према Господу. Мој слободан избор.

Свети Серафим Саровски (парафразираћу) каже да ако се нађеш у друштву где знаш да не знају или не разумеју твоју веру не трошиш узалуд речи и да се не бринеш због тога.

Не може се истински приближити Господу ако сам нећеш, ма колико се трудио.

Опростите, одох да се радујем, Васкрс је!

Ako odredjeni pojedinci nesto na silu rade naravno da to nema veze sa ucenjem

A i ja iznad svega volim Allaha swt a i on mene

.

A Kuran kaze (2:256)

256. U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti – pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.

Подели на овим сајтовима

Данас је нама хришћанима највећи празник, круна свих празника- Васкрсење Христово!

Дан када је побеђен највећи непријатељ- смрт.

Браћи муслиманима нека је пријатан и Богом благословен дан, а свим хришћанима и учесницима међурелигијског разговора

170fs799081

0409_feel

Hvala brate Ivane.Današnji govor vašeg patrijarha je dobar govor!Poruka mira je bitna nama u ovim vremenima!Kamo sreće da ga razumiju svi oni koji ga smatraju svojim vjerskim autoritetom!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...