Jump to content

JAVITE SE POMOZITE

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja sam Marija Popovic, porijeklom iz Crne Gore.  

Крајем априла прошле године сам остала сама са дјецом. Њихов тата, мој „муж“ је отишао својој кући. Тако је требало да буде. Од септембра су се Богу хвала јављали разни људи. Људи ко људи. Грешници ко грешници. Нудили помоћ у разним облицима. Отишла сам била али само на мјесец дана код човјека који је понудио храну и смјештај (понудио је још нешто, тј. поставио услов који нисам могла прихватити). Божја воља. Божја воља је била и да се с дјецом вратим на мјесец дана код њиховог тате, те још једном задњи пут покушам да створим дјеци породицу сама. Било ме страх и да их не отргне од мене. (Дјеца су од рођења пријављена на негову адресу, на њега а ја на другу адресу). Исти човјек ме је трудну тукао (у несвјесном стању), нек му Бог опрости. Само сам једном пријавила и повукла пријаву јер нисам имала српска документа те би моја старија ћерка од 3 године отишла у хранитељску породицу. Одбила сам СЗК и повукла пријаву. Били смо мјесец дана заједно у Новом Саду након тога. Трпјела сам и ћутала, зарад дјеце. Опет су била гладна жедна, најгоре од свега – мир нису имала.

U martu sam, neposredno pred pocetak Vaskrsnjeg posta, sa 2-3 kese, 2 andjela Bogu fala dosla kod covjeka u NS, koji je slava Bogu kumovao djeci u maju), , , 2 andjela Dao nam je sobu, priliku da ostanem zajedno. Pokrenula sam proces tuzbu.

nedavno sam dobila licnu kartu, zdravstvenu ne jos. kad da li cu ne znam.

Божија милост је што смо заједно нас три.

Тек сам добила личну карту, никаквих примања немам, њихов отац не плаћа привремено одређену алиментацију, нити социјално реагује па да имамо социјалу… Ствари су код њиховог оца остале. Изјаве на суду да ће вратити, донијети, платити… – то су папири на којима то пише а не испуњава се.

Са државним органима, судовима, се борим ко с вјетрењачама. Знате какви су… Без коментара.

Страшно компликован случај због тога што су дјеца на његовој адреси још. Не могу их у обданиште до пребацивања на моју адресу, немају дјечји додатак, немамо социјалу. Здравствену књижицу још три мјесеца не могу добити јер сам „добила“држављанство на основу брака. До окончања судског процеса не могу да остварим ништа од наведеног. А рочишта се одлажу због годишњих одмора…

Заказују органи – заказујемо ми. Мјесто да мени неку помоћ дају да могу да задржим дјецу, укључују хранитељске породице плаћају њих! Говорили су ми да оставим дјецу, чудили се и чуде даље шта покушавам. Ја не могу да их оставим.

Плаћају људима хранитељским да чувају дјецу, а ја желим да задржим своју, само немам никакву помоћ, приходе. Треба да помогну родитељима који желе дјецу своју а не да дају хранитељским породицама!

Судија има пред собом све папиролошки доказе о насиљу нада мном, а о њему посједовање дроге, утаја насиља…

Због дјеце сам трпјела… И до задњег момента ћу трпјети док сам жива штагод треба за њих.
Богу захваљујући мала је проходала. Rodjena je iscasenog kuka, pola zivota jeprovela sto u extenziji, sto u gipsu, sto u aparati.

Дјеца имају још нешто хране, али нормално сваки дан им треба. Треба мени да припадну, али немам средстава. У соби сам, хвала Богу с њима. Помагали су из цркве. Ништа не могу док их не преведем и добијем самостално старатељство. Поступак и због веза његових траје а дјеца га на жалост не занимају.

Имају још нешто и пелена, у храни су помагали браћа и сестре из цркве. Социјално ни за себе још не могу да добијем, дјечји додатак немају, нису на адреси истој. Пишем испрекидано док спавају. Ја се Богу хвала некако држим.

У случају да је неко у могућности – ако може паковање пелена нека пошаље. Никаквих прихода немамо не памтим од када. И тако ће бити и надаље ако се неко Божје чудо не деси.

Новац, намирнице, хигијена, штагод… Ако можете помозите …

Ако Бог да да их преведем на себе. Требам овој дјеци. МОРАМ СЕ ИЗБОРИТИ НЕКАКО. Није ми их Бог подарио случајно. Морам. Хвала Вам од срца. Хвала и слава Богу.

Тражим посао онлајн већ не знам колико дуго (онлајн јер нема код да их чува). Професор сам енглеског, али прихватам било који поштен онлајн посао од куће. Човјек чијим се компјутером, Богу хвала, служим, ради 2 ноћи па 2 ноћи не. Ако међу вама неко има неки лаптоп који вам је „вишка“, не користите га, пошаљите ми га како бих могла између њихових активности радити.

Могуће и посао овако, само би потребан био неко да причува дјевојчице. Могла бих наћи посао на пар сати дневно. Какавгод посао…

Молим Вас јавите се, помозите ми да останем са својом дјецом.

Са Маријом Поповић можете контактирати преко њеног мобилног телефона 061-298-5831 како би сва помоћ у новцу, храни, одећи ишла директно Марији и њеној деци.

Наводимо и број текућег рачуна у Ерсте банци на који се може упутити помоћ овој породици: 340 76 501516 98 

Ако знате некога коме је потребан преводилац или ко би могао да ангажује Марију за неки други посао јавите се, и молим Вас поделите овај апел.

https://www.facebook.com/marija.popovic.54738
https://www.facebook.com/Prevodilac-English-Serbian-
Email: MARYPOPKINSMNE@GMAL.COM

https://facebookreporter.org/2016/07/02/молим-вас-јавите-се-помозите-ми-да-ост/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Hvala brate  sto si se javio.

Nisam napomenula da je racun devizni..ranije su mi iz inostranstva uplacivali za prevode, zato je ostalo tako

Ako neko lucajno krene da uplacuje treba da zapise

erste banka a.d.

bulevar oslobodjenja 5

novi sad

CORRESPODENT BANK FOR EURINCOMING PEYMENTS:

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OD THE BENIFICIARY WITH: SWIFT CODE:GIBARS22

ERSTE BANK A.D NOVI SAD

BENIFICIARY:

IBAN: RS35340000003600217107

IME MARIJA POPOVIC

broj racuna pise gore

nemam pristup internetu tako da ne mogu da se javim kadgod zelim. Veceras opet mogu. pa 2 veceri ne, ukoliko Bog svemoguci ne nacini cudo neko

ERSTE BANKA a.d.

Подели на овим сајтовима

molim nekog brata ili sestru da potvrdi da sam napisala kako da se uplati jer sam fala bogu imala 1 poziv jutros a imam pritup internetu ok djeca spavaju, veceras tek pa posle 2 noci.

SWIFT CODE:GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFTCODE:GIBARS22

ERSTE BANK  A.D NOVI SAD

benificiary IBAN RS35340000003600217107

ime marija popovic

Nek nam je Bog upomoc btaco i sestre..javljam se..hvala sto ste procitali.Hvala Bogu na svemu na trpljenju i stropljenjeu

Подели на овим сајтовима

On 18. 7. 2016. at 7:07, ВИЛМА рече

Fejk k'o vrata.

Expand  

ja sam stala kod onog dela sa adresom. Ovakve stvari me raspamecuju jer toliko je onih kojima je potrebna pomoc, al koji sigurno nece o tome govoriti ne na ovakav nacin. I tacno sam znala ko ce da namirise prvi, sta ti je iskustvo :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Jelo i Vilma, ako može za nas neupućene, na osnovu čega konkretno možemo sa velikom dozom sigurnosti zaključiti da se radi o prevari? Dakle obični ljudi, ne-psiholozi i ne-socijjalni radnici.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Previše toga,ako mene pitaš. Od načina pisanja, izbora imena, patetike sa tužnom pričom, repetativnim ostavljanjem računa, a i viđala sam slične fejkove već po internetu, koji su brzo provaljivani. Skoro je bilo na netu, neka osoba se predstavljala kao monahinja koja moli za pomoć nekom našem čoveku koji je navodno u inostranstvu. Vrlo sličan stil pisanja.

Подели на овим сајтовима

Ne samo to, navodno dobila lk, nije knjizicu, navodno proces u toku, on ne isplacuje alimentaciju, a ona ne sme da podnese u csr zahtev za pomoc da ne oduzmu decu. Pa ta prica o prijavi boravka, uh sto je tesko da odes u mup i prijavis adresu, i kad bi socijalno gledalo to gde je ko prijavljen u ovakvim slucajevima. Ako je vec proces u toku sto se ne obrati sluzbi csr? I kakve veze imaju hranitelji sa ovim, i taj dobri cika koji joj je krstio decu, svaka dva dana radi pa nema kompjuter, a nje eto jutros. Sto nelogicnosti u tekstu plus stil, plus devizni racun, plus previse pobozne patetike.

Подели на овим сајтовима

Pre god dana je isto bilo, samo su joj deca bila manja i nije davala casove i prevode nego pomoc po kuci. U sustini problem je sto su ovakve stvari tesko proverive, sto je sasvim moguce da deca i ona nemaju, ali da je situacija drugacija i uzroci drugaciji. Al okreni obrni tekst je pun rupa svih vrsta, vidi se da je sklepan. Apeli za pomoc koji su validni, izgledaju sasvim drugacije i zaista je ruzno igrati se na taj nacin.

Prosle god je pominjala kiriju, sad zivi kod nekog, gde je bila izmedju?

Подели на овим сајтовима

Ето каква сам ја, ни у једном моменту нисам посумњала да би ово могло бити било који облик преваре. Вјерујем да је овој жени потребна помоћ. Вјерујем, зато што је све више породица којима је потребан неки облик помоћи. Искрено ми је жао ове жене. Можда не могу ни претпоставити са каквим патњама живи, али сам била свједок више пута и суочила се са породицама сличног проблема. Жалосно.

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

И Вилма и Јелена су мајке, и сигуран сам да од њих, барем колико их познајем, не би изостало саосјећање. С друге стране, са овим се професионално сусрећу тако да ми је њихов суд вјеродостојан.

Опет, Нови Сад није преко свијета, а има и форумаша из НС, тако да се све да врло лако провјерити. Али нема адресе, а има девизни жиро рачун...

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...