Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 7 минута, Млађони рече nisam siguran da razumem bas ovaj grafik ali ovde mi ne deluje nista kao pogorsanje ili poboljsanje vise manje isto se krece.... izmedju 2010 i 2020 imamo jedan uragan vise prosecno i to je to.. Pa grafik ne služi baš mnogo čemu... nisam se do sada izjašnjavao o uraganima jer ta stvar nije settled u nauci... neki tvrde da zagrevanje utiče na veći broj uragana i jače uragane, neki da utiče na manji broj uragana ali jače uragane, neki da solar flares najviše utiču na sve to... itd. Ono što je zanimljivo kod Irme, a što piše u onom članku kojeg je Juanito postavio, je da je to najjači uragan koji potiče sa otvorenog okeana gde je inače nedovoljno topla voda da pravi tako jake uragane. Цитат Hurricane Irma has the strongest sustained winds for any hurricane in the Atlantic, excluding any hurricanes in the Caribbean or Gulf of Mexico. ... There is a good reason for excluding the Gulf, and the Caribbean, and there are several different ways to categorize the strength of a hurricane. The Gulf of Mexico, and the Caribbean, are both part of the Atlantic Ocean, but it is very unusual for a hurricane to thrive in the open east Atlantic, like Irma has done. The sea surface temperatures are cooler in the open ocean between the Cape Verde Islands and the Lesser Antilles. Tropical systems are usually just organizing and maintaining as a tropical wave, a depression, tropical storm, or even a lower-strength hurricane. That is why it is significant to note that Irma's strength is unusual for where it was located. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 11 минута, Avocado рече Pa grafik ne služi baš mnogo čemu... nisam se do sada izjašnjavao o uraganima jer ta stvar nije settled u nauci... neki tvrde da zagrevanje utiče na veći broj uragana i jače uragane, neki da utiče na manji broj uragana ali jače uragane, neki da solar flares najviše utiču na sve to... itd. Ne znam nisam citao nista o tome, pitao sam juana jesu li oni uragani vezani za GW on je rekao da jesu i da nece da prica dalje sa mnom. Ostalo sto sam procitao ove grafike koje je grizli ponudio i vase komentare na tekst onog lika sa forbesa. To je to. Po ovom grafiku mi ne deluje da nesto znacajno promenjeno, a inace nisam pisao tebi licno no ovako generalno - kako mi deluje. Dal gresim ne znam. Ja iskreno imam bias prema tim svim infromacijama koje se seruju preko medija posebno pro-gw. Do sad su cesto lagale, ili prenosili netacne ili poluispravnoe informacije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 29 минута, Млађони рече Ja iskreno imam bias prema tim svim infromacijama koje se seruju preko medija posebno pro-gw. Do sad su cesto lagale, ili prenosili netacne ili poluispravnoe informacije. Ovo te uopšte ne podseća na kreacioniste? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 39 минута, Avocado рече Ono što je zanimljivo kod Irme, a što piše u onom članku kojeg je Juanito postavio, je da je to najjači uragan koji potiče sa otvorenog okeana gde je inače nedovoljno topla voda da pravi tako jake uragane. Фора је у томе да је тај ураган "long overdue", тј. касни, статистички је требало да се деси раније. Претпостављам да се због тога акумулирало више енергије која се ослобађа, што је и суштина урагана. Зато је већи. Али за Climate Witnesses сваки пут кад дуне ветар, падне киша, снег у Јануару или врућина у пустињи то је апокалипса... Ми смо криви! Покајте се! Ближи се крај света! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 1 hour ago, Млађони рече nisam siguran da razumem bas ovaj grafik ali ovde mi ne deluje nista kao pogorsanje ili poboljsanje vise manje isto se krece.... izmedju 2010 i 2020 imamo jedan uragan vise prosecno i to je to.. Плава линија је број урагана по години, црвена линија је "moving averages", што је стандардна техника да се смањи "шум" у подацима и уочи тренд. Црвена испрекидана линија је линеарни тренд који се исто рачуна на основу података да видиш да ли појава генерално опада или расте. Из кога је очигледно да број урагана по години благо опада. Било их је више у прошлости. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 7 минута, Grizzly Adams рече Али за Climate Witnesses сваки пут кад дуне ветар, падне киша, снег у Јануару или врућина у пустињи то је апокалипса... Ми смо криви! Покајте се! Ближи се крај света! Znam, kreteni... sreća da na ovoj temi niko nije pisao ništa slično pa ne moramo o tome da raspravljamo već o pravoj nauci... i naravno o prodavcima magle poput onog iz Forbes-a... Paradoksologija, Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 12 минута, Grizzly Adams рече Фора је у томе да је тај ураган "long overdue", тј. касни, статистички је требало да се деси раније. Претпостављам да се због тога акумулирало више енергије која се ослобађа, што је и суштина урагана. Зато је већи. Nije to baš baterija pa da se puni energijom godinama dok se ne isprazni... does not work that way at all... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 Управо сада, Avocado рече Nije to baš baterija pa da se puni godinama dok se ne isprazni... does not work that way at all... Управо тако ради. Ураган је ослобађање потенцијалне енергије због разлике у температури ваздуха и океана, веома слично батерији, тј. мотору на батерије. A hurricane is a giant heat engine, converting the energy of warm ocean air into powerful winds and waves. A distinctive feature is that their center is warmer than the surrounding air in what's called a warm core storm system. A hurricane requires warm ocean water (the "fuel" of a hurricane) and a wind pattern near the surface that spirals air inward. As the warm air in the center of the storm rises, a central area of low pressure is produced, called the eye. The eye is about 20 to 30 miles wide (32 to 48 kilometers) and relatively calm. As the central pressure drops, more air is pulled in at the surface. https://www.livescience.com/24417-how-hurricanes-work-infographic.html ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 36 минута, Avocado рече Ovo te uopšte ne podseća na kreacioniste? Ne, veze sa kreacionistima nema. Evo i objasnicu ti razlike koje ja vidim. Evolucija je teorija koja postoji 150 + godina oslanja se na mnoge druge nauke i ima minimalan broj skepticizma unutar same naucne zajednice. Nemas kredibilnog skeptika prema evoluciji. Skoro nikakve politicke implikacije nema ako je evolucija tacna ili ne, osim toga sta se svidja protestantskim fundamentalistima. Kada imaju skepticizam prema evoluciji, iskazuju i skepticizam prema jos 5-6 drugih naucnih teorija, naprime hemiji i carbodatingu, fizici i kosmologiji big bangu abiogenezi. Sa druge strane globalno zagrevanje je teorija koja se (koliko znam) pojavila u sedamdesetim, ne poprilicno ozbiljno a ozbiljan impakt uzela je poslednjih 20-25 godina. Toliko se i proucava, ima ogroman broj varijabli, ima jako slabe predikcije i za sve to me po ceo dan bombarduju da MORAM DA SE SLOZIM SA TIM JER JE NAUKA i onda prave logicki skok POSTO NAUKA TAKO KAZE DRZAVA TREBA DA POSKUPI CENU SVIH ENERGENATA DA NE BI SVI POCRKALI. Ja od samog starta kada sam se susreo sa GW nisam imao problem da co2 sigurno doprinosi temperaturi, ali imam problema sa predikcijama koje prave i koje smelo objavljuju po novinama, posebno jer sam u samom startu debate sretao alterantivna objasnjenja od kredibilnih naucnika. cloudking је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 41 минута, Avocado рече Znam, kreteni... sreća da na ovoj temi niko nije pisao ništa slično pa ne moramo o tome da raspravljamo već o pravoj nauci... i naravno o prodavcima magle poput onog iz Forbes-a... Prodavaca magle je sa svih strana. Po mom misljenju i ovo je prodavanje magle ili jos bolje prodavanja straha : https://newrepublic.com/article/121032/map-climate-change-kills-more-people-worldwide-terrorismhttps://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170731114536.htm http://www.thedailybeast.com/climate-change-kills-400000-a-year-new-report-reveals oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 Inace ja gotivim nauku, i uglavnom verujem naucnicima, ali jednostavno sam primetio da medju naucnicim zajednicama postoje odredjene karakterne mane i odredjeni biasi, kao naprimer levi bias. A posto je tema klimatskih promena dosta umesana u politiku ja nemam vremena da razmrsavam sta je tu sta i gde je sta. Zato i gotivim onog lika potholdera da gledam, on mi malo kad-kad razjasni stvari koliko toliko. U principu ne razmisljam preterano o temi, jer ja nikakav impakt nemam. Sta god ja mislio o temi nece da utice na bilo sta u svetu, jer se republika Srbija tu najmanje pita a ja se jos manje pitam unutar republike Srbije. te ne vidim preteranu svrhu za udubljivanje osim ovako povremeno caskanje po forumima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 40 минута, Grizzly Adams рече Управо тако ради. Ураган је ослобађање потенцијалне енергије због разлике у температури ваздуха и океана, веома слично батерији, тј. мотору на батерије. Цитат Nije to baš baterija pa da se puni godinama dok se ne isprazni... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 It was downgraded to a Category 4 with 150mph winds on Friday but remains "extremely dangerous." http://www.independent.co.uk/news/world/americas/irma-live-hurricane-path-track-tracker-map-latest-updates-florida-caribbean-victims-a7935891.html?amp Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 8 минута, Млађони рече Ne, veze sa kreacionistima nema. Evo i objasnicu ti razlike koje ja vidim. Mislio sam na konkretno ono što si napisao... i pored toga što je 99,99% kreacionističkih tekstova i knjiga retardirano i debunkovano... oni i dalje pominju Piltdaun čoveka i slične gluposti i mrtvi ozbiljni pričaju i veruju da su naučnici ti koji često lažu ili prenose netačne ili poluispravne informacije... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2017 пре 6 минута, Avocado рече Nije to baš baterija pa da se puni godinama dok se ne isprazni... Па пуни се годинама. Океан се загрева, посебно око екватора, то је енергија која се акумулира и мора негде да "изађе". Ако није било јачег урагана 10 година, јасно да једном мора да буде. Физика. Не противим се ја идеји да људи утичу на климу, само ова манија да се свака олуја - којих је увек било и биће - повезује са "антропогеним климатским променама" је стварно једно велико претеривање. Нема апсолутно никаквих основа ни доказа да овај ураган има било какве везе са тим. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука