Jump to content

Објављени резултати пописа у БиХ (БОШЊАЦИ АПСОЛУТНА ВЕЋИНА), РС их не признаје

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Дијана. 

Мислим да је Млађо употријебио сарказам :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

36 minutes ago, Биљана рече

никада неће пристати на ту политику да Срби буду мањина и да БиХ буде муслиманска земља. Знаш ону народну; "не лаје кера села ради, него себе ради", а тако и Европа. Зар они да допусте да им у срцу Европе буде једна исламска земља!?

Ovo je tačno. Evropi više odgovara da su Srbi jaki u Bosni, i da čine ono što su činili i u čemu su se dobro pokazalil zadnjih 600 godina. Samo, Amerika je iz nekih razloga podržavala bosanske muslimane pa smo zato i imali sav onaj pakao. Jer nije frtutma u njenom dvorištu. Evropa, i kao ujedinjena opet je slaba u odnosu na Ameriku. A mi mali narodi smo kusur za potkusurivanje između velikih sila.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Биљана рече

@Дијана. 

Znam, ali nije na mjestu. U istom smo sosu svi otprilike, i opasnost je globalna. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Дијана. рече

Samo, Amerika je iz nekih razloga podržavala bosanske muslimane pa smo zato i imali sav onaj pakao. Jer nije frtutma u njenom dvorištu.

Тада је Америка имала неке своје личне интересе, искористила то и повукла се. Зато и кажем да ће се сада базирати на себе и своје границе баш због те фртутме која се лако прошири из дворишта у двориште. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ovaj popis sustinski nista nece promjenuti, samo ce doprinijeti jos vecim razmimoilazenjima, Bosnjaci ce pokusavati da uspostave nacionalnu drzavu u kome ce Hrvati i Srbi biti manjina, ali im naravno to nece uspjeti i slusace se kuknjava narednih 20 godina. 

Inace i pored navlacenja broja ljudi koji zive u dijaspori, i sa ovakvim popisom je srusen mit o 200 000 bosnjackih zrtava tokom proteklog rata. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Биљана рече

@Дијана. 

Naravno da jesam, ne znam sto je uopste pomislila da stvarno mislim da je super sto postoji plodno tle za isis oko srbije.. (kosovo i bih) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Биљана рече

Тада је Америка имала неке своје личне интересе, искористила то и повукла се. Зато и кажем да ће се сада базирати на себе и своје границе баш због те фртутме која се лако прошири из дворишта у двориште. 

Interes amerike je zapravo interes demokrata (demokratske partije) u americi kojima su saudijci jelte.. veliki sponzor.
E sad, ako pobedi Hitlary klinGton, tu ce da bude cipovo. Ako pobedi donald tramp onda je za nas kul.

Amerika nije imala licni interes vec su tadasnje demokrate imale interes to jest njihovi saudijski ortaci. 

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Дијана. рече

Znam, ali nije na mjestu. U istom smo sosu svi otprilike, i opasnost je globalna. 

JA se ne bojim. To je meni ko vremenska nepogoda. Tu je pa tu je. Ne mozemo mi nista. 

Подели на овим сајтовима

37 minutes ago, Justin Waters рече

Bosnjaci ce pokusavati da uspostave nacionalnu drzavu u kome ce Hrvati i Srbi biti manjina, ali im naravno to nece uspjeti

Justine, зашто мислиш да неће успјети? Одмах да се оградим, не разумијем се ни мало у међународно право, али зар им чињеница да их има више од 50% не даје аутоматски право на националну државу, језик и све што иде уз то... Волио бих да гријешим, али у будућности нас (Србе) у БиХ видим као националну мањину. Република Српска, као институција је ионако на климавим ногама и сваким даном је под све већим ударом. За Хрвате се не бринем. Њих ће држава Хрватска у сваком погледу заштитити (плус што их ови неће дирати), понашаће се као и до сада формално ће бити дио БиХ, а фактички дио Хрватске, нити ће им се ко обрушити на језик, нити на заставе ни на шта. А шта ми да очекујемо од Србије која није у стању саму себе заштитити. Од премијера који даје донацију за Сребреницу (Дијана, тек да се зна, нити оправдавам нити негирам злочин) па oнда "прихвата чињеницу тамо нису добродошли, али да ће они увијек бити добродошли у Србију"!?

Са друге стране, резултати пописа апсолутно негирају и потиру причу о геноциду. Па гдје има да се нација обнови 20 (тачније 18) година након наводног геноцида? Не иде баш тако, таман да се крену размножавати попут зечева, попис би тада показао знатно више млађих од 18, што се види да није случај. Ето прилике, ето непобитних доказа да се крене у дипломатску офанзиву на међународном нивоу да се стане у крај причама о геноциду. Наравно, то никоме од овдашњих политичара не пада на памет.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

46 minutes ago, Млађони рече

To je meni ko vremenska nepogoda. Tu je pa tu je. Ne mozemo mi nista. 

Наравно да може и то много, само треба пратити прогнозу и преузети неопходне мјере. Набавити противградне ракете, направити систем канала за заштиту од поплава, испланирати буџет за санацију евентуалне штете... Само што нам информисаност, процјена и планирање никада нису били јача страна.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, Goku рече

Justine, зашто мислиш да неће успјети? Одмах да се оградим, не разумијем се ни мало у међународно право, али зар им чињеница да их има више од 50% не даје аутоматски право на националну државу, језик и све што иде уз то...

Ne postoji nijedan akt u medjunarodnom pravu koji garantuje da nakon nekog procenta odredjena etnicka grupa ima pravo na nacionalnu drzavu. BiH ce ostati ono sto jeste, multietnicka drzava, a ne nacionalna drzava Bosnjaka. 

22 minutes ago, Goku рече

Република Српска, као институција је ионако на климавим ногама и сваким даном је под све већим ударом. За Хрвате се не бринем. Њих ће држава Хрватска у сваком погледу заштитити (плус што их ови неће дирати), понашаће се као и до сада формално ће бити дио БиХ, а фактички дио Хрватске, нити ће им се ко обрушити на језик, нити на заставе ни на шта. А шта ми да очекујемо од Србије која није у стању саму себе заштитити. Од премијера који даје донацију за Сребреницу (Дијана, тек да се зна, нити оправдавам нити негирам злочин) па oнда "прихвата чињеницу тамо нису добродошли, али да ће они увијек бити добродошли у Србију"!?

Isto to sto si rekao za Hrvate vazice i za Srbe. Mozda jednog dana i dodje do toga da BiH ima jednog predsjednika jednog sefa diplomatije itd ...ali RS ce ostati ono sto jeste samoupravljajuci entiet u okviru BiH, kao Katalonija ili Kvebek u okviru Spanije tj Kanade. Puno toga ce zavisiti od samih politicara u RS ako budu zadrti kao sa ovim datumom slavljenja dana RS, prijetnjom referenduom itd.. onda moze biti dosta gore. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Надам да си у праву а да ја гријешим... 
Да су резултати пописа небитни, не би се толико успињали да намакну тих преко 50%, значи то и те како.
Надам се да схваташ зашто не мислим да ће исто што вриједи за Хрвате вриједити и за Србе, јер со они доста "јачи" од нас по питању националног поноса (тј очувању националног идентитета), а друго иза њих стоји моћна Хрватска чланица ЕУ и НАТО-а а иза нас не стоји немоћна Србија која сама не зна шта ће са собом. Плус, њима Хрвати нису трн у оку него превасходно ми. Па и ову задртост за дан РС коју ти спомињеш као нешто негативно ја видим као позитивно у очувању националног идентитета на простору БиХ. 
Искрено, забринут сам. Видимо како је у окружењу Србима када постану национална мањина на територији гдје су вијековима уназад живјели. Ето Црне Горе која је још и најблажи примјер (најблажи јер се још не удара на голи живот, али на језик, Цркву, заставу...). Нисам оптимиста...

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Justin Waters рече

Ovaj popis sustinski nista nece promjenuti, samo ce doprinijeti jos vecim razmimoilazenjima, Bosnjaci ce pokusavati da uspostave nacionalnu drzavu u kome ce Hrvati i Srbi biti manjina, ali im naravno to nece uspjeti i slusace se kuknjava narednih 20 godina. 

Inace i pored navlacenja broja ljudi koji zive u dijaspori, i sa ovakvim popisom je srusen mit o 200 000 bosnjackih zrtava tokom proteklog rata. 

А опет, никад не реци никад. Бошњаци имају благо позитиван наталитет ( ако се добро сјећам табела пописа по општинама са једног бошњачког форума ), док Срби стагнирају. Буквално имамо по једно-двоје дјеце, а старији полако одумиру. Већ смо спали на равно милион. Вријеме је за акцију за одржавање у БиХ ( иф ју ноу ват ај мин *винк* *винк* ).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Goku рече

Са друге стране, резултати пописа апсолутно негирају и потиру причу о геноциду. Па гдје има да се нација обнови 20 (тачније 18) година након наводног геноцида? Не иде баш тако, таман да се крену размножавати попут зечева, попис би тада показао знатно више млађих од 18, што се види да није случај. Ето прилике, ето непобитних доказа да се крене у дипломатску офанзиву на међународном нивоу да се стане у крај причама о геноциду. Наравно, то никоме од овдашњих политичара не пада на памет.

Па истини за вољу, кажу да је у Сребреници почињен геноцид убиством око 8000 људи ( а колико ли је засита, питање је. Балкан има ту дивну историју манипулације бројкама, како изгледа, од Блајбурга преко Јасеновца до Сребренице. Хех, види, сва три народа као жртве... ). То је мала бројка наспрам 200.000, ништа заправо.

Е сад мораш имати на уму да мораш сагледати апсолутну бројку ( број становника ) а не проценат, који је релативна бројка, како би говорио о обнављању народа. По овом попису, Бошњака има 1.750.000, а 1991. године су чинили ( заокружено ) 43% од 4.4 милиона становника - што је 1.892.000. Значи то је око 140.000 Бошњака мање у 2013. него 1991., што је смањење за мање од 10% њиховог броја ( уз урачунавање ових спорних пописаних људи ). Драстично их је мање, али је бројка ипак реалнија од све пропаганде која се до сада сервирала са свих страна.

А Срби, равно 30% у 2013. години са равно милион становника. А 1991. исти проценат ( 31% ) са 1.300 000 Срба. Срба је значи 250.000-300.000 мање, што од рата, што од негативног наталитета. Сами смо криви највећим дијелом. Не пише се добро српском идентитету у БиХ ако се овако настави у сљедећих 50 година, јер ће тада БиХ заиста постати само бошњачка, а ми какви смо међеди, одбациваћемо Босну и тада.

А Хрвата је 250.000 мање него 1991. ( дакле исто као Срба ).

Значи, хајдемо сабрати све ово - губитак Срба 250.000, губитак Хрвата 250.000, губитак Бошњака 140.000 ( они су се амортизовали  својим наталитетом ), што је 640.000 људи мање. Ако се признају ови спорни пописани, значи да фали још 260.000 људи отприлике да би рачуница губитака била потпуна ( јер БиХ сад има 900.000 мање становника него 1991. године ). Гдје су дакле ти људи? о.О Да ли асм се негдје зезнуо у рачунању?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ћириличар рече

Па истини за вољу, кажу да је у Сребреници почињен геноцид убиством око 8000 људи ( а колико ли је засита, питање је. Балкан има ту дивну историју манипулације бројкама, како изгледа, од Блајбурга преко Јасеновца до Сребренице. Хех, види, сва три народа као жртве... ). То је мала бројка наспрам 200.000, ништа заправо.

Е сад мораш имати на уму да мораш сагледати апсолутну бројку ( број становника ) а не проценат, који је релативна бројка, како би говорио о обнављању народа. По овом попису, Бошњака има 1.750.000, а 1991. године су чинили ( заокружено ) 43% од 4.4 милиона становника - што је 1.892.000. Значи то је око 140.000 Бошњака мање у 2013. него 1991., што је смањење за мање од 10% њиховог броја ( уз урачунавање ових спорних пописаних људи ). Драстично их је мање, али је бројка ипак реалнија од све пропаганде која се до сада сервирала са свих страна.

А Срби, равно 30% у 2013. години са равно милион становника. А 1991. исти проценат ( 31% ) са 1.300 000 Срба. Срба је значи 250.000-300.000 мање, што од рата, што од негативног наталитета. Сами смо криви највећим дијелом. Не пише се добро српском идентитету у БиХ ако се овако настави у сљедећих 50 година, јер ће тада БиХ заиста постати само бошњачка, а ми какви смо међеди, одбациваћемо Босну и тада.

А Хрвата је 250.000 мање него 1991. ( дакле исто као Срба ).

Значи, хајдемо сабрати све ово - губитак Срба 250.000, губитак Хрвата 250.000, губитак Бошњака 140.000 ( они су се амортизовали  својим наталитетом ), што је 640.000 људи мање. Ако се признају ови спорни пописани, значи да фали још 260.000 људи отприлике да би рачуница губитака била потпуна ( јер БиХ сад има 900.000 мање становника него 1991. године ). Гдје су дакле ти људи? о.О Да ли асм се негдје зезнуо у рачунању?

Bošnjaci                       Srbi                     Hrvati    Ukupno ( + ostale grupe )  
1.898.963 1.365.093 759.906 4.377.033           1991.
1.769.592 1.086.733 544.780 3.531.159           2013.
-129.371 -278.360 -215.126 -845.874     Promjena

Gubitak Bošnjaka, Srba i Hrvata = 622.857 Gubitak ostalih grupa = 223.017

Ево, на основу података из текста ког је Живаљев поставио на почетку теме ( уз признавање оних спорних 200.000 ).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...