Ronald Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 2 minutes ago, Млађони рече Tacno je da su zene na ovim prostorima slabije zasticene nego na primer na zaapadu, ali je opsta glupost da "svaka treca zena prezivela neki vid nasilja" to je prost otoliko ocigledna laz da mi nije jasno ko moze da poveruje. Pri tom u statistike zena koje su "zrtve nasilja" ubrajaju i sledece - Zene na koje se muskarac drao (dranje socijalne sluzbe kategorisu kao nasilje) - Zene koje su prve inicirale nasilje pa je muskarac vratio. (dakle iako je ona nasilonik, njega kategorisu jer je bio "jaci) I na kraju, muskarci koji su zrtve nasilja nisu nikako zasticeni. KOliko god da su slabo zasticene zene koje su zrtve nasilja (jesu, nije da nisu) muskarci nisu UOPSTE. Ni drustveno, ni zakonski, nikako... Jedino ako bas ima dokaza, evo skoro je jedan jadnik dobio da je "zlostavljan"i dobio decu posto mu je zena rascopala glavu peglom.... Znam da se ukljucuje sve i znam da muskarci skoro da i nisu zasticeni, zato sam i naveo uzroke koji su bitni pogotovo kod psihickog zljostavljanja koje je tesko rasvijetliti. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 44 minutes ago, Млађони рече pa ozbiljno, zamisli pozovem policiju i kazem "bije me zena", dodjite da me odbranite... a jedva sam se sabrala. Pa nista ozbiljno bi se orila cela policijska stanica od smeha pa bi dosli da te vode na pice jer si im uveselio dan Ja se jos jednom izvinjavam,crkoh od smeha. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 45 minutes ago, Млађони рече Nazalost srpsko drustvo nema toliko jak taj pokret, jer smo manja i zaostalija zemlja. USA ( i evropsko) drustvo je pocelo da se osvescuje na probleme muskaraca, a ovde mene prijavljuju i prete mi banom jer sam krenuo da pricam o istima. Ono sto ce da se desi ovde kad dodju te teme na dnevni red jeste da ce da saznaju da muskarci ne prijavljuju svoja zlostavljanja da mnogi kao izlaz iz zlostavljanja vide samoubistvo ili to da se prebace iz uloge zrtve u ulogu nasilnika. Sve stoji. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 Samo imam jedno pitanje @Млађони Како је могуће да те бије жена? Ето нека буде ситуација крене да шизи и зар ниси ти опет јачи не мораш је ударити али је у сваком случају можеш задржати, лупам ухватиш за руке док се не смири? Стварно ти не треба никаква борилачка вештина за то? А сутра се фино поздравите и то ти је то. Шта је фрка? Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 Lično znam dva slučaja razvoda braka gde nije bilo nikakvog nasilja u porodici (ako se ne računa psihička tortura žena nad muškarcima) gde su deca bez mnogo premišljanja dodeljena muškarcu. Znači nije baš da se ne vodi računa o tome kome se deca dodeljuju. Doduše u ovim slučajevima ne treba biti nikakav stručnjak, bilo je više nego očigledno. generalno na ovu temu (i onu drugu) sve sam skloniji mišljenju da i muški i ženski podjednako vrše nasilje. Razlika je samo u metodi, muškarci lakše sprovode fizičko nasilje zbog fizičke snage dok se žene snalaze mnogo bolje u psihičkom nasilju (kad već ne mogu da biju). E sad fizičko nasilje je očiglednije i upečatljivije pa se stiče utisak da ima mnogo više maltretiranih žena. Ovo naravno važi tek od skora (unazad recimo 10 godina). АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 45 minutes ago, *Jелена* рече Како је могуће да те бије жена? Joooj, Jelena, nemoj dva puta da pitas. Prisustvovala sam sceni gde je zena serpanjom nasrnula na muza. Jedva smo je njihova cerka i ja zaustavile. da ga je lupila, ubila bi ga na mestu. Realno, nije bio kriv, ona je pocela da urla, onda se on iznervirao i poceo da se svadja , ona scepala serpu koja se zatekla na stolu .... i zamalo zlo. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 I zene znaju da budu gadovi i te kakvi. Ignjatije and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 prso narod... Ignjatije, RYLAH, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 2 hours ago, Млађони рече pa ozbiljno, zamisli pozovem policiju i kazem "bije me zena", dodjite da me odbranite... ето видиш у чему је проблем... па зашто не би рекао? можда те бије столицом, можда ти ставља лекове у кафу да те онеспособи а ни не знаш, па те затим физички малтеретира,.... зашто желиш саосећање а не желиш да ти капа падне с главе.... свако може да буде насилник...можда није за ову тему и можда је мало више лично - када сам била девојка, два типа су покушала да ме силују у парку код СКЦа... не знам шта ми се догодило, не знам ни како сам успела, ја сам их тукла обојицу, толико да је војник претрчао улицу да им притекне у помоћ.... не знам стварно како ми се то десило, ваљда неки бес или страх, не знам,... полиција није веровала.... мало ме је и срамота да ово пишем, и даље после свих ових година ја се осећам као насилник, апсолутно сам против физичког разрачунавања, никада нисам тукла децу и сл, али ето, тада, не знам, била сам насилна иако сам се бранила.... то нешто, тај неки импулс, то сви имамо у себи, али код некога се активира повремено па онда идемо да трчимо, бавимо се спортом, штајазнам, избацујемо то из себе, код некога се никада не активира, чак ни у самоодбрани, код некога је то начин решавања својих психичких проблема и конфликата, итд.... 2 hours ago, Млађони рече i kazem зашто је срамота ако си мушкарац и ако трпиш насиље да о томе причаш? можда је то право питање.... Јелена011, Suncokret54, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 4 hours ago, NemanjaVa рече Zato što ima žena koje lovu od alimentacije troše na šminku i provode....nisu sve samohrane majke fine A prehrane, obuku i školuju decu od vazduha? АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 22 minutes ago, АлександраВ рече зашто је срамота ако си мушкарац и ако трпиш насиље да о томе причаш? можда је то право питање.... Mozda zato sto im niko ne veruje. Jos im se podsmevju. billy2014 је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 3 minutes ago, Suncokret54 рече ... мислим да је Александра питала како помоћи псу који једновремено маше репом и режи... или је нисам исправно разумео... Kako god. Izricito sam protiv svakog oblika zlostavljanja ma koga, i ma od koga ! АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 Ау бре људи. Триест страна тамо и овде у изгледу, а до сагласја не изгледа да може доћи. Рат полова! Откуд та тема... љубав би требала бити занимљивија. Најтачније је рећи: Мушкарци злостављају жене, и дјецу. Жене злостављају мушкарце, и дјецу. Дјеца злостављају другу дјецу. Зашто? Зато што смо ми људи зли, кварљива роба. Бог нас није тако замислио, али ми оћемо по своме. Имамо обличје анђела а ум ђавола, често. Зато је земља пакао, јер смо га ми начинили тако. То је трагика наше природе, кажу теолози пале, дефектне, детерминисане, наше несвијести, нашег нерада на себи и несавјесности према другима. Отврдла су срца, јеванђелским ријечима, отупјелост, равнодушност, цинизам, свакојака патологија царује. Навикавамо се на све лоше и очекујемо све лоше. А замишљени смо за свијест, разум, љепоту, слободу и љубав. Према томе треба да се крећемо... Ајте дјецо на разбибригу мало, па на оне теме које унапређују мушко-женске односе кроз конструктивнију комунинкацију... Лидија Миленковић, Mилена КШ, Лапис Лазули and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 Јес, јес, и не само деде, и неке тате туку, и по раменима и глави им јашу... Suncokret54, АлександраВ, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 Procentualno, mnogo je manje muskaraca, zasto? Zato sto ne moze i balkanac i zrtva. Zato sto je pritisak sredine,porodice, prijatelja ogroman. Ali dok god na svaku pricu o zenskom nasilju bude bilo - pa i muskarci su zrtve niko vas i nece shvatiti ozbiljno. Jet jedno s drugim nema veze. Zrtva nema pol. Sramota kod muskaraca je naizgled veca, barem na ovim ino forumima sto sam davno posecivala, pogotovo za muskarce koji su bili zrtve seksualnog nasilja u adolescenciji, mnogo veci stid osecaju nego zrtve mladjeg uzrasta, al to je vec socijalni kontekst odigrao veliku ulogu. Glede alimentacije, nista vam ne verujem. Prvo pokojni brat mi je bio razveden csr je dao preporuku da njemu ide dete sud je naravno presudio u korist majke. Ona je svakakva al molim vas deset hiljada dinara mesecno nije suma da se brukate da ne dajete bivsoj "jer ce potrositi na sminku", to je sramota stvarno. Ta snajka je bila opicena, ali srecom bolelo ju je uvo za dete, pa iako je placao alimentaciju dete je iskolovao on, hranio, oblacio, vaspitavao... i to nema cenu, da je mogao placao bi i vise samo da sto manje gospoja ima dodirnih tacaka sa detetom. I nikad niko ruznu rec za nju nije rekao do njegove smrti, niti je ikom to palo na pamet jer je to dete bilo prece nego licne razmirice budala. Ali se secam jako dobro te alimentacije i da su ljudi govorili alo sto joj placas, placam zbog mira mog deteta. Kraj. Neka njoj ide na dusu ostalo. Za sto evra niko crci nece, a ni ona se nece nafatirati od toga. florenntina and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука