Jump to content

Да ли бисте желели прекид раскола Цркве Истока и Запада?

Оцени ову тему

Да ли бисте желели?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте желели?

• Да
      43
    • Не
      14

Препоручена порука

Управо сада, jedan čovjek рече

A sto je rim uradio preko spanije u J. americi?

MIslim to misionarstvo kako je islo. Ne pricam o nama jereticima, već o tim paganima?:ani_biggrin:

Mislite na misionarstvo nad onima koji su prinosili ljude kao žrtve lažnim paganskim bogovima u Južnoj Americi? Šta su Pravoslavni carevi radili Koptima? Ili Rusi Starovercima? Ili Nemanjići bogumilima? Nemojte molim vas, to što je Bog dozvolio da padnete u lance ropstva Muslimanima, nije razlog da izigravate žrtve, jer ste znali i vi biti okrutni u datim okolnostima. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Protos рече

Znači "punoća" otprilike

Katoličanstvo znači punoća svake lokalne Crkve kao sve zajedno. Zato je pravoslavnima toliko bitan taj izraz.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Protos рече

Prosuo sam ih još u prvom komentaru. Krajnje je vreme da se istočni manu nacionalizma i da prihvate primat rimskog pape. Ovo vaše koprcanje van Katoličke Crkve ne vodi nikuda. 

Који је основ папског примата?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Ниси одговорио. Шта мислиш о Другом ватиканском концилу?

Nisam neki preterani fan istog, ali glavni problem je u primeni, trenutno imamo stanje slično onog u doba ikonoborstva, samo što se radi o borstvu protiv tradicije, ali sve će doći na svoje, čim generacije koje je Vatikan II podigao odu Bogu na istinu, nove generacije vole čistu tradiciju.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Protos рече

Treba osuditi i prezreti u praksi, ne samo u teoriji. I to su osudili morbidno, Grci optužili Bugare za etnofiletizam dok su u isto vreme Bugarima nametali grčke episkope koje Bugari i ne razumeju.

драги брате код нас православних је етнофилетизам осуђен као јерес и то је за нас завршена прича.

И запад би се требало позабавити национализмом, поготово, што силује ван Цркве преко грађанских законика насилну унију и уједињавање народа без икаквог коначног циља и идеје, осим тајног циља да ће погубљене европљане на крају загрлити римокатоличка Црква и наставити идеју једног европског и светског народа сада окупљеног око Христа Исуса.

То јесте једини и исправан циљ али се он не постиже лукавством и тајним плановима, већ светлошћу и љубављу човека према човеку у васцелом свету.

Државе и народи јесу једна прелазна потреба човечанства и штета што васколико Хришћанство раније није схватило да смо ми светлост свету и да ми треба да окупимо васцело човечанство око Исуса Христа љубављу и делима самога Христа преко нас у Христу.

Овај начин је лукав и подао, зао и грешан и чуди ме да сада Исток хоћете да оптужите за ваш будући неуспех---

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Protos рече

Bitno  je da prihvatite primat i onda će vam svanuti, možda vam vratimo Hrvate čak.

Biće verovatno sve drugačije.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Protos рече

Nisam neki preterani fan istog, ali glavni problem je u primeni, trenutno imamo stanje slično onog u doba ikonoborstva, samo što se radi o borstvu protiv tradicije, ali sve će doći na svoje, čim generacije koje je Vatikan II podigao odu Bogu na istinu, nove generacije vole čistu tradiciju.

То сам и мислио. Види се по твом писању, али сам хтео да проверим. Шта мислиш о православним светитељима Порфирију, Пајсију итд.?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

драги брате код нас православних је етнофилетизам осуђен као јерес и то је за нас завршена прича.

И запад би се требало позабавити национализмом, поготово, што силује ван Цркве преко грађанских законика насилну унију и уједињавање народа без икаквог коначног циља и идеје, осим тајног циља да ће погубљене европљане на крају загрлити римокатоличка Црква и наставити идеју једног европског и светског народа сада окупљеног око Христа Исуса.

То јесте једини и исправан циљ али се он не постиже лукавством и тајним плановима, већ светлошћу и љубављу човека према човеку у васцелом свету.

Државе и народи јесу једна прелазна потреба човечанства и штета што васколико Хришћанство раније није схватило да смо ми светлост свету и да ми треба да окупимо васцело човечанство око Исуса Христа љубављу и делима самога Христа преко нас у Христу.

Овај начин је лукав и подао, зао и грешан и чуди ме да сада Исток хоћете да оптужите за ваш будући неуспех---

Videli smo šta ste vi postigli vašom ljubavlju. To što ste pokristili dok ste bili u Katoličkoj Crkvi, pre 11. veka, to vam je, od tad ni makac. Čak i današnja misija se uglavnom zasniva na potrebama gastarbajterske dijaspore. Pa titula arhiepiskopa Bukurešta je "Patrijarh Rumuna". Šta je to? Neki vilevnjaci, viša rasa? Uozbiljite se i prihvatite primat. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

То сам и мислио. Види се по твом писању, али сам хтео да проверим. Шта мислиш о православним светитељима Порфирију, Пајсију итд.?

Sveta Rimska Crkva priznaje pravoslavnim svete tajne, tako da su Porfirije i Pajsije imali pristup svetim tajnama i mogli su svakako da se posvete, ali to ne treba da bude ohrabrenje raskolu. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Protos рече

Bitno  je da prihvatite primat i onda će vam svanuti, možda vam vratimo Hrvate čak. 

А ко сте то "ви" тачно? Омладина Ватикана? :) Пошто ти на профилу стоји да имаш 18 година.   

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

А ко сте то "ви" тачно? Омладина Ватикана? :) Пошто ти на профилу стоји да имаш 18 година.   

Omladina Svete Rimske Crkve nego šta. Naša Crkva usmerava i organizuje omladinu, dok vaša je neucrkovljena, obećali ste im kontracepciju i 4 braka i boli ih uvo, udri brigu na veselje. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Protos рече

Videli smo šta ste vi postigli vašom ljubavlju. To što ste pokristili dok ste bili u Katoličkoj Crkvi, pre 11. veka, to vam je, od tad ni makac. Čak i današnja misija se uglavnom zasniva na potrebama gastarbajterske dijaspore. Pa titula arhiepiskopa Bukurešta je "Patrijarh Rumuna". Šta je to? Neki vilevnjaci, viša rasa? Uozbiljite se i prihvatite primat. 

Не знам да ли знате али ми од Немањића па надаље имамо одличан однос са римским епископом.

Тко ће вероватно и остати до краја века, иначе римски епископ никада неће предати србаље разјареним клановима, којим морате признати волите да чувате као традицију у својим верским животима.

Вама је заиста јако битан дрес, вероватно сте маловерни и ето ми дуготрпељивији нећемо се склањати ако у својим маловерним подухватима, да би покушали да с убедите у сопствену величину вашег малог клана ударите нама браћи вашој и по неки крвави шамар.

Римски епископ има јаснија сазнања, за њега су православни срби важна и уважена браћа а сви заједно наследници смо Петра и Павла.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...