Jump to content

Koji su razlozi odbojnosti prema Islamu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Смета ми агресивност у наметању вере.

Православљу се прилази слободном вољом, љубављу, без обзира на Крштење. Разлог моје вере је љубав према Господу. Мој слободан избор.

Свети Серафим Саровски (парафразираћу) каже да ако се нађеш у друштву где знаш да не знају или не разумеју твоју веру не трошиш узалуд речи и да се не бринеш због тога.

Не може се истински приближити Господу ако сам нећеш, ма колико се трудио.

Опростите, одох да се радујем, Васкрс је!

Ako odredjeni pojedinci nesto na silu rade naravno da to nema veze sa ucenjem

A i ja iznad svega volim Allaha swt a i on mene

.

A Kuran kaze (2:256)

256. U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti – pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.

А шта ћемо са понашањем Турака у поробљеној Србији? Било је силом привођења у ислам, колико хоћеш. И не само то. Ракох шта ми смета.

Можда тако и пише, али утисак агесивности остаје.

Подели на овим сајтовима

Православљу се прилази слободном вољом, љубављу, без обзира на Крштење. Разлог моје вере је љубав према Господу. Мој слободан избор.

Свети Серафим Саровски (парафразираћу) каже да ако се нађеш у друштву где знаш да не знају или не разумеју твоју веру не трошиш узалуд речи и да се не бринеш због тога.

.

256. U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti – pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.

А шта ћемо са понашањем Турака у поробљеној Србији? Било је силом привођења у ислам, колико хоћеш. И не само то. Ракох шта ми смета.

U Psihologiji je definisana  jedna greska koju mi profesori cesto pravimo a to je da prvi utisak ili odredjeni utisak jednog ucenika na nas bude toliko jak da bez obzira bio taj uticaj ispravan ili ne on ostaje pa ja tom uceniku dajem losu ocjenu koliko god on znao ili ne.Taj uceniki je za mene dvojkas sa pravom ili ne

Tako je sa ljudima tesko se otimaju uticajima i utiscima koji u dosta slucajeva sa realnoscu nista nemaju.

Ja opet pozivam sve da svoje misljenje grade na Knjigama koje zagovaraju Ucenja religija.Istorija kaze i to da su krscanbski misionari na silu tjerali hiljade da uzmu krscanstvo pa nemam utisak da su svi krscani takvi i ne zelim da ga imam jer mi je Bog dao pamet sa kojom mogu da pravim razliku.

Подели на овим сајтовима

Pa i Nijemci su i dan danas za mnoge u svijetu nacisti iako su veoma miroljubiv narod koji nema vise veze sa prosloscu.

A prvi su koji dosta puta prvi budu na mjestu pomoci kada se desi katastrofa ali mnogi i na to kazu a to dosli ovi sto su pobili jevreje Hristos vaskrse

Подели на овим сајтовима

.

Kratko samo mali dio Islama

Adabi(Karakteristike) lijepog odnosa prema komšijama

Islam uči muslimana da unapređuje imanske veze sa svim ljudima koji su u  njegovoj blizini, bilo to kod kuće, u radnji, na poslu, na putovanju ili bilo kojoj drugoj prilici, jer Uzvišeni veli: "I Allaha obožavajte i nikoga Njemu ravnim ne činite! A roditeljima dobročinstvo činite, i rođacima, i siročadi, i siromašnima, i komšijama bližnjim, i komšijama daljnjim, i drugovima, i putnicima-namjernicima, i onima koji su u vašem posjedu." (Prijevod značenja En-Nisa, 36.)

Islam je dao komšiji ogroman značaj, to potvrđuju riječi Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: "Džibril mi je toliko preporučivao da pazim na komšiju, da sam mislio da će ga uvrstiti među nasljednike." (Muslim, Knjiga o dobročinstvu i održavanju rodbinskih veza i adabima, poglavlje: Oporuka o lijepom ophođenju prema komšiji, broj 2624.)

Islam podstiče na lijep odnos prema komšiji kroz mnoge dužnosti prema njemu, a neke od njih su:

1. Ne uznemiravati ga ni riječima ni postupcima, jer je islam zabranio sve ono čime se uznemirava komšija. U tom smislu prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko vjeruje u Allaha i Sudnji dan, neka ne uznemirava svoga komšiju." (Buharija, Knjiga o rekaiku, poglavlje: Čuvanje jezika, broj 6475, i Muslim, Knjiga o imanu, poglavlje: Podsticanje na brižljivost prema komšiji i gostoljubivost, broj 48.) Nije dozvoljeno da ga uznemirava, da baca u njegovo dvorište smeće, da ga psuje i vrijeđa, da ga ljuti, da baca pogled na ono što je zabranjeno (žensku čeljad i slično) žudeći za tim, ili da nasrne na njegovu kuću u njegovom odsustvu ili prisustvu.

2. Činiti mu dobročinstvo, uvažavati ga i cijeniti koliko je to moguće, jer je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko vjeruje u Allaha i Sudnji dan, neka bude susretljiv prema svome komšiji." (Muslim, Knjiga o imanu, poglavlje: Podsticanje na brižljivost prema komšiji i gostoljubivost, broj 47.)

3. Raspitivati se o njegovom stanju i učestvovati sa njim u hranjenju i odijevanju. O ovome nam govori Ebu Zerr, radijallahu anhu, prenoseći da mu je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Kada kuhaš mesnu čorbu, dolij malo više vode, pa od nje podijeli i svojim komšijama." (Muslim, Knjiga o dobročinstvu i održavanju rodbinskih veza i adabima, poglavlje: Oporuka o lijepom ophođenju prema

Подели на овим сајтовима

Selam narode.Evo mene opet ovdje

Stavih ovu temu jer su danas 2 cinjenice karakteristicne za Islam

1. vjera koja se najbrze siri i koju mnogi uzimaju

2. odbojnost prema islamu od mnogih

Iz iskustva sam mogao vidjeti da odbojnost proizilazi zbog neznanja o Islamu i uticaja medija na ljude.

Zato bih vas molio da navedete razloge koji govore o tome

Из мог искуства, они који мало знају о Исламу обично сматрају да је то "религија мира", а и медији пропагирају такву слику. Само они који боље познају Ислам га критикују.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

...pa eto kako vec rekoh vratimo se temi i da vidimo koji su to razlozi koji su vas doveli do toga da je Islam kod vas omrazena i neshvacena religija?..

Како те занима кад ни не читаш све постове?

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

А како су Срби из Босне прешли у ислам, ако не силом

или из жеље за некаквим привилегијама?

Како то да ваши преци неправилно пређоше у ислам (не тако давно),

а ви га се и даље држите?

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Pa i Nijemci su i dan danas za mnoge u svijetu nacisti iako su veoma miroljubiv narod koji nema vise veze sa prosloscu.

A prvi su koji dosta puta prvi budu na mjestu pomoci kada se desi katastrofa ali mnogi i na to kazu a to dosli ovi sto su pobili jevreje :cmizdrenje:

Мој "утисак" је чињеница, и Ви то знате. Браните се једном мршавом, неинспиративном реченицом а добро знате како и колико је у прошлости (по мом мишљењу и сад), агресивна, насилна вера. Поредите се са непоредивим (ислам је вера, нацисти су нацисти). Или се одричете својих предака?

Подели на овим сајтовима

A prvi su koji dosta puta prvi budu na mjestu pomoci kada se desi katastrofa ali mnogi i na to kazu a to dosli ovi sto su pobili jevreje :cheesy:

Мој "утисак" је чињеница, и Ви то знате. Браните се једном мршавом, неинспиративном реченицом а добро знате како и колико је у прошлости (по мом мишљењу и сад), агресивна, насилна вера. Поредите се са непоредивим (ислам је вера, нацисти су нацисти). Или се одричете својих предака?

Pa uzmimo samo jedan primjer (a mogu ih navesti mnogo) peti krstaski pohod gdje je 500000 djece poslano od crkve da pogine.Ja ipak ne kazem da je krscanstvo agresivna vjera nego su to ljudi koji to cine.A mrsava recenica je recenica iz Bozije Knjige koju muslimani moraju da prihvate kao takvu i da se skladno s njom ponasaju.A ljudi svih vjera su cinili i cine zlocine!

A moji predaci nisu ono sto sam ja.Mene ne interesuje sta su moji predaci radili jer cu ja odgovarati za svoja djela pred Uzvisenim na Sudnjem Danu.Tako da ako je moj predak bio Srbin (vjerovatno) to sa mnom nema ama bas nikakve veze jel tako?Jer ako bi ja sad uzeo hriscanstvo jer je moj predak to bio to bi bila prisila da uzmem nesto sto necu.a to ne vazi ni kod vas!

Pa danas Srbi uzimaju islam sta cemo sa njima?Znaci ako je bio Srbin ne smije uzeti islam ili neku drugu vjeru?Pa gdje je onda tu sloboda covjeka?

Predak moj ce odgovarati za sebe a ja za sebe.

A kratko da li neko od vas ima poznanike ili prijatelje muslimane?

Da li ste vi citali Kuran?Ili se raspitali malo o vjeri Islamu da bi mogli da ovdje razgovaramo na cinjenicama a ne po utisku.

Подели на овим сајтовима

А како су Срби из Босне прешли у ислам, ако не силом

или из жеље за некаквим привилегијама?

Како то да ваши преци неправилно пређоше у ислам (не тако давно),

а ви га се и даље држите?

A ako je neki moj predak Srbin bio proklet pa htio polozaj i pare dzaba mu vjera koju je uzeo jer se ne pika

Ja zivim Islam po Kuranu i Hadisima tj. trudim se da to cinim a ne jer je moj babo to radio.Jedino tako se racunaju moja djela pred Allahom swt na Sudnjem danu

Подели на овим сајтовима

Kad su ljudi pitali Aisu(zenu Muhameda s.a.w.s POslanika) kakav je kod kuce ona je rekla da je on zivi Kuran,sto znaci da je zivio po Kuranu

Evo Kratko jos par mrsavih recenica o tome kako je zivio najbolji musliman i kako mi moramo zivjeti.

Kuran 16:125

Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima ne najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova, i On zna one koji su na pravom putu.

Kuran 3:104

I neka među vama bude onih koji će na dobro pozivati i tražiti da se čini dobro, a od zla odvraćati, - oni će šta žele postići.

Nesto ne vidim ovdje agresiju

Ili ovo kratko

Islam je dao komšiji ogroman značaj, to potvrđuju riječi Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: "Džibril mi je toliko preporučivao da pazim na komšiju, da sam mislio da će ga uvrstiti među nasljednike."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...