Jump to content

У Србији највећи негативни природни прираштај у последњих 70 година

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 2. 7. 2016. at 12:41, zuti car рече

Vidi , ako oces da imas devojku , zenu , svalerku moras da naucis par osnovnih pravila . Prvo , zene se nikad ne kritikuju i uvek su u pravu , posebno onda kad nisu . Pravilo drugo , zena sa kojom si je uvek najlepsa i savsena dok sve ostale imaju manu , posebno one lepse od nje . Pravilo trece ,postovati prva dva pravila

Expand  

Кад ће феминизам да реши ову нереалну привилегованост!? :D

Подели на овим сајтовима

• Одговори 178
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 2. 7. 2016. at 13:48, Драган_Петровић рече

У суштини јесте бијег, зато сам и рекао да не подржавам неке његове ставове. Разумијем га, али сматрам да ће на крају тако бити на губитку. Знам да нема те силе која би га сада натјерала да се упусти у такву једну авантуру гдје га очекују расправе, финансијски проблеми, дјеца која плачу док си мртав уморан, слободно вријеме које се дијели на кашичицу (чешће никако) и најгоре од свега суочавање са сопственим егом. Е ту си га тек ручао. :)

Expand  

Ispunjen život, pun smisla... 

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 14:33, Млађони рече

Ronalde, ajdmo ovako. Svi znamo sta muskarce bioloski privlaci kod zena, odnos grudiju, kukova i struka. Mladalacko lice itd.

Ajdmo sad ovako da psotavimo sledece pitanje, sta zene privlaci kod muskaraca? Sta je to sto im je u instinktu? Sta mislis? E sad imas dva izbora, da krenes analiticki da sagledas sta je to zapravo sto zene kazu "ono nesto" ili da nastavljas da slusas price i pricice licna iskustva i da se njima vodis. Tu cu da stanem i da te ostavim, mene si licno pobedio ja se bavim pseudonaukoma a zene kod muskarca (ocigledno) prvestveno vole dobru dusu, to smo svi zapazili iz licnog iskustva. Sta je to sto bi zeni trebalo za uspesnu reprodukciju? Evolutivno gledano pusti danasnje bajke  o ljuabavi. 

Expand  

Djomla ukoliko uzimas biolosku evoluciju i krenes kroz evolutivno stablo onda ce zenke vecinom privlaciti oni muzjaci koji su u stanju da im obezbjede zastitu i hranu za mladunce. Ali ako posmatramo covjeka, jednostavno statisticki podaci koje i evoluciona psihologija uzima u obzir kako bi potvrdila svoju hipotezu su promenljivi jer zanemaruju kulturnu evoluciju, zbog toga je evoluciona psihologija paradigma a ne nauka. Ja sa tobom u diskusiji imam problem sto ti branis svoje stavove kao da su oni neka fizicka teorija, a ne skup statistickih podataka iz kojih se svasta moze izvuci. Nemoj tako da ih branis je i sam kazes nekome prethodno da ti mislis da pretezu tvoji stavovi ako su slucajevi koji ih potvrdjuju u blagoj vecini itd., ali to nije nauka nego nesto sto je manje vise trenutan trend, medjutim promjenljiv je, jer i sam znas da zene u proslosti nisu imale ove mogucnosti kao sad, mislim na zaposlenje, obrazovanje, pravo glasa.

Mladjo ne kazem ja da samo vide dobru dusu, neko da, neko ne, nego kulturna evolucija je toliko brza, pa tako danas medju zenama ima onih koje interesuje novac ali i onih koje to uopste ne interesuje jer i one mogu da prosperiraju isto kao muskarci. Nije nista generalno, tako da sam ja za to da ne treba nista kod ovih drustvenih fenomema polarizovati jer statistika nam tu ne govori mnogo, posto kao sto si i sam rekao nije lako izvlaciti zakljucke, vec se sve svodi na nagadjanje. Naravno i ovi koji se bave kulturnim studijama i koji naginju na drugu stranu grijese.

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 14:32, Млађони рече
Statistiak govori u losuih primera jer losi primeri dominiraju.

da li bi ti skakao iz padobrana ako ti neko kaze da imas 7/10 sansi da se padobran ne otvori. 

Добро, није баш такав ризик у питању мада разумијем поенту. Нема никаквих гаранција али је сигурно вриједно ризика. Бар из моје тачке гледишта.

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 15:05, Ниџока 1.1 рече

Мислим да није каријеризам оно што одвраћа жене од рађања већ губитак посла, тј. чиста егзистенција. Већина људи ради на одређено или на црно, трудничка боловања се слабо толеришу, чак и у државним фирмама (говорим о раду на одређено). Значи нису жене криве него ситуација у земљи.

С друге стране, није крај света и ако је Срба све мање. Битно је да они што се роде буду добри људи. Земаљско је за малена царство...

Expand  

mala ispravka ..nije srba manje vec je srba u srbiji manje.... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 17:49, Драган_Петровић рече

Добро, није баш такав ризик у питању мада разумијем поенту. Нема никаквих гаранција али је сигурно вриједно ризика. Бар из моје тачке гледишта.

Expand  

nije poenta u riziku to se razumemo. Poenta je u principu. Zasto da rizikujem nesto sto vidim da se uglavnom ne zavrsva dobro? 

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 15:48, Ronald рече

Ali ako posmatramo covjeka, jednostavno statisticki podaci koje i evoluciona psihologija uzima u obzir kako bi potvrdila svoju hipotezu su promenljivi jer zanemaruju kulturnu evoluciju, zbog toga je evoluciona psihologija paradigma a ne nauka.

Expand  

A odakle je nastala kultura? Ona postoji u vakumu, bez bioloske osnove? Kultura sve sto radi umanjuje ili uvecava bioloske cinioce. zapravo kultura je proizasla iz biologije. 

Privlacnost i seksualnost su bioloski. Nema te kulture koja moze da ih "menja" moze malo da im lupi restrikciju ili malo da ih pusti slobodno.

Цитат

Nemoj tako da ih branis je i sam kazes nekome prethodno da ti mislis da pretezu tvoji stavovi ako su slucajevi koji ih potvrdjuju u blagoj vecini itd., ali to nije nauka nego nesto sto je manje vise trenutan trend, medjutim promjenljiv je,
Expand  

Nije nam ovo naucna vec forumska deata. 

Цитат
jer i sam znas da zene u proslosti nisu imale ove mogucnosti kao sad, mislim na zaposlenje, obrazovanje, pravo glasa.[/qupte]

Vidis to se zove korupcija u nauci. Kada ponavljaju jedne te iste gluposti. Imale su i pravo glasa i zaposlenje. Jedino nisu imale obrazovanje.

Ko misli da je 1800 te godine zena htela bilo koje zaposlenje van kuce, ali joj eto zli muskarci nisu dozvolajvali taj nije normalan. Posto je zaposlenje tada znacilo izuzetno opasne i teske poslove.

manite se vise te levicarske propagande.

Pravo glasa je postojalo od uvek, u mnogim zemljam i za muskarce i za zene i nije diskriminisalo po polovima vec po statusu. 

Jedina mesta gde zene nisu imale pravo glasa su ona mesta gde su se vodili logikom - glasaju oni koji idu u rat (muskarci) samim tim zene nemaju sta da glasaju, jer je besmiselno da glasaju o ratu oni koji nece biti njegovi ucesnici. 

Eto vidis, to je ta politicka korektnost od koje patis i sta ti pricam. Istorija zenskih prava nije uopste tako crno bela kako je ti predstavljas ovde gde su zene neka "opresovana klasa" od strane "muske stoke" gde zene eto nisu imale pravo glasa ili pravo rada ili pravo obrazovanja - istini za volju pravo obrazovanja niko nije imao do skoro, a kada su ga dobili muskarci onako generalno (javne skole) dobile su ga i zene jako brzo, pravo na rad su zene uvek imale, samo im se nesto nije pentralo po katedralama i kopalo po rudnicima i naftnim busotinama 1900te godine, niti im se nesto okretali delovi motora ili prosipale teske hemikalije ili ostali TADA DOSTUPNI POSLOVI. 

I trece pravo glasa... koje je mnogo kompleksnije istorijsko pitanje nego "zene nisu imale pravo glasA" a imale su ga, samo nikad sve zene, kao sto ga nisu imali ni svi muskarci.

Zapravo u vreme kada je krenuo prvi talas feminizma za "pravo glasa za zene" samo 5 % odraslih muskarca je imalo pravo glasa , a mislim da je imao i neki procenat zena jer je pravo glasa dobijao svako ko je u odredjenom "ekonomskom" statusu u britaniji naprimer.

to je ta levica o kojoj ti pricam.

I na kraju ne svidja ti se evo psajk? Mislis da je pseudo nauka? A sta je onda sociologija? Pa evolutivna psihologija je za sociologiju sto i medicina za kopanje rupa, ako ocemo realno. 

Cudno vas nikad ne cujem da napadate sociologiju kao pseudonauku? 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 17:55, Млађони рече
nije poenta u riziku to se razumemo. Poenta je u principu. Zasto da rizikujem nesto sto vidim da se uglavnom ne zavrsva dobro? 

Принцип је исправан ако је очит већи број фактора који утичу на лош исход догађаја. Мислим да ту ипак има доста непознатих. Неке ствари једноставно не можеш предвидити док себи не дозволиш "луксуз" да ризикујеш. Рецимо, тим принципом можеш направити поставку да немаш никаквих гаранција на спасење. Чему онда подвиг. Ту је уствари више питање повјерења у некога него што је питање могућности предвиђања коначног исхода догађаја.

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 17:57, Млађони рече

A odakle je nastala kultura? Ona postoji u vakumu, bez bioloske osnove? Kultura sve sto radi umanjuje ili uvecava bioloske cinioce. zapravo kultura je proizasla iz biologije. 

Privlacnost i seksualnost su bioloski. Nema te kulture koja moze da ih "menja" moze malo da im lupi restrikciju ili malo da ih pusti slobodno.

Nije nam ovo naucna vec forumska deata. 

Expand  

Imali su pravo glasa, ali dosta ograničeno pocev od 1700., Negdje samo udatim ženama, negdje udovicama, negdje usjedilice, negdje imućnim ženama,  zemljoposjednicama, uglavnom manje nego muškarcima. Ispasce kao da su žene imale iste mogućnosti od početka savremene civilizacije, da ponekad, ali gdje je preovladavao matrijahat, medjutim Ipak je patrijarhat izraženiji, hoću da kažem da su bile ograničenije, radjale su i nisu mogle da se ostvare karijerno, pa otud ni da izdržavaju muza i djecu. Bile su nezastupljene ili malo zastupljene u politici.

Evoluciona psihologija nije nauka, ako hoćeš ozbiljno da razmišljas nju možeš uzeti kao paradigmu, mnogo vise pažnje posveti DIT. Zato što sociologija jeste pseudonauka  ja to mislim treba da bude opreznija prema evoluc. psihologiji, a da ti kvazinaucnici uzmu mnogo, mnogo ozbiljnije:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dual_inheritance_theory

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 18:31, Драган_Петровић рече

Рецимо, тим принципом можеш направити поставку да немаш никаквих гаранција на спасење. Чему онда подвиг. Ту је уствари више питање повјерења у некога него што је питање могућности предвиђања коначног исхода догађаја.

Expand  

Можда би за ово била прикладна нова или друга тема, али свакако вреди наново прочитати: http://mojkontakt.com/2015/08/dakon-nenad-ilic-jedna-slika-s-fejsbuka-ili-o-povjerenju/

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2016. at 14:45, Paradoksologija рече

U kulturi u kojoj je muškarac naučen da se oseća 'kastrirano' ako mu žena zarađuje za život porodice, a žena naučena da ona može da očekuje finansijsko izdržavanje, pa muškarac izgubi posao i zbog toga dete ispišu iz vrtića, jer nema više para za vrtić, jasno je kako može doći do sukoba i nezadovoljstva, i to oboje.

Expand  

Mislim da ja nisam naucen da se osjecam kastrirano ako zena izdrzava porodicu, rekao bih da je taj osjecaj prirodan... kao npr kad je rat, sigurno necu pustiti zenu da ide ratovati a ja da cekam kad ce se vratiti... i tad bih se osjecao kastrirano. Ako se na silu bude mijenjala prirodna potreba muskarca da izdrzava porodicu dobicemo jedno drustvo gdje nece biti ni muskarca ni zene neggo nekakvo bespolno drustvo ggdje ce promjena pola biti veoma cesta pojava.... itd.

• Волим 1

Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha.

Подели на овим сајтовима

Hoces li da mi objasnis kakve veze je imao tvoj post sa mojim?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

У Србији сваки четврти брак заврши разводом

Просечна старост мушкарца у тренутку развода је 43,5, а жене – 40 година
Аутор: Катарина Ђорђевићуторак, 12.07.2016. у 22:00
burme-------------foto-D-JEVREMOVICH.jpg
(Фото Д. Јевремовић)

Према подацима Републичког завода за статистику, сваки четврти брак у Србији заврши се бракоразводном парницом. Прошле године, разведен је 9381 брак, што је за 2.000 више него у 2014.

Код адвоката због развода најчешће одлазе Војвођани и Београђани – сваки трећи брак који се склопи у северној покрајини заврши се разводом, а сваки четврти београдски брак заврши у судској статистици. Најређе се разводе супружници у Шумадији и западној Србији – тек сваки пети брачни пар у овом региону одлучује да стави тачку на брак.

Просечна старост мушкарца у тренутку развода је 43,5, а жене – 40 година. Највећи број бракова разведе се у првих пет година.

Када се слова на бракоразводној пресуди осуше, у највећем броју случајева мајка је та која из суднице излази као старатељ. Тако су у току 2015. године 3.884 детета након развода додељена мајци, за 752 малишана старатељ је отац, а о 585 деце заједно брину отац и мајка.

Подели на овим сајтовима

On 12. 7. 2016. at 21:32, александар живаљев рече

У Србији сваки четврти брак заврши разводом

Просечна старост мушкарца у тренутку развода је 43,5, а жене – 40 година
Аутор: Катарина Ђорђевићуторак, 12.07.2016. у 22:00
burme-------------foto-D-JEVREMOVICH.jpg
(Фото Д. Јевремовић)

Према подацима Републичког завода за статистику, сваки четврти брак у Србији заврши се бракоразводном парницом. Прошле године, разведен је 9381 брак, што је за 2.000 више него у 2014.

Код адвоката због развода најчешће одлазе Војвођани и Београђани – сваки трећи брак који се склопи у северној покрајини заврши се разводом, а сваки четврти београдски брак заврши у судској статистици. Најређе се разводе супружници у Шумадији и западној Србији – тек сваки пети брачни пар у овом региону одлучује да стави тачку на брак.

Просечна старост мушкарца у тренутку развода је 43,5, а жене – 40 година. Највећи број бракова разведе се у првих пет година.

Када се слова на бракоразводној пресуди осуше, у највећем броју случајева мајка је та која из суднице излази као старатељ. Тако су у току 2015. године 3.884 детета након развода додељена мајци, за 752 малишана старатељ је отац, а о 585 деце заједно брину отац и мајка.

Expand  

Значи ипак је трећа срећа и три пута Бог помаже.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...